bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۰۲۶۵۵

"استیضاح فرجی‌دانا" آزمون نمایندگان مجلس

با اعلام وصول درخواست استیضاح رضا فرجی دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درجلسه علنی 21 مردادماه جاری که به امضای 51 تن از نمایندگان مجلس رسیده، استیضاح اولین وزیر دولت تدبیر و امید در چهارمحور مورد نظر مخالفان کلید می خورد، فرصتی که مردم را با دیدگاه های استیضاح کنندگان آشنا خواهد کرد.

تاریخ انتشار: ۱۰:۳۹ - ۲۵ مرداد ۱۳۹۳
با اعلام وصول درخواست استیضاح رضا فرجی دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درجلسه علنی 21 مردادماه جاری که به امضای 51 تن از نمایندگان مجلس رسیده، استیضاح اولین وزیر دولت تدبیر و امید در چهارمحور مورد نظر مخالفان کلید می خورد، فرصتی که مردم را با دیدگاه های استیضاح کنندگان آشنا خواهد کرد.
 
به گزارش ایرنا، در حالی که کمتر از یکسال دوران وزارت فرجی دانا به عنوان وزیر علوم دولتی که با وعده بازگرداندن نشاط و آرامش به دانشگاه ها توسط مردم و در حماسه ای سیاسی انتخاب شد، می گذرد تعداد 51 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح استیضاح وی را به هیات رییسه مجلس تقدیم کردند.
 
چهار محور سوالی که نمایندگان برای استیضاح وزیر علوم عنوان کرده اند؛ به شرح زیراست:
 
1- عدم پذیرش و سرگردانی پذیرفته شدگان قانونی بورسیه های تحصیلات تکمیلی و متاسفانه ارایه پذیرش مجوز افراد رد صلاحیت شده در این دوره ها علی رغم تاکید مراجع ذیصلاح و قانونی در کشور و بازگرداندن برخی اساتید اخراج شده توسط هیات های رسیدگی به تخلفات یا مراجع ذیربط دانشگاه ها.
 
2 - اعزام گروه های سیاسی بعضا دارای سوابق تندرو در قالب کارشناسان، ارزیابی عملکرد روسای دانشگاه ها که زمینه ایجاد تنش را در دانشگاه ها فراهم کرده و تغییر شیوه انتخاب روسای دانشگاه ها بر خلاف رویه جاری شورای عالی انقلاب فرهنگ و خلاف دستور صریح ریاست محترم جمهوری است.
 
3 - منصوب کردن عناصر دارای سابقه مشخص فتنه 88 در مسوولیت های مهم ستادی وزارتخانه و عزل اشخاص عالم، متعهد و مدیر از برخی دانشگاه ها و منصوب کردن برخی افراد افراطی و تند به ویژه در مسوولیت های میانی دانشگاه ها.
 
4- عدم مواجهه درست با تحرکات سیاسی ضد نظام و برخی عناصر در دانشگاه ها و میدان دادن به برخی نشریات دارای رویکرد ضد دینی و گرایشات شدیدا قومی و تجزیه طلبانه در محیط های دانشگاهی و احیای برخی تشکل های افراطی و آشوب طلب.
 
همچنین نمایندگان در نامه استیضاح خود بر لزوم حفظ «آرامش و دقت نظر در پرهیز از ایجاد تنش و افراط در محیط های علمی» تاکید کرده و نوشته اند: با کمال تاسف شیوه مدیریت دکتر فرجی دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خلاف مصالح کشور است و به سمت رویه ای است که مانع رشد و تولید علم می شود، بلکه باعث قرار دادن دانشگاه ها در معرض تندروی و افراط شده است، با شعارهای دولت یازدهم نیز تعارض دارد و حاصلی جز عقب افتادگی علمی ، بی ثباتی در حوزه علم و فناوری و ایجاد زمینه تنش و التهاب آفرینی در جامعه نخواهد داشت که نشانه کاملا آشکار است از این رو ما امضا کنندگان مطابق اصل 82 قانون اساسی به دلایل ذیل خواهان استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به علت عدم پایبندی ایشان به رویه های قانونی، مصالح کشور، مشی اعتدال و وعده های داده شده در زمان رأی اعتماد مجلس و به تبع آن ایجاد و فراهم سازی بستر ترویج افراط گری در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در کشور هستیم.
 
براساس قانون دولت 10 روز فرصت دارد تا زمانی را برای استیضاح وزیر علوم اعلام کند.
 
انتقادات چگونه استیضاح شد؟
موضوع تقاضای حدود50 تن از نمایندگان مجلس برای استیضاح رضا فرجی دانا اوایل تیرماه زمانی رسانه ای شد که الیاس نادران نماینده تهران نسبت به تاخیر هیات رییسه در اعلام وصول آن تذکر آیین نامه ای داد.
 
نگاهی به اسامی نمایندگانی که پای این تقاضای استیضاح را امضا کرده بودند، نشان می داد که آنان در مسیر خود مصمم هستند زیرا در طول دوران وزارت کمتر از یکسال فرجی دانا بارها در نطق ها، سخنرانی ها، تذکرها و سوالات خود نسبت به عملکرد وی و دولت یازدهم انتقاد و اعتراض کرده بودند.
 
گفت وگوی نمایندگان استیضاح کننده با رسانه ها حاکی از آن بود که «بازگشت دانشجویان ستاره دار، برخی عزل و نصب ها در وزارت علوم - به ویژه انتصاب جعفر توفیقی به عنوان مشاور عالی و جعفر میلی منفرد به عنوان معاون آموزشی وزیر علوم- و انتخاب برخی روسای دانشگاه ها، نگرانی از سیاسی شدن فضای دانشگاه ها و تاثیر آن بر توقف یا کند شدن رشد علمی کشور و همچنین افشای رانت های صورت گرفته درباره برخی دانشجویان بورسیه دکتری» محورهای اصلی استیضاح وزیر بود.
 
ناصر موسوی لارگانی یکی از نمایندگان مجلس تاکید کرده است که شرط نمایندگان برای صرف نظر از استیضاح وزیر علوم این است که دانشجویان ستاره داری که به دانشگاه بازگشتند دوباره اخراج شده و افرادی که با معترضان به نتایج انتخابات 88 همراهی داشتند از پست های مدیریتی کنار گذاشته شوند.
 
وی تعداد این مدیران را پنج نفر عنوان کرده است.
 
البته داستان استیضاح وزیر علوم، یک شبه در مجلس شکل نگرفته بود؛ موضوع به دی ماه سال قبل و اصرار کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس برای دسترسی به اسامی دانشجویان ستاره داری بود که در دولت قبل از تحصیل محروم شدند و در دولت یازدهم با بررسی مجدد پرونده های آنان، برخی از آنها به دانشگاه بازگشتند.
 
وزارت علوم دسترسی به اسامی و پرونده ها را مغایر قانون و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی می دانست و به همین خاطر برخی اعضای این کمیسیون به کمیسیون اصل 90 مجلس شکایت کردند که نتیجه این شد اسامی به شکایت کنندگان داده شود اما وزارتخانه بر سر نظر خود ماند و شاکیان شکایت خود را به رییس مجلس ارایه کردند.
 
رییس مجلس در جلسه ای که با حضور فرجی دانا و شاکیان برگزار شد، از وزارت علوم خواست که اسامی به آنها داده شود،محمدعلی پورمختار رییس کمیسیون اصل 90 مجلس در مصاحبه ای با ایرنا گفته بود که اسامی داده شده و این پرونده بسته شده است.
 
اما پس از مدتی نمایندگان شاکی اعلام کردند اسامی اعلام شده از سوی وزارت علوم اسامی مورد نظر نمایندگان نبوده و از این رو یکی از محورهای استیضاح را مساله دانشجویان ستاره دار قرار دادند.
 
استیضاح وزیر علوم زمانی جدی شد که برخی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله غلامعلی حدادعادل به عنوان رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی با نحوه انتخاب روسای دانشگاه ها از جمله رییس دانشگاه تهران به مخالفت برخاستند. اوج این اختلاف نیز در جلسه 13 خردادماه سال جاری شورایعالی انقلاب فرهنگی رخ داد.
 
در زمان تعطیلات تابستانی مجلس شورای اسلامی در تیرماه و در هفته ای که اغلب نمایندگان برای سرکشی به حوزه های انتخابیه خود رفته بودند، دو نایب رییس مجلس در جلسه ای با وزیر علوم و برخی استیضاح کنندگان در تهران، سعی کردند مشکلات مورد نظر استیضاح کنندگان را از طریق تفاهم حل کنند.
 
نتایج این نشست حاکی از آن بود که علاقه هایی در نظرات و آرای دو طرف برای رفع مسایل فارغ از دغدغه های سیاسی وجود دارد، اما نیاز به جلسات بیشتر برای رسیدن به تفاهم حداکثری بود.
 
هرچند در این مدت مسوولان وزارت علوم بر شفاف سازی و پاسخگویی به سوالات و دغدغه های نمایندگان تاکید داشتند اما از سوی دیگر استیضاح کنندگان نیز بر اعلام وصول آن اصرار داشتند و در این خصوص الیاس نادران در صحن علنی مجلس شورای اسلامی تذکر داد «با گفتار درمانی مسایل اساسی کشور علاج نمی شود».
 
با این حال برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی می گویند تعدادی از 125 دانشجوی ستاره داری که به تحصیل بازگشته اند «بهایی» بوده اند. این نمایندگان تاکید دارند اصل اخراج این دسته از دانشجویان ستاره دار فعالیت های سیاسی در سال های قبل از جمله سال 1388 نبوده است. به هر حال وزیر علوم اولین وزیری است که نمایندگان قصد دارند آن را از قطار دولت تدبیر و امید پیاده کنند ولی دانشگاهیان و مردم به ویژه در روز استیضاح این فرصت تاریخی و به یادماندنی را خواهند داشت تا با دیدگاه های کسانی که فرجی دانا را استیضاح خواهند کرد، بیشتر آشنا شوند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
زنده بادخاتمی اصلاحات
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
استیضاح حق مجلس است ولی به شرطی که ذینفع نباشد
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
مجلس به جای این استیضاح بره قضیه کرسنت رو پیگیری کنه که باید 3 برابره توافق نامه ژنو یعنی 18 میلیارد دلار به اماراتی ها (در اصل اسرائیلی ها) خسارت بدیم!
علی
Finland
۱۶:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
اشکال نداره بحر حال مجلس نمیتونه بیکار باشه باید برای نماینده ها سرگرم باشن .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
عزیزان نماینده مجلس بحث دانشجویان ستاره دار خیلی جدی نگیرد الان ظرفیت دانشگاهها اینقدر خالی است که کسی به دانشگاه نمی آیند ظرفیت دانشگاه آزاد، پیام نورو غیر بگذارید یک روزی جوانی اشتباه کرد با فرض صحبتی نمود به خاطر خدا وزیر علوم بی جهت به درد سر نیاندازید و کار وزیر علوم کاری انسانی می باشد که به این جوانان اجازه تحصیل داده است از رای استیضاح خود گذشت نمایید و اصل رئوفت اسلامی شامل دانشجویان عزیز نمایید- رزمنده دوران دفاع مقدس
انتشار یافته: ۳۰
سعادت
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
خوشحالم که نام نماینده شهرمان لارستان فارس در لیست درخواست کنندگان استیضاح نبود و امیدوارم که ایشان مخالف استیضاح رای بدهند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
استیضاح کنندگان بدانند که تمام قد مقابل خواست جامعه ایستاده اند و شرمسار ابدی تاریخ خواهند شد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
مجلس سربلند بیرون میآید. طوری نمی شود که دل محرمان و مستضعفان بشکند و مرفهین بی درد به آنها بخندند که شما هیچ کاره اید و مملکت در دست ماست و هر کاری دلمان بخواهد می کنیم و مجلس هم حریف ما نمی شود. الحمدالله مجلس بیدار است و می داند این فقط یک قدم است و برای برداشتن قدم های بعدی لازم است.
نازنین
United States of America
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
یعنی الان من جزء مرفهین بی درد هستم و طرفدارهای احمدی نژاد جزء مستضعفان جامعه عجب حرفی
ح ع
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
مثلی که در مورد دکتر فرجی دانا صدق میکنه: جرمش این بود که اسرار هویدا می کرد.
یک دوست
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
انتخابات مجلس تو چه ماهی برگزار میشه؟
دارم ثانیه شماری میکنم ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
اسفند94
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
البته با استیضاح وزیر هیچ کس مخالف نیست ولی با تناقض در رفتار و گفتار برخی آقایان و خانمهای نماینده مجلس مخالف هستیم که چطور این افراد در طول 8 سال دوره دولت قبلی چشمهایشان را بر همه گذاشته و بر گوشهایشان پنبه فرو کرده بودند تا تحلفات دولت احمدنژاد را نبینند و در صورت طرح بعضی از آنها توسط اشخاص و رسانه های دیگر آنها را ندیده و نشنیده و حتی انکار هم می کردند و حالا اصلاح بعضی از امور که ناشی از ضعف عملکرد و نظارت مجلسیان بر رفتار دولت قبلی است را بر نتافته و بر ادامه همان راه غلط که گویا به نفع افراد مذکور می باشد اکید دارند!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
اتفاقا آزمون وزیره
که به یمن قدم مبارکشون به این وزارتخونه در تولید علم ایران سقوط دو پله ای داشته!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
وزیر با سیاسی کاری و بازگردوندن عناصر مسأله دار و آشوب طلب به دانشگاه ها، درواقع مانع رشد علم با سرعت قبلی ش شده!
تو همون دورانی که آقایون قسم جلاله یاد کردن تکرار نمی شه سرعت رشد علم در ایران 11 برابر این سرعت در دنیا بود!
آقایون قسم خوردن همه دستاوردهای اون دوران رو به باد بدن
مثل هسته ای
مثل رشد علم و...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
شما همون مواظب هسته اید باش که به باد نره.
راست
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
راست میگی در دولت قبل کلی رشد داشت " تو آشپز خونه آزمایش انرژی هسته ای انجام میدادیم " جای میمونها رو عوض میکردیم
ناشناس
United Arab Emirates
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
بهترين فرصت براي افشاگري دكتر فرجي دانا از خراب كاري هاي دولت گذشته و طرفدارانش مهيا شده است...!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
آری باید که شایستگان بر صدر نشینند و قدر ببینند.

به امید موفقیت های بیشتر و ارتقاء سطح علم در ایران
البته ابتدا با مبارزه با رانت خواری بورسیه های غیر قانونی و فساد در آموزش عالی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
استيضاح كنندگان راه به جايي نخواهند برد
لیلا
United Arab Emirates
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
دارید مغالطه می کنید جرم فرجی دان ؟؟ بال و پر دادن به فتنه گران است.کمی منصف باشید.
ناشناس
United Arab Emirates
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
پس چرا تو بال وپر گرفتی و بورسیه شدی ؟!
ناشناس
United States of America
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
اگر مشی فرجی بر خلاف اعتدال بوده و افراد تند مزاج را نصب کرده باشد همان بهتر که وزیر معتدلتر بر سرکار اید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
مردم در دوره بعد تصیم عا قلانه میگیرند همان طوری که درسال 92 حماسه افریدن خواهید دبد مردم عاقلند وبا فکر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
آگر فرجی دانا موفق به کسب رای اعتماد نگردد امیدوارم "فرجی دانای" بعدی بدون تعارف قاطعانه تر عمل کند تا دانشگاه های ما جایگاه به حق خود را در جامعه جهانی باز یابند.
حیف از این همه استعداد و پشتکار دانشجویان عزیز که بازی چه دست گروهی رانت خوار بوده اند.
مرندیان
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
بنده هم خوشحالم که نام نماینده شهرمان لمرند در لیست درخواست کنندگان استیضاح نبود و امیدوارم که ایشان مخالف استیضاح رای بدهند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
استیضاح حق مجلس است
ناشناس
United Arab Emirates
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
افتضاح چی؟!!!
آری
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
رئیس جمهور تو از وزیرت حمایت کن ما هم از تو حمایت میکنیم .کور باد چشم کسانی که نمیخواهند این مملکت آباد گردد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
جالبه!!!!!
ميگه رويه ايشون مانع رشد و توليد علم مي شود.
ناشناس
United Arab Emirates
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۵
مبنای این استیضاح سیاسی و متاثر از تحرکات گروه موسوم به پایداری است.رئیس جمهور نیز از خروج طیف های تندرو از اتاق های فکر و شروع برنامه های عملیاتیشان هشدار داده بود.