فرارو- سی و نه سال پیش در چنین روزهایی در حالی که تابستان آخرین روزهایش را سپری می کرد و دانش آموزان آماده می شدند تا سال تحصیلی جدید را آغاز کنند رژیم بعثی عراق خود را برای حمله به ایران آماده میکرد.
در 31 شهریورماه 1359 صدام حسین دیکتاتور وقت عراق که از مدت ها قبل نقشه حمله به ایران را در سر می پروراند، تحولات داخلی ایران و انقلاب نوپای اسلامی را فرصتی برای دست اندازی به خاک ایران دانست و از هوا و زمین به کشور یورش آورد.
در طول 8 سال جنگ تحمیلی رژیم صدام یکی از اصلی ترین روش های خود در جنگ را بر بمباران شهرها و مناطق مسکونی قرار داده بود و بارها با بمباران هوایی و موشکی مناطق غیر نظامی را هدف قرار میداد.
به گزارش
فرارو، بخش قابل توجهی از شمار شهدای جنگ تحمیلی نه در میدان جنگ و در مقابل دشمن که در کوچه و خیابان، مدرسه و بیمارستان یا در خانه هایشان هدف بمب ها و موشک های رژیم بعث قرار میگرفتند؛ آنگونه که 15959 تن از مردم غیرنظامی در جریان حملات هوایی عراق به مناطق مسکونی به شهادت رسیدند.
حملات عراق به مناطق مسکونی که به عنوان یکی از جنایات جنگی صدام در 8 سال جنگ تحمیلی برشمرده می شود از روز سوم جنگ و در اهواز آغاز شد. 10 روز پس از آن دزفول نیز توسط 4 فروند میگ عراقی بمباران شد و 70 تن از مردم کشته و 300 تن زخمی شدند.
رژیم صدام در کنار این بمبارانهای هوایی حملات موشکی را نیز به شهرهای ایران آغاز کرد و تلفات سنگین جانی و مالی به کشورمان وارد کرد.
گرچه نیروهای نظامی ایران تا خرداد 1363 از بمباران مناطق مسکونی عراق خودداری میکردند ولی متعاقب صدور اعلامیه ارتش عراق مبنی بر تهدید رسمی ساکنان شهرهای مرکزی ایران به بمباران، ارتش ایران نیز در سطح محدود شروع به اقدام متقابل کرد.
بلافاصله بعد از اقدام ارتش ایران، سازمان ملل متحد طی پیامی از طرفین خواست تا از حمله به مناطق مسکونی خودداری کنند و بر همین اساس توافقی همان سال بین دو کشور منعقد شد. به دنبال این توافق بنابر تقاضای دبیرکل از شورای امنیت، هیاتهای ناظر آن سازمان جهت نظارت بر اجرای مفاد آن در تهران و بغداد مستقر شدند.
چندی نگذشت که عراق توافق را نقض و اعلام کرد این کشور در صورتی از حمله به شهرها و مناطق مسکونی خودداری خواهد کرد که مناطق مزبور مرکز تجمع نیروهای نظامی نباشد؛ هیات بینالمللی چندی بعد تائید کرد که صدام ضمن نقض توافق به سه روستای بردیه، علاونه و دهلاویه حمله هوایی کرده است.
صدام چندی بعد اندیمشک، مسجد سلیمان و بروجرد را نیز هدف حمله قرارداد و در حالی که در بهمن 1363 وزیر وقت امور خارجه ایران نسبت به نقض عهد صدام به سازمان ملل شکایت کرد رژیم وقت عراق حمله به شهرهای مختلف ایران را تشدید میکرد.
خرمشهر پس از بمباران. عکاس: امیرعلی جوادیان
خرمشهر پس از بمباران. عکاس: علی فریدونی
بمباران خرمشهر. عکاس: بهمن جلالی
خرمشهر پس از بمباران. عکاس: بهمن جلالی
بمباران اهواز. عکاس: محسن شاندیز
اهواز پس از بمباران. عکاس: محسن شاندیز
شهادت همه اعضای یک خانواده در بمباران آبادان. عکاس: محمد صیاد
خانواده شهدای بمباران در مسجد سلیمان. عکاس: محمد صیاد
یکی از شهدای بمباران خرم اباد. عکاس: حسن مرادی
بانه در کردستان پس از بمباران. عکاس: مهدی منعم
تشییع شهدای بمباران در آبادان. عکاس: علی جوادیان
خانواده آبادانی در پناهگاه. عکاس: سعید صادقی
ویرانه های دزفول پس از بمباران. عکاس: سیف الله صمدیان
ویرانه های بیمارستان آبادان پس از بمباران. عکاس: بهمن جلالی
مسجد سید الشهدا در خرمشهر پس از بمباران. عکاس: شهید حلم زاده
ویرانه های خرمشهر پس از بمباران. عکاس: محمود کلاری
ویرانه های یک زورخانه پس از بمباران. عکاس: مجید دوخته چی زاده
بمباران اردوگاه مهاجرین کرد عراق در زیوه. عکاس: سیف الله طاهری
قربانیان بمباران هوایی عراق در زیوه. عکاس: سیف الله طاهری
قربانیان بمباران عراق در تهران. عکاس: سیف الله طاهری
پناهگاه در میدان حر تهران. عکاس: سیف الله صمدیان
پیکر شهدای خردسال پس از بمباران مدرسه ای در بروجرد. عکاس: سیف الله طاهری
بمباران مدرسه ای در میانه. عکاس: سیف الله طاهری
پیکر شهید نوزاد پس از بمباران هوایی اهواز. عکاس: احمد ناطقی
نقل این مطلب تنها با حفظ واترمارک تصاویر و ذکر منبع مجاز است
این طوری که شما نشان می دهید انگار فقط در این چند شهر بمباران صورت گرفته ، در صورتیکه طبق بیانیه رسمی دولت عراق دزفول با 186 موشک زمین به زمین و کرمانشاه با بیشترین بمباران هوایی و صوتی پرواز مواجه بود. لطفا تاریخ را تحریف نکنید فقط به علت کرد بودن ما کرمانشاهی ها. در صورتیکه تهران کمترین بمباران هوایی را تجریه کرد.
با تشکر ساسان از کرمانشاه