bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۹۴۲۵۰
با تاکید بر اجتناب از فرقه گرایی و حفظ وحت ملی

آیت‌الله سیستانی به سو برداشت‌ها خاتمه داد

تازه ترین بیانیه دفتر آیت الله سیستانی درباره تحولات اخیر در عراق به سوء برداشت ها و شیطنت ها برای به راه انداختن جنگ فرقه ای در این کشور پایان داد.

تاریخ انتشار: ۱۵:۰۴ - ۲۵ خرداد ۱۳۹۳

فرارو- تازه ترین سخنان آیت الله سیستانی درباره تحولات اخیر در عراق به سوء برداشت ها و شیطنت ها برای به راه انداختن جنگ فرقه ای در این کشور پایان داد.

به گزارش فرارو، دعوت به مقابله با گروهک تکفیری داعش از سوی سخنگوی آیت الله سیستانی، از طرف این مرجع عالی قدر شیعه در نماز جمعه هفته گذشته کربلا با سوء برداشت هایی همراه شد.

شیخ عبدالمهدی کربلایی، نماینده آیت‌الله سیستانی، پس از نماز جمعه در شهر کربلا خواهان سلاح به دست گرفتن و دفاع در برابر داعش شده است.

برخی رسانه ها نیز این خبر را با شیطنت خاصی منتشر کردند و مدعی شدند که مهم ترين مراجع تقليد شيعيان در عراق، شیعیان را به سلاح برداشتن برای مقابله با سنی ها دعوت کرده است.

داعش گروهک سنی مذهبی است که ادعای تلاش برای استقرار دولت اسلامی در عراق و شام را دارد.

ابومصعب الزرقاوی، از بنیان گذاران «جماعت توحید و جهاد» که بعدها به گروه «دولت اسلامی عراق و شام» (داعش) معروف شد در سال 2006 در مانیفست این گروه اعلام کرده بود که «مخالفان (شیعیان)، افعی‌ها و دشمنان در کمین نشسته و عقرب‌های حیله‌گرند. شیعیان دشمنان کافری هستند که لباس دوست بر تن کرده و به هم‌دلی دعوت می‌کند... دشمنان واقعی شیعیان هستند، و نزدیک شدن این گروه به سنی‌ها خطری واقعی برای ماست.»

برپایه همین دیدگاه ها و مشی فکری و سیاسی است که داعش مقابله با دولت عراق را از مناطق سنی نشین این کشور آغاز کرد تا بتواند از میان اهل سنت به یارگیری بپردازد.

در همین حال روزنامه آلمانی "فرانکفورتر آلگمانیه" مدعی شده است آنچه که این روزها در عراق روی می‌دهد نه تهاجم یک گروه تروریستی به شهرهای عراق، که قیام استان‌های سنی‌نشین عراق علیه دولت مرکزی تحت کنترل شیعیان است.

این روزنامه آلمانی مدعی شده است که در کنار شبه‌نظامیان داعش، رهبران قبایل سنی‌ها از استان انبار و بعثی‌های عراق از موصل و تکریت، در این شورش و هجوم به شهرهای عراق مشارکت دارند.

بر همین اساس برخی مدعی شدند که فتوای جهاد آیت الله سیستانی علیه تروریست های داعش یک اشتباه استراتژیک بود که می تواند دامنه بحران در منطقه را عمق بخشیده و مبارزه با تروریست های تکفیری را مبدل به یک نبرد بین شیعه و سنی کند.

این در حالی است که در واقع آنچه که در عراق رخ داده است نه یک جنگ فرقه ای بلکه درگیری تروریستی است که به نام اسلام و مذهب سنی صورت می گیرد.

علمای اهل سنت هم بر این واقعیت اذعان دارند. در همین حال شیخ محمد امین از اعضای مجمع علمای اهل تسنن عراق، داعش را یک گروه ضاله تکفیری خواند که هیچ ارتباطی به اهل سنت ندارد.

برهمین اساس برخی دیگر از علمای اهل سنت نیز علیه داعش اعلام جهاد کردند. شیخ احمد الکبیسی از علمای اهل تسنن عراق بر لزوم ایستادگی همگانی در برابر گروه تروریستی داعش در این کشور تأکید کرد گفت: همه ملت عراق باید در برابر گروه دولت اسلامی در عراق و شام (داعش) بایستند و اجازه تحقق اهداف این گروه را ندهند.

مجمع علمای اهل تسنن عراق که ریاست آن را شیخ خالد عبدالوهاب الملا برعهده دارد نیز با صدور فتوای جهاد، خواستار مبارزه همگانی با داعش شدند.

تازه ترین بیانیه مرجع عالی قدر شیعیان نیز که اعلام جهاد علیه گروه تکفیری داعش را تشریح می کند نیز حکایت از آن دارد که مرجعیت شیعه خواستار پرهیز دیگری های فرقه ای، قومی و طایفه ای است.

به گزارش ایسنا به نقل از سایت شبکه سومریه نیوز عراق، آیت الله العظمی سید علی سیستانی،‌ مرجع عالی قدر شیعیان امروز با تاکید بر اینکه «باید از هرگونه اقدامات مسلحانه که خارج از چارچوب قانون صورت می‌گیرد، اجتناب شود» از شهروندان نیز خواستند تا از هرگونه اقدامات قومی‌ گرایانه یا طائفه‌ای که به وحدت ملی عراق لطمه وارد می‌کند،‌ اجتناب ورزند.

ایشان تصریح کردند: باید تمام شهروندان در این شرایط حساس بیشترین سطح خویشتن داری را داشته باشند و باید به گونه‌ای رفتار کنند که پیوند‌های الفت و محبت میان تمام اقشار مردم مستحکم‌تر شود.

بر این اساس واقعیت تحولات اخیر این است که عراق در معرض حملات گروههای تروریستی قرار گرفته و امنیت و ثبات این کشور و جان و مال و زندگی شهروندان آن بیش از پیش در خطر تعرض تروریستها قرار دارد.

آن دسته از سنی هایی که در روزهای اخیر هم به داعش پیوسته اند باز ماندگان حزب بعث هستند که سودای بازگشت دوباره به قدرت را دارند.

تحرکات مردمی در عراق هم در چارچوب مقابله با افراط گرایی و خشونت و تداوم مبارزه و مقاومت در برابر بازگشت به دوران استبداد قبلی در دوران بعث است و جنگ بین شیعه و سنی در این میان اساسا محلی از اعراب ندارد.