bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۰۰۸۱۶
شماره 96 تجارت فردا منتشر شد

از فاجعه چمستان تا کیفیت بنزین وارداتی

رستم قاسمی، وزیر نفت دولت دهم در گفت و گو با تجارت فردا از کیفیت بنزین‌های تولید شده در پالایشگاه ها دفاع کرد.

تاریخ انتشار: ۱۵:۰۲ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۳
فرارو- رستم قاسمی، وزیر نفت  دولت دهم در گفت و گو با تجارت فردا از کیفیت  بنزین‌های تولید شده در پالایشگاه ها دفاع  کرد. 

در شماره جدید این هفته نامه که صبح امروز روانه دکه ها شده، رستم قاسمی  به عنوان سوژه گفت و گوی  ویژه  این نشریه، به بیان دیدگاه های خود در مورد  بنزین، وضعیت توسعه  پارس جنوبی و آینده تجارت ایران با  کشورهایی نظیر سوریه و عراق پرداخته است.

تجارت  فردا  این  هفته در دو پرونده جداگانه نگاهی به مشکلات مربوط به مرگ  و زندگی  در پایتخت داشته است. چالش هایی که جمعیت پذیری و سکونت  در شهر تهران ایجاد کرده است و البته واقعیت تلخی به نام "کمبود قبر" که پایتخت نشینان پس از  مرگ با آن  رو به رو هستند.

اما  موضوع  دیگری که این  نشریه  در شماره  نود و ششم  خود  به آن  پرداخته، چشم  انداز  اقتصاد ایران  در سال  1393 است که  دکتر مسعود نیلی  در برنامه پایش  آن را  تشریح  کرد.

برنامه ای که مشاور اقتصادی  رییس جمهوری به بررسی راهکارهای خروج از رکود اشاره کرد.  در میان پرونده های اقتصادی این شماره تجارت فردا مشکلات شروع کسب و کار در کشور به  روایت فعالان اقتصادی  و نیز نهادهای بین المللی مورد بررسی  قرار گرفته است.

«خانه ای از شن و مه» هم عنوان پرونده دیگر تجارت فرداست. در این پرونده مصائب و مشکلات خرید ویلا در شمال به ویژه در منطقه چمستان مورد بررسی قرار گرفته است.

تجارت  فردا در این هفته به  مناسبت سومین سالگرد  محمد تقی برخوردار یکی از کارآفرینان نامدار که به عنوان پدر صنعت  لوازم خانگی ایران  شناخته می شود، یادنامه ای برای او منتشر کرده است.

در باشگاه اقتصاددانان این هفته، پرونده ای  به بررسی ابعاد سیاسی و  اقتصادی بیمه همگانی که توسط  اوباما و  دکتر حسن  روحانی به اجرا درآمده اختصاص یافته است.

در همین  پرونده  گفت و گویی با  دیوید کاتلر، مشاور ارشد باراک اوباما صورت  گرفته  و او در این گفت و گو دولت  روحاین را  مبتکر بیمه همگانی  برشمرده است. اما  دکتر فرشاد  فاطمی  استادیار رشته اقتصاد  دانشگاه صنعتی  شریف در اسیب  شناسی این طرح، آن را یک  دام  پوپولیستی برای دولت  روحانی توصیف کرده است.

تجارت  فردا البته از  تحولات حوزه سیاست، دیپلماسی و هنر غافل  نبوده  و پرونده هایی را نیز به مهمترین رویدادهای این حوزه ها اختصاص داده است.

 

خلاصه ای از گفت وگو با رستم قاسمی در پی می آید:
  • ما طبیعتاً نباید به میزان حجم صادراتی که به عراق داریم راضی باشیم. باید تمام توان‌مان را به کار بگیریم تا روز به روز بر میزان حجم صادرات به عراق بیفزاییم. به نظر من امروز صادرات به عراق یک جهاد است و باید از این جهادگرانی که صادر می‌کنند به خوبی پشتیبانی و حمایت شود.
  • تحریم بنزین می‌توانست ابعاد سیاسی و امنیتی داشته باشد.
  • در حال حاضر با کمک گمرک ایران، نیروی انتظامی و دیگر ارگان‌ها، شرایط صادرات کالا به عراق ایده‌آل است و مشکل خاصی وجود ندارد.
  • مناسبات اقتصادی گاهی به دور از احساس و انسان‌دوستی شکل می‌گیرند. در این زمینه فکر می‌کنم داعش فرصت‌های بیشتری برای اقتصاد ایران ایجاد کرده است.
  • با ورود داعش به عراق، مشکلات ما در مرزهای جنوبی این کشور بر‌طرف شد. 
  • کار بازسازی سوریه از همین امروز می‌تواند شروع شود.ما هم به دنبال این هستیم که حضور جدی در بازسازی سوریه داشته باشیم و به طور حتم نقش منحصربه‌فردی خواهیم داشت یا در واقع تنها کشوری هستیم که می‌تواند نقش اصلی را در بازسازی سوریه داشته باشد.
  • آقای دکتر لاریجانی در مورد پارس جنوبی اظهاراتی داشتند که ترجیح دادم به احترام ایشان پاسخ ندهم اما در پاسخ به مطلبی که درباره پارس جنوبی اشاره کردند، باید بگویم کاری که در پارس جنوبی در سال گذشته -دو سالی که من آنجا بودم- اتفاق افتاد، در هیچ زمانی از تاریخ نفت رخ نداده است.
  • در پارس جنوبی یک افتخار بزرگ ملی در شرایط تحریم ساخته شد و من آمادگی دارم در رسانه ملی با هرکسی که در مورد پارس جنوبی حرف و حدیثی دارد یا در مورد پیشرفت‌های پارس جنوبی تردید دارد، مناظره کنم.
  • من در نفت همواره آچار به دست بودم. فکر نمی‌کنم کسی از وزرای نفت حداقل بعد از انقلاب از همان ابتدا بدین گونه عمل کرده باشد. البته بوده‌اند وزرایی که عملکردشان چندین برابر بنده بوده است ولی هیچ وزیری در وزارت نفت نیامده است که تجربه من را قبل از وزارتش داشته باشد.
  • هیچ پولی را در میادین غیرمشترک نبردم. 95 درصد منابع موجود را در منابع مشترک بردم.
  • بنزین تولید پتروشیمی را پژوهشکده صنعت نفت به عنوان مهم‌ترین مرجع تایید‌کننده برنامه‌های توسعه حوزه نفت رسماً تایید کرد. شرکت‌های پتروشیمی هم مرکزی مطالعاتی و پژوهشی دارند که این برنامه را رسماً تایید کرده است.
  • حوزه نفت ساختار مخصوصی دارد و امور با مصوبه و با شرایط بوروکراتیک خاص خودش انجام می‌پذیرد، کسی هم جرات نمی‌کند که بخواهد تصمیم بگیرد. بنابراین این کار یعنی  تولی  بنزین در پتروشیمی ها تمامی مصوبات لازم را در زمان خودش داشته است. من هم که آمدم این کار ادامه داشت. چون گزارشی از اینکه بنزین آلوده است، نداشتیم
  • شنیده‌ام بنزینی که وارد شده است، از بنزین پالایشگاه‌های پتروشیمی ما هم کیفیت کمتری دارد. خود دوستان وزارت نفت هم قبول دارند.
محسن
China
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۱
رستم تو راست مي گي
لطفا بگو كي نفت به زنجاني داد؟
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۱
بایستی قبول کرد که آقای رستم قاسمی با تمام احترامی که واست قایلم جنابعالی سر رشته ای در نفت نداشتی وقتی تخصص نداشته باشی نمیتوانی تیم قوی داشته باشی و همان میشود که شد منظور تولید بنزین از پتروشیمی برزویه( نوری ) عسلویه با درصد بنزن بالا. که اگه بجای بنزین بنزن را خالص سازی میکرد سود بیشتری عایدش میشد این نتیجه مدیریت ضعیف و لجوج هستش. پس مدیریت ضعیف حلقه یاران احمدی نژاد باعث شد که اینگونه شود والله اگه پشت این کارها مدیریت خوب بود در شرایط تحریم هم میتوانستیم موفقتر عمل نماییم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۱
انگار یه چیزی هم بدهکار شدیم!!
اقا شما ببخشید!
انتشار یافته: ۳