bato-adv
bato-adv
حبیب ایل‌بیگی

تقوایی و بیضایی به «فیلم کوتاه تهران» می آیند

حبیب ایل‌بیگی دبیر سی و یکمین جشنواره بین المللی «فیلم کوتاه تهران» از مروری بر آثار فیلمسازان نسل اول سینمای ایران همچون ناصر تقوایی، بهرام بیضایی، سهراب شهید ثالث، فرشید مثقالی و علی اکبر صادقی در این دوره از جشنواره خبر داد.

تاریخ انتشار: ۱۵:۵۰ - ۱۴ مهر ۱۳۹۳
حبیب ایل‌بیگی دبیر سی و یکمین جشنواره بین المللی «فیلم کوتاه تهران» از مروری بر آثار فیلمسازان نسل اول سینمای ایران همچون ناصر تقوایی، بهرام بیضایی، سهراب شهید ثالث، فرشید مثقالی و علی اکبر صادقی در این دوره از جشنواره خبر داد.
 
به گزارش مهر، ایل‌بیگی روز دوشنبه 14 مهرماه در نشستی رسانه‌ای به منظور تشریح جزئیات برگزاری سی و یکمین جشنواره بین المللی «فیلم کوتاه تهران» که از تاریخ 22 تا 27 مهرماه در پردیس سینمایی ملت برگزار می شود، گفت: سینمای ایران مرهون فیلمسازانی است که الان و در این زمان با عنوان فیلمسازان نسل اولی یاد می شوند، بنابراین در نظر داریم مرور آثار ناصر تقوایی، بهرام بیضایی، علی اکبر صادقی، فرشید مثقالی و سهراب شهید ثالث را به منظور آشنایی فیلمسازان جوان با آثار بزرگان سینمای ایران برگزار کنیم.
 
وی در ادامه با اشاره به نمایش 336 عنوان فیلم از 33 کشور در سی و یکمین جشنواره بین المللی «فیلم کوتاه تهران»، گفت: این دوره از جشنواره «فیلم کوتاه تهران» 4 هزار و 826 عنوان فیلم کوتاه برای حضور در این رویداد سینمایی متقاضی بوده اند که از این تعداد 3 هزار و 40 فیلم خارجی و هزار 786 فیلم ایرانی حضور داشتند که پس از ارزیابی هیات انتخاب 182 فیلم در بخش ملی، 104 فیلم در بخش بین الملل، 37 عنوان فیلم در بخش های جنبی و 13 فیلم در بخش بزرگداشت و مرور آثار به نمایش در می آیند.
 
مدیرعامل انجمن سینمای جوان با اشاره به اختصاص سالن‌های بیشتری از پردیس سینمایی ملت برای میزبانی جشنواره گفت: در جشنواره سی و یکم «فیلم کوتاه تهران» پردیس سینمایی ملت نیز میزبان جشنواره خواهد بود و سالن های نمایش فیلم ها را از 3 سالن به 4 سالن افزایش دادیم، در واقع با افزایش سالن ها و کاهش بخش های رقابتی جشنواره، امکان تمرکز بیشتر مخاطب روی فیلم ها فراهم شده است.
 
ایل‌بیگی در ادامه صحبت های خود با اشاره به کاهش تعداد آثار بخش‌های مختلف جشنواره گفت: در دوره گذشته یعنی در جشنواره سی ام 185 عنوان فیلم در بخش های مختلف رقابتی و بین المللی حضور داشتند که این عنوان به 104 عنوان فیلم کاهش یافته است. به این ترتیب که در دوره گذشته 49 فیلم ایرانی در بخش بین المللی حضور داشتند که این تعدد آثار رقابت سالم و منطقی در جشنواره را زیر سوال می برد و در نهایت امتیاز ویژه ای برای کشور میزبان بود، اما این آمار به 9 فیلم کاهش داده شد و ما آثاری را در این بخش برگزیدیم که بتوانند نماینده شایسته ای برای سینمای ایران در عرصه رقابت با سینمای بین الملل باشند.
 
وی یادآور شد: در جشنواره سی و یکم «فیلم کوتاه تهران» 6 بخش جنبی وجود خواهد داشت که 5 بخش آن در زیرمجموعه سینمای ملی و یک بخش در زیرمجموعه بین الملل وجود دارند و در مجموع 37 فیلم در این بخش ها به نمایش در می آیند که از این تعداد 34 اثر در بخش ملی و 3 فیلم در بخش بین الملل حضور دارند. خوشبختانه در این بخش نیز شاهد کاهش آثار و بالا بردن کیفیت نسبت به سال گذشته هستیم.
 
دبیر سی و یکمین جشنواره «فیلم کوتاه تهران» در ادامه صحبت های خود با اشاره به تغییر در اهدای جوایز در بخش بین الملل این جشنواره گفت: به اعتقاد من در بخش بین الملل تغییر مبلغ نقدی جوایز این جشنواره مسأله ای بود که قواعد و قوانین بین المللی این رویداد را تحت الشعاع قرار داده بود، در واقع از اعتبار وجوه جهانی می کاست از همین رو جوایز نقدی جشواره در بخش بین الملل را مانند گذشته به یورو تغییر دادیم و بر این اساس 19 هزار و 500 یورو در 7 بخش به برگزیدگان بین الملل این جشنواره اختصاص داده می شود.
 
ایل‌بیگی ادامه داد: بر همین اساس در جشواره سی و یکم «فیلم کوتاه تهران» آثار کشورهای فرانسه، آلمان، سوئیس، کانادا، انگلیس، ایتالیا، لهستان، بلژیک، استرالیا، برزیل، چین، کرواسی، مجارستان، ژاپن، کره، هلند، افغانستان، آرژانتین، آذربایجان، شیلی، جمهوری چک، یونان، هند، کوزوو، لیتوانی، مکزیک، نیوزلند، اسپانیا، ترکیه، اروگوئه و ایران در این جشنواره نمایش داده می شوند.
 
وی درباره داوران بین المللی جشنواره گفت: در انتخاب داوران سعی کردیم وجوه مختلف هنری و سینمایی آن‌ها را در نظر بگیریم، بر همین اساس پروفسور لوسی بادر از کشور سوئیس، کلود گیسارد تهیه کننده سینمای فرانسه که برخی از آثار ژان لوک گودار را تهیه و تولید کرده از کشور فرانسه، کریستین بروآد تامسون از کشور دانمارک که مدیر جشنواره اودنزه نیز بوده و همچنین با توجه به علاقه ای که به موسیقی ایران دارد فیلمی به نام صدای ایران درباره محمدرضا شجریان را تولید کرده است و استرو ونگر کارگردان و تهیه کننده سینما از آلمان برای داوری در بخش بین الملل حضور دارند. همچنین فرشته طاهرپور تهیه کننده سینمای ایران نیز در این بخش داوران را همراهی می کند.
 
دبیر جشنواره «فیلم کوتاه تهران» به جنبه های دیگری از بخش بین الملل این جشنواره اشاره کرد و گفت: در بخش بین الملل همچنین یک گروه داوری مستقل 2 جایزه را به بهترین فیلم آسیایی و بهترین فیلم کشورهای اسلامی اهدا می کند که بهمن آقایی کارشناس سینما، نرگس آبیار نویسنده و کارگردان و اراهیف الدراجی تهیه کننده و کارگردان فیلم های مستند و مدیر برگزاری کارگاه تخصصی آموزش سینما در عراق، اعضای این هیات هستند.
 
ایل‌بیگی همچنین با معرفی برخی از فیلم های مهم جشنواره «فیلم کوتاه تهران» گفت: سعی کردیم بهترین فیلم ها که در جشنواره های خارجی بسیار دیده شده‌اند و رتبه های عالی در عرصه سینمای بین الملل را کسب کرده اند، برای نمایش به این دوره از جشنوراه «فیلم کوتاه تهران» دعوت کنیم.
 
وی افزود: در همین راستا فیلم هایی چون «خانواده ورمیر» برنده اسکار دانشجویی از کشور آمریکا، فیلم «سمفونی شماره 42» محصول کشور مجارستان و برنده 4 جایزه بین المللی، «برگ های پاییز» برنده 4 جایزه از جشنواره های فیلم کوتاه در نقاط مختلف دنیا، انیمیشین «باد برنده» 10 جایزه بین المللی و فیلم کوتاه داستانی محل اعتراف در کلیسا برنده 3 جایزه جهانی، به نمایش در می‌آیند.
 
وی در ادامه صحبت های خود با اشاره به مرور آثار فیلمسازانی چون فرهاد مهرانفر و شهرام مکری گفت: بخش ویژه ای به منظور نمایش آثار شاخص فیلمسازان سینمای کشور در نظر گرفته ایم که در این بخش 6 فیلم کوتاه از فرهاد مهرانفر و 5 فیلم کوتاه از شهرام مکری به نمایش درخواهند آمد.
 
مدیرعامل انجمن سینمای جوان در پایان در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه سرنوشت جشنواره فیلم اولی ها که طی 2 دوره گذشته در این انجمن برگزار شد، گفت: به اعتقاد من فیلمسازان فیلم کوتاه در بدو ورود باید مراحل سیر و سلوک در این عرصه را به درستی طی کند یعنی اینکه فیلمساز فیلم اولی در درجه اول باید در شهر خود به نمایش در آورد اما تجربه نشان داده زمانی که یک فیلمساز فیلم اولی در یک جشنواره حضور پیدا می کند، معمولا نتیجه خوبی در بر ندارد برای همین جشنواره فیلم اولی ها از اساس حذف شد و قرار نیست هیچ جشنواره و برنامه ای در این رابطه داشته باشیم.
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین