bato-adv
bato-adv

جنتی: به توصیه‌های قانونی پدر عمل می‌کنیم

پسر آیت الله جنتی در پاسخ به توصیه‌های پدرش تاکید کرد که عملکرد این وزارتخانه در چارچوب قانون تعریف می‌شود.

تاریخ انتشار: ۰۸:۰۴ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳
پسر آیت الله جنتی در پاسخ به توصیه‌های پدرش تاکید کرد که عملکرد این وزارتخانه در چارچوب قانون تعریف می‌شود. اردیبهشت، در تقویم فرهنگی ایران، همیشه ماه توجه به کتاب بوده است؛ با این حال، سخنان حسن روحانی، رییس‌جمهور کشور در افتتاحیه بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب، گویا تمرکز بر این حوزه را دوچندان کرد.

 او در این مراسم گفته بود «صاحبان فرهنگ نیازی به گشت ارشاد ندارند» و «امسال، سال فرهنگ است نه دروغ و تخریب». هرچند این سخنان به مذاق اهالی فرهنگ و کتاب خوش آمد، اما به‌نظر می‌رسد منتقدانی هم داشته است.

 آیت‌الله جنتی، خطیب نماز جمعه تهران در سخنانی که 12 اردیبهشت انجام داد، گفت: «یکی از نهادهای مهم در امر فرهنگ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. وزارت ارشاد هم عناد نداشته و توصیه‌ها را می‌پذیرد و اقداماتی نیز انجام داده‌اند که بعدها آثار مثبت آن ظاهر خواهد شد.» وی افزود: «باید توجه کرد این ارشاد، ارشاد اسلامی است، یعنی باید اسلامی فکر کند و اسلامی تصمیم بگیرد. مبادا با مجوز وزارت ارشاد اسلامی یک کتابی که رنگ اسلامی ندارد و ضداسلامی است، چاپ شود. حتی اگر نویسنده یک کتاب بی‌پروا و لاابالی است آثار این نویسنده نیز نباید منتشر شود چون طرز تفکر انسان در آثارش دیده می‌شود.»

 آیت‌الله جنتی در مورد نظارت بیشتر بر این حوزه تاکید کرد: «باید مواظب ویروس‌هایی که آثار فرهنگی و فرهنگ را از بین می‌برد باشیم، ویروس‌ها مانند علف‌های هرزه‌ای هستند که مانع رشد گل‌ها و درختان می‌شوند و پیداکردن این ویروس‌ها کار بسیار سختی است لذا باید به مسوولان فرهنگی کمک کرد. اگر اشتباه می‌کنند باید دوستانه به آنها گفت و تذکر داد و اگر خدمت می‌کنند باید از آنها تشکر کرد. البته در ارشاد اسلامی کارهای خوبی شده که آثارش بعدا روشن می‌شود.»

 یک روز پس از ایراد این سخنان، پسر احمد جنتی که درحال حاضر سکان وزارت ارشاد را برعهده دارد، از بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کرد. علی جنتی 13 اردیبهشت از سومین روز برپایی نمایشگاه دیدن کرد و با رفتن به غرفه‌ها و گفت‌وگو با ناشران از حال و هوای این رویداد فرهنگی باخبر شد.

او حین بازدید از نمایشگاه به «شرق» گفت مصلای تهران مکان مناسبی برای برگزاری نمایشگاه نیست و باید محل دایمی به این منظور تدارک دیده شود. همچنین از جنتی در مورد واکنش او نسبت به سخنان پدرش پرسیدیم که متن این سوال و جواب در ادامه می‌آید.


 آیت‌الله جنتی خطاب به وزارت ارشاد گفته‌اند که مراقب نویسنده‌ها و آثاری که منتشر می‌شود، باشد. با توجه به اینکه شما همیشه از ضرورت شنیدن همه صداها صحبت کرده‌اید، این سخنان چه تاثیری بر عملکرد وزارت ارشاد خواهد گذاشت؟

ایشان توصیه‌هایی داشتند. سعی ما هم این است به توصیه‌هایی که دارند و آن مقداری که با قانون سازگار است، عمل کنیم.

 ایشان بیشتر روی متون و محتوای کتاب‌ها بحث داشتند و نظرشان این بود که این موارد رعایت شود، ما هم در چارچوب قانون موارد را رعایت می‌کنیم. سعی ‌ما این است به هر میزان که قانون اجازه می‌دهد، کتاب‌هایی منتشر شود که با مسایل امنیت‌ملی مغایرت نداشته باشد، دچار ابتذال اخلاقی نباشد و در کل موضوع‌هایی که در قانون نسبت به آنها گوشزد شده، رعایت شده باشد. طی چند ماه اخیر هم مجموعه کتاب‌هایی که مجوز انتشار گرفته‌اند، قابل‌توجه هستند و در همین نمایشگاه کتاب شاهد عرضه کتاب‌ها هستید. بنابراین تلاش ما این است که در چارچوب قانون عمل کنیم.

 پس به این معنا نیست که ممکن است شاهد ممیزی بیشتری باشیم؟
باید بگوییم اعمال قانون. فقط و فقط تلاش ما این است به آنچه در قانون آمده است، عمل کنیم.

 به‌نظرتان نمایشگاه این دوره چطور بود؟

 دیگران باید نظر بدهند که نمایشگاه چگونه بود.

 انتقاد یا پیشنهادی نسبت به نحوه برگزاری نمایشگاه دارید؟

انتقادم این است که «مصلا» مکان مناسبی برای برگزاری نمایشگاه نیست. باید به فکر جایگاهی دایمی برای نمایشگاه باشیم تا هر دفعه به غرفه‌بندی نیاز نداشته باشیم و برای هر نمایشگاه آماده‌سازی‌ها از ابتدا انجام نشود. در چندماه گذشته تلاش زیادی صورت گرفته است که فضای نمایشگاه آماده شود و بتوان در اینجا نمایشگاه برگزار کرد. مصلا جای عبادت و نماز است و شبستان مصلا برای نماز جمعه تدارک دیده شده است.

 فکر می‌کنید چه مکانی برای برگزاری نمایشگاه مناسب باشد؟

به‌نظر می‌آید با کارهایی که الان انجام شده است، شهر آفتاب زمینه خوبی برای برگزاری نمایشگاه دارد. اقداماتی نیز انجام شده است مثلا ساختمان‌هایی ساخته شده‌اند اما باید آنجا را تقویت کنیم تا ظرف یک سال یا حداکثر دوسال آینده، به یک نمایشگاه بین‌‌المللی فاخر تبدیل شوند که نه‌تنها در حوزه کتاب بلکه برای همه کسانی که می‌خواهند نمایشگاه برگزار کنند، مکان مناسبی فراهم شده باشد.

 در زمینه غرفه‌آرایی هنوز فاصله زیادی با شرایط مطلوب داریم. در این زمینه چه نظری دارید؟

 نمایشگاه ما در مقایسه با نمایشگاه‌های خارجی، نقایص زیادی دارند که باید به آنها رسیدگی شود تا به جایگاه واقعی خود برسد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
"فقط و فقط تلاش ما این است به آنچه در قانون آمده است، عمل کنیم.
"احسنت
کمال
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
منظورتان کدام توصیه است؟ ما که هرچه گشتیم نیافتیم.
انتشار یافته: ۲
bato-adv
bato-adv