bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۱۲۲۶۳

٦ مرحله برای غلبه بر ناتوانی و یأس

تاریخ انتشار: ۱۲:۳۸ - ۰۸ آبان ۱۳۹۳
شاید شما هم جزو افرادی باشید که رژیم گرفتن برایشان خسته کننده، طاقت‌فرسا و بیهوده است اما با رعایت برخی موارد ساده می‌توانید بدون عذاب با حفظ تعادل و سلامت زندگی کنید.

در حال حاضر هزاران برنامه مختلف رژیمی وجود دارند که می‌توانید یکی از آنها را انتخاب کنید. بسیاری از این برنامه‌ها شامل شمردن کالری‌ها، محدودیت‌های غذایی و استفاده از غذاهای بسته‌بندی‌شده محتوی ترکیبات مصنوعی رژیمی است. اما حقیقت این است که برای کاهش وزن نیاز به اینگونه رژیم‌ها نیست.

در واقع در این گزارش به نقل از «هلث چیت‌شیت»، با رعایت ٦ مرحله ساده می‌توانید بدون این‌که احساس ناتوانی و یأس کنید، وزن خود را در حد متعادل نگه دارید و زندگی سالمی داشته باشید:  

- تغذیه مدیترانه‌ای را انتخاب کنید.
خوردن غذاهای مدیترانه‌ای نه‌تنها از خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان می‌کاهد بلکه احتمال ابتلا به بیماری‌هایی نظیر پارکینسون و آلزایمر را نیز کاهش می‌دهد. رژیم غذایی مدیترانه‌ای عمدتا از غذاهای گیاهی نظیر میوه، سبزیجات، آرد سبوس‌دار، حبوبات، آجیل و غلات تشکیل می‌شود. در این رژیم غذایی چربی‌های سالم مثل روغن زیتون جایگزین کره می‌شوند. همچنین از سبزی‌های طعم دهنده و ادویه به‌عنوان جایگزین نمک استفاده می‌شود. علاوه بر این پیشنهاد می‌شود دست‌کم دوبار در هفته با خوردن ماهی و ماکیان، مصرف گوشت قرمز خود را محدود کنید.

- وعده‌های غذایی را کوچکتر و بیشتر کنید.
افزایش تعداد وعده‌های غذایی و در عین حال کم حجم، به‌عنوان یکی از روش‌های موثر در کاهش وزن شناخته می‌شود. خوردن ٥ وعده غذایی در روز به حفظ متعادل وزن بدن کمک کرده و باعث می‌شود در طول روز احساس سیری کنید. این مسأله باعث می‌شود تا بعدا دچار گرسنگی مفرط نشده و در خوردن نیز زیاده روی نکنید.

با گذشت ٣ ساعت از نخوردن غذا، قندخون می‌افتد و پس از ٤ ساعت تقریبا تمام غذایی را که خورده‌اید هضم می‌شود. بعد از ورود به ساعت پنجم، قندخون دوباره به‌ شدت می‌افتد و برای این‌که دوباره انرژی از دست رفته خود را به دست آورید به هر چیزی چنگ می‌زنید و می‌خورید. اما بهترین راهکار چیست؟ وقتی از خواب بیدار شدید مطمئن شوید اولین چیزی که میل می‌کنید صبحانه است. پس از آن هر ٣ الی ٤ ساعت یک وعده غذایی کوچک شامل ترکیبی از پروتیین، غلات و میوه‌ها مصرف کنید.

- هر  ازگاهی گیاهخواری کنید.
شاید اگر بشنوید گیاهخواری موقت و خوردن غذاهای فاقد گوشت نیز می‌تواند برای شما مفید باشد شگفت‌زده شوید. بنابر اعلام کمیته پزشکان پزشکی مسئولانه، رژیم‌های غذایی گیاهخواری سرشار از فیبر بوده و به صورت طبیعی عاری از چربی‌های اشباع شده‌اند. این غذاها از آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات فتوشیمیایی غنی هستند. همچنین در افرادی که گوشت کمتری می‌خورند احتمال ابتلا به سرطان، بیماری‌های قلبی، فشارخون، دیابت و آسم کمتر است.

بنابراین با داشتن یک رژیم غذایی نیمه‌گیاهخواری تنها بخشی از گوشت مصرفی خود را با غذاهای گیاهی جایگزین می‌کنید. با مصرف بیشتر غلات، حبوبات، میوه‌ها و سبزیجات، کالری و چربی کمتر و در مقابل ویتامین، مواد معدنی و فیبر بیشتری مصرف می‌کنید. پیشنهاد می‌شود حداقل در یک وعده غذایی روزانه یا یک وعده در هفته، استفاده از محصولات حیوانی را به کلی حذف کنید.

- آرام غذا بخورید.
نتایج تحقیقات نشان می‌دهد احساس سیری ٢٠دقیقه دیرتر توسط گیرنده‌های مغز از معده دریافت می‌شود. پس اگر تندتند غذا بخورید به مغز فرصت نمی‌دهید تا احساس سیری را از معده دریافت کند. این مسأله سبب افزایش وزن و افراط در خوردن می‌شود. آرام غذا خوردن از پرخوری جلوگیری می‌کند. برای این‌که خود را مجبور به کندخوری کنید، تلویزیون و سایر وسایلی که حواس شما را پرت می‌کنند را خاموش و تنها روی غذای خود تمرکز کنید. در صورتی که با فرد مورد علاقه خود به‌ویژه هنگام شام سرمیز بنشینید و غذا بخورید بیشتر صحبت می‌کنید و کمتر غذا می‌خورید.

- اگر چیزی هوس می‌کنید، بخورید.
خود را از خوردن چیزی محروم نکنید در عوض آگاهانه غذا بخورید. متخصصان می‌گویند افرادی که آگاهانه تغذیه می‌کنند به غذای خوب و بد اعتقاد ندارند بلکه تنها تفاوت‌های ارزش غذایی این دو را می‌دانند. این مسأله از یک منطق قدیمی تبعیت می‌کند و آن این است که هوس‌های غذایی را نباید نادیده گرفت و با زیاده‌روی در خوردن برخی خوراکی‌ها آن هم در موارد اندک، می‌توان از پرخوری و زیاده‌روی در آینده جلوگیری کرد. این بدین معناست افرادی که آگاهانه تغذیه می‌کنند ممکن است یک تکه کیک بخورند ولی بعد از آن به‌طور غریزی غذاهای مغذی بیشتری را ترجیح می‌دهند تا چربی و قند اضافی را متعادل کنند. این مسأله در ظاهر ساده‌انگارانه به نظر می‌رسد اما کاملا عملی است.

- غذای خود را با سوپ و سالاد شروع کنید.
شروع غذا با سوپ مرغ و سبزیجات یا سالادهای مغذی باعث می‌شود کمتر غذا بخورید. متخصصان می‌گویند شروع کردن غذا با سالاد باعث می‌شود حدود ١٢‌درصد کالری کمتری در آن وعده غذایی وارد بدن خود کنید. علاوه بر این نتایج مطالعات نشان می‌دهد افرادی که ناهار خود را با سوپ سبزیجات شروع می‌کنند حدود ٢٠‌درصد کمتر از سایرین غذا می‌خورند. حجم بالای آب و فیبر خوراکی موجود در سالاد و سوپ به سیری کمک می‌کند. اما برای بهره‌مندی از این فواید در انتخاب نوع سوپ و سالاد خود دقت کنید و سوپ و سالاد خود را از ترکیبات مقوی و کم‌کالری نظیر سبزیجات، گوشت کمتر، ماهی و بنشن پُر کنید.

منبع: شهروند