bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۸۳۷۰۹
کارشناسان سیاسی در گفتگو با فرارو بررسی کردند

ایمانی: فراخوان ظریف به مجلس قبل و بعدی دارد/ محتشمی: هیچ نهادی نمی توانست مانع ملاقات اشتون شود

«از آنجا که اینگونه اقدامات برای وزارت خارجه مشکل ساز می شود، آقای ظریف می تواند این اعتراض را به غربی ها بکند که رفتارهای سیاسی شما موجب تاثیر منفی در روند مذاکرات هسته ای می شود و بهتر است که اگر مصمم به پیشرفت پرونده هسته ای هستید بهانه به دست دیگران ندهید تا اصل موضوعی که خانم اشتون مامور به انجام آن است تحت تاثیر قرار نگیرد.»

تاریخ انتشار: ۱۶:۲۰ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۲
فرارو- محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان برای چندمین بار از زمان تصدی وزارت خارجه برای پاسخ به سوالات چند نماینده به مجلس خواهد رفت. در طول چند ماه اخیر ظریف بارها برای پاسخ به سوالات برخی نمایندگان راهی بهارستان شده بود. این نمایندگان از احضار ظریف به مجلس به دنبال چه هستند؟ سرانجام این احضارها چه خواهد شد؟

نباید در قالب های سیاسی مصطلح نگاه کرد
ناصر ایمانی روزنامه نگار و عضو پیشین شورای سردبیری روزنامه رسالت در گفتگو با فرارو گفت: «ما نمی توانیم قبل و بعد یک حادثه را بُرش دهیم و سپس نسبت به آن حادثه اظهارنظر کنیم. اینکه نمایندگان آقای ظریف را به مجلس فرا خواندند، قبل و بعدی دارد و باید به صورت جامع اظهارنظر کرد.»

وی ادامه داد: «موضوع این است که در طول دو ماه گذشته برای دومین بار است که یک هیات نمایندگی اروپایی به ایران می آید و با افرادی در سفارت خانه های خارجی ملاقات می کند. بنده با افراد ملاقات شونده و اینکه این ملاقات به نفع منافع ملی ایران است یا خیر کاری ندارم. من صرفا روی یک نکته تمرکز می کنم و آن اینکه هیچ نهاد و وزارت خانه ای در ایران مسئولیت این ملاقات ها را بر عهده نمی گیرد.»

وی افزود: «به نظر من این موضوع یک مسئله حیثیتی برای نظام است که افرادی از خارج بیایند و ملاقات هایی در داخل ایران داشته باشند (صرف نظر از اینکه ملاقات شونده ها چه کسانی هستند) اما کسی مسئولیت این اقدام را بر عهده نگیرد. این شرایط یک تصویر بسیار زشت از نظام جمهوری اسلامی ایران به جهان مخابره می کند بدین معنا که نظام ایران یک نظام چند پاره است.»

ایمانی تصریح کرد: «لذا به نظر من موضوع احضار وزیر خارجه به مجلس را نباید در قالب های سیاسی مصطلح مبنی بر اینکه نمایندگان نسبت به دولت یازدهم حساسیت دارند نگاه کرد.»

هیچ نهادی نمی توانست مانع ملاقات اشتون شود

اما مهدی محتشمی مدیرکل پیشین آمریکای وزارت خارجه در گفتگو با فرارو گفت: «سفارت هر کشور جزء خاک و حاکمیت آن کشور محسوب می شود و بر اساس کنوانسیون های بین المللی و معاهدات وین امکان نظارت یا دخالت کشور میزبان در داخل سفارت یک کشور منع شده است.»

وی ادامه داد: «بر اساس اظهارات سخنگوی وزارت خارجه ایران در برنامه های سفر خانم اشتون در ایران هیچ هماهنگی برای ملاقات های ایشان در سفارت اتریش نشده بود.»

وی افزود: «لذا اینکه اکنون در این باره به وزارت خارجه فشار می آورند به نظر می رسد بهانه جویی عده ای معدود است که بیشتر دلایل سیاسی دارد و متاسفانه بعد از انتخابات ریاست جمهوری بلا انقطاع ادامه داشته است.»

مدیرکل پیشین آمریکای وزارت خارجه اظهار کرد: «در شرایط حساس کنونی که در آستانه دور دوم مذاکرات وین هستیم باید اولویت اول همه در سیاست خارجی پیگیری مذاکرات هسته ای باشد که بتوانیم حداکثر منافع را بدست آوریم.»

وی افزود: «لذا اینکه پشت وزارت خارجه را سست کنیم و به صورتی عمل کنیم که کل توجه مقامات وزارت خارجه را به داخل معطوف کنیم کمکی به منافع ملی کشور نمی کند.»

این دیپلمات باسابقه گفت: «هیچ نهاد دولتی در ایران نمی توانست اقدامی برای ممانعت از ملاقات خانم اشتون در سفارت اتریش انجام دهد. وزارت خارجه نه می توانست از ایشان سوال کند که برای چه به سفارت اتریش می روید و نه می توانست نیت خوانی کند که قصد دارند در سفارت اتریش چکار کنند.»

وی ادامه داد: «این موضوع یک امر رایج است و اساسا یکی از وظایف سفارت خانه ها همین کار است. مگر آقای احمدی نژاد که در هشت سال گذشته در سفر به نیویورک با جناح های مخالف صهیونیسم ملاقات می کردند کسی می توانست اعتراض کند یا مانع اقدام ایشان شود؟»

محتشمی گفت: «اما از آنجا که اینگونه اقدامات برای وزارت خارجه مشکل ساز می شود، آقای ظریف می تواند این اعتراض را به غربی ها بکند که رفتارهای سیاسی شما موجب تاثیر منفی در روند مذاکرات هسته ای می شود و بهتر است که اگر مصمم به پیشرفت پرونده هسته ای هستید بهانه به دست دیگران ندهید تا اصل موضوعی که خانم اشتون مامور به انجام آن است تحت تاثیر قرار نگیرد.»

وی افزود: «لذا بهتر است اگر اولویت خانم اشتون حل و فصل پرونده هسته ای ایران است به این حساسیت های طرف ایرانی توجه کند و من مطمئن هستم وزارت خارجه هم متوجه این حساسیت است و آن را به طرف مقابل منتقل می کند.»
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۶
حضرت عباسی به من بگید ملاک درج نظرات چیه ؟؟ من فکر میکردم شانسی هست ، اما باتوجه به اینکه ظرف دو سه هفته گذشته چندتا نظر دادم و هیچکوم درج نشد و در همین مدت چندین نظر از جناب " رسواگر فتنه " درج شد ، متوجه شدم که خیر ، شانسی هم نیست ( چون احتمال اینکه یکنفر اینقدر خوش شانس باشه نزدیک به صفره ) پس لطفا بفرمایید ملاک چیه ؟
رسوا گر فساد
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۶
از نظر اوني كه خودشو رسواگر فتنه مي دونه و ميگه توي اين دولت موفقيتي بدست نيامده؛حتما تعريفشون از موفقيت: فساد نزديكان دولت پاك دستان يعني دزدي هاي چندين هزار ميلياردي يا استقبال از تحريم هاي خرد كننده و يا دشمن تراشي در سياست خارجي و يعني انزوا و پناه بردن به چند كشور ناشناخته آفريقايي
عبدالمجید
Kazakhstan
۰۸:۳۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۶
قدرت در مقاومت است نه تسلیم شدن .اصولگرایان مقاومت دربرابر حریف نشانه پیروزی میدانند .ولی اصلاح طلبان همراه شدن باحریف مصلحت میدانند .درصورتی که حریف دشمن است وخوی دوستی ندارد
صادق
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۶
رسوا، برای هزارمین بار میگم. اگر دولت اصولگرای احمدی نژاد موفق بود شما می تونستید این ادعا را بکنید. بابا بزارین اینها هم کارخودشون را بکنند ببینیم اختلاس و سوءاستفاده مالی اتفاق می افتد و یا رشد حداقل سه درصدی؟؟
رسواگر فتنه
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۶
بنده اولین باره جواب حضرتعالی رو میبینم اما

معتقدم دولت سابق در هرچی موفق نبود در کوتاه کردن زبان آمریکای قلدر بسیار پر توفیق بود .
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۶
آقایان و شاید خانمهای افراط گرا !
لطفا توجه فرمایید، لطفا مانند همیشه از هر سخن ومنطقی جز آنچه به آن تعلق خاطر دارید بر نیاشوبید، دوستان بزرگوار راقم این سطور هم مانند شما راضی نبوده ونیستم که خانم اشتون یا دیگران در کار ما دخالت کنند، اما نباید حق و عدل و انصاف را نادیده گرفت که این یکی از نتائج افراط گری های گسترده شما در طول سالیان گذشته است،که همواره به دست دشمنان بهانه دادید و پیوسه دوستان را رنجانده اید
انتشار یافته: ۳۹
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
خوب معلوم است ,به دنبال منافع از دست رفته؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
رسواگر فتنه
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
بعضی ها از عشق به آمریکا و عجوزه اروپایی و اسکلت آمریکایی دارن منفجر میشوند ...
مواظب خودشون باشند ...

سانسور نشود ...
شکرا ...
کیمیا
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
بعضی ها هم در فراق قدرت از دست رفته و منافع به خطر افتاده شون دست به هر کاری می زنند و مثل همیشه منافع ملی رو قربانی مطامع شخصی و گروهیشون می کنند و در این راه از احساسات برخی سوء استفاده می کنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
عجب توجیهی !!!
اولا این که "سفارت یک کشور جزء خاک آن کشور است" یک حرف عوامانه است و در هیچ متن حقوقی این عبارت نیامده!
ثانیا از اول که داخل سفارت نبوده اند ! بیرون سفارت بوده اند ! برنامه هایشان باید با هماهنگی دولت ایران چیده شود نه این که هرجا خواستند بروند
ثالثا اگر راست میگویید آقای ظریف هم در یکی از کشورهای غربی بدون اطلاع ، برود در سفارت یک کشور دیگر با برخی محکومین امنیتی آن کشورها دیدار کند !
روحانی مچکریم
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
بنده از آقای روحانی مچکرم چرا که نه تنها طبق قولی که داده بود "عزت" ملی ما را افزایش داد بلکه به امثال من "بی سواد" که تا حالا فکر می کردم اینکه در دولت قبل هیئت پارلمانی اروپا برای دیدار از ایران شرط ملاقات با آن دونفر را داده بود و دولت ما قبول نکرد ، عزتمندانه و مقتدرانه بوده ، اما حالا فهمیده ام که : عزت این است که دول غربی هر چه گفتند قبول کنیم و هرچه خواستند عمل کنیم ...
از روحانی و دولت جدید بابت آموزش عملی معنای عزت و اقتدار واقعا ممنونیم !
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۲۲:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
ناشناس 1842
یعنی شما نمیدونستی حمله به سفارت یه کشور در واقع حمله با خاک همون کشوره؟!
کم سواد که میگن شما هستی دیگه!!
رسواگر فتنه
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
پاسخ کیمیا
نه قدرت و نه منافع ما از دست رفتنی نیست چون به خداوند رحیم توکل داریم .

شما درک میکنید غرور و عزت ملی یعنی چه ؟ شک دارم .
ناشناس
United States of America
۰۸:۳۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۶
واقعا با خوندن این کامنت ها خیلی راحت تر میفهمم که چرا انقدر اوضاع ایران به هم ریخته و نا امید کنندست! اینکه یک عده هنوز نمیدانند که یک مقام خارجی نیازی به گزارش دادن به دولت ما نداره و اینکه دولت ما هم وقتی برای سفر به کشوری میره میتونه با هر کسی که خواست دیدار کنه، همانطور که احمدی نژاد دیدار میکرد!
یک نفر گفته که ظریف با محکومین امنیتی دیدار کنه! آیا این افراد فرق یک وکیل رو با عضو القاعده نمیدانند؟
کاملا مشخص هست که میدانند! ولی خوب هر کسی از جایی تغذیه میشه!
کیمیا
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۶
به رسواگر فتنه
نمی دونم غرور و عزت ملی چیه،میشه تعریفش کنید؟ راستی اون اسکلت آمریکایی کیه متوجه نشدم
مسعود
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
این نمایندگان مجلس ما چرا انقدر قلدربازی در میارن?! ظریف در دل مردم ایران است و همین کافیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
تحلیل بیطرفانه ودرستی است
مسعود
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
واقعا این نمایندگان با رای مردم به مجلس رفته اند؟!! مردم حرفشونو در انتخابات زدند دیگه این سنگ اندازی نمایندگان مجلس چه معنی داره؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
اگر روحانی از این دیدار ناراحت بود مطمئن باشید امروز دردیدار با وزیرخارجه یونان مطرح میکرد
اصولگرایان دنبال بهانه هستند
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
agh mohhtashami
inhaa ghaanoun beynolmelal raa keh nemidaanand agar ham bedaanand khedeshaan raa beh khaab zadeh and.
sefarat ottrish vazire khod raa daeevat kardeh ast . vazir beh aanjaa rafteh ast .
maa baayad agar mikhaahim jelouye atbaaee khodemaan raa begirim va elaa khaanom ashton keh baa maashin doudi va namreye iran beh khaaneye madare sataare beheshti narafteh keh agh laarijaani mifarmaayand dozdaki az eishaan baeeid boud.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
بعضی ها نمیخواهند موفقیت های ظریف را ببینند
7ماه گذشته کجا و الان کجا؟
رسواگر فتنه
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
آخه بد بختی اینه ما اصلا موفقیتی ندیدیم که بخواییم حسودی کنیم !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

کجایی روشنفکر ؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
موفقیت ندیدی؟ این همه وزرای خارجه به ایران دارند سفر میکنند موفیت نیست؟
رسواگر فتنه
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
سودش برای مردم چیه ؟
پترس
United States of America
۱۸:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
"رسواگر فتنه" باور کن کسی از شما انتظاری نداره ک در مورد هر چیزی نظر بدی.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
نه دیگه! از نظر رسواگر فتنه موفقیت یعنی تولید بابک زنجانی ها.یعنی شکستن کمر ضعفا در اثر گرانی بیش از حد.یعنی بهم ریختن مملکت در اثر ندانم کاری!ایشون صداش از جای گرمه معلومه مردم رو درک نمی کنه!
رسواگر فتنه
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
این همه وزرای اجنبی امدند چرا قیمت اقلام خوراکی کاهش نیافته ؟

ی کار مثبت و بی حاشیه دولت فخیمه رو به ما بگید. خب شاید ما نمیدونیم !!!!
ايراني
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۶
آقاي فتنه ،
آدم بايد بتونه ببينه تا موفقيت رو از چيزاي ديگه تميز بده. مشكل اينجاست كه شما فقط بهتون ميگن چي موفقيته چي نيست بخاطر همين هم ديدن بلد نشديد.
در حال حاضر موفقيت يعني پاك كزدن خرابكاريهاي 8 سال گذشته. تازه اگه بزارن ميشيم 9 سال پيش.
درود بر روحاني و ظريف كه عزت ايران در اولويت كارشونه.
محمد
United Arab Emirates
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
چرا نمی تونم نظر بدم ؟؟!!
این نمیتونه یک اشکال فنی باشه که هی تکرار میشه.
ناشناس
Germany
۱۷:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
حالا که همه عقلای قوم می گویند طبق قوانین روابط بین الملل ،دراین دیدار خلافی صورت نگرفته، این همه سروصدا و اعتراض واتلاف وقت و... برای چیه؟.چرا ازاین انرژی برای جلوگیری از فساد وحیف ومیل بیت المال ورفاه ومیعشت مردم استفاده نمیشود؟.مگراینکه منافع شخصی وگروهی درمیان باشد.!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
احسنت
ناشناس
United States of America
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
این بحران سازی ها فقط جهت منحرف کردن مردم از خواسته هایشان است و چون جوابی ندارند دست به این اعمال میزنند تا بلکه فرجی بشود اما انقدر تکراری شده که دیگر اثری ندارد در اصل قضیه که خواست های به حق مردم است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
واقعا چرا اینقدر رسواگر فتنه از اروپایی ها متنفره همین که می تونی این کامنت ها رو بگذاری نتیجه زحمات همون عجوزه هاست خوبه بدونی
رسواگر فتنه
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
اون عجوزه ک فقط مارو تحریم کرده
اینم از بی کفایتی اقایونه که نفت میدن و این چیزارو میگیرن .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۶
اگر قانون کپی رایت بود که ما همین ویندوزم نداشتیم. کلا هر چی بسود باشه مشکلی نداره هر جا هم منافع شخصی در خطر باشه ....
احسان
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
برای اینکه ریشه این سنگ اندازی ها را متوجه بشوید نگاه کنید ببینید چه کسانی بعد از تحریم ها و بدبختی مردم به نون و نوا رسیدن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۶
ای خدا. ممنون. کسانی که 10 میلیون نمیدونستن چیه حالا صدها میلیون تو حساب بانکیشونه. 8 سال چکاری کردن و که ما بلد نبودیم خدا داند
مشهدی
United Arab Emirates
۲۱:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
خدمتی که ظریف به ایران کرد اصولگراها صد سال نتونسته ونخواهند توانست انجام بدن اصلا کشورهای دیگه اصولگراها رو به رسمیت نمیشناسند.درود به ظریف
ناشناس
United States of America
۲۲:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
شاید اون اوایل فراخوان به مجلس کمی آزار دهنده بود ولی الان انقدر این مسئله توسط نمایندگان جبهه پایداری لوث شده که اصلا تبدیل به یه امر روزمره و عادی شده.