bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۸۵۴۵۸

تغییر روند پرداخت ارز دانشجویی

روند پرداخت ارز دانشجویی تغییر کرده و شهریه دانشجویان به طور حواله مستقیم به حساب دانشگاه محل تحصیل واریز می‌شود و هنوز مشخص نیست که آیا دانشجویان مبلغی را به عنوان هزینه اقامت دریافت می‌کنند یا خیر.

تاریخ انتشار: ۱۱:۰۱ - ۱۹ فروردين ۱۳۹۳
روند پرداخت ارز دانشجویی تغییر کرده و شهریه دانشجویان به طور حواله مستقیم به حساب دانشگاه محل تحصیل واریز می‌شود و هنوز مشخص نیست که آیا دانشجویان مبلغی را به عنوان هزینه اقامت دریافت می‌کنند یا خیر.

به گزارش ایسنا، اداره اعزام با هزینه شخصی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اطلاعیه‌ای به دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکترا اعلام کرده که با توجه به تغییر روند پرداخت ارز دانشجویی (واریز شهریه به صورت حواله مستقیم به حساب دانشگاه محل تحصیل) از دانشجویان تقاضا می‌شود گواهی شهریه با مشخصات بانکی با قید مبلغ و با تایید نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشور محل تحصیل را از طریق سامانه نشا و اصل آن را برای تسلیم به بانک‌های عامل، برای خانواده خود ارسال کنند.

تا پیش از این بر اساس مقررات بانک مرکزی، میزان ارز قابل پرداخت به دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور برای شهریه، سالانه حداکثر 15 هزار دلار آمریکا و بابت هزینه اقامت ماهانه معادل هزار دلار آمریکا اعلام شده بود اما اکنون مشخص نیست که آیا دانشجویان همچنان هزینه اقامت دریافت می کنند یا خیر؟

بر این اساس از سال گذشته فقط دو بانک سامان و تجارت وظیفه تامین ارز دانشجویان را به عهده دارند و دانشجو برای دریافت ارز ابتدا باید در سامانه http://nesha.msrt.gov.ir/nesha/ ثبت نام و سپس درﺧﻮاﺳﺖ ﺧﻮد را در ﺳﺎﻳﺖ از ﻗﺴﻤﺖ ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ درﺧﻮاست‌ها ﺗﺤﺖ ﻋﻨﻮان درﺧﻮاﺳﺖ ﮔﻮاهی اﺷﺘﻐﺎل ﺑﻪ ﺗﺤﺼﻴﻞ ﺛﺒﺖ و پی‌گیری می کرد.

ﮔﻮاهی اﺷﺘﻐﺎل ﺑﻪ ﺗﺤﺼﻴﻞ ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺗﺮم ﺟﺎری از دانشگاه مربوطه ﻛﻪ ﺑﻪ ﺗﺎﻳﻴﺪ ﻧﻤﺎﻳﻨﺪگی ﺟﻤﻬﻮری اﺳﻼمی اﻳﺮان در ﻛﺸﻮر ﻣﺮﺑﻮﻃﻪ رﺳﻴﺪه ﺑﺎﺷﺪ (وﻳﮋه داﻧﺸﺠﻮﻳﺎن ﺷﺎﻏﻞ ﺑﻪ ﺗﺤﺼﻴﻞ) و ﻳﺎ ﭘﺬﻳﺮش ﺑﺎ ﺷﺮوع دوره ﻣﻌﺘﺒﺮ ﻛﻪ ﻣﻨﻘضی ﻧﺸﺪه ﺑﺎﺷﺪ، ﻛﺎرت ﻣﻌﺎﻓﻴﺖ از ﺧﺪﻣﺖ ﻳﺎ ﭘﺎﻳﺎن ﺧﺪﻣﺖ (وﻳﮋه آﻗﺎﻳﺎن) و ﻳﺎ ﺑﺮﮔﻪ ﻣﻌﺎﻓﻴﺖ ﺗﺤﺼﻴلی، ﺻﻔﺤﻪ اول ﮔﺬرﻧﺎﻣﻪ و وﻳﺰای داﻧﺸﺠﻮیی ﺑﺎ ﺗﺎرﻳﺦ ﻣﻌﺘﺒﺮ از ﻛﺸﻮر ﻣﺮﺑﻮﻃﻪ از جمله مدارک لازم برای ثبت نام در این سامانه بود.

بر این اساس در صورتی که درخواست دانشجو مورد تایید قرار می‌گرفت باید به موسسه انتخابی خود مراجعه کرده و نامه را دریافت می کرد. در این نامه باید قید می‌شد که دانشجو برای بازه چند ماهه می تواند ارز دولتی دریافت کند. دانشجو پس از دریافت تاییدیه وزارت علوم با در دست داشتن نامه معرفی به بانک، به بانک مراجعه و ارز را دریافت می کرد.

در سال 91 به دلیل نوسانات ارزی و همچنین کمبود منابع ارزی کشور صحبت هایی مبنی بر حذف ارز دانشجویی به میان آمد و حتی این موضوع در مجلس نیز مطرح شد، اما پیگیری دانشجویان مانع از این اقدام شد و در نهایت فقط ساز و کار ارائه ارز دانشجویی تا حدودی تغییر کرد و اکنون نیز به نظر می رسد بانک مرکزی در راستای مدیریت مصارف ارزی کشور گامی دیگر برداشته و دست به تغییر ساز و کار ارز دانشجویی زده است.
bato-adv
bato-adv