کارشناسان سیاسی مواجهه روحانی در پاسخگویی به منتقدان که همراه با عصبانیت و استفاده از ادبیات غیر منتظره بوده است را ناشی از ضعف حلقه مشاوران و تیم رسانه ای دولت می دانند.
فرارو- رییس جمهوری دیروز با انتقاد از «مذاکرههراس»ها گفت: یک عده به ظاهر شعار میدهند ولی بزدل سیاسی هستند و تا حرف مذاکره پیش میآید میگویند ما میلرزیم. به جهنم؛ بروید یک جای گرم برای خود پیدا کنید. خداوند شما را ترسو و لرزان آفریده است.
این سخنان واکنش های بسیاری را به دنبال داشت که حتی برخی طرفداران و طیف ها و رسانه های نزدیک به دولت هم نسبت به ادبیات به کار گرفته شده از سوی رییس جمهوری انتقاد کردند. موضوعی که به گفته عضو شورای مشورتی سید محمد خاتمی با پاک کردن صورت مسئله همراه بوده است.
حسامالدین آشنا مشاور رئیس جمهور درباره ادبیات روز گذشته رئیس جمهور و
انتقاداتی که به این ادبیات شده است و
اینکه برخی معتقد بودند دیروز رئیس جمهور عصبانی بوده است، گفت: به
نظر بنده رئیس جمهور عصبانی نبود، ولی صریح بود.
آشنا در پاسخ به
این سوال که برخی ادبیات روز گذشته رئیس جمهور را شبیه به ادبیات رئیس
جمهور پیشین عنوان کردهاند بار دیگر تأکید کرد که به نظر بنده رئیس جمهور
عصبانی نبود، ولی صریح بود.
آذر منصوری: صورت مسئله پاک نشود
عضو شورای مشورتی سید محمد خاتمی درباره انتقادات مطرح شده نسبت به سخنان رییس جمهور در جمع سفرا گفت: بسیاری از انتقاداتی که نسبت به سخنان آقای روحانی مطرح می شود با پاک کردن صورت مسئله همراه است.
آذر منصوری، فعال سیاسی اصلاح طلب در گفتگو با فرارو ضمن بیان این مطلب با تاکید بر اینکه منتقدان ادبیات رییس جمهور باید این نکته را در نظر داشته باشند که آقای روحانی کشور را تحت چه شرایطی تحویل گرفت و در طول یکسالی که این دولت را در اختیار داشت چه برخوردهایی با او و دولتش شده است گفت: در طول یک سال گذشته مخالفان دولت از هر وسیله و هر روشی استفاده کرده اند تا در مسیر حرکت دولت سنگ اندازی کنند و چوب لای چرخ حرکت دولت بگذارند.
وی افزود: دولت در سیاست داخلی با انبوهی از
مشکلات و موانع و همچنین فسادهای پیچیده روبرو بوده است و در سیاست خارجی با تنگناهای پنهان و
پیدا، که بخشی از آن میراث دولت گذشته بوده است.
منصوری ادامه داد: قرار گرفتن در تورم 40 درصدی، نرخ منفی رشد اقتصادی، نرخ بالای بیکاری، کسری بودجه و بدهی های انبوه که بخش عمده آن ناشی از سوء مدیریت و بخشی دیگر آن حاصل تحریم اقتصادی بوده، از جمله دستاوردهای مجموعه دلواپسان در طول هشت سال گذشته بوده است.
عضو جبهه مشارکت تصریح کرد: با این حال دلواپسان در طول یکسال گذشته به جای عذر خواهی و یا ارایه توضیح به افکارعمومی و یا حداقل سکوت، بی امان به دولت می تازند؛ بدون آنکه نسخه شفا بخشی را برای برون رفت از شرایط کنونی ارایه کنند، هر چند که امروز همگان از نتیجه نسخه ای که این دلواپسان می پیچند آگاه هستند.
وی گفت: دلواپسانی که امروز رگ غیرتشان بیرون زده است و دغدغه دین و نان و مردم را پیدا کرده اند و برپایه همین دغدغه به دولت حمله می کنند به منظور رفع این دغدغه نزدیک به 8 سال فرصت داشته اند اما کوچکترین قدمی هم برنداشتند.
عضو شورای مشورتی سید محمد خاتمی افزود: بنابراین معتقدم که نمی توان دلواپسان را به طور کلی منتقد نامید چرا که انتقاد چارچوب و آداب خاص خود را دارد که تاکنون از سوی آنها رعایت نشده است. بر این اساس منتقد دانستن دلواپسان یک خطای فاحش است.
منصوری با انتقاد از قیاس روحانی و احمدی نژاد در مواجهه با منتقدان گفت: این قیاس مع الفارقی است چرا که هم رویکرد های روحانی با منتقدان متفاوت است و هم طیف منتقدان و مخالفان با یکدیگر فرق دارد. دولت گذشته با منتقدانی روبرو بود که به لحاظ جایگاهشان در قدرت و امکاناتی که در اختیار داشتن با منتقدان دولت یازدهم بسیار تفاوت داشتند.
وی در ادامه با انتقاد از ضعف مشاوران در کنترل فشارهای که بر دولت و رییس جمهور وارد می شود گفت: به نظر می رسد که از ابتدای شروع به کار دولت تمرکز و فشار مخالفان متوجه رییس دولت بوده است که خب انتظار می رود حلقه مشاوران و نزدیکان آقای روحانی به جای شخص رییس جمهوری بازتاب دهنده بخشی از رویکردها باشند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه ضروری است که مشاوران و نزدیکان دولت خیلی از حملاتی را که به دولت می شود پیش از رییس جمهور پاسخ دهند گفت: به نظر می رسد در خیلی از مواردی که رییس دولت خود را ملزم به پاسخگویی می کند ناشی از ضعف و کم کاری از جانب حلقه مشاوران است.
منصوری افزود: بنابراین با توجه به فشارها و هجمه هایی که به طور مداوم بر دولت وجود دارد علی القاعده می بایست اعضای هیات دولت، حلقه مشاوران و تیم رسانه ای دولت با آمادگی و برنامه ریزی کامل واکنشها را مدیریت کنند تا ضروت نداشته باشد که رییس دولت شخصا پاسخگوی انتقادات باشد.
عضو شورای مشورتی سید محمد خاتمی ادامه داد: موضوع دیگری که به عنوان نقطه ضعف در دولت آقای روحانی وجود دارد این است که این دولت به طور جدی از فقدان یک استراتژی مشخص برای غلبه بر فضاسازی های رسانه ای و جنگ روانی که مخالفان علیه دولت به راه می اندازند، رنج می برد.
منصوری در خاتمه گفت: ضروری است که در کوتاه ترین زمان ممکن طراحی مناسبی به منظور مواجهه و همچنین مقابله با فضاسازی ها و جنگ روانی طرف مقابل با استفاده از نیروهای کارآمد به خصوص در حوزه رسانه در دستور کار قرار گیرد تا بخشی از فشارها و باری که مستقیما روی دوش رییس جمهور است برداشته شود.
ناصر ایمانی: فشار منتقدان مجوز عصبانیت نیست
یک فعال رسانه ای اصولگرا هم اگر چه معتقد است که فشار منتقدان و وجود نابسامانی های ناشی از عملکرد دولت گذشته مجوزی برای عصبانیت محسوب نمی شود اعلام کرد که لحن تند رییس جمهوری ناشی از ضعف حلقه مشاوران است.
ناصر ایمانی روزنامه نگار، با بیان این مطلب در گفتگو با فرارو گفت: معتقدم که نوع مواجهه آقای دکتر روحانی صرف نظر از ادبیاتی که به کار می برند، در طول یکسال گذشته با منتقدان عموما مبتنی بر یک مدیریت جامع سیاسی نبوده است.
وی افزود: یعنی اگر مواجهه آقای دکتر روحانی با منتقدان طی یک سال گذشته را مرور کنید، مشاهد خواهید کرد که ایشان عموما برخوردهای حذفی و تندی با مخالفان و منتقدان خود داشته اند.
این فعال رسانه ای با بیان اینکه برخوردهای ایشان با منتقدان و مخالفان گاهی غیر قابل قبول بوده است که همین موضوع چندین بار مورد اعتراض برخی دوستان و دوست داران دولت قرار گرفته است گفت: صحبت های آقای روحانی در شهرکرد و خطاب قرار دادن منتقدان و همچنین حمله به مخالفان مذاکرات در جمع سفرا همراه با یک نوع ادبیات غیر اعتدالی و رادیکال بود.
ایمانی با تاکید بر اینکه من تصور می کنم قطعا مشاوران آقای روحانی ضعیف عمل می کنند که ایشان اینگونه منتقدان را با لحنی تند و پرخاشجویانه خطاب قرار می دهد گفت: مشاوران سیاسی و رسانه ای آقای روحانی باید سعی کنند صحنه سیاسی کشور را برای آقای رییس جمهور به گونه ای طراحی و تنظیم کنند که ایشان بتوانند پیام خاص خود را متناسب با مخاطبات با لحن و ادبیاتی وزین منتقل کنند.
وی با بیان اینکه وظیفه مشاوران رسانه ای فقط آماده سازی محتوا و ادبیات رییس جمهور در قبل از سخنرانی ها نیست گفت: مشاوران باید به طور کلی بتوانند برای هر مقطع زمانی پیش بینی های لازم را داشته باشند و بتوانند رییس جمهور را برای مواجهه با شرایط مختلف از جمله دیدارها و سخنرانی ها در جمع های مختلف آماده کنند.
این فعال رسانه ای اصولگرا ادامه داد: علاوه بر این مشاوران باید درباره نوع سخنان و به کارگیری واژه ها در سخنرانی و همچنین کنترل روانی در طول سخنرانی ها و یا موضع گیری ها، مشورت های لازم را به رییس جمهور بدهند.
وی در ادامه با اذعان به این موضوع که دولت و شخص رییس جمهور زیر فشار است گفت: اما این زیر فشارها بودن مجوز برای حمله به منتقدان نیست. اینکه گفته می شود رییس جمهور زیر فشار است پس باید برای این عصبانیت ها به او حق داد حرف درستی نیست.
ایمانی افزود: آقای روحانی روزی که کاندیدا شدند به خوبی می دانستند که قرار است قدم در چه کارزاری بگذارند. ایشان مگر انتظار داشتند که در طول دوران ریاست جمهوری اش زیر فشار نباشد. فشار چه به دلیل وجود توقعات و مطالبات معوقه ای که دولت گذشته نتوانست تا حدود زیادی به آن پاسخ دهد و چه از جانب منتقدان طبیعی و قابل پیش بینی بود.
وی در خاتمه گفت: اصلا در طول 35 سال گذشته کدام
رییس جمهوری وجود دارد که زیر فشار نبوده باشد، همه زیر فشار بوده اند، حال به دلیل
گذشته ای نسبتا خراب این فشار بیشتر است، اما این فشار مجوزی برای روسای جمهور
نبوده است که در برابر منتقدان عصبانی باشند.
اقاي رئيس جمهور حق داشتند گروه هاي خود سر، بي توجه به منافع ملي، كوتاه بين، و فاقد درك أوضاع اقتصادي، اجتماعي،سياسي را به صفات عنوان شده به نام ند، از أيشان انتظار ميرود خطا هاي مالي اقاي ان را برأي مردم فاش كنند.
رئيس جمهور قبلي با ادبياتي صحبت ميكرد كه طرفداران رئيس جمهور فعلي از آن ناراحت ميشدن
حالا رئيس جمهور فعلي با ادبياتي صحبت ميكنه كه طرفداران رئيس جمهور قبلي از آن ناراحت ميشن
تفكر و انديشيدن انسان را در مرحله جلوتري از زمانه خودش قرار ميدهد و از احساسات مخرب دور ميكند.