bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۹۳۵۵۷

"در ایران امکان آموزش مسائل جنسی نیست"

حالا یک ماه از آن روز می‌گذرد؛ وقتی پدر و مادر ۲ دانش‌آموز یک دبستان پسرانه در شهرک دانشگاه تهران به دادگاه کیفری رفتند و از ناظم مدرسه پسرشان شکایت کردند؛ آنها در شکایتشان گفتند متوجه شده‌اند ناظم مدرسه پسرشان را آزار و اذیت جنسی داده است.

تاریخ انتشار: ۰۲:۱۷ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۳
حالا یک ماه از آن روز می‌گذرد؛ وقتی پدر و مادر ۲ دانش‌آموز یک دبستان پسرانه در شهرک دانشگاه تهران به دادگاه کیفری رفتند و از ناظم مدرسه پسرشان شکایت کردند؛ آنها در شکایتشان گفتند متوجه شده‌اند ناظم مدرسه پسرشان را آزار و اذیت جنسی داده است.

 بعد از آن معاون این مدرسه بازداشت شد و حالا پرونده در شعبه ۷۹ دادگاه کیفری تهران در جریان است. بعد از گذشت یک‌ماه از این اتفاق و در حالی‌ که هنوز مسئولان آموزش‌وپرورش در این‌باره واکنشی نشان نداده‌اند، فعالان حقوق کودک از مدرسه دیگری می‌گویند که معاون آن هم، تعدادی از دانش‌آموزان را آزار و اذیت کرده است. حالا این حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش‌وپرورش است که به‌عنوان اولین مسئول این وزارتخانه در گفت‌وگو با «شهروند» این دو اتفاق را تأیید می‌کند. او می‌گوید در ایران نمی‌توان مسائل مربوط به امور جنسی را در کتاب‌ها آورد یا مستقیم به دانش‌آموزان آموزش داد، بلکه باید فکری به حال آموزش خانواده‌های دانش‌آموزان کرد.


آقای کفاش در چند هفته گذشته دو پرونده درباره آزار و اذیت جنسی کودکان توسط ناظم دو مدرسه در تهران در دادگاه کیفری تهران بازشده؛ یکی مربوط است به دبستانی در شهرک دانشگاه تهران در نزدیکی جاده مخصوص کرج و طبق گزارش‌های رسیده، ناظم مدرسه به ۶دانش‌آموز تجاوز کرده است. هنوز هیچ مسئولی از وزارت آموزش‌وپرورش، اتفاقات این پرونده را تأیید نکرده است. آیا گزارشی دراین‌باره به شما رسیده؟
بله گزارشی در این‌باره به من رسیده است.

پس این اتفاق را تأیید می‌کنید؟
بله تأیید می‌کنم.

هر دو پرونده را تأیید می‌کنید؟ پرونده دوم، مربوط به آزار و اذیت جنسی دانش‌آموزان توسط ناظمشان است و در حال حاضر آنها و خانواده‌هایشان در حال پیگیری این موضوع و اثبات آن هستند.
بله، هر دو پرونده را تأیید می‌کنم و گزارش آنها به من رسیده است. به هر حال ما ۱۲‌میلیون و ۳۰۰ دانش‌آموز در کشور داریم. شنیدن خبرهای مربوط به اتفاقات اینچنینی، هر انسان آزاده‌ای را در هرجای دنیا ناراحت می‌کند و لازم هم نیست حتما مسلمان باشد، چنین موضوعاتی واقعا دردناک و اتفاق واقعا شنیعی است. نکته بعدی این است که بشر است دیگر. نمی‌خواهم بگویم که بشر جایزالخطاست ولی در زمان معصوم هم خطا وجود داشته است. ما الان قانون و شرایط احراز این موضوع را داریم که محکم است. الان هم اداره آموزش‌وپرورش شهر تهران با این‌که یکی ، دو مورد اتفاق اینچنینی افتاده، در این‌باره مدعی است. ما معتقدیم باید با هر کسی که در این حادثه نقش داشته، به‌شدت برخورد شود.

ولی از طرف دیگر خود کسانی که شما می‌گویید مدعی این موضوعند به خانواده‌های دانش‌آموزان آزاردیده گفته‌اند به این شرط به بچه‌هایشان کمک می‌کنند که با رسانه‌ها همکاری نکنند و به نوعی آنها را ترسانده‌اند.
راستش را بخواهید، اعتقاد من هم همین است. فرض کنید که این اتفاق برای خانواده من یا شما افتاده بود. آیا حق ما نبود انتظار این را داشته باشیم که فرد خاطی به اشد مجازات برسد ولی نخواهیم همسایه‌مان هم بفهمد؟ از نظر شما رسانه‌ای کردن این موضوع، وجه مثبت بیشتری دارد یا منفی؟

از نظر من هم وجه مثبت دارد هم منفی. ولی نکته مثبت این موضوع این است که وقتی خانواده‌های بیشتری از این اتفاق باخبر شوند از این به بعد برای ثبت‌نام فرزندانشان در مدارس تحقیق بیشتری خواهند کرد و حساس‌تر خواهند شد تا این‌طور نباشد که بعد از گذشت یکی، دو‌سال از آزار دیدن فرزندانشان آن هم به دست ناظم مدرسه، تازه از آن باخبر شوند.
حس من این است که رسانه‌ای شدن این اتفاقات، ضربه‌ای که به جامعه می‌زند به مراتب بیشتر از نکته‌های مثبت آن است. ببینید، یک موقع هست همین یکی، دو مورد که مثلا الان در تهران داریم در یک شهر شده ۲۰ یا ۳۰ مورد، در این صورت من حرف شما را قبول دارم ولی در تهران بزرگ در طول یک سال، یکی، دو مورد اتفاق افتاده و این قابل رسانه‌ای کردن نیست.

البته همین دو مورد را الان ما خبردار شده‌ایم در حالی‌ که فعالان اجتماعی که به‌طور مستقیم در حوزه کودک آزاری کار می‌کنند، می‌گویند تعداد این اتفاقات، بیشتر از این حرف‌هاست و موارد کمی به آنها یا به رسانه‌ها گزارش می‌شود.
به‌هرحال من این موضوع را به‌عنوان یک پدیده اجتماعی نمی‌بینم و آن را یک پدیده موردی می‌دانم. با این‌که مثلا در کشورهای غربی اتفاقات اینچنینی، خیلی بیشتر از ایران است، باز هم فضای روانی برای آن راه نمی‌اندازند و بیشتر مراقبت می‌کنند. من معتقد به آموزش هستم. من معتقدم قبل از این‌که مدیر و معاون مدرسه منصوب شوند، باید ۳۰ تا ۴۰ ساعت آموزش‌های مختلف ببینند که بعد شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.

سوال هم همین جاست. شما که معتقد به آموزشید، آیا این اعتقاد را ندارید که در مراحل گزینش مسئولان مدارس باید مراحلی هم مانند تست سلامت روانی و جنسی آنها وجود داشته باشد؟
به‌هرحال چنین گزینش‌هایی در حال حاضر وجود دارد. اگر نبود که چنین اتفاقاتی، یکی، دو مورد نبود.

خب همین به قول شما، یکی، دو مورد، آن هم در یک بازه زمانی کوتاه، چرا باید اتفاق بیفتد؟
به‌هرحال، تصادف رانندگی در کشور اتفاق می‌افتد، نمی‌توان گفت راهنمایی و رانندگی کارش را نمی‌کند. نُرم حوادث اجتماعی، در یک حد طبیعی است.

اما آیا این حق کسانی که قربانیان این افرادند است که اتفاقی که برایشان افتاده، انکار شود یا تهدید شوند و آن‌طور که لازم است، پرونده‌شان پیگیری نشود؟
رسانه‌ای کردن، پیگیری و آموزش سه موضوع متفاوت است. اگر شما به‌عنوان یک شهروند بگویید که چرا حراست آموزش و پرورش و دیگر قسمت‌های این وزارتخانه این موضوع را پیگیری نکرده، حق دارید، ولی وقتی این اتفاق نیفتاده و ما پیگیر این موضوعیم، این حرف بجا نیست.

ولی پدر یکی از بچه‌هایی که معاون مدرسه او را آزار داده، در مصاحبه‌ای که با انجمن حمایت از حقوق کودکان کرده، گفته حراست کل آموزش و پرورش به او گفته این موضوع را لازم نیست پیگیری کند و چنین اتفاق‌هایی در آموزش و پرورش می‌افتد.

منظور کسی که در حراست بوده و این حرف را زده، این بوده که این موضوع را رسانه‌ای نکند نه چیز دیگری. معلوم است، ما ایرانی‌ایم و دوست نداریم وقتی یکی، دو اتفاق اینچنینی در تهران می‌افتد، در رسانه‌های خارجی پخش شود. در حالی ‌که در کشورهای غربی روزی ۵ مورد از این اتفاقات می‌افتد و آنها اجازه نمی‌دهند کسی خبردار شود. به هر حال کشور ما کشوری اسلامی است و به همین دلیل هم است که چنین اتفاقاتی در ایران کم است. وقتی بعضی اشکالات ما را شبکه‌های خارجی پخش می‌کنند، غیرت ملی ما کجا رفته است؟ وقتی برای خانواده‌ای مشکلی پیش می‌آید، دوست ندارند در رسانه‌ها مطرح شود ولی دوست دارد یک فرد محرم با او صحبت کند و تا زمان به نتیجه رسیدن پرونده، او را یاری کند. رسانه‌ای کردن پدیده‌های منفی نه در کشور ما که در همه کشورهای دنیا، پسندیده نیست ولی آسیب‌شناسی چرا.

حالا جدا از بحث رسانه‌ای شدن این موضوع، آیا شما به‌عنوان معاون وزیر آموزش و پرورش این قول را به بچه‌هایی که آزار جنسی دیده‌اند می‌دهید که آنها را رها نکنید؟
بله، همین الان هم این موضوع در حال پیگیری است و آموزش و پرورش در این‌باره مدعی است. اداره کل آموزش و پرورش تهران مدعی مجازات این مجرمان است و به دادگاه شکایت برده.

غیر از پیگیری حقوقی، برای خود بچه‌ها و خانواده‌هایشان هم در نظر دارید کاری انجام دهید؟
بله، این بچه‌ها در حال حاضر نیاز به خدمات روانکاوی و توانبخشی دارند. این موضوعی است که پیش آمده و خاطیان هم باید به اشد مجازات برسند. آموزش و پرورش هم از همان روز اول ابلاغیه‌های آنها را لغو کرد و پیگیری‌های حقوقی را هم انجام می‌دهد. از طرف دیگر خیلی سریع برای تغییر نیروهای انسانی این دو مدرسه اقدام شده.

مدیر مدرسه شهرک دانشگاه در منطقه ۹ هنوز مشغول به کار است یا عزل شده؟
خیر. معاون مدرسه که خاطی بود همان روز اول، دستگیر و عزل شد و مدیر هم با این‌که مقصر نبود و اشتباهش این بود که این موضوع را نفهمیده و کشف نکرده بود، عزل شد.

در حال حاضر در پرونده مدرسه شهرک دانشگاه تهران، دقیقا چه تعداد دانش‌آموز درگیرند؟
تعداد آنها را نمی‌توانم اعلام کنم.

تعداد ۶نفر را که اعلام شده. غیر از آنها چند نفر؟

خب اگر می‌دانید، می‌دانید دیگر؛ پرسیدن ندارد! این پرونده حکم قضایی می‌خواهد و نمی‌توان حالا جزییات آن را اعلام کرد. وقتی این موضوع اثبات شد، جزییات آن اعلام می‌شود.

نام این مدرسه چیست؟
نام مدرسه دقیقا خاطرم نیست ولی در گزارشی که دارم نام مدرسه قید شده است. موارد این شکلی را ما در آموزش و پرورش منطقه حل می‌کنیم و همه‌اش مربوط به وزارتخانه نیست. به نظر من خانواده‌ها نباید این موضوع را به هیچ‌وجه بیش از این رسانه‌ای کنند و باید برای حل مشکلات بچه‌ها پیگیری حقوقی و مشورت روانشناسی کنند. اگر این بچه‌ها در معرض رسانه‌ها قرار گیرند، دردشان رفع نمی‌شود و دیگر قابل علاج نیستند. اگر حالا هم یک روانشناس این بچه‌ها را ببیند، اولین حرفی که می‌زند این است که باید آنها را به یک مکان ناشناس برد.

خب این ادامه همان فرهنگ ایزوله کردن و پنهانکاری است. این بچه‌ها چون آموزش لازم را ندیده بودند، بدن خود و حق بر بدنشان را نمی‌شناختند و کسی در این‌باره با آنها حرف نزده بود، حتی نمی‌دانستند معاون مدرسه با آنها چه کار می‌کند. به نظر شما جدا کردن این بچه‌ها از بقیه، آن هم بعد از این اتفاق تلخ، کار درستی است؟
بخشی از آموزش دست والدین است و بخشی دست آموزش و پرورش است و هر دوی اینها باید این آموزش‌هایی را که لازم است به بچه‌ها بدهند.

با توجه به اتفاقات اخیر، آیا شما در معاونت پرورشی برنامه‌ای ندارید که در قالب جزوه، این مسائل و این‌که بدن بچه‌ها چیست و حق بدن آنها چیست آموزش بدهید یا با دفتر تالیف کتب درسی دراین‌باره مذاکره‌ای نکرده‌اید؟
ما دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی داریم و برای آسیب‌های محرمانه و آشکار برنامه دارد. ولی موضوع این‌جاست که اگر پوشش این برنامه‌ها صددرصد هم باشد، باز آسیب پیش می‌آید. آسیب اجتماعی وجود دارد که ما شناخت آسیب‌ها را درس می‌دهیم وگرنه نمی‌دادیم.

ولی در کتاب‌های درسی مسائل مربوط به آسیب‌های اجتماعی مانند همین آزار و اذیت‌های جنسی آموزش داده نمی‌شود یا این آموزش‌ها خیلی کم است.
ببینید! کشور ما جمهوری اسلامی ایران است؛ نه غربی است و نه اروپایی. هزار جا مدعی آموزش‌هایی‌اند که ما در مدارس می‌دهیم. مثلا سازمان پژوهش چند وقت پیش درباره پیشگیری از ایدز به میدان آمد و شروع به دادن آموزش‌هایی کرد ولی بلافاصله صدای خیلی‌ها از نقاط مختلف بلند شد و گفتند یعنی چه و چه دلیلی وجود دارد که چنین آموزش‌هایی وجود داشته باشد. بنابراین این‌طور نیست که مثلا ما آموزش‌های مربوط به حق بدن دانش‌آموزان را در جزوه‌هایی چاپ کنیم و به تیراژ میلیونی هم برسانیم و بتوانیم راحت کارمان را پیش ببریم. از نظر من این بیشتر از آن‌که به آموزش و پرورش مربوط باشد به فضای اجتماعی ما مربوط است.

ولی بچه‌ها، ۱۲‌سال تأثیرگذار زندگیشان را در اختیار آموزش و پرورشند، چطور می‌توان گفت آموزش‌هایی اینچنینی به آموزش و پرورش مربوط نیست؟
این یک واقعیت است که نمی‌توان همه مسائل را در جمع آموزش داد. مثلا مسائل مربوط به بلوغ و... در وهله اول به عهده خانواده‌هاست. من یادم می‌آید به ژنو رفته بودم، وارد یک دبیرستان مختلط شدم و به مدیر گفتم این بچه‌ها سیگار می‌کشند و...، آیا شما به آنها آموزش نمی‌دهید؟ او گفت نه، ما با آنها کار نداریم با خانواده‌هایشان کار داریم. مسائل تعلیم و تربیت، پیچیده است و نمی‌توان همه نوع آموزشی را به همه و در هر سنی داد. نمی‌توان در یک کلاس ۴۰ نفره ابتدایی، معلم وارد شود و بگوید بچه‌ها من امروز می‌خواهم به شما بگویم حق بدن شما چیست. یکی ممکن است بداند، یکی ممکن است خانواده‌اش سنتی باشد و برود خانه بگوید معلم‌مان چنین چیزی گفت، فردا پدر و مادرش می‌آیند و در مدرسه را گل می‌گیرند. این‌طور موارد را در کشور ما نمی‌توان به راحتی آموزش داد. در خیلی از کشورهای خارجی هم نمی‌توان به راحتی مسائل جنسی را آموزش داد. باید این مسائل برای خانواده‌ها، دختران در سن ازدواج و... طبقه‌بندی شود.

ولی همین آموزش برای خانواده‌های دانش‌آموزان هم درحال حاضر وجود ندارد. آیا مثلا انجمن اولیا و مربیان بالاخره می‌خواهد از لباس فعالیت‌هایی مانند جمع کردن کمک مالی برای مدارس بیرون بیاید و فعال‌تر کارکند یا نه؟ شما برنامه‌ای برای فعال‌تر کردن این انجمن ندارید؟
من با شما در این‌باره هم عقیده‌ام. من می‌پذیرم که ما باید در حوزه آموزش خانواده‌ها و هشدار پدر و مادر فعال‌تر باشیم. مادر اولین کسی است که اگر باهوش باشد باید در خانواده مسأله‌ای برای فرزندش به وجود آمد، متوجه شود. این آموزش‌ها باید ویژه باشد. مثلا مسائل ازدواج را نمی‌توان در کتاب‌های درسی دختران و پسران آورد؟ در کجای دنیا چنین اتفاقی می‌افتد؟ بعضی از آموزش‌ها در آستانه ازدواج است و جایش در دبیرستان‌ها نیست. مثلا در بعضی کشورها، کسانی که می‌خواهند ازدواج کنند باید یک دوره آموزشی ۱۵ ساعته را بگذرانند و بعد گواهی ازدواج می‌گیرند ولی این آموزش‌ها در حال حاضر در کشور ما به صورت شکلی در آمده.

که همین آموزش‌های شکلی هم حالا درحال کمرنگ شدن است یا در مجلس حرف از حذف آن است.
به هرحال جای این آموزش‌ها در مدرسه نیست و باید فکر دیگری برای آن کرد. اینها آموزش خانواده می‌خواهد. من هم موافقم که فعالیت‌های انجمن اولیا و مربیان به جمع کردن کمک مالی محدود شده در حالی‌ که دادن این آموزش‌ها به خانواده‌ها، وظیفه آن است. مثلا شما ببینید چرا این اتفاق آزار و اذیت جنسی در مدرسه علوی و رفاه نیفتاده؟ چون در این مدارس آموزش خانواده‌ها به صورت پایه به پایه وجود دارد. ما در این زمینه ضعف داریم و نیازمند توسعه آموزشی هستیم. من قبول دارم که ما باید آموزش را به ویژه در دوره ابتدایی بین خانواده‌ها ببریم و مسائل مربوط به حق بدن و بلوغ را به آنها آموزش دهیم تا به بچه‌ها منتقل کنند. در فرهنگ ما که فرهنگ دینی است و افراد مختلفی دراین‌باره تصمیم می‌گیرند، موضوع باید سنجیده شود. مثلا نمی‌شود وزارت بهداشت جزوه‌ای را منتشر کند و بگوید بچه‌ها باید آن را بخوانند، چون با ۱۰ جای دیگر باید هماهنگ شود.

این‌طور هم که به نظر می‌رسد این هماهنگی‌ها بسیار سخت است و شاید هیچ‌وقت اتفاق نیفتد.
نمی توان به این اندازه هم ناامید بود.

خب اگر این‌طور است چرا جزوه‌های پیشگیری از ابتلا به ایدز، دوباره به مدارس برنمی‌گردند؟

من با آن جزوه‌ها مخالف بودم. آموزش، تبلیغات نیست که برایش جزوه چاپ و پخش کنیم. من می‌گویم که اگر این آموزش‌ها حساب شده نباشد ممکن است خطاهای جنسی را به دانش‌آموزان آموزش هم بدهد و تولید خطا کند.

ولی در همه این سال‌ها به دلیل همین آموزش‌هایی که به بچه‌ها داده نشد و پنهان‌کاری شد، خیلی‌ها بیشتر دچار خطا شدند و موقع ازدواجشان مشکل پیدا کردند. خب چرا وقتی فعالان اجتماعی زیادی وجود دارند که اعلام می‌کنند به‌طور رایگان به بچه‌ها آموزش می‌دهند، چرا این آموزش‌ها وجود نداشته باشد؟
من معتقدم در این حوزه علاوه بر آموزش خانواده‌ها باید در دانشگاه فرهنگیان و کتاب‌های درسی و متون آموزشی و پرورشی تجدیدنظر جدی درباره مسائل روز کنیم.

سال‌هاست که ایران به کنوانسیون حقوق کودک پیوسته و دولت موظف است مفاد آن را به بچه‌ها آموزش دهد. فکر نمی‌کنید دیگر وقت آن است که این اتفاق در ایران بیفتد؟
بله موافقم. کنوانسیون حقوق کودک در پیش‌نویس منشور حقوق شهروندی و دانش‌آموزی آمده و در سه قسمت حقوق اساسی، آموزش و حمایتی این مسائل مطرح شده است.

منتقدان معتقدند سال‌هاست که فعالیت معلمان پرورشی نمایشی شده و کارآیی چندانی در مدارس ندارند. آیا برای به روز کردن اطلاعات آنها و کارآمدترکردنشان برنامه‌ای ندارید؟
بله، محور برنامه‌ سال ۹۳ ما پرورش است و راه آن هم به‌روزرسانی اطلاعات معلمان پرورشی و مشاوران است.

درباره آموزش مسائل جنسی به آنها هم برنامه‌ای دارید؟
بله ولی به معلمان پرورشی‌ای که مادر یا پدر باشند، این آموزش‌ها را می‌دهیم نه کسانی که مجردند. اشکال ما این است که آدم‌هایی به این آموزش‌ها وارد می‌شوند که خودشان متوجه این مسائل نیستند.

منبع: روزنامه شهروند
یک معلم
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
lمگر حرف من تیغ داشت که سانسور کردید؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
وای به حال آموزش و پرورش کشور
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
بااین واقعه ، اتفاقاً آموزش ماسئل جنسی ، آنهم بطور خصوصی در برخی مدارس آموزش داده شده است.
نمونه اش هم همین دو موردی است که فاش شده.
دلواپسان کجائید؟ فقط برای تیم ملی فوتبال در آرژانتین دلواپس میشید؟
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
من فکر می‌کنم در صورت آموزرش این مسائل ، نه تنها آمار این وقایع کاهش نمی‌یابد ، بلکه شاهد رشد این آمار لا اقل در میان خود نوجوان‌ها با هم‌کلاسی‌هایشان باشیم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
اشتباه مثبت دادم
اصلا قبول ندارم اين حرفو
نازنین
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
الله اکبر یعنی حتی بچه های ما هم در مدارس امنیت ندارند
انتشار یافته: ۶۳
عباس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
اين حيوان صفتهارو هر چه سريعتر بايد اعدام كنند ، دلواپسان كجاييد؟؟؟؟؟؟
ناشناس
Germany
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
وقتی میگویید امکان اموزش نیست
پس انتظار سونامی سو استفاده و بیماری های جنسی را داشته باشید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
شما هم تا يه مسئله اينجوري اتفاق ميوفته فقط صورت مسئله رو پاك كنيد. اينجا بايد ديد چي باعث ميشه كه يك نفر چرا موقعيت اينو نداره كه از راه درست خودشو خالي كنه و چرا نميشه به بچه ها آموزش اين مسائل رو داد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
ماهواره ها را بشكنيد اينا همش به خاطر ماهوارست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
1-روحاني مچكريم
2-وزير آموزش وپرورش بايد استيضاح بشه
3-اينم نتيجه ماهواره ها كه بايد خردشون كرد
4-تهران چند تا طوفان قدرتمند درست و حسابي لازم داره كه بياد وهرچي تو راهشه بكنه ببره بلكه ملت ايران بتونن نفس راحتي بكشن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
شما برو سرتو بکب زیر برف،خودتو خسته نکن.
تا تقی به توقی میخوره اعدام اعدام. عمو اگه اعدام همه چیزو حل میکرد که ایران رکورد دار اعدامه.
در وهله اول آموزش خانواده ها رو میخوادو بعد آموزش مشاوران کارآمد مدارس که همیشه در دسترس بچه ها باشند و بعد هم افزایش سیستم های نظارتی و تنبیهی برای مسولین مدارس. یه شبه با یه اعدام اگه حل میشد که دنیا گلستون بود اخوی.
حسین
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۰۲:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
ولی امکان وقوع آسیب های ناشی از عدم آموزش جنسی وجود داره!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
همه را که نمیشه اعدام کرد
اول باید آموزش داد بعد اگر باز هم اتفاقی افتاد اعدام
زرتی حکم اعدام صادر کردن مشکلی را حل نمیکند
ناشناس
Canada
۰۳:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
در نظام إسلامي أين وقائع شرم آور است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
اونایی که منفی دادن منظورشون اینه که شرم آور نیست یا چی؟!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۴:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
اینطور که این آقا فرمودند همه مقصرند جز آموزش و پرورش!
ناشناس
China
۰۵:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
به همین دلیل جوونها به شکل سعی و خطا یه چیزهایی یاد می گیرند اما تا اون موقع خسارت های زیادی به سلامت جامعه زده شده!!
ناشناس
United States of America
۰۷:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
مدير مدرسه چرا عزل شده آخه مگه ميشه مدير بتونه در صحنه اتقاق جرم حاضر باشه گناه يه نفر رو به پاي ديگري ننويسيم
ناشناس
United States of America
۰۷:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
تقابل سنت و مدرنیته. فعلاً که مدرنیته جاذبه دارد و یکه تازی می کند و سنت هم جهالت می کند و دافعه دارد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
خوشحالم یک مسئول با این حد تسلط به مباحث مربوط به خودش در آموزش و پرورش داریم. خدا کند علاوه بر علم، اهل عمل هم باشد.
ناشناس
United Arab Emirates
۰۷:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
حالا اگه این اتفاق تو مدارس آمریکا افتاده بود صدا سیما و آقای کیهان یه خط در میون با آب و تاب اعلام می کردند....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
فعلا كه تو دوره آقاي رو حاني اتفاق افتاده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
اون معاون را بایستی به اشد مجازات را برایش در نظر بگیرند وای خدای من اون بچه ها چه طور میخواهند یک هممچین موضوعی را فراموش کنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
چرا امکان آموزشش نیست؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
عفت عمومی جریحه دار می شه!!!
بیست و سی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
این وسایل ارتباط جمعی مثل یانگو و ویبر و لاین محلی برای فساد و بی بند و باریست و جایی برای آموزش نمانده است....دولت به اصطلاح تدبیر همه چی را آزاد گذاشته تا راه بهشت را هموار کند....درصورتی که همگی به غعر جهنم خواهند رفت....
ناشناس
France
۱۰:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
کشته مرده سوادتم !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
قعر
ana
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
قعر عزیزم نه غعر.بیسواد
سهیل
United Arab Emirates
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
مجید دلبندم قعر جهنم نه غعر خخخخخخخخخخخ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
بنازم به سوادت: تانگو، وايبر، قعر جهنم. بيشتر رو خودت كار كن بيست و سي
ناشناس
United States of America
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
مجيد جان قعر درسته
ناشناس
United States of America
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
منطقتو برم هی!!!!
صبا
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
عقل هم خوب چیزیه. قبلا که این وسایل نبود همه پاک بودند؟ بعد هم اینکه این ناظم از این وسایل استفاده کرده بود یا بچه ها یا هیچ کدام؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
یانگو....
غعر جهنم......
وای خدای من
میرحسین
United Arab Emirates
۰۸:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
آموزش ؟!!! اوه اوه اوه !!! بازم دلواپس شدم
milad
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
چرا نبايد به دانش آموزان آگاهي جنسي داد ؟ اين كار نه خلاف شرعه و نه خلاف عرف ، ضرر ناآگاهي كه خيلي بيشتر از آگاهي بوده تا حالا
مينا
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
خدايا تا كي ما بايد چوب جهالت را بخوريم.ما در مورد چيز هائي كه در طول عمر آنسان هيچ استفاده اي ندارد آموزش داريم ولي در مورد مسائل جنسي كه هر انساني سالهاي سال با آن درگير است و پروردگار آنرا وسيله براي آفرينش انسان قرارداده بايستي در زير خاكستر تعصب كوركورانه و جهالت پنهان بماند.چرا؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
اتفاقا وقتی دخترم یکروز آمد خانه و گفت در مدرسه راجع به بلوغ به آنها آموزش داده اند کلی دعایشان کردم. بنظرم بیشتر شانه خالی کردن است تا ترس از والدین سنتی و متحجر
نازنین
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
راجع به بلوغ با هاشون صحبت کردند نه مسائل جنسی این دو متفاوتند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
موضوع رسانه ای شده ولی خانواده دانش آموزان که رسانه ای نشده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
في نفسه اين عمل درهرمكتب وآئيني بسيار زشته وناپسند بشمارمياد ولي اگه اين اتفاق در آمريكا يا اروپارخ ميداد صداي وسيماي ايران تايك هفته بطوركامل تغذيه خبري مي شد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
چرا در مدارس ما نباید آموزش جنسی باشد از یکی شنیدم دختری 12 ساله وقتی به سن بلوغ رسیده خودکشی کرده !! برای این جامعه متاسفم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
جناب کفاش،
با رسانه ای کردن این مطالب غیرت ملی به خطر نمی افتد، بلکه پنهان کاری هاست که باعث گسترش این فجایع می شود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
متاسفانه روی آموزش بجا هزینه نمی شود. اگر گنجاندن آموزش مسائل جنسی در کتب محدودیت دارد؛ تیمهای خاصی با کار روانشناسی می توانند در حد حداکثر 10 ساعت برنامه برای هر کلاس در طی سال متناسب با سن دانش آموزان مسائل را در حد کافی به ایشان منتقل کنند.
حتی در مقطع دبیرستان باید مسائل خاص بیماریها و خطرات سکس خارج از عرف را به دانش آموزان منتقل کنند. خانواده ها به دلیل حریمهای خاص نمی توانند همه مسائل را به بچه ها آموزش دهند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
زمان ما هم راهنماییها کلیت مسائل جنسی رو میدونستند الان که دیگه بچه ها خیلی توی این مسائل داناترند.پس آموزش ببینند که بهتره.حداقل دچار خطا نمیشند.ترخدا مسئولین اگه وقت داشتید به این مسائل رسیدگی کنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
"در ایران امکان آموزش مسائل جنسی نیست"
چرا ؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
هر دم از این باغ بری میرسد ....ما رکورد خواهیم زد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
ما برای همه ی دنیا له له هستیم مگر برای خودمون
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
بدون گزينش اخلاقي استخدام كردن وضع را از اين بد تر هم خواهيم ديد. خدا به داد برسه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
مساله محدوديت ريشه ايست برادر ربطي به گزينش استخدام ندارد، اونايي كه رابطه دارن استخدام ميشن و به راحتي هم گزينش ميشن....
amir
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
بله ما همیشه به جای درست کردن صورت مسئله رو پاک میکنیم
اگر میبینید تو کشور های پیشرفته بیماری های مثل ایدز در حال کم شدنه و خیلی از مشکلات جوانان داره حل میشه به خاطر اموزش هایی هست که بهشون میدن
حاا اینجا میخوان از این مثل طبیعی فرار کنن و همه چی مخفیانه انجام میشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
باید در کلیه مدارس در فضاهای خلوت و حتی عمومی دوربین نصب کنند
ناشناس
France
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
یه مدت نصب کردن تو بعضی مدارس ، یه عده صداشون دراومد ! اونم یه دردسر داره .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
کم کم مجبورخواهیم شد متر به متر محیط زندگیمان دوربین نصب کنیم
دور نیست
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
دلواپس ها كجان ؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
از اقای وزیر خواهشمندم این فرد را هر چه سریعتر عزل کنند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
عزل کردند و دستگیر شده
سمیعی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
به نظر من هیچ فقری بالاتر از جهل و نادانی نیست..من به عنوان یک معلم و در اندازه معلوماتم به دانش اموزانم چنین اطلاعاتی را میدم(البته تا حدی که حرمت انسانی و کلاس حفظ شود).دلیل این نوع نگرشم به اتفاقی که برای پسر یکی از همکارانم پیش امده بر می گرده.گویا یکی از دانش اموزان مدرسه قصد ازار او را داشته که او بلا فاصله به دفتر مدیر رفته و ایشان رو از این مسئله اگاه میکنه. برای من اگاهی این پسر بچه و شهامتش برای طرح این مسئله جالب بود.از قرار یک روز قبل اولین روز مدرسه همسر این خانم به پسرش گفته بود که اگر کسی به شکل نادرستی تو را لمس کرد به او این اجازه را نده و بدون هیچ ترسی ان را با من یا مدیر در میان بذار.این ماجرا یک سال بعد از توصیه پدر اتفاق افتاد.چه اشکالی داره اگر تا حدی که لازم است به بچه ها اطلاعات داد تا چنین مواردی پیش نیاد.
ستاره ماندگار
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
اي داد بي داد....
لیلا
France
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
واقعا که ! ماها که خودمون همه چشم و گوش بسته بزرگ شدیم و خدا رحم کرد و لطف کرد که دچار ناهنجاری و کج فهمی نشدیم ! اما ببینید اینهمه آدم ناهنجار و انحرافات جنسی نتیجه همین عدم آموزش صحیحه. همین آقایون ناظم قطعا قربانی عدم آموزش صحیح مسائل جنسی هستند و حالا دارن قربانی میگیرند . امیدوارم فکری در این مورد بشه .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
بشر جایزالخطاست ولی در زمان معصوم هم خطا وجود داشته است...
عجب!!! حالا اگه همين تو امريكا اتفاق مي افتاد ، 65 بار تلويزيون و راديو و نشريات ارزش مدار!!!! درباره سقوط معيارها و ارزش هاي انساني در غرب نطق مي كردن ولي تو ايران بشر جايزالخطاست!!!