bato-adv
bato-adv
نزاع بر سر دو متر جا

تهرانی‌ها بیشتر برسر چه موضوعی نزاع می‌کنند؟

«دعوا سرجای پارک» قصه تکراری پایتخت؛ موضوعی که یک عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران از آن به‌عنوان عامل بیشترین نزاع های خیابانی در شهر تهران یاد کرده است.

تاریخ انتشار: ۱۲:۳۹ - ۱۶ شهريور ۱۳۹۳
«دعوا سرجای پارک» قصه تکراری پایتخت؛ موضوعی که یک عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران از آن به‌عنوان عامل بیشترین نزاع های خیابانی در شهر تهران یاد کرده است.

«یک معلم با یک نفر در خیابان بر سر جای پارک دعوایشان می شود. با این‌که طرف مقابل دعوا را شروع می کند. اما این نزاع و درگیری به ضرر آقای معلم تمام می شود و طرف دعوا در این حادثه کشته می شود. همین دعوای ساده باعث می شود آقای معلم زندانی شود و منتظر حکم قصاص باشد.» این چند خط، داستان فیلم سینمایی «دهلیز» بود که سال گذشته اکران موفقی داشت. اما داستان دهلیز، قصه هر روز شهرهای شلوغ به خصوص ساکنان پایتخت هم هست. اگر سری به شوراهای حل اختلاف و یا اخبار حوادث روزنامه ها و خبرگزاری ها بزنید، «دعوا بر سر جای پارک» پای ثابت درگیری های خیابانی است که گهگاه منجر به حوادث دلخراشی از جمله کشته شدن و یا مجروح شدن طرفین دعوا شده است. بسیاری از این حوادث به خاطرکمبود فضای برای پارک خودرو، کمبود پارکینک های اختصاصی و نبود قوانین مشخص است که باعث می شود هرکسی خود را در زمینه محق بداند.

دعوا به خاطر دومترجا

«نزاع 19 نفر با قمه و چاقو بر سر جای پارک»، «دعوا بر سر جای پارک جان کودک 2 ساله را گرفت» و... این جملات بخشی از تیترهای اخبار حوادثی هستند که عامل آن جای پارک بوده است. دعوا سر جای پارک، یکی از نزاع های هر روزه مردم در شهرهای بزرگ به خصوص شهر تهران است. «ابوالفضل قناعتی» عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در این باره گفته: «مشکل پارکینگ بیشتر در خیابانهای شلوغ و با تراکم بالای ساختمان است که این موجب می شود افراد شانس کمتری برای پارک خودرو خود داشته باشند و بیشتر دعوا بر سر جای پارک هم در همین نقاط رخ می دهد.»

با این‌که به کنایه و به‌خاطر ترافیک سنگین، از تهران به عنوان «بزرگترین پارکینگ عمومی کشور» یاد می شود، اما این شهر همواره با مشکل کمبود پارکینگ روبرو بوده است.

در سال 1386 «محمود صفارزاده» مدیر سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران اعلام کرد: «شهر تهران با کمبود 120 هزار فضای پارک مواجه است.» این در حالی است که در سال 90 وحید نوروزی معاون اجرایی سازمان حمل و نقل و ترافیک تهران از کمبود 500 هزار جای پارک در تهران خبر داد. این یعنی نیاز شهر تهران به محل پارک در فاصله چهارسال بیش از 4 برابر شده است.

 من یک «جاپارک پیدا کن» هستم!

طبق گزارش «چکیده نتایج طرح آمارگیری از پارکینگ های عمومی» مرکز آمار در سال 90؛ در شهر تهران 328 پارکینگ عمومی وجود دارد که از این میان، 31 پارکینگ دارای فعالیت تعمیر و سرویس وسیله نقلیه و 297 پارکینگ فاقد هیچ گونه فعالیت فرعی هستند. تعداد وسایل نقلیه وارد شده به این پارکینگ ها در بهار سال 89، 3 میلیون 362 هزار964 خودرو، در تابستان 3میلیون 281 هزار 851 خودرو، در پاییز 3میلیون و 191 هزار و 30خودرو و در زمستان3 میلیون 683 هزار 425 خودرو بوده است. حتی روزنامه «جام جم» هم در گزارشی از به‌وجود آمدن یک شغل عجیب در تهران خبر داده است. به نوشته این روزنامه کمبود جای پارک در خودرو باعث به وجود آمدن شغل عجیب و غریبی به نام «جاپارک پیدا کن» شده است. این افراد با گذاشتن موانعی در كنار خیابان، درواقع خیابان را صاحب شده و در ازای گرفتن 2000 تا 5000 تومان جای پارك به دیگران كرایه می‌دهند. از این گذشته، هستند افرادی كه در مناطق شلوغ شهر، پاركینگ شخصی خود را به دیگران اجاره داده و باعث سلب آسایش همسایگان خود می‌شوند.

پارکینک هایی که انباری شدند

یکی دیگر از مشکلات کمبود جای پارک در شهر تهران تغییر کاربری پارکینگ ها در مجتمع های اداری و تجاری است. در بسیاری از این مجمتع‌ها، از پارکینگ به عنوان انباری استفاده می شود. به همین منظور کاربران و یا مراجعه کنندگان به این مجموعه ها مجبورند خودروی شخصی‌شان را در بیرون ساختمان پارک کنند. با اینکه بارها مسئولان شهرداری این اقدام را غیرقانونی دانسته‌اند اما هنوز این منوال در بسیاری از مجموعه‌ها ادامه دارد. پلیس راهنمایی و رانندگی نیز در سال 92 اعلام کرد بیش از 218 مجتمع تجاری در تهران پارکینگ ندارند و این موضوع به تنهایی می تواند منجر به ترافیک های سنگین و کمبود جا برای پارک در برخی مناطق پایتخت شود.

نیاز تهران به 60 هزار پارکینگ مسقف

ابوالفضل قناعتی عضو کمیسیون عمران و حمل نقل شورای اسلامی شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفته: «سیاست گذاری شهرداری و مدیریت شهری باید به شیوه‌ای باشد که موضوع پارک خودروها ساماندهی شود. از طرفی وضعیت پارکبان ها و پارکومترهای تهران نیز تعیین تکلیف و یکپارچه شود. طبق برنامه پنجساله دوم شهرداری تهران، پایتخت به 60 هزار پارکینگ مسقف نیاز دارد که باید تأمین شود و برای این موضوع اعتبار خوبی دیده شده است.»

او در ادامه این را هم گفته که: «ما در کمیسیون عمران موضوع پارکینگها و پارک در معابر را در دستور کار قرار می دهیم. معتقدیم مدیریت شهری باید زیرساختی کار کند. البته تمام ساخت و سازهایی که در حوزه مسکونی و تجاری انجام می شود باید طبق پهنه ای باشد که در طرح تفصیلی دیده شده است. شهرداری باید برای هر خانه ای که مجوز ساخت می دهد تعداد پارکینگ های آن را نیز مد نظر قرار دهد.»

اوضاع ترافیک و کمبود جای پارک در تهران در حال حاضر تبدیل به یک معضل اجتماعی شده است. موضوعی که باعث بروز رفتارهای عصبی و اغلب غیر قابل جبران شده و با وجود اقدامات صورت گرفته همچنان در وضعیت نامطلوبی قرار دارد. وضعیتی که هرلحظه و با بی‌صبری و عدم خویشتنداری طرفین نزاع، امکان تبدیل شدن به داستانی شبیه داستان فیلم «دهلیز» در آن وجود دارد.
منبع: فرادید
سعید مسلمان
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۶
با سلام ما باید توسط جامعه شناسان و روانشناس ها بیاییم و بررسی کنیم چرا حد تحمل مردم پایین امده که با کمترین مساله باعث قتل و مصایب مختلف میگردد یکی فشار بالای زندگی بیکاری که در همه خانواده معضل اصلی است مقایسه خود ودیگران همچشمی قدیما میگفتند ادم خانه شاه را که دید خانه خودش را خراب نمیکند گذشت نسبت به کارهای مثل پارک کردن با یک لبخند کلاه خودرا در بیشتر مواقع قاضی کنیم تا طرف مقابل نیز چننین رفتار کند من در بعضی کشور های دنیا وقتی رفتار مردم را نصبت به هم خصوصا در رانندگی و عابر پیاده میبینم غبطه میخورم که در کشور ما که مهد دین وتمدن است چنین چیزی نیست و هر کسی راه خودش را میرود دلیل بزرگان ما از مردم فاصله گرفتند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۶
تو خیلی از مراکز استان ها از این معضلات هست پارکنیگ نیست تا 500 متری از هر طرف جای پارک نیست توی کوچه ها جای پارک نیست.
توی هر خونه ای لااقل 2 تا ماشین هست .
تولید خودرو سر به فلک می کشه
sam
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۶
با سلام

این نشان دهنده آن است که تا چه حد مردم این شهر از لحاظ فرهنگی عقب افتاده و دور از تمدن هستند . کافی است رفتار و کردار مردم این شهر و نحوه رانندگی شان را با شهرهای دیگر
خاورمیانه از جمله مدینه و دوبی و استانبول و آنکارا و....مقایسه کنید تا متوجه شوید که این شهر به همه چیز شباهت دارد جز پایتخت یک کشور . بیشتر می توان آن را یک کلان روستا نامید که مشخصه اصلی آن وجود ساختمان های زشت، ماشین های قراضه و مردمان نیمه روانی، بی احساس، مادی و سوپر عصبی! است. چند سالی که در تهران کار و زندگی کردم یک روز هم آسایش نداشتم. تهران مثل یک پادگان بزرگ است. شهری نفرت انگیز و بی روح!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۶
سلام.قديما اكثر دعواها سر اين بود كه پسره به دختره نگاه چپ كرده،حالا شده جاي پارك
مسعود
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۶
دعوا بر سر جاي پارك ، حق تقدم در رانندگي ،صف هاي متعدد دعوا هاي در معاملات همه ناشي از درجه بالاي عصبانيت مردم است. عصبانيت ها نيز از سطوح بالا به سطوح پايين جامعه تزريق مي شود. وقتي حق و حقوق مردم در محيط كار، دستگاههاي دولتي ، بانك ها ،بيمه ،دادسر ها ، نهادهاي نظامي و انتظامي ، شهرداري و... غيره ضايع مي شود و افراد زورشان به اين نهاد ها نمي رسد مردم عصباني مي شوند و اين عصبا نيت را به افرادي كه زورشان مي رسد منتقل ميكنند و بجاي آنها از شهروندان انتقام مي گيرند.
انتشار یافته: ۱۳
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۶
اون عدد 60 هزار یک شوخی بیش نیست. تهران بالای 500هزار کمبود پارکینگ دارد. البته با ارفاق
hoseini
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۶
با سلام
همانند كشورهاي خارجي بايستي پاركينگ مكانيزه ايجاد كرد
محمد تهرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۶
بدتر از این هم خواهد شد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۶
25 میلیون جمعیت را در کوچه و خیابان های 50 سال پیش بحال خود رها کنی بهتر از این نمی شود .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۶
شهرداری میتونه زیر خیابانها رو پارکینگ عمومی کنه مثل پارکیگ های خیابان ناصر خسرو
تهرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۶
تقریبا کنار تمام خیابانها یا پارک ممنوع و حمل با جرثقیل هست یا پارکبان. شهرداری که تراکم میفروشد باید با پول آن پارکینگ عمومی تاسیس کند ؛ ولی بزرگراه میزند آن هم با طعم بی ار تی! کلا همه چیز در این مملکت پولکی و فروشی است و اگر غیر از این باشد باید در قبال آن دست به یقه شوی. هیچ زمانی حق تو نیست چون همزمان یک نفر دیگر پیدا میشود که ادعای حق به جانب بودن میکند.خلاصه این که در قرن 21 عین انسانهای اولیه زندگی میکنیم و همزمان ادعای تمدن و فرهنگ چند هزارساله داریم.
ناشناس
United States of America
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۶
فرهنگ غنی مردم که در تهران زندگی میکنن و اکثرا هم از دماغ فیل افتادن
ناشناس
United Arab Emirates
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۶
تهران نبودی انگار.. والا اینجا عمدتا ملت خسته اند
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین