bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۸۴۰۳۴

واردات قطعات خودرو؛ از سگدست تا در رادیاتور

طی 11ماهه نخست سال جاری جمعا 425‌میلیون‌دلار انواع لوازم یدکی خودرو به کشورمان وارد شده است که از لحاظ ارزش، رقم بالایی به‌نظر نمی‌رسد، اما دردآور آنکه صنعت عریض و طویل خودروسازی کشورمان هنوز هم نیازمند واردات سگدست وانت نیسان است و سال جاری حدود پنج‌هزارو500سگدست وانت نیسان از هند وارد کرده‌ایم.

تاریخ انتشار: ۰۵:۰۲ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۲
طی 11ماهه نخست سال جاری جمعا 425‌میلیون‌دلار انواع لوازم یدکی خودرو به کشورمان وارد شده است که از لحاظ ارزش، رقم بالایی به‌نظر نمی‌رسد، اما دردآور آنکه صنعت عریض و طویل خودروسازی کشورمان هنوز هم نیازمند واردات سگدست وانت نیسان است و سال جاری حدود پنج‌هزارو500سگدست وانت نیسان از هند وارد کرده‌ایم. ممکن است تولید اجزا و قطعات پیشرفته خودروها برای کشورمان ممکن نباشد، اما باورپذیر نیست که خودروسازان ما حتی ناتوان از ساخت «در رادیاتور» باشند.

جالب است بدانید که فقط در یک فقره، صدهزار قطعه در رادیاتور از چین و 17هزار قطعه در رادیاتور از امارات متحده عربی به کشورمان وارد شده است. تولید خودرو پیکان در کشورمان سال‌هاست که متوقف شده، اما در سال 1392 ما بیش از 42هزار قطعه «کلاچ و صفحه پیکان» از چین، وارد کرده‌ایم. تصور عموم بر این است که خودرویی مثل «پیکان وانت» تولید داخل است، اما جالب است بدانید حتی وسایل این خودرو نیز وارداتی است. ما طی فروردین تا بهمن سال جاری 35هزار قطعه «مهره مارپیچ جعبه فرمان پیکان وانت نو» به کشورمان وارد کردیم. مبدا عمده این واردات نیز چین بوده است. طی مدت یادشده فقط چهار‌میلیون‌و 500 قطعه لنت ترمز انواع خودروها به کشورمان وارد شده است. واردات لنت‌ترمز خودروهای لوکس توجیه‌پذیر است، اما آیا تولید‌کنندگان پژو و پراید نمی‌توانند لنت ترمز این خودروها را نیز تامین کنند؟


اوایل اسفند سال جاری روزنامه فایننشال‌تایمز درخصوص صنعت قطعه‌سازی کشورمان نوشته بود: «صدها قطعه‌ساز از حدود دوهزار شرکت قطعه‌سازی در ایران، طی دو سال گذشته به‌دلیل تبعات تحریم‌ها، یا ورشکسته شده‌اند یا به کار در دیگر حوزه‌های تولید روی آورده‌اند. ثمره این وضعیت، بیکارشدن تعداد زیادی از کارکنان شاغل در این بخش بوده است.»

 با توجه به توافقات ژنو و از آنجا که صراحتا یکی از بند‌های این توافقنامه، تعلیق تحریم‌های صنعت خودرو کشورمان بوده، به‌نظر نمی‌رسد این مشکل، ربطی به تحریم‌ها داشته باشد. قطعه‌سازان نیز به‌جای استفاده از کارگر ایرانی ترجیح می‌دهند سفارش خود را به کارگاه‌های چینی و... بدهند که با وجود هزینه‌های حمل و جابه‌جایی و عوارض و... بازهم قیمت تمام‌شده کمتری برایشان دربر دارد، در سوی دیگر، مصرف‌کننده ایرانی نیز لنت خارجی را به لنت داخلی ترجیح می‌دهد.

 به‌نظر می‌رسد قطعه‌سازان و خودروسازان با وجود بازار انحصاری عظیمی که در دست دارند، نتوانستند اعتماد مصرف‌کننده ایرانی را به خود جلب کنند و وجود تعرفه‌های سنگین گمرکی و... هم نتوانسته آنها را در این امر یاری کند. ادعای خودرو ملی طی سال‌های گذشته، منتی بود که خودروسازان بر سر مصرف‌کنندگان داخلی گذاشته و می‌گذارند، اما در تاریخ یاد شده، تنها در یک فقره 164هزار قطعه «کاسه‌نمد، سیلندر، ترمز و چرخ سمند» به کشورمان وارد شده است. مبدا این واردات چین بوده است.

همچنین 112‌هزار قطعه نیز «قطعات سیلندر اصلی ترمز سمند» از کشور چین به ایران صادر شده است. 46‌هزار قطعه «صفحه فنری دومداره ترمز سمند» نیز از تایوان به کشورمان وارد کردند و 70‌هزار قطعه نیز «رینگ آب‌بندی سیلندر اصلی ترمز سمند» در 11ماهه نخست امسال از کشور چین به ایران وارد شده است. سایر قطعات خودرو سمند که طی مدت یادشده به کشور به وفور وارد شدند، از حوصله این نوشتار خارج است. این فقط در مورد تولیدات ایران‌خودرو نیست، خودرو سواری «پراید» که درباره ایمنی آن، سال‌هاست بحث‌های مفصلی در گرفته نیز شرایط مشابهی دارد. طی 11ماهه نخست سال‌جاری قطعات این خودرو از قبیل «راهنما، قطعه میل پیستون و کمک فنر جلو پراید»، «رادیاتور»، «دیسک، کلاچ و قطعه سیستم انتقال قدرت پراید» و... نیز به کشورمان وارد شده است. بنا بر آنچه ذکر آن بر اساس آمار‌های رسمی گمرک جمهوری اسلامی ایران گفته شده، به‌نظر می‌رسد باید در مفهوم «خودرو ملی» که احتمالا انتظار می‌رود تولید ایران باشد، تجدیدنظر کرد.


ناشناس
United States of America
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
خودرو سازان داخلی با شعار فریبنده خودروی ملی کلاه گشادی سر مردم گذاشته اند و به بهانه تحریم یا ارزش تمام شده کالا که قطعاغیر واقعی است خودروی بی کیفیت را قالب مردم می کنند . بواقع اگر مردم خودروی ملی نخواهند چه کسی را باید ببینند؟
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
توسعه یعنی پیشرفت متوازن.پاکستان و کره شمالی در انرژی هسته ای پیشرفته هستند اما توسعه یافته نیستند.تند روهای وطنی باید توجه به این موضوع داشته باشند
ناشناس
United Arab Emirates
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
در ایران برای تخصص مهندسی تره هم خورد نمی کنند. تولید نیازمند ساختار مدیریتی قوی و کار فنی گروهی است که هیچ کدام در ایران تقریبا وجود ندارند. من مهندس مکانیک هم بعد از 7 سال تلاش و چند سال تجربه و تخصص بالا باید برم دنبال کار تجاری، شاید چند سال دیگه برم دکترا بخونم ببینم چی میشه!
PEYMAN
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
بهرحال هرچه که هست ازماست که برماست.
الان ما در ایران هزینه های زندگیمان از اروپا و امریکا بالاتر است اما کیفیت زندگیمان بمراتب پایینتر.
مسئولانمان بهیچ وجه احساس مسئولیت نمیکنند.
کارها دست افراد بی تخصص و غیرمسئول و بی تجربه است.
در روستاهایمان هم دانشگاه داریم و داریم مدرک تولید و توزیع میکنیم آنهم بدون پشتوانه.
فکر کنم جزو معدودکشورهایی هستیم که دولتمان درهیئت دولت فقط و فقط نقشه میکشد تا به چه بهانه ای و چگونه ازملت پول بگیرد و بس.
و ازطرفی سرملت شیره بمالد و هیچ کاری را انجام ندهد و آمارهایی بدهد که کشور را از ایالات متحده پیشرفته تر نشان دهد.
خلاصه ماجرا اینکه ازماست که برماست.
همین!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
اشنا
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
سلام
همينه كه براي توليذ كننده هاي داخلي توان پرداخت ندارند اگر توليد كننده لابي خوب داشته باشند شايد 200 روز پس از تحويل محصول قطره چكاني دريافتي داشته باشند همه را به خاك سياه نشاندن
انتشار یافته: ۲۶
UFO
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
تا کی میخواهید دنبال مفاهیم اشتباهی چون تولید ملی باشید؟
در سال 2014 تولید ملی معنی ندارد همه دنیا دارند باهم کار میکنند . اینقدر به فکر منزوی کردن ایران نباشید و اجازه بدهید تولید صورت بگیرد و دانش تولید شود.
علي
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
100 تا كارشناس مهندس و مالي و اقتصادي جمع كنند و كار را بدهيد بدستشان بعد ببينيد چه ميشود الان اصلا معلوم نيست كجاي كار قرار گرفته ايم ، متاسفانه مشكلات كشور خيلي جلوتر از نحوه مديريت آن است واقعا عذابه اين همه ندانم كاري ، جواب درست و درمان هم پيدا نخواهد شد جون كسي كه پاسخگوست دانش فني ندارد.
سهراب
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
فرارو مردم چه گناهي كردن هر صفحه اي كه باز ميكنند بايد چشمشون به جنايات حلبچه بيوفته و روزشون خراب بشه اين چه كاريه حذفش كنيد بسه ديگه خدا رو خوش نمياد داريد روز مردم را با اين تصايور خراب ميكنيد همه به فكر نوروز هستند و شما به فكر خراب كردن مردم
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
حضرات فقط به فکر پورشه های خود هستند و کار به کار مردم ندارند
امیدوار
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
در خودرو سازی ها را گٍل بگیرید تا خیال مردم هم راحت شود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
ها ها ها ها ها ، هه هه هه هه هه ، جاروی دستی را خودمون می سازیم ، خودکفائی یعنی این !!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
فقط شعارتوسعه وپیشرفت راسرمیدیم ولی درعمل وابسته به واردات هستیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
تبعات سنگين تر اين موضوع مورد بحث در آينده نزديك موجب ورشكستگي اين دو غول انحصارطلب خواهد شد و نتيجه آنكه آمار بيكاري سر به فلك خواهد كشيد
PEYMAN
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
اصلا یک چنین چیزی اتفاق نخواهد افتاد. هرچند چنین اتفاقی بسیار مبارک است.
البته این چیزی نیست که فقط دانمگیر صنعت و یا صنعت خودرو باشد. هرجایی راکه دست بگذارید فساد از آن فوران میکند.
ایران باید ازنو ساخته شود و زیربناها باید تخریب و از نو بناها ایجاد شوند و الا فساد گسترده در همه جا لانه گزیده و با وصله و پینه هم درست بشو نیست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
کجایی پاک ترین دولت تاریخ ایران که هر روز هزاران جوان بیکار ایرانی و خانواده هایشان زیرلب دعایت ... و همزمان هزاران کارگر چینی و خانوادهایشان هر روز زیر لب نفرین تان می کنند !!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
مگه چند نفر تو فرغون سازها کار میکنند اغراق نکنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
از سال 1347 تا کنون صنعت خودروسازی داریم الان چی داریم حتی صنعت مونتاژ درست هم نداریم ای کاش با سایر کشورها مانند کره جنوبی قیاس کنیم و نقطه ضعفها را پیدا کنیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
ولی خودمونیم دولت قبل خیلی خیلی راستگو بود .!!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
آخه اين چه ادعايي است كه بگوييم صنعت اول كشور خودرو سازي است بعد اينجوري براي ابتدايي ترين قطعات نيازمند كشورهاي درجه 3 هستيم؟
همایون
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
واقعا برای این صنعت خودروسازی و همچنین وزیران دولت تدبیر که دارن همه جوره از اونا حمایت میکنند متأسفم..... تا قبل از انتخابات همه حرف مردم را می زدند که کیفیتها پایین است ولی الان شدن حامی خودروسازا..... بابا ول کنید دیگه به خدا زشته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
خودروی ملی !
نجار
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
بايد از كي تشكر كرد!!
چه كردند در اين سالها با سياست‌ها و اقدامات نابخردانه شان با اين سرزمين و ملت!!
نامرداني مثل پوتين از روسيه و چيني‌ها، با حمايت‌هاي مسخره و دو پهلوي شان ، كشور را وارد لوپي كرده بودند، كه عاقبتش چيزي جز ورشكستگي، ويراني ووابستگي مطلق نبود!
اكنون نيز به رغم كاهش شديد ارزش ريال، همچنان واردات بر توليد داخلي مي چربد! متاسفانه بالا بودن هزينه توليدات داخلي واز طرفي كيفيت پايين و گرانفروشي محصولات داخلي به اين واردات دامن مي زند.
PEYMAN
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
ازماست که برماست.
چرا ما ایرانیها عادت داریم همیشه تقصیر را به گردن دیگران بیندازیم؟!!!
خوب چین و روسیه ازاین وضعیت کشور ما بعنوان یک فرصت برای آبادانی کشور خودشان استفاده کرده و اتفاقا کارشان هم درست بوده. آنها که نمی آیند سرمایه های ملی اشان را صرف ما کنند؟؟!!! و اصلا این چه توقع بیجایی است که ما داریم؟
آنها کاری را انجام میدهند که به نفع کشورشان و ملتشان و اعتبار جهانیشان باشد تا ارتقا پیدا کنند نه تنزل چون باید پاسخگوی ملتشان باشند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
اگر به این میزان که پس از انقلاب تاکنون تمرکز نهادهای دولتی وحمایتی برروی دو شرکت خودروسازی (مونتاژ) صورت گرفته بر روی صنعت کشاورزی ایران با 4 اقلیم متفاوت وعالی صورت می گرفت وحمایت های ویژه دربخش کشاورزی صورت می گرفت علاوه برارزآوری بسیارعالی این صنعت کشاورزی هزاران نفراز هموطنان بی گناه ما در جاده های این مملکت بواسطه غیرایمن بودن خودروهای تولید این دو شرکت ضعیف، جان خودرا ازدست نمی دادند.این تحریم ها بسیاری از واقعیات را به ما نشان داد بطوری که حتی کوچکترین قطعات خودرو نیز از کشورهای جهان چهارم از جمله هند وارد شد که بسی جای تاسف دارد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
کجای کارین حتی آیینه وسط ماشین رو هم از چین وارد میکنن
ناشناس
United States of America
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
باور کنید تا صد سال دیگر کشور ما قادر نیست حتی ضعیف ترین خودروی دنیا را بسازد چه رسد به خودروی ملی ، همین دروغها و شعار های الکی باعث عقب ماندگی کشور ما شده است .
bato-adv
bato-adv