bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۰۸۵۸۷
دردسرهایِ همراهِ بیمار بودن؛ از خیابان‌خوابی تا پادویی

(تصاویر) خیابان‌خوابی همراه بیماران

همراهان بیماران شهرستانی کیلومترها راه طی می‌کنند تا از خدمات درمانی کلانشهر تهران بهرمند شوند. آنها مانند یک پرستار در بیمارستان کار می کنند اما شبها روی صندلی یا کنار جوی در خیابان می خوابند.

تاریخ انتشار: ۱۴:۳۷ - ۰۷ مهر ۱۳۹۳
همراهان بیماران شهرستانی کیلومترها راه طی می‌کنند تا از خدمات درمانی کلانشهر تهران بهرمند شوند. آنها مانند یک پرستار در بیمارستان کار می کنند اما شبها روی صندلی یا کنار جوی در خیابان می خوابند.

به گزارش مهر، حتما لازم نیست خبرنگار باشی یا ساکن خانه های نزدیک به بیمارستانهای دولتی و عمومی کلانشهر تا ببینی همراهان بیمار با پیچیدن پلاستیک به دور درختان اتاق خواب ساخته اند و یا از روی اجبار کنار حیاط بیمارستان زیرانداز می اندازند و کنار جوی خیابان شب را صبح می کنند و در راهروهای بیمارستانها مدام از این اتاق به آن اتاق می روند و به پرستاران برای انجام کارهای شخصی بیمارشان کمک می کنند.


بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) در خیابان ظفر مخصوص کودکانی است که بیشتر آنها از شهرستان به تهران آمده اند همراه پدر و مادر و یا یکی دیگر از اقوامشان. بساط زندگی چند روزه شان در بیمارستان مقابل مرکز عبادی و فرهنگی حیاط پهن است. چون اجازه ندارند از سقف این مرکز عبادی و فرهنگی استفاده کنند. آنها در سرویس های بهداشتی حیاط حمام می کنند و همانجا رخت کودکشان را می شویند و روی نرده ها آویزان می کنند دور از چشم نگهبانان. این را اعظم محبی می گوید .مادربزرگ فاطمه برای درمان نوه اش به علت داشتن سندروم متابولیک 31 روز است از کرمان به این بیمارستان آمده اند.


این وضعیت در بیشتر بیمارستان های تهران دیده می شود. در حیاط بزرگ مجموعه بیمارستان امام خمینی، کسی حق پهن کردن بساط زندگی ندارد. آنها می توانند از 11 شب  تا قبل از طلوع آفتاب بیرون نرده های بیمارستان زیرانداز پهن کنند و همان جا کنار درخت و جوی آب بخوابند. همراه دیگر که روی صندلی کنار تخت بیمار خوابیده باید صبح که شد منتظر دستور پرستاران بمانند. باید اتاق تمیز، بیماران بیدار و پتوها تا شده باشد. چون زمان بازدید سرپرستار فرارسیده است. همراه باید جواب آزمایش را از طبقه دوم به طبقه سوم، عکس را از واحد دیگر به واحد بعدی منتقل کند، دفترچه بیمه را مهر بزند، با صندوق تسویه کند، داروی بیمار را تهیه کرده، به او بخوراند و ... .

دمپایی و چنگال تسهیلات وزارت بهداشت به همراهان بیمار
در مقابل همه این تصاویر تکراری که در بیمارستانهای تهران دیده می شود، معاون درمان وزیر بهداشت و دبیر ستاد کشوری برنامه تحول نظام سلامت از ارائه تسهیلات جدید به همراهان بیمار در برنامه تحول نظام سلامت خبر داده و گفته که به آنها کاناپه و صندلی تخت شو و سه وعده غذایی اختصاص داده شده است. همچنین هزینه همراه بیمار در افراد زیر 12 سال فقط مشمول 10 درصد تعرفه می شود ولی برای بزرگسالان تعرفه سابق را در نظر می گیرند. اختصاص وسایل شخصی (دمپایی، لباس مناسب، لیوان، بشقاب، قاشق و چنگال)، میز کنار مبلی، پذیرایی میان وعده، مکانیسم تسهیل تردد و فضای اختصاصی برای استراحت مادران با امکانات کافی و استفاده از خدمات رفاهی نیز در آینده محقق می شود.


حاجی‌آقاجانی وقتی از تخصیص این امکانات به همراهان بیمار سخن گفته، ادعا کرده که در برنامه تحول نظام سلامت به صورت اصولی به همراه بیمار و انتظارات و نیازهای او توجه شده است.


اما آنچه که مسئولان وزارت بهداشت به عنوان تسهیلات جدید به همراهان بیمار اعلام کرده اند، تازگی ندارد. پیش از این هم به یک نفر همراه بیمار سه عده غذایی داده می شد. اکنون نیز همین طور است و اگر بیمار زیر 12 سال باشد، همراه بیمار تنها ده درصد از تعرفه را می پردازد ولی اگر بیمار بزرگسال باشد، هزینه سه وعده غذایی و خوابیدن روی صندلی هایی که گاه در همه بیمارستان ها تخت شو نیستند هم از همراه گرفته می شود.

همه اتاقها کاناپه ندارند
مشاهدات خبرنگار مهر از بیماستانهای امام خمینی، سینا، مرکز طبی کودکان، حضرت علی اصغر و بوعلی نشان می دهد بیشتر صندلی های همراهان بیمار قابلیت تبدیل شدن به تخت را ندارند.  بنابراین همراهان بیمار مجبورند روی صندلی های آهنگی و پلاستیکی بخوابند آن هم در صورتی که به اندازه کافی صندلی وجود داشته باشد. پس اختصاص کاناپه تخت شو در همه اتاق های بیمارستانها به صورت 100 درصد انجام نشده است.


 مهری احمدی همراه مادرشوهرش که به دلیل سکته قلبی بستری شده در بیمارستان اقامت دارد. او درباره شرایط بیمارستان می گوید:« پرستاران به بیمارم رسیدگی نمی کنند. من باید به آنها بگویم سرم مریضم تمام شده وگرنه حواسشان نیست. چون تعداد بیماران بستری شده زیاد است و تعداد پرستاران کم. غذای بیمارستان بوعلی به حدی غیرقابل خوردن است که بیمار هم به اجبار آن را می خورد به دلیل همین از خانه برایم غذا می آورند. با این حال شبی سی هزار تومان از من پول می گیرند. درحالی که مانند یک پرستار به آنها برای تمیز کردن بیمارم کمک می کنم. مدام باید حواسم به احوال بیمار باشد کاری که در وظیفه کادر بیمارستان است.»


دریافت هزینه از همراه بیمار مورد انتقاد همراهان دیگری است که در بیمارستان میلاد حضور دارند آنها هم می گویند چرا وقتی بیمارستان به همراه برای کمک به پرستار نیاز دارد بازهم پول می گیرند و ما را مجبور می کنند روی صندلی بخوابیم؟ "این را عاطفه سمنانی که مادرش به علت ناراحتی قلبی سه روز است در اورژانس بیمارستان منتظر خالی شدن تخت است می گوید.
اگر همراهان بیماران نبودند آیا پرستاران از عهده کارهای مربوط به بیمار بر می آمدند؟

همراهان بیمار در کام آتش
همانطور که سمنانی گفت کادر بیمارستان به همراه بیمار نیاز دارد، پرستاران بیمارستانها نمی توانند خدمات قابل قبولی به همه بیماران بدهند. فتح الله روشن ضمیر، از پزشکان فوق تخصص کودکان  در این باره می گوید: در بخش عمومی ممکن است برای 20 بیمار در شب  فقط یک پرستار حاضر باشد. بنابراین وقتی همراه در بیمارستان حضور دارد کار پرسنل بیمارستان راحت تر انجام می شود. اما در بسیاری از اوقات همراهان آنقدر در شرایط نامناسبی استراحت می کنند که گاهی خودشان هم کنار بیمارشان بستری می شوند مانند اتفاقی که چند سال پیش در بوشهر افتاد و همراهان بیماری که در چادر خوابیده بودند در آتش سوختند.


احتیاج داشتن کادر بیمارستانی به همراه بیمار مورد تایید محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار نیز هست. او می گوید: کمبود پرستار و فاصله بین حقوق پرستاران و پزشکان باعث شده تا 50 درصد مراقبتهای اولیه در بخشهای بیمارستانی توسط همراهان بیمار انجام شود. کمبود نیروی پرستار باعث شده که بخشهایی از بیمارستانهای دولتی در طول شب با حضور یک پرستار اداره شود.


با وجود آنکه دبیرکل خانه پرستار، همراهان بیمار و پزشکان و مدیران بیمارستانی بر لزوم حضور همراه بیمار واقف هستند اما سید سجاد رضوی، که مسئولیت نظارت بر امور درمان را بر عهده دارد، چنین اعتقادی ندارد. او به خبرنگار مهر می گوید: حضور همراه در بیمارستان اصلا ضرورتی ندارد. همراهان نیاز ندارند برای تهیه وسیله ای به بیرون از بیمارستان بروند و یا کارهای بیمارشان را انجام دهند. آنها شخصا می خواهند کنار بیمارشان بمانند. در این زمینه رسانه ها باید فرهنگ سازی کنند تا همراه، بیمارش را به بیمارستان بسپارد و برود.

مدیرانی که خدمات هتلینگ دریافت می کنند چقدر از شرایط همراهان آگاهند
شاید مسئولان وزارت بهداشت و یا حتی نهادهای دیگر که اگر فردی از خانواده شان دچار بیماری شود، خدمات هتلینگ دریافت می کنند، هیچ وقت با دردسرهای همراهان بیمار مواجه نشده اند چون به طور حتم بیماران این افراد در بیمارستانها خدمات مناسب پزشکی دریافت می کنند. شاید به همین دلیل آنها اختصاص چنگال، کیک و ساندیس را تسهیلاتی ویژه برای همراه بیمار می دانند.


جالب اینکه معاون درمان این وزارتخانه مدعی اطلاع از نقش همراه به عنوان پشتیبان و کمک کننده در مسائل روحی و روانی بیمار است. در این باره، مینا دختر 40 ساله پیرمردی که از هفته پیش در اورژانس بیمارستان امام خمینی منتظر خالی شدن یکی از تخت های بخش است می گوید: من و برادرزاده هایم از هفته پیش صبح تا شب نوبت کشیک مان را تغییر می دهیم تا همیشه یک نفر بالای سر بیمارمان باشد و اگر به کاری احتیاج داشت، انجام دهد. دیروز پارچه زیر بیمار را می خواستیم که بیمارستان آن را تمام کرده بود . مجبور شدیم از داروخانه های بیرون از بیمارستان تهیه کنیم.همراهی که بالای سر مریض است نمی تواند برود این کارها را انجام دهد باید حتما فرد دیگری آن را تهیه کند. ما باید در بیمارستان باشیم. چون به ما احتیاج دارند. به همین علت گفتند تا مشخص شدن تکلیف پدرتان باید حداقل یک نفر در بیمارستان بماند.


جالب اینکه مسئول نظارت بر درمان وزارت بهداشت در واکنش به پیگیری وضعیت همراهان بیمار  به خبرنگار مهر می گوید: اکنون که به اندازه کافی کادر بیمارستان به بیمار خدمات می دهند شما برای ما بررسی کنید علت حضور اتوبوسی خانواده ها نزدیک بیمارستان چیست؟


تامین دارو خارج از بیمارستان مشکلی است که هنوز به صورت صد در صد در بیمارستانها حل نشده است. گاهی همراه بیمار مانند مادر فاطمه که به متابولیک دچار شده بود، مجبور است برای تهیه داروی خارجی به بیرون از بیمارستان برود چون در داخل بیمارستان فقط داروی ایرانی دارند ولی فاطمه به داروی نوع ایرانی آن حساسیت دارد.

در شرایط مطلوب حضور همراه بر بالین بیمار نقش موثری در بهبود شرایط روحی او دارد. حال آنکه در بسیاری از موارد محدود بودن توان و نیروی انسانی کادر بیمارستانی باعث می شود همراهان نتوانند بیمارشان را ترک کنند و مجبور به کمک کردن به کادر درمانی برای بهبود حال بیمار خود هستند.


همه همراهان شهرستانی به هتل و مسافرخانه نمی روند. چون بدترین اتاق یک مسافرخانه و با شرایط عمومی شبی 25 هزار تومان هزینه دارد و خانواده بیمار باید برای فقط یک ماه اقامت در تهران حداقل  750 هزار تومان هزینه بپردازد هزینه ای که خانواده ها ترجیح می دهند برای بیمارشان صرف کنند تا اقامت راحت تر خودشان.


رضوی یکی از راه حل های حل مشکل اقامت همراهان شهرستانی را ساخت همراه سرا و اقامت همراهان در آنها با پرداخت حداقل هزینه و یا رایگان می داند و می گوید: برخی از بیمارستانها با مشارکت شهرداری ساختمان هایی را در نظر گرفته اند تا یک نفر از همراهان بیمار در آن مکان ها اقامت کند. بیمارستان رجایی نیز در آینده قرار است ساختمانی را برای همراه سرا در داخل بیمارستان بسازد. اکنون برای ساخت 15 همراه سرا برای 15 بیمارستان عمومی شهر اعتبار در نظر گرفته شده است.


اما ساخت همراه سرا اگر از نظر امنیتی، بهداشتی و اخلاقی قابل کنترل نباشد،تبدیل به معضل جدیدی می شود. از سوی دیگر برای بیمارستانی مانند امام خمینی که زمانی به هزار تخته معروف بود، نمی توان هزار یا حداقل 500 اتاق مجزا در نظر گرفت تا همراه بیمار در آن مکان مانند هتل اقامت کند. بنابراین یا باید ساز و کار مناسبی برای همراه سراها در نظر گرفت و یا به فکر چاره دیگری بود. در این بین، رضا جهانگیری، معاون توسعه خدمات اجتماعی شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار مهر پیشنهاد اختصاص فضای خالی مدارس، مساجد و حسینیه ها برای پناه دادن به این افراد را می دهد و می گوید: شهرداری هیچ مصوبه و اجباری برای ساخت همراه سرا ندارد با این حال آمادگی ساخت همراه سرا را داریم ولی تاکنون مسئولان وزارت بهداشت مطالبه ای نداشته اند.  می توان از فضای خالی مساجد، مدارس و حسینیه ها برای اقامت چند ساعته همراهان بیمار استفاده کرد.

 اختصاص مددکار به بیماران
 تحول در نظام سلامت تنها ساخت همراه سرا و یا دادن کیک و ساندیس به همراه نیست. بیمار تیمار می خواهد. این جمله را همه شنیده اند. عبدالجلیل کلانتر هرمزی زمانی که رئیس بیمارستان 15 خرداد بود، قصد داشت تا یک مددکار اجتماعی را برای هر بخش استخدام کند اما چون اعتبار و ردیفی در وزارت بهداشت برای مددکار تعریف نشده بود، نتوانست این طرح را اجرایی کند.


او می گوید: در همه جای دنیا فقط به بحث درمان و داروی بیمار توجه نمی کنند چون هر بیماری احتیاج به درمان روحی، همدردی و همکاری دارد. وقتی نشان دهیم که به دل اندیشه های مردم توجه می کنیم درد مردم زودتر خوب می شود و آرامش روحی در ترمیم درد آنها موثر است. بسیاری از کشورهای پیشرفته قطب های علمی را در ایالت ها و استانهایشان توزیع کرده اند یا یکی از شهرهایشان را قطب چشم پزشکی و استان دیگر را به قطب جراحی قلب تبدیل کرده اند. ما هم باید بتوانیم به استانهای دیگر بها دهیم. مانند کاری که در شیراز و یا مشهد شده و بیمارستانهای تخصصی پیوند اعضا و قلب را در این استانها تقویت کرده ایم.

چاره چیست؟
با افرایش سرانه پرستار در بیمارستانها می‌توان کمی از دغدغه خانواده بیماران کم کرد. در آن صورت همراه بیمار با خیالی آسوده بیمارستان را ترک می کند چون می بیند حضورش در بیمارستان ضرورتی ندارد. اگرچه کلانتر هرمزی بر حضور مددکار اجتماعی تاکید می کند اما فرزانه معتضدی از پزشکان  ساکن آلمان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: بیماران حتی پس از مرخص شدن از بیمارستان هم در آلمان مددکار دارند.

او می گوید: در آلمان هیچیک از همراهان حق ندارند در اتاق بیمارشان بخوابند. برای آنها فضای دیگری در سالن بزرگتر تعبیه شده است. همچنین همراه می داند که کادر بیمارستان همه نیازهای بیمارش را رفع می کنند پس حضور خود را ضروری نمی داند. برای مادران باردار نیز اتاق مخصوصی در نظر می گیرند تا همه اعضای خانواده در کنار هم باشند. این اتاق جزو خدمات ویژه ای است که به مادران باردار داده می شود.

اگرچه شرایط درمانی در آلمان و یا برخی کشورهای توسعه یافته در مقایسه با ایران ایده آل به نظر می رسد اما آنها از روشهایی استفاده کرده اند که اجرای آن در ایران چندان دشوار نیست. ارتقای خدمات درمانی، افزایش تعداد پرستار، کاهش زمان بستری بیمار و در نهایت حذف همراه در بیمارستانها از جمله راهکارهایی است که سبب می شود شهروندان ایرانی تحول در نظام سلامت را در عمل مشاهده کنند.

  • عکس ها از خسرو پرخیده
کلبه چکوفردوسی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
آفرین بر خوش سلیقگی نویسنده.من در مشهد ودر نزدیکی دو بیمارستان مهم زندگی وتردد دارم. خداشاهد است همه روزه باخود کلنجار میروم. اگر وزیر محترم بهداشت وشهردار اینگونه شهرهای بیمارستانی بتوانند برای اسکان همراهان بیماران بستری شده کاری بکنند،قطعا ثوابی بالاتر از ساخت مسجد خواهند برد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
چاره چیست؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
دلیل این کار تمرکز همه امکانات در تهران است
اسد
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
تابستون ميشه بيرون يه زيرانداز انداخت خوابيد توچله زمستون و برف و بارون خدا به دادشون برسه!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
اگه این مردم توی استان خودشون امکانات کافی پزشکی داشته باشن،مجبور نمیشن بیان تهران
انتشار یافته: ۵۱
شناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
متاسفم!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
این رو هم در نظر بگیرید که این همراهان بیماران در وضعیت روحی بسیار پریشانی هم به سر می برند ، و حالا دوباره عکس ها رو نگاه کنید!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
شما اشتباه گزارش را نوشته اید این عکسها مربوط امریکا و کشورهای اروپا میباشند که درحال متلاشی شدن هستند من گزارشگر صدا و سیما از اروپا و امریکا هستم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
نوشته فاصله بین حقوق پرستاران و پزشکان زیاده.
به خدا پولی که برخی از پزشکان میگیرن از 10 برابر عملکردشان هم بیشتره و واقعا" حرامه.اخلاقشون هم افتضاحه این تجربه شخصی من در بیمارستانهای دولتی تهرانه.زیادی به پزشکان بها داده می شود.آنها از امکانات و دانشگاههای مملکت استفاده کردن حالا بیمار رو اصلا" هیچی حساب نمی کنن.تازه قسم هم خوردن که از خدا میخوام هر کدوم که به قسمش پایبند نیست به زمین گرم بخوره
افرا
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
سلام به همه دوستان عزیز
جریان این تصاویر و اخبار( قد یعجبک) چیه .شما هم این تصاویرو دارین !!!!یا فقط من افتخار دارم!!؟
افرا
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
سلام به همه دوستان عزیز
جریان این تصاویر و اخبار( قد یعجبک) چیه .شما هم این تصاویرو دارین !!!!یا فقط من افتخار دارم!!؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
متاسفم
ناشناس
Germany
۱۵:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
البته من با یکی از اینها در نیاوران صحبت کردم ساکن شهرهای شمالی کشور بود میگفت شنبه تا چهارسنبه میام تهران مسافر کشی و آخر هفته بر میگردم و شبها توی ماشین میخوابم . میگفت توی شمال کار براش پیدا نمیشه . خواستم بپرسم وقتی زمین های کشاورزی پدرانتان را برای ویلا سازی فروختید و پراید خریدید و خوشحال بودید فکرش را میکردید ؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
هم اين، هم اينكه همشون نه ولي اكثر كاسباشون پول زيادي از مسافرين مي گيرند تازه اگر بفهمند تهراني هستي كه واي بحالت ...
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
بدبختی تو این مملکت بیداد میکنه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
عین آلمانه دیگه اونجا هم همینطوریه .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
واقعا؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
ملت بيچاره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
برای هموطنان مظلومم متاثرم..
ناشناس
Finland
۱۵:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
هستند اما سید سجاد رضوی، که مسئولیت نظارت بر امور درمان را بر عهده دارد، چنین اعتقادی ندارد. او به خبرنگار مهر می گوید: حضور همراه در بیمارستان اصلا ضرورتی ندارد. همراهان نیاز ندارند برای تهیه وسیله ای به بیرون از بیمارستان بروند و یا کارهای بیمارشان را انجام دهند. آنها شخصا می خواهند کنار بیمارشان بمانند. در این زمینه رسانه ها باید فرهنگ سازی کنند تا همراه، بیمارش را به بیمارستان بسپارد و برود.
وبعد جهت تحویل گرفتن تن بیجان عزیزشان مراجعه کنند(دور از جان بیماران)-خواستم آخر افاضات ایشان را بنویسم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
وزارت بهداشت تو همون محوطه بیمارستانهای دولتی که اکثرا" وسیع هم هست میتونه سالن های متناسب با نیاز و تعدد مراجعین مثل آسایشگاه سربازی احداث کنه و حتی از مدل تخت های دو طیقه فلزی سربازی هم استفاده کنه و برای تامین هزینه نگهداری ،نظافت و ... اونجا هم مبلغ ناچیزی از مراجعین بگیره تا مردم علاوه بر رنج داشتن بیمار تو سرما و گرما کنار خیابون آواره نشن تازه اگر همت کنن از آدم های خیر هم میتونن کمک بگیرن فقط همت میخواد و نترسیدن از دردسر و زحمت که متاسفانه مدیران ما ازش فراری هستن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
عجب كرامت انسانيييييي
رهگذر
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
واقعاً دردآوره. خدا صبر بده. هر کس توی این مملکت گرفتار دارو و بیمارستان بشه پیر می شه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
وزارت یه ساختمان کنار اون مجتمع بیمارستانی امام خمینی پیدا کنه
به همراهان بیمار با قیمت کمتر اجاره بده تا مردم شب مثل کارتن خواب ها نخوابن
ناشناس
Singapore
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
خب، اینا هم که به مقام انسانیت رسیدن! حالا نوبت کیه؟
salman
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
فرارو "" لااقل جلوی بلک خودرو را سیاه میکردی "" چرا با ابروی ملت بازی میکنی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
کارتان درست نیست "" با این هزینه های گزاف " چه کسی میتونه هتل بره؟؟؟
شهروند
United States of America
۱۸:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
قابل توجه وزبر بهداشت که حقوقهای چند ده میلیونی به پزشکان می ده و دریغ از یک صندلی در اتاق بیمارانآ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
ما مدام رکورد می زنیم!اصلا خلق حماسه کار ماست!خوراکمونه!آفرین!یه شماره اعلام کنین برای۱'برگشت دادن یارانه۲'ساختن مدرسه۳'کک به بیماران صعب العلاج۴'برای کمک به نوعروسا بی بضاعت۵'برای محک۶ برای زلزله زدگان چندسال گذشته ورزقان!وهمینطور برو تا آخرتا عده ای هم بروند غاز بچرانند'چون همین ازشان برمی آید!
علي
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
بيمار ما در يكي از بيمارستانهاي تهران بستري بود بعداز ظهر آن روز با دست خودش غذا ميل كرد ولي همين كه يك شب تنها گذاشتيم به كما رفت. اين است خدمات درماني ما !؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
خوشبختانه وزیر بهداشت میلیاردر هستند، چه خوب که این وزیر به خیل خیرین بپیوندند و در مکانهایی برای اسکان این عزیزان ( همراهان بیمار) ایجاد کنند. هم اکنون نیازمند یاری شما هستیم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
اولا وزیر جدید سعی داره مشکلات چند ده ساله را حل کنه بنده خدا .کمی انصاف هم خوبه
دوم ما سرانه درمانمان تا پارسال در حد فقیرترین کشورهای افریقابود مثل بورکینافاسو ومالی بعد میخواهیم خدمات بریتانیا را داشته باشیم.نگاه به بخش آموزش بهداشت بیمه محیط زیست باید در دولت مجلس صدا وسیما ومردم عوض شود.
سبز قبا
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
فقط دعا کنید واز خدا بخواهد گرفتار دکتر و دوا و بیمارستان نشوید
داک
Finland
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
عیب نداره یه لحظه فکر کنید اومدن تهران سیزده بدر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
زمستون هم تو راهه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
واقعا پول اینهمه نفت و گازومعادن چه میشود که مردم عزیزمون بایستی به این بدبختی زندگی کنند خدا صاحب اصلی مون رو برسون دیگه خسته شدیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
این قضیه مختص بیمارستانهای تهران نیست ، چون در شهر یزد هم که بیمارستانهای نسبتا" مجهز آن به بیماران استانهای دیگر مثل هرمزگان ، کرمان و سیستان هم خدمات میدهد همین وضعیت مشاهده می شود
جالبست که در بیمارستان مادر شهر یزد که قطب فوق تخصصی درمان ناباروری است مسئولین به جای رفع مشکل اسکان همراهان بیمار شبکه ای راه انداخته اند که تماما" جیب خانواده ها را نشانه گرفته است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
خدا کند گذر هیچکس به بیمارستان - شهرداری - بانک - ثبت اسناد- دانشگاه آزاد- اداره دارایی و ... نیافتد چون از پا در می آید!!!
ناشناس
United States of America
۲۱:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
فقط یک کلمه متاسفم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
ظاهرا ما خيلى حواسمان نيست كه از نظر اقتصادى با كشورى مثل آلمان خيلى فاصله داريم. متاسفانه رسانه ها بجاى اينكه اذهان مردم را روشن كنند تا همانند خيلى از كشورهاى پيشرفته مشاركت آنهارا در بهبود امورشان جلب كنند دست به تهيه گزارشات عوام فريبانه ميزنند. خدا وكيلى ٠٠ وظيفه اين وزارت بهداشت بدبخت ساخت همراه سرا براى بيمار است؟؟ در كجاى دنيا اينگونه است؟؟ در همه دنيا اين اقدامات توسط شهردارى يا خيرين صورت ميگيرد. اميدواريم روزى فرا برسد كه رسانه هاى ما در فضاى منطقى و علمى مطالبات اين مردم مظلوم را پيگيرى كنند.
ناشناس
United States of America
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
ظاهرا شما حواستان نیست که طی 7 سال 700 میلیارد دلار نفت فروختیم. کدام کشور می تونه از چاه با حداقل بهای تمام شده ، چنین درآمدی داشته باشه؟ مابقیش می شه بی عرضگی مسئولان که ما باید چنین وضعیتی داشته باشیم
خوزستانی
Kazakhstan
۲۱:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
بیچاره خوزستانی ها که در همه احوال مظلومند پلاک 24 خوزستانه نه ؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
ما رکورد زدیم
تبریزلی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
روحانی مچکریم
ناشناس
United Arab Emirates
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
از احمدی نژاد تشکر کن
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۰۰:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
بقول متکی من تشکر میکنم از همه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
بر بانیش لعنت............ بانی این تصاویر نابود شه انشاالله
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
من تو دوره بستری پدرم در بیمارستان امام خمینی این رو با تمام وجود حس کردم. خیلی سخته- آخرش هم مریضت از دست بره آدم داغون میشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
دولت تدبیر وامید !
اهورا
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
من شرمنده ام!!!!
مسئولين محترم ؟؟؟؟؟
دل سوخته
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
خداييش مسئولين ما فقط پشت تريبون ها و زماني كه نيازمند حضور مردم هستند، از مردم تعريف مي كنند و اونها رو ولينعمت خود مي خوانند ولي در عمل مي بينيم كه براي مردم پشيزي ارزش قائل نيستند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
کشور ثروتمند!