bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۱۳۴۵۸

حاجی‌زاده: شاید یک آرکیو ایرانی به آمریکا بدهیم

فرمانده هوافضای سپاه پاسداران زمان ماموریتی شدن RQ۱۷۰ ایرانی را سه ماهه چهارم سال جاری عنوان کرد و گفت: تا پایان سال برنامه داریم حداقل ۴ فروند از این نمونه‌ها را بومی و وارد ماموریت هم بکنیم.

تاریخ انتشار: ۱۴:۱۷ - ۲۱ آبان ۱۳۹۳
فرمانده هوافضای سپاه پاسداران زمان ماموریتی شدن RQ۱۷۰ ایرانی را سه ماهه چهارم سال جاری عنوان کرد و گفت: تا پایان سال برنامه داریم حداقل ۴ فروند از این نمونه‌ها را بومی و وارد ماموریت هم بکنیم.
 
به گزارش روابط عمومی سپاه، سردار امیر علی حاجی زاده با بیان اینکه آمریکایی ها با دیدن RQ170 ایرانی سکته ناقصشان کامل می شود، تاکید کرد: نمونه آمریکایی آن را چون غنیمت است پس نمی دهیم اما اگر تحریم‌های ایران علیه آمریکا برداشته شود شاید یک نمونه ایرانی را به آمریکا بدهیم.
 
وی با اعلام اینکه فیلم پرواز پهپاد RQ170 ایرانی امروز(چهارشنبه) از سیمای جمهوری اسلامی پخش خواهد شد، اظهار داشت: از زمان به غنیمت گرفتن هواپیمای RQ 170 آمریکایی تا زمان به پرواز درآمدن RQ 170 ایرانی کمتر از سه سال گذشت و در طی این مدت ده ها پروژه تعریف شد که یکی از آن پروژه ها ساخت و مهندسی معکوس هواپیمای RQ 170 بود.
 
وی افزود: در زمینه ساخت RQ 170 ایرانی طراحی معکوس صورت گرفت. طراحی معکوس با مهندسی معکوس تفاوت دارد به این معنا که در ساخت RQ 170 ایرانی با استفاده از برخی زیرمجموعه ها و ایده های اصلی هواپیمای آمریکایی ایده های بومی نیز در فرایند تولید RQ 170 ایرانی بکار گرفته شد.
 
سردار حاجی زاده در تشریح مشخصات و قابلیت‌های پهپاد RQ 170 خاطر نشان کرد: همانطور که متخصصان امر هوایی اطلاع دارند مجموعه بال بدنه و بخش عمودی و افقی هواپیما در یک بال خلاصه شده که از طبیعت الگو گرفته است و به همین دلیل میزان اصطکاک و مصرف سوخت آن نسبت به مورد مشابه بسیار کاهش پیدا کرده است.
 
فرمانده نیروی هوا فضای سپاه رادار گریزی و پنهانکاری را از ویژگی های اصلی پهپاد آمریکایی دانست و افزود: این ویژگی ها باعث شده بود تا این هواپیمای بدون سرنشین نقش اول جاسوسی سازمان سیا را در منطقه ایفا کند که البته با به غنیمت گرفتن این هواپیما ضربه ای به پیکره آمریکایی ها وارد شده که به سادگی التیام پیدا نخواهد کرد.
 
وی با اشاره به طراحی معکوس این پهپاد به دست توانمند متخصصان ایرانی و تاکید بر دست‌یابی به محموله‌ها اهمیت آن نسبت به خود هواپیما گفت: با به غنیمت گرفتن این هواپیما در واقع به قابلیت های پرنده در بخش جاسوسی و پنهانکاری و اطلاعاتی که در آن انباشته شده بود و نیز روش هایی که آمریکایی ها برای جاسوسی داشتند دست پیدا کردیم.
 
وی با تشریح مختصات و قابلیت‌های پهپاد RQ 170 ایرانی عنوان کرد: هواپیما ها از بدنه، بال عمودی و بال افقی و بال اصلی تشکیل شده اند ولی در این نوع هواپیما همه این چهار جزء در بال خلاصه شده اند و این به کاهش وزن کمک می کند و با کاهش سرعت واماندگی و مصرف سوخت ، مداومت پرواز را افزایش داده و کمک می کند این هواپیما ماموریت های خود را نسبت به هواپیماهای هم اندازه خود و یا در مقایسه با هواپیماهای سنتی که بال افقی، عمودی و دمی دارند بهتر اجرا کند.
 
فرمانده نیروی هوا فضای سپاه در تبیین نوع کاربری و مأموریت‌های پهپاد RQ 170 ایرانی بیان داشت: اولین نمونه‌های ساخته شده این هواپیما رزمی است و با توجه به نوع موتور جت، موتور پیستونی، در اندازه‌های مختلف در بخش‌های مراقبت، شناسایی و رزمی و انواع و اقسام مأموریت‌های مرتبط مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد، البته این امکان توسط متخصصین فراهم شده تا نمونه‌های دیگر این هواپیما نیز ساخته شود.
 
حاجی زاده زمان ماموریتی شدن این هواپیما را سه ماهه چهارم سال جاری عنوان کرد و گفت: تا پایان سال برنامه داریم حداقل 4 فروند از این نمونه ها را بومی و وارد ماموریت هم بشویم، ولی اجرای ماموریت های انبوه از سال آینده آغاز خواهد شد.
 
فرمانده نیروی هوا فضای سپاه در پایان در خصوص نامگذاری پهپاد RQ 170 ایرانی اظهار داشت: نامگذاری RQ 170 ایرانی را به مردم عزیز کشورمان واگذار می کنیم و از طریقی که اعلام خواهد شد از آنها کمک خواهیم گرفت.