bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۹۴۲۹۷

دیدار عبدالله نوری با فرزندان موسوی

تاریخ انتشار: ۱۶:۱۰ - ۲۵ خرداد ۱۳۹۳
 عبدالله نوری گفت: موسوی و کروبی جزء کسانی هستند که اگر همه بسیج شوند تا آن‌ها را علیه اسلام، کشور و مردم شان تحریک کنند امکان ندارد، تحت تاثیر قرار گیرند.

به گزارش ایسنا، عبدالله نوری در بخشی از دیدار با فزرندان موسوی و رهنورد از موسوی، رهنورد و کروبی به عنوان «افتخارات و سرمایه‌های تاریخ معاصر ایران» یاد کرد و با بیان این‌که «باعث تاسف فراوان است که این‌گونه با چهره‌های مورد علاقه مردم و سرمایه‌های ملی برخورد می‌شود» خاطرنشان کرد: زمانی که از تریبون‌های گوناگون به درستی به مردم توصیه می‌شود که بر اساس سیره رسول مکرم اسلام و ائمه اطهار، باید در جامعه اخلاق نیکو، گذشت و مروت و سعه صدر جاری و ساری شود، آیا برخوردی که خصوصا نسبت به دلسوزان مردم و کشور می‌شود، مطابق سیره رسول‌الله می‌باشد؟ اگر قرار باشد جامعه ما اخلاقی و اسلامی باشد، ابتدا باید متولیان و حاکمان، عامل به فضائل اخلاقی باشند و گذشت و سعه‌صدررا سر لوحه رفتار خود قرار دهند تا بتوانند الگوی عملی جامعه باشند.

وی در دیدار فرزندان موسوی و رهنورد افزود: آقای مهندس موسوی و جناب آقای کروبی جزء کسانی هستند که اگر همه بسیج شوند تا آن‌ها را علیه اسلام، کشور و مردم شان تحریک کنند امکان ندارد تحت تاثیر قرار گیرند. ایشان بر اساس مبانی فکری و اندیشه ای که داشته و دارند نظام را با مشخصه آرمانخواهی و عدالت‌طلبی و آزاداندیشی انتخاب کرده و بر اساس فشارها، هرچه هم سنگین باشد از باورها و اصول و نظام مطلوب شان دست بر نخواهند داشت و تحت تأثیر القائات بیگانگان هم قرار نخواهند گرفت، همانگونه که سابقه درخشان خدمات‌شان برای کشور و مردم گواه این مدعاست.

وی ادامه داد: مهندس موسوی برای خودش در زمینه‌های گوناگون مبانی و اصولی دارد که به آن‌ها معتقد است و از مبانی خودش هم دست بردار نیست، در دوره انتخابات سال 88 هم بودند کسانی که به ایشان انتقاد داشتند که چرا میرحسین تا این حد بر اصول و اندیشه‌های امام(ره) تاکید می‌کند، ولی ایشان از مبانی خودش دست بردار نبود و بر اصول و اهداف انقلاب و اجرای بدون تنازل قانون اساسی پافشاری می‌کرد؛ لذا خیلی از کسانی که از انقلاب زاویه گرفته بودند مشی مهندس موسوی را نمی‌پسندیدند.

نوری تاکید کرد: من فکر می‌کنم دو تن از وفادارترین شخصیت‌ها به اسلام، کشور و مردم کروبی و موسوی هستند. ممکن است در ارتباط با نظرات آن‌ها آراء مخالف و یا نقدهای گوناگونی هم وجود داشته باشد و لکن اگر موسوی و کروبی در چارچوب نظام نیستند، خیلی دائره نظام را باید تنگ کنیم و خیلی اشخاص، پیش از آن‌ها از دائره نظام خارج شده‌اند که به اعتقاد من این راهبرد حذفی و دفعی قطعا به زیان نظام است، همان نظامی که موسوی و کروبی و بسیاری نمی‌خواهند آسیب ببیند و از آسیب دیدنش سخت در رنج و نگرانی هستند.

وی ادامه داد: زمانی که قرآن کریم از پیامبر رحمت می‌خواهد که اهل کتاب را نیز بر اساس مشترکات دعوت به همکاری کند، آیا حکومت جمهوری اسلامی ایران نمی‌تواند در جهت پیشبرد اهداف اسلامی، انسانی و ملی از توان و نیروی ملی و مردمیِ امثال آقایان کروبی و موسوی بهره گیرد؟ و آیا اینگونه رفتار کردن بیشتر به مصلحت حکومت نخواهد بود؟

وی با بیان تحلیلی نسبت به عملکرد دولت یازدهم این‌گونه ادامه داد: به اعتقاد من در ارتباط با عملکرد دولت اگرچه افراد مختلف، متفاوت فکر و عمل می‌کنند و لکن در شرایط فعلی و در چارچوب محدوده اختیارات رییس‌جمهور، و با توجه به انواع سنگ‌اندازی‌ها و کارشکنی‌ها، در مجموع عملکرد دولت قابل قبول است. مطمئن باشید بسیاری از مسئولان دولت کنونی علاقه ندارند عزیزانی در حصر و یا در حبس باشند و لکن توان اجرائی آن‌ها محدود است. رئیس‌جمهور درک می کند سخنان حماسی، تند و شعارگونه از او قهرمان می‌سازد ولی سخن و عمل بدون تدبیر به حل مسایل کمک نمی‌کند.

نوری افزود: با روی کار آمدن دولت جدید پس از انتخابات سال 92 و رویکردی که تاکنون در پیش گرفته است، شاهد این هستیم که به نوعی همه علاقه‌مندان به کشور و منافع ملی هم منتقد نوع مدیریت کشور در هشت سال گذشته شده‌اند. اگر دلواپسان امروز، گوش و چشم باز می‌کردند و به دلواپسی‌های پنج سال قبلِ میرحسین موسوی و مهدی کروبی توجه می‌کردند، به این‌که چگونه آن‌ها و بسیاری دیگر از دلسوزان کشور، با ذکر مشکلات و گرفتاری‌ها و انحرافات موجود در جامعه، بارها هشدار دادند که این شیوه مدیریت، به صورت کلی و جزیی منجر به آسیب جدی به بدنه اقتصادی و اجتماعی کشور می‌گردد، شاید امروزه روز، دولت فعلی مجبور به رفع رجوع و رفع انواع مشکلات به جا مانده از گذشته نبود.

وی گفت: چنانچه راهبرد دولت در حال حاضر این باشد که اگر نگرانی‌ها و فشارهای خارجی و اقتصادی تا حدودی مهار شود، در حل مسایل داخلی خصوصا در حفظ و حراست از حقوق اجتماعی، مدنی و شهروندی مردم می‌تواند تاثیرگذارتر عمل کند، همه علاقه‌مندان به مردم و منافع ملی، خصوصا جریان اصلاحات باید به دولت برای پیشبرد این هدف کمک کنند. در ماه‌های گذشته عده قلیلی از بازندگان در انتخابات که از نتیجه انتخابات 92 سرخورده، ناراحت و بهم ریخته هستند سخنان تند و گزنده و اهانت‌آمیز گوناگونی را بر زبان می‌رانند که همه این پرخاشگری‌ها نشان از موفقیت‌های دولت و محدود شدن تدریجی گفتمان اقلیت افراطی و اقتدارگرا دارد. در چنین وضعیتی شرایط و مشکلات پیش روی دولت باید بیشتر درک شود و خواست‌ها منطبق با واقعیات باشد. اشکال و اعتراض کردن، کار ساده‌ای است ولی همیشه ارائه دادنِ راه حلِ منطقی و عملی، مشکل است. هنر در به بن بست کشیدن مباحث نیست، هنر در ارائه راه حل برای خروج از بن بست است. همه باید مشکلات دولت را ببینیم و بدانیم با متشنج شدن فضا راه حلی پیدا نخواهد شد.

وی هم‌چنین گفت: ان شاءالله با گذشت نزدیک به یک سال از روی کار آمدن دولت جدید که شعار محوری و اصلی آن تدبیر و امید بوده شاهد آن باشیم که از نابسامانی‌ها و سوءمدیریت‌ها در سطح ملی کاسته شود و به مرور تصمیم‌ها و عملکردها بر مبنای عقل، منطق و خرد جمعی کارشناسان و بر محور دوری از هر نوع افراط و تفریط و به خصوص براساس حفظ و حراست از منافع ملی شکل بگیرد. به اعتقاد من یکی از موضوعات مهمی که دولت برای رشد امید در جامعه، جهت تحقق آن باید تلاش کند، رفع حصر جناب مهندس میرحسین موسوی، سرکار خانم رهنورد و جناب حجه الاسلام والمسلمین آقای کروبی و زندانیان سیاسی است.

در ابتدای این دیدار هم که در منزل یکی از فرزندان میرحسین موسوی و در فضایی صمیمی صورت گرفت فرزندان میرحسین موسوی و زهرا رهنورد با خوش‌آمد گویی به عبدالله نوری و همراهان وی، گزارشی از آخرین شرایط پدر و مادر خود ارائه کردند.

آن‌ها مهم ترین نگرانی‌شان را مشکلات جسمی پیش آمده برای والدین خود عنوان کردند و «سرعت، دقت و جدیت بموقع و بدون تاخیر در فرایند معالجه و درمان آن‌ها» را خواستار شدند.

آن‌ها معتقدند: دولت تدبیر و امید از آن‌جا که دوست و دلسوز است، می تواند در راستای حل مشکلات کوچک و بزرگ والدین مان و حقوق قانونی، شهروندی و انسانی آن‌ها با قاطعیت، جدیت و سرعت بیشتری عمل کند و به خاطر درگیر بودن درمشکلات و مسایل دیگر، شایسته نیست حل موضوع حصر به فراموشی سپرده شود.

فرزندان میرحسین موسوی و زهرا رهنورد هم چنین بر ضرورت دسترسی والدین‌شان به تلفن و مطبوعات تاکید کردند و شفافیت در اعلام وضعیت پزشکی آن‌ها را خواستار شدند و گفتند: دراین راه همراهی مردم و همدلی مسئولان و افراد ذی ربط باهم کارگشاست.

فرزندان موسوی و رهنورد اظهار کردند: به یاری خدا شرایط روحی آن‌ها مناسب است و از روحیه خوب، مستحکم و امیدواری برخوردار هستند و از این‌که به عهد خود با مردم پایبند بودند و این‌که آن‌چه حس می‌کردند وظیفه آن‌هاست را انجام دادند، حس آرامش دارند. آن‌ها تحلیل دقیقی از شرایط روز دارند و به خوبی و با دقت وضعیت را رصد می‌کنند. ولی ما همچنان نگران سلامتی و رعایت حقوق آن‌ها و تعویق آزادی آن‌ها هستیم.

آن‌ها در پایان سخنان‌شان، از دیدار اخیر خود با مراجع تقلید و علماء در قم خبر دادند و از «برخورد صمیمانه، محبت‌آمیز و همدلانه مراجع معظم تقلید» ابراز خوشنودی کردند.