bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۸۳۰۸۱
نمایندگان مجلس در گفتگو با فرارو مطرح کردند

شبه‌دولتی‌ها دندان طمع خود را بکشند!

«اگر در واگذاری اشتباهی صورت گرفته باید تصحیح شود. این کار به هیچ وجه مشکل نیست و دستگاههای وابسته به دولت که بنگاههای تولیدی را خریداری کردند می توانند اقدام به واگذاری به مردم کنند.»

تاریخ انتشار: ۱۷:۳۶ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۲
فرارو- یک نماینده مجلس گفت: «اگر در واگذاری اشتباهی صورت گرفته باید تصحیح شود. این کار به هیچ وجه مشکل نیست و دستگاههای وابسته به دولت که بنگاههای تولیدی را خریداری کردند می توانند اقدام به واگذاری به مردم کنند.»

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی در جمع صدها نفر از مسئولان دستگاههای مختلف، فعالان اقتصادی و مدیران مراکز علمی، رسانه ای، نظارتی، در تبیین «مؤلفه های سیاستهای اقتصاد مقاومتی»، مردمی محوری را یکی از مولفه های اقتصاد مقاومتی عنوان کردند و فرمودند: تاکنون در عرصه های اقتصادی، کمتر به حضور و امکانات مردم بها داده شده است، در حالیکه باید زمینه استفاده از توان نیروهای بی پایان مردمی اعم از فعالان اقتصادی، کارآفرینان، مبتکران، صاحبان سرمایه و افراد صاحب مهارت فراهم و از آنان حمایت شود و مسئولیت عمده در این خصوص برعهده دولت است.

رهبر انقلاب اسلامی، هدف از ابلاغ سیاستهای کلی اصل 44، در چند سال قبل را استفاده از ظرفیت ها و امکانات مردمی در اقتصاد کشور دانستند و گفتند: متأسفانه حق این سیاستها، ادا نشد.

چند روز پیش وزیر اقتصاد در جمع اعضای مجلس خبرگان رهبری گفته بود فقط 13درصد از واگذاری‌های سالیان اخیر ما به بخش خصوصی واقعی بوده است که در صورت تعمق بیشتر درمی‌یابیم از این رقم نیز تنها سه ‌درصد واگذاری‌ها کاملا واقعی بوده است.

نهادهایی که در اجرای اصل 44 قانون اساسی اقتصاد را در دست گرفتند چطور می توانند در راستای فرمایش رهبری اقتصاد را به مردم واگذار کنند.

واگذاری اشتباهی صورت گرفته باید تصحیح شود
عزت الله یوسفیان ملا عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفتگو با فرارو گفت: «اوج مخاطب فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد اقتصاد مقاومتی مردم هستند اما فرمایشات ایشان در ابتدا متوجه مردم نیست؛ بلکه متوجه قوای سه گانه و دستگاههای دولتی و نظامی است.»

وی ادامه داد: «چون دستگاههای دولتی چه بخواهند حاکمیتی عمل کنند و چه بخواهند تصدی گری کنند در ابتدا باید برنامه ریزی کنند و بستر را از طریق اجرای اصل 44 قانون اساسی آماده کنند. به عبارت دیگر تا وقتی دولت تصمیم به واگذاری ندارد مردم نمی توانند اقتصاد را در دست بگیرند.»

وی افزود: «برای بسترسازی دولت باید تولید داخلی را رونق دهد تا مردم به تولید داخلی راغب شوند. به طور مثال دولت تسهیلات بانکی را به تولیدکنندگان بدهد نه به کسانی که به اسم تولید تسهیلات دریافتی را در بازار ارز و سکه وارد می کنند.»

این نماینده مجلس اظهار کرد: «دولت باید تصدی گری را کنار بگذارد و حاکمیتی عمل کند و با ارائه برنامه، بستر را آماده کند و زمینه را از فساد اقتصادی پاک کند و وقتی دستگاههای دولتی این اقدامات را انجام دادند آنگاه مردم وارد میدان می شوند.»

یوسفیان گفت: «برای خروج دولت از تصدی گری و حرکت به سوی حاکمیتی، اجرای اصل 44 باید به صورت واقعی انجام شود. خصوصی سازی یکی از مولفه های اقتصاد مقاومتی است و در اجرای این قانون هرکجا اشتباهی صورت گرفته باید اصلاح شود و خصوصی سازی با گردش کاری جدید آغاز به کار کند.»

وی ادامه داد: «یعنی اگر در واگذاری اشتباهی صورت گرفته باید تصحیح شود. این کار به هیچ وجه مشکل نیست و دستگاههای وابسته به دولت که بنگاههای تولیدی را خریداری کردند می توانند اقدام به واگذاری به مردم کنند.»

وی افزود: «مقاومت هایی که در این زمینه وجود دارد باید از بین برود و این امر بر عهده دولت است. به هر حال این کار هزینه دارد و اینطور نیست که کار با آرامش و عافیت طلبی پیش برود.»

یوسفیان گفت: «مشکل این است که خود دستگاهها مقاومت می کنند و اجازه خصوصی سازی دستگاه خود را نمی دهند. بسیاری از شرکت های دولتی برای خیلی از مدیران دولتی حیات خلوت محسوب می شوند و می توانند از منافع این شرکت ها برای اهداف سیاسی استفاده کنند. لذا باید این معایب را اصلاح کرد و واگذاری هایی که در گذشته به صورت اشتباه صورت گرفته را اصلاح کرد و واگذاری های آینده را سرعت بخشید.»

چطور می توانند اقتصاد را به مردم واگذار کنند؟

اما غلامعلی جعفرزاده دیگر عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفتگو با فرارو گفت: «در حوزه اقتصاد همچون حوزه سیاسی نوع نگاه قیم مآبانه و اینکه ما بهتر از مردم می فهمیم و بهتر از مردم تصمیم می گیریم نگاه متحجرانه ای است که باعث آسیب به کشور می شود.»

وی ادامه داد: «عدم توجه به مردم و استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های آنها در تمام عرصه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی موجب عقب ماندگی کشور و توجه به این ظرفیت ها و استفاده از پتانسیل آنها موجب رشد، توسعه و تعالی کشور می شود.»

وی افزود: «مقام معظم رهبری به درستی اشاره کردند که باید از ظرفیت های مردم استفاده کرد و در مقدمه سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی تاکید کردند که باید به سمت استفاده از استعدادها و پتانسیل های انسانی حرکت کرد.»

جعفرزاده در پاسخ به این سوال که  شبه دولتیهایی که اقتصاد کشور را از طریق اجرای نادرست اصل 44 بر عهده گرفتند چطور می توانند اقتصاد را به مردم واگذار کنند؟، گفت: «شبه دولتی‌ها باید دندان طمع خود را بکشند. اینها چون از این طریق نفع می برند و می توانند خیلی از هزینه های خود را تامین کنند حاضر به واگذاری نیستند. اگر دندان طمع خود را بکنند و اقتصاد را به مردم واگذار کنند امروز چیزی به نام بیکاری نخواهیم داشت.»
مقدم
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
شرکتهای خودرو سازی را بخش خصوصی خارجی بعهده بگیرد و مشکل قیمت خودرو هم حل میشود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۰
پرسش اصلی این است که: چند درصد اقتصاد ایران دست دولت است؟ مگر بنا بر آمار رسمی حجم پولی که در اختیار بنیادهای غیر دولتی است بیشتر از بودجه جاری نیست؟ پس دست دولت در این زمینه بسته است.
انتشار یافته: ۲