bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۸۶۳۸۱

هدیه ویژه زنان ایرانی بمناسبت هفته زن

برنامه‌های بزرگداشت هفته مقام زن و روز مادر، هدیه ویژه به زنان ایرانی همزمان با آغاز هفته زن، ارائه لایحه بیمه زنان خانه دار به دولت، برداشتن سهمیه بندی جنسیتی در کنکور امسال، بررسی راهکارهای جایگزین برای حضور بیشتر زنان در محل کار پس از زایمان، بررسی وضعیت یارانه زنان بدسرپرست از مهمترین محورهای نشست خبری معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده است.

تاریخ انتشار: ۱۶:۱۹ - ۲۵ فروردين ۱۳۹۳
برنامه‌های بزرگداشت هفته مقام زن و روز مادر، هدیه ویژه به زنان ایرانی همزمان با آغاز هفته زن، ارائه لایحه بیمه زنان خانه دار به دولت، برداشتن سهمیه بندی جنسیتی در کنکور امسال، بررسی راهکارهای جایگزین برای حضور بیشتر زنان در محل کار پس از زایمان، بررسی وضعیت یارانه زنان بدسرپرست از مهمترین محورهای نشست خبری معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده است.

به گزارش مهر، شهیندخت مولاوردی پیش از ظهر دوشنبه در نشستی خبری به مناسبت بزرگداشت هفته مقام زن و روز مادر با تشریح برنامه های این هفته به شعار اقتصاد و فرهنگ در سال جدید اشاره کرد و گفت: در حال حاضر مقام معظم رهبری سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و سلامت را ابلاغ کردند و با توجه به اینکه زنان نیمی از سرمایه کشور به عنوان نقش آفرینان هستند، باید از حضور آنها برای کمک به دولت و نظام استفاده کرد؛ چراکه حضور آنها نه تنها منجر به بهبود وضعیتشان بلکه به بهبود وضعیت کشور کمک می کند.

وی با بیان اینکه زنان در تمامی محورها می توانند حضور و مشارکت فعال داشته باشند، گفت: برای برگزاری هفته زن با 26 استان و 23 دستگاه اجرایی مکاتبه شد که تمامی آنها برنامه های خود را در دو قالب فرهنگی و اجتماعی مانند پروژه های علمی تحقیقاتی، کارگاه های آموزشی، تقدیر و تجلیل، برپایی نمایشگاه، مسابقه، برنامه های تفریحی و افتتاح پروژه اعلام کردند.

رئیس ستاد مرکزی هفته بزرگداشت مقام زن تصریح کرد: در مجموع 41 هزار و 699 برنامه فرهنگی و 28 هزار و 489 برنامه اجتماعی از طرف استان ها و دستگاه های اجرایی به ما پیشنهاد شده که از این میان 7 هزار و 416 برنامه برای دستگاه ها و 62 هزار برنامه مربوط به استانها بوده است. ضمن آنکه برنامه‌های آموزش و پرورش در این آمار احتساب نشده است.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش بالاترین آمار برنامه ای را در میان دستگاه ها و استان فارس در میان استانها دارد، تصریح کرد: معاونت زنان و امور خانواده نیز برای برگزاری این هفته ستاد راهبردی را تشکیل داده که در روز 30 فروردین ماه دیدار جمعی از فعالان زن با مقام مظعم رهبری، افتتاح نمایشگاه نقش آفرینی زنان با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر صنعت و معدن و تجارت و برگزاری کارگاه های تخصصی، بازدید از صنایع احسان که مربوط به نگهداری از زنان آسیب دیده اجتماعی است و همچنین برنامه ای را دفتر همسر ریاست جمهوری با حضور همسران وزرا و سفرای کشورهای خارجی در حافظیه سعدآباد تدارک دیده اند. در 31 فروردین همایش ملی زنان نقش آفرین و توسعه پایدار با حضور رئیس جمهور، همایش اسوه ایثار و مقاومت برگزار می شود. در روز دوشنبه همایش اسوه ایثار و مقاومت، همایش آگاهی بخشی به ضرورت و اهمیت تحقق عدالت جنسیتی در صنعت نفت از سوی وزارت نفت، جشن میلاد کوثر توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برگزاری نشست بین المللی تقویت و حمایت از زنان پناهنده، نشست صیانت از زنان خانواده های آسیب دیده از اعتیاد برگزار می شود.

وی ادامه داد: بازدید از دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی توسط سازمان بهزیستی، دیدار با زنان استان سیستان و بلوچستان همزمان با سفر رئیس جمهور به این استان از دیگر برنامه های این هفته است.

تعامل با دادگستری
مولاوردی ادامه داد: یکی از برنامه های معاونت که به وزارت دادگستری پیشنهاد شده است، بازدید از بند زنان یکی از زندانهاست که هنوز وزارت دادگستری به ما در این زمینه پاسخی نداده است اما در تلاش هستیم تا این اقدام انجام شود. ضمن آنکه پیشنهادی آزادی محکومان زن را به این وزارتخانه داده ایم که منتظر پاسخ وزارت دادگستری هستیم. درباره عفو رهبری نیز این موضوع در سالهای گذشته نیز وجود داشته اما هیچگاه رسانه ای نمی شده است که ما از وزارت دادگستری خواسته ایم از امسال به بعد عفو رهبری برای زندانیان زن نیز از طریق رسانه ها اعلام شود.

وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به برگزاری همایش بین المللی بانوی مهر ام ابیها با همکاری استانداری، شهرداری تهران و صدا و سیما در برج میلاد در تاریخ 31 فروردین اشاره کرد. ضمن آنکه شهرداری تهران اعلام کرده است استفاده از امکانات بوستانهای مادران، شهربانو و بهشت مادران در تاریخ 31 فروردین از ساعت 8 صبح تا 18 رایگان است.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به دیدار با خانواده شهدا در این هفته درباره جزئیات همایش بانوان که قرار است با حضور رئیس جمهور برگزار شود، گفت: سخنرانی پنج تن از فعالان زن در حوزه های مختلف، سخنرانی رئیس جمهور و سخنرانی اینجانب از مهمترین بخش های این همایش است.

اعلام خبر خوش در هفته زن
مولاوردی در پاسخ به خبرنگاری درباره خبر خوش معاونت زنان برای بانوان ایرانی در هفته زن گفت: هدف ما آن است که از اقدامات و عملکردهای کلیشه ای در این هفته جلوگیری کنیم و به سمت حل مشکلات زنان در این هفته برویم به همین دلیل در این موضوع پیش قدم شده و موضوع افزایش مرخصی زایمان را معاونت به شدت پیگیری کرد که در نهایت دبیر هیات دولت به معاونت راهبردی و برنامه ریزی ریاست جمهوری اعلام کرد که اعتبار لازم برای افزایش مرخصی زایمان باید اختصاص داده شود. ما امیدوار هستیم که همزمان با آغاز این هفته رئیس جمهور اختصاص کامل این اعتبار را به عنوان هدیه ویژه به زنان ایرانی اعلام کند. ضمن آنکه بیمه زنان خانه دار را در تعامل با فراکسیون زنان مجلس پیگیری کرده ایم و در نهایت قرار است که لایحه بیمه زنان خانه دار در هفته زن به هیات دولت ارسال شود تا دولت آن را به مجلس ارائه دهد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره ارائه امتیازات ویژه به زنان برای حضور در عرصه های اقتصادی و سیاسی گفت: حضور زنان برای نقش آفرینی الزاماتی را می طلبد که حتما باید برنامه ریزی های جدی در این حوزه انجام شود و من بارها اعلام کرده ام که زنان به فرصت های عادلانه در سیاست و اقتصاد دسترسی ندارند و معاونت زنان در صدد است تا به سمت توان افزایی اقتصادی و سیاسی زنان برود. به همین منظور در حال حاضر راهکارهای لازم برای افزایش حضور زنان در مجلس آینده در دیدارهای مختلف با فعالان زن پیشنهاد می شود.

وی ادامه داد: ضمن آنکه از دولت خواسته ایم در بسته های اجرایی برای اشتغال توجه ویژه ای به زنان و جوانان داشته باشد.

مولاوردی درباره برداشتن سهمیه بندی کامل جنسیتی در کنکور امسال توضیح داد درباره سهمیه بندی جنسیتی نیز وزیر علوم و وزیر بهداشت اعلام کردند که در کنکور امسال سهمیه بندی به شکل گذشته نخواهد بود؛ البته معاون وزیر بهداشت به تازگی اعلام کرد که حضور در مناطق محروم به سمت متعادل سازی خواهد رفت که این موضوع را با توجه به مشکلاتی که برای زنان پزشک در مناطق محروم بوجود آمده، پیگیری خواهیم کرد.

وی درباره تعامل با NGOها نیز گفت: در چارت جدید معاونت سازمان های غیردولتی و نهادهای مدنی نیز آورده شده و هدف ما تعامل با این فعالان است و از تمام کارگروه های تخصصی در صدد برنامه ریزی برای برگزاری نشست های منطقه ای در کشور هستیم. از تمامی فعالان حوزه زن در کارگروه خواسته ایم که مشارکت فعالی با ما داشته باشند و با جمع بندی نظرات آنها در کارگروه ها اقدامات را سامان دهیم.

تدوین بسته‌های حمایتی برای زنان شاغل
مولاوردی درباره افزایش مرخصی زایمان و احتمال اخراج زنان از شغل هایشان توضیح داد: این موضوع واقعیتی است که وجود دارد ما تدابیر لازم را در خصوص اعطای تسهیلات به زنان شاغل در نظر گرفته ایم و در کمیسیون اجتماعی دولت نیز مطرح کرده ایم البته در بخش دولتی این نگرانی کمتر از بخش خصوصی وجود دارد، اما از سوی دیگر افزایش مرخصی زایمان تبدیل به قانون شده و ما مجبور به اجرای آن بودیم .قطعا موضوعاتی نظیر اخراج باید قبل از تصویب مطرح و پیگیری می شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر در حال بررسی بسته های حمایتی ویژه برای زنان هستیم تا زنان شاغل کمتر هزینه ای را همزمان با استفاده از هزینه مرخصی زایمان می دهند. به عنوان مثال یکی از راه های جایگزین استفاده از ساعت کار شناور برای این گروه از زنان و یا برگرداندن مهدهای کودک به داخل ادارات دولتی است. همچنین پیشنهاد داده ایم تا تسهیلاتی برای کارفرمایانی که زنان را استخدام می کنند، در نظر گرفته شود.

پیگیر یارانه زنان بدسرپرست هستیم
وی درباره مشکل زنان بدسرپرست در بحث ثبت نام و دریافت یارانه توضیح داد: متاسفانه ثبت نام این دوره برای دریافت یارانه بر اساس قانون همانند قبل است و تنها سرپرست خانوار می تواند اقدام به ثبت‌نام کند، اما در تعامل با سازمان هدفمندی یارانه ها و وزارت کار هستیم تا در زمان اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها، زنان بدسرپرست یارانه خود را دریافت کنند و حقشان ضایع نشود.