bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۹۹۷۶۱

شایع‌ترین بیماری در فصل گرم چیست؟

مسئول مبارزه با بیماری‌های شبکه‌ی بهداشت و درمان شهرستان رودان گفت: برخی بیماری‌ها در فصول خاصی شایع می‌شوند، در فصل تابستان نیز بعلت افزایش دمای محیط ، افزایش تمایل مردم به استفاده از مایعات، به خصوص مایعات خنک(استفاده از یخ)، مصرف میوه و سبزیجات، شنا در استخرها، مسافرت به نقاط مختلف و فساد سریع‌تر مواد غذایی، بیماری‌های گوارشی به‌ویژه اسهال شایع می‌شود.

تاریخ انتشار: ۱۵:۴۶ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۳
مسئول مبارزه با بیماری‌های شبکه‌ی بهداشت و درمان شهرستان رودان گفت: برخی بیماری‌ها در فصول خاصی شایع می‌شوند، در فصل تابستان نیز بعلت افزایش دمای محیط ، افزایش تمایل مردم به استفاده از مایعات، به خصوص مایعات خنک(استفاده از یخ)، مصرف میوه و سبزیجات، شنا در استخرها، مسافرت به نقاط مختلف و فساد سریع‌تر مواد غذایی، بیماری‌های گوارشی به‌ویژه اسهال شایع می‌شود.
 
به گزارش ایسنا، «مهرداد صالحی» با اشاره به اینکه اسهال افزایش غیرطبیعی دفعات اجابت مزاج که معمولاً با تغییر در قوام و حجم مدفوع همراه دارد، گفت: اسهال می‌تواند به صورت حاد، مداوم و مزمن بروز کند.
 
وی افزود: به وجود علائم کمتر از دو هفته اسهال حاد، به تداوم اسهال بین دو تا چهارهفته اسهال مداوم و به علائم بیش از چهار هفته اسهال مزمن گفته می‌شود.
 
صالحی با اشاره به اینکه اسهال حاد می‌تواند بر اثر ابتلاء به عفونت‌های میکروبی، ویروسی، انگلی، تک یاخته‌ای، ناسازگاری‌های غذایی و داروئی یا بعلت مسمومیت غذایی، بروز کند، گفت: اکثرموارد اسهال از طریق «مدفوعی- دهانی» و از طریق خوردن آب و غذای آلوده به باکتری یا سم ساخته شده در برخی مواد غذایی بخصوص انواع کنسروها هم‌چنین از طریق تماس مستقیم افراد آلوده با افراد سالم انتقال می‌یابند.
 
وی علائم همراه اسهال در افراد مبتلا به اسهال را دردهای چنگ‌زننده در حفره‌ی شکمی، نفخ شکم، احساس نیاز به دفع فوری مدفوع، بی‌اختیاری مدفوع، تب، لرز و دردهای عضلانی و در صورت دفع شدید و آبکی مدفوع و از دست دادن مقدار زیادی از آب و املاح دانست و گفت: علائمی مانند تشنگی، خشکی دهان، چشم‌های گود افتاده، ضعف، سرگیجه، ادرار تیره و کاهش میزان دفع ادرار نیز ایجاد می‌شود.
 
مسئول مبارزه به بیماری‌های شبکه بهداشت و درمان شهرستان رودان با اشاره راه‌های پیشگیری از ابتلا به اسهال، خاطرنشان کرد: رعایت بهداشت فردی از مهم‌ترین راهکارهای کاهش و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های اسهالی است و باید از آب آشامیدنی سالم استفاده شود هم‌چنین از مصرف آب‌های شفاف نهرها، برکه‌ها و رودخانه‌ها پرهیز کنیم.
 
وی با تأکید بر اینکه در صورت عدم فراهم شدن آب آشامیدنی مناسب(تصفیه شده) باید پیش از مصرف آب آن را بجوشانیم یا کلرزنی کنیم، خاطرنشان کرد: از مصرف یخ تهیه شده از آب غیربهداشتی و نامطمئن اجتناب شود و از شنا در آب رودخانه، برکه و استخرهای آلوده پرهیز شود و از تهیه‌ی مواد غذایی و نوشیدنی‌ها از دستفروشی‌ها خودداری شود.
 
صالحی توصیه کرد از مصرف موادغذایی آماده و غیربهداشتی و از مراکز غیرمجاز بخصوص در فصل تابستان اجتناب شود و میوه و سبزیجات مصرفی خود را به خوبی و با آب بهداشتی شست‌وشو کرده و پیش از مصرف با مواد گندزدا، ضدعفونی شود.
 
وی شستن دست‌ها پس از رفتن به سرویس بهداشتی و قبل از تهیه و توزیع مواد غذایی و پیش از خوردن غذا بخوبی و بمدت حداقل 20 ثانیه با مواد شوینده مناسب را یکی از راه‌های موثر در پیشگیری از بیماری‌ها دانست و خاطرنشان کرد: هنگام سفر آب و مواد غذایی سالم و بهداشتی برای استفاده خود و کودکان به همراه داشته باشیم.