bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۹۱۴۷۷

احتمال حضور اصلاح‌طلبان در هیئت رئیسه مجلس

برآوردها این است که در هیات‌رییسه مجلس اتفاق خاصی رخ نخواهد داد. شاید یکی،دونفر از اعضای کنونی هیات‌رییسه بروند و برخی نمایندگان نزدیک به رهروان دوباره وارد هیات‌رییسه شوند.

تاریخ انتشار: ۰۲:۳۱ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۳
برآوردها این است که در هیات‌رییسه مجلس اتفاق خاصی رخ نخواهد داد. شاید یکی،دونفر از اعضای کنونی هیات‌رییسه بروند و برخی نمایندگان نزدیک به رهروان دوباره وارد هیات‌رییسه شوند. اما اتفاق تازه این است که لابی برای ورود اصلاح‌طلبان به هیات‌رییسه آغاز شده و گویا قرار است این رایزنی‌ها با فراکسیون رهروان ولایت انجام شود. لابی‌ها هرچه باشد، نتیجه نهایی فردا چهارم خرداد مشخص خواهد شد.

البته اصولگرایان هم تلاش دارند تا بتوانند کرسی‌های بیشتری از هیات‌رییسه را از آن خود کنند. اما واقعیت این است که حرف و سخن بهارستانی‌ها بیش از هر زمان دیگری به سمت اعتدال می‌رود و جمع‌بندی‌ها بر این است که به‌جای نمایندگانی از فراکسیون اصولگرایان، این‌بار احتمال دارد که نمایندگانی از طیف میانه‌ترها و اصلاح‌طلبان راهی هیات‌رییسه شوند.

مقدمات این کار با برگزاری یکی، دو جلسه با فراکسیون رهروان ولایت چیده شده و نامزدهای احتمالی برای نایب‌رییسی، دبیری و کارپردازی هم مشخص شده است. اما همه اینها به نشست غروب امروز فراکسیون رهروان باز می‌گردد. هفت بعدازظهر امروز، فراکسیون رهروان ولایت درباره معرفی نامزدهای نهایی هیات‌رییسه به جمع‌بندی نهایی خواهد رسید. ماجرای ریاست علی لاریجانی تقریبا نهایی شده و کمتر احتمال جابه‌جایی او وجود دارد.

حالا اگر گمانه‌زنی‌ها درست از کار در بیاید، به گفته اسماعیل جلیلی از نمایندگان عضو فراکسیون «رهروان ولایت» احتمال نامزدی سه‌نماینده میانه در هیات‌رییسه افزایش خواهد یافت. او درباره اینکه نامزدهای احتمالی اصلاح‌طلبان چه کسانی خواهند بود هم به «شرق» می‌گوید: «غلامرضا تاجگردون نماینده گچساران و مسعود پزشکیان برای نایب‌رییسی نامزد خواهند شد و جواد هروی و من هم برای دبیری و قسیم عثمانی و رمضانعلی سبحانی‌فر هم برای کارپردازی. البته این فهرست هنوز نهایی نشده اما اگر هرکدام از این افراد در نشست امروز فراکسیون رهروان رای بیاورد، انتخاب او در صحن علنی قطعی‌تر خواهد بود و اگر رای نیاورد هم که از نامزدی صرف‌نظر می‌کند.»

تغییر آرایش به نفع اصلاح‌طلبان؟

اگرچه زمزمه‌هایی از احتمال عضویت علی مطهری برای شرکت در هیات‌رییسه و نایب‌رییسی مجلس نیز مطرح است اما او پیش‌تر درباره این موضوع سکوت کرده و احتمال نامزدی‌اش در هیات‌رییسه را کمرنگ عنوان کرده بود. اخبار دیگر نشان از آن دارد که فراکسیون حامیان دولت همچنین برای سمت‌های دبیری و ناظران هیات‌رییسه نیز نامزد معرفی خواهد کرد. گویا در آخرین نشست فراکسیون حامیان دولت 60 نماینده حاضر بوده‌اند و حالا این نمایندگان از فراکسیون رهروان مطالباتی دارند. نمایندگان میانه در بهارستان معتقدند که تغییر در چیدمان هیات‌رییسه این‌بار به نفع میانه‌ها خواهد بود و می‌تواند پیام مشخصی برای افکار عمومی به دنبال داشته باشد. آنها تاکید دارند که اراده‌ای به دنبال تغییر آرایش سیاسی هیات‌رییسه است و این تغییر این‌بار می‌تواند به نفع اصلاح‌طلبان و میانه‌ها باشد.

85 درصد هیات‌رییسه در اختیار رهروانی‌ها
شکل‌گیری «فراکسیون اعتدال» موجب شده تا فراکسیون «رهروان ولایت» بیش از هر زمان دیگری از یک انشعاب جدی احساس خطر کند. اصلاح‌طلبان معدود حاضر در مجلس نهم بر این باورند که ایجاد یک فراکسیون تازه می‌تواند رهروانی‌ها را به سمت «فراکسیون اصولگرایان» هدایت کند. با این وجود تلاش دارند تا در رایزنی با رهروانی‌ها بتوانند برای حضور چند نماینده توانمند نزدیک به طیف اصلاح‌طلب در هیات‌رییسه لابی کنند. بالغ بر 85 درصد نمایندگان عضو در هیات‌رییسه مجلس نهم از نمایندگان نزدیک به فراکسیون رهروان ولایت هستند. با این حال با روی‌کارآمدن دولت نهم و یک بام و دو هوای فراکسیون «رهروان ولایت» در برخی تصمیم‌گیری‌ها، امروز به خلق «فراکسیون اعتدال» در «بهارستان» منجر شده است. با این حال هنوز هم بسیاری از نیروهای میانه بر این باورند که حمایت فراکسیون نزدیک به رییس مجلس نهم می‌تواند سیاست مثبتی در حمایت از دولت باشد تا انشعاب از این فراکسیون.

خطر در کمین «رهروان ولایت»
باید دید آیا رهروانی‌ها این‌بار فرصتی برای حضور نیروهای اصلاح‌طلب در بهارستان فراهم خواهند کرد یا نه. بدون شک ناکامی اصلاح‌طلبان در ورود به هیات‌رییسه می‌تواند به ظهور یک فراکسیون جدید در مجلس منجر شود. فراکسیون «رهروان ولایت» بامداد سه‌شنبه درباره نامزدهای احتمالی هیات‌رییسه تشکیل جلسه خواهد داد و نامزدها در صورت رای‌آوردن در جلسه این فراکسیون؛ برای رقابت با دیگر فهرست‌های احتمالی به صحن علنی معرفی خواهند شد. علاوه بر «فراکسیون رهروان»، «فراکسیون اصولگرایان» و «جبهه پایداری» نیز در نشست‌هایی مشترک بنا دارند تا فهرستی مشترک برای انتخابات هیات‌رییسه پیش‌رو معرفی کنند. به این ترتیب در این سوی ماجرا رهروانی‌ها بیش از هر زمان دیگری به میانه‌های مجلس نزدیک شده‌اند و اصولگرایان به تندروها.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۳
وای خدا چی میشه اگه بشه؟؟؟!!!!!!
امید ما فقط به خداست
خنده رو
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۳
کلا اصولگرایان پرونده سفیدی ندارن، مردم بهتر قضاوت میکنن...
ebrahim
Germany
۰۹:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۳
این یک پوسته خربزه زیر پای اصلاح طلبان است تا با نایب رییس شدن یکی از انها دایم گروه پایداری به او پریده و دیگران حاشیه امن پیدا کنند. ثانیا، دایم نزاع اصلاح طلب و طرفدار فتنه با گروهی که خود را با بصیرت میدانند روشن بماند و از این رهگذر به مردم بگویند اگر در مجلس اتی اصلاح طلبان به مجلس بیایند دایم نزاع خواهیم داشت. اقای مطهری هم یک منتقد مسلط و موثر بمانند بهتر است تا در کرسی ریاست بنشینند و برای ایجاد ارامش در مجلس بعنوان نایب رییس از صراحت خود بکاهند.
Admin
Iran (Islamic Republic of)
۰۳:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۳
غیر از پایداری ها هر کسی رای بیاره خوبه...
ناشناس
Finland
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۳
اصلاح طلبان عذرخواهی های زیادی به مردم 9 دی و ملت ایران بدهکارند
انتشار یافته: ۵
bato-adv
bato-adv
bato-adv