bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۱۸۴۹۶

علاج بیماری خود داف‌پنداری با قرص!

تاریخ انتشار: ۰۹:۳۳ - ۰۹ دی ۱۳۹۳
شاید تا به‌حال با افراد زیادی رابطه داشته‌اید که شخصیت خود را پنهان می‌کنند یا این‌که دوست دارند به‌نوعی دیگر خود را نشان دهند. این مسأله را اختلال شخصیت نمایشی می‌نامند. شروع این اختلال در آغاز سن بزرگسالی است و الگویی هیجان‌پذیر و توجه‌طلب دارد و در زمینه‌های گوناگون دست‌کم با ٥ مورد (یا بیشتر) از موارد زیر مشخص می‌شود: در موقعیت‌هایی که مرکز توجه نیست، ناراحت باشد و در رنج و مشقت به سر برد.

تعامل با دیگران اغلب با رفتار نامناسب تحریک‌کننده یا اغواکننده مشخص می‌شود. ابراز هیجانات سطحی و به‌سرعت متغیر است. به‌طور پیوسته از ظاهر جسمانی خود برای جلب توجه دیگران استفاده می‌کنند. سبک گفتاری فرد به‌شدت تاثیرگذار و فاقد جزییات است. خودنمایی، تظاهر و اغراق در بیان هیجانات را نشان می‌دهد. تلقین‌پذیر است یعنی به‌سادگی تحت‌تأثیر دیگران یا شرایط قرار می‌گیرد. روابط را صمیمانه‌تر از آنچه واقعا هست، تلقی می‌کند.

شاید افراد زیادی را دیده باشید که همه این نشانه‌ها را داشته باشند و بیمار نباشند. دکتر فکوهی معتقد است، فردگرایی در نوع خودمحور‌گرایانه مدرنش، گرایشی مخرب است و این گرایش متاسفانه در جامعه ایران به‌سرعت درحال بالاگرفتن است.  به‌خصوص که جامعه ما‌ گذار مناسب و کاملی از سنت‌های پیشین خود به مدرنیته‌هایی که تعریف‌ناشده و مبهم باقی مانده‌اند، انجام نداده است، بنابراین از یک‌سو سنت‌هایش را نابود کرده و از سوی دیگر مدنیتی که بخواهد جایگزین آنها شود، نساخته است. در این حالت فردگرایی افراطی اثری دوچندان مخرب خواهد داشت.

خود داف‌پنداری اگرچه واژه‌ای است که بسیاری‌اوقات برای شوخی و مزاح و ریشخند بیان می‌شود اما این‌روزها صورتی عمومی و نمادین پیدا کرده است. داف عمومی‌تر شده و درقالب تنها دختری ایده‌آل و رویایی دیده نمی‌شود بلکه برای پسرها هم این واژه درحال استعمال است. خودباوری جای خود را به خودمحوری و خودشیفتگی داده است. شاید برای همین است که ایران تبدیل به انبار لوازم آرایش شده است. شاید برای همین است که عرصه تفاهمات در بسیاری از زندگی‌ها کاهش پیدا کرده و شاید به همین خاطر است که بسیاری هرچه قرص به آنها توسط دکتر و روانپزشک خورانده می‌شود، بیماری‌شان خوب نمی‌شود.

ما با یک مشکل و پدیده وحشتناک اجتماعی روبه‌رو هستیم.  پدیده‌ای که نیازمند درک، کندوکاو و پژوهش است. اما گویا کسی دوست ندارد به دنبال آسیب‌های ناشی از این پدیده بر پیکره خانواده و جامعه بپردازد. خود داف‌پنداری دیگر فقط ابراز وجود نیست که تخریب آنچه هست که وجود داشته است. آنها به تخریب هویت خود مبادرت می‌کنند و چیزی را می‌سازند که نیستند.  آنها فکر می‌کنند آنچه را ساخته‌اند جامعه باور کرده اما... ابراز وجود، حتی توسط خود داف‌پندارها گاه با ویژگی‌هایی چون عنادجویی، منفی‌کاری و ساز مخالف زدن اشتباه گرفته ‌می‌شود.  می‌توان گفت افرادی که دایما ساز مخالف می‌زنند و می‌خواهند برخلاف خواسته‌ها و شرایط دیگران رفتار کنند، مشکل دیگری دارند که حتما باید به فکر حل آن باشند. این افراد نه‌تنها ابراز وجود نمی‌کنند، بلکه دارای مشکلاتی در زمینه اعتماد به نفس و عزت نفس هستند که به صورت میانبر و کاذب اقدام به کارهایی می‌کنند که به دیگران قاطعیت و توانایی و اعتماد به نفس خود را نشان دهند.

ابراز وجود کردن، دغدغه برابری انسان‌ها را افزایش می‌دهد و به ما امکان می‌دهد تا به سود خود اقدام کنیم و بدون اضطراب روی پای خود بایستیم و احساسات خود را صادقانه و خیلی راحت ابراز کنیم. به ما امکان می‌دهد تا بدون ضایع کردن حق کسی حق خود را به‌دست آوریم. روی پای خود ایستادن، یعنی بتوانید در وقت مناسب نه بگویید. 

خود داف‌پندارها راه را به اشتباه می‌روند و سر و کله آقایان جامعه‌شناس پیدا نیست. پدر و مادرها به‌ناچار به روانشناس مراجعه می‌کنند. آنها در اولین سخن می‌گویند دخترمان فکر مي‌کند مرلین مونرو است یا پسرمان فکر می‌کند بردپیت است... کاش در غیاب آقایان جامعه‌شناس، رسانه‌ها الگوی مناسبی را در اختیار خود داف‌پندارها می‌گذاشتند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۰
در شان سایتی مثل فرارو نیست که از همچین اصطلاحاتی استفاده کنه. "داف"!!!؟؟؟
به عنوان یه خواننده همیشگی این سایت برام ناراحت کننده بود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۰
تو اروپا داف به دختر چاق زشت که به زور آرایش مسخره و زلمزیمبو می خواد جلب توجه کنه گفته می شه! اینی که مطلب بالایی در موردش بحث می کنه خودشیفتگی مرضی هست.
ناشناس
United Arab Emirates
۲۳:۰۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۹
اختلال شخصیت به سختی درمان میشه حالا اگه نخوام بگم درمان پذیر نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۹
مازوخيزميك سداديسبولوار خوددگردرگيري ،،،،
اي بسا فرا فسا پسا پست مدرنيسسسسسسسم !!!
مهدي
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۹
با اينهمه آرايش و اينهمه عمل دماغ و چشم و... معلومه كه خوددافپندار ميشن ديگه. زن من بعد از عمل دماغش به طرز عجيبي اين بيماري بهش دست داده. به شدت پشيمونم كه چرا با اينكه ته قلبم مخالف عمل دماغش بودم اين اجازه رو دادم.
انتشار یافته: ۲۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۹
منظورت که دخترای مد حجاب و عفاف نیست ان شاالله؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۹
تو دانشگاه آزاد بیشتر این بیماری نفوذ کرده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۹
جلو دانشگاه شاهد دانشگاه آزاد شهر ری هست. آقا با اتوبوس دانشگاه شاهد که از جلو این دانشگاه رد می شیم چیزایی می بینیما.یه نمونه اش اینه. فضای سبز رو بروی دانشگاه دخترا اکیپی سیگار می کشن. این تازه قسمتهای بیرونیه فضای سبزه. بگذریم از قسمتهای مرکزی فضای سبز. لابد می گید من دلواپسم و باید چشمام رو درویش کنم. راستش یکم از کسی که اسم دانشجو رو یدک می کشه بعید اینکارا. خدا لعنت کنه کسایی رو که ارزش تحصلات عالی رو از بین بردن.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۹
حتی توی آمریکا که خیلی کارها داخلش آزاد هست کسی مثل دانشجویان ایرانی تیپ نمیزنه و لباس نمی پوشه !
دخترا و پسرا اگر لباسشون یه ذره مناسب نباشه و حواس دیگران رو پرت کنه خیلی جدی باهاشون برخورد میکنن و سریع باید محیط دانشگاه رو ترک کنند !!!!
حالا توی ایران , دانشگاه شده سال مد و مسخره بازی ....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۹
خب نگاه نکنین
سیگار بکشه شما چرا ناراحتی؟ خودش سرطان و بیماری میگیره نه شما !
علی
United Arab Emirates
۱۰:۳۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۹
ما اکثرا ملتی هستیم با مشکلات روانی حاد یا مزمن. اعصاب و روان مردم به هم ریخته. این هم یه مدلشه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۹
فكر كنم زن من دچار خودداف پنداري شده باشه.
باران
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۹
اگر دوستش دارید و به ایشان احترام می گذارید به جای جار زدن در حل مشکل این بانو همت به خرج دهید.
اسمان
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۹
یک شوهر مسئول در باره همسرش این طور حرف نمیزند.به جای (فکر کردن) به مشاور مراجعه کنید وشاید شما اشتباه می کنید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۹
داف به گروهی از " ســـبـــزیـــهـــای فــــاســــد جــــــنــــگل " اتلاق میشه !! که این سبـــزی ها یا گیاهان کوتاه قدجنـگل در اثر کمبود نورخورشید و بقایای درختان تحت تاثیر یک فرایند شیمیایی فاسد میشوند !!!
اما ظاهـری بسیار زیبا و چشم نواز و هـوس انگیزی دارند و از دور منظره شکوهمندی رو ایجاد میکنند که در نور صبحگاهی می درخشند ... امــــــــا در باطن و در واقع و در صورتی که به اونها دست بزنید متوجه خواهید شد که فـــاسد هستند و بوی بد و !!! زننده تندی هم دارند !!
به همین دلیل داف به دختری اتلاق میشه که نه تنها سیرت بلکه صورت آنچنان زیبایی هم نداره اما به زور مواد آرایشی و تیپ و لباس و حتی لحن صحبت دل هر بیننده ای رو می بره و به قول لات ها " اگه یه لنگ خیس تو صورت اش بکشی ... !! " ))یا اینکه صورت زیبایی داره اما سیرت اش ناپسند و پلیده !
ترجمه روسی واژه داف دقیقا " دختر زیبای بدکاره " است !! و در نهایت داف به هیچ وجه به معنی خوشگل و زیبا نیست ! یعنی هر زیبا و خوشگلی میتونه داف باشه اما هر دافی زیبا و خوشگل نیست !!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۰
داف یک کلمه اسراییلی است و معنی آن یعنی "دختر"
فقط همین.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۹
مطمئنا پذیرش جامعه ملاک صحیحی برای قضاوت در مورد افراد نیست وگرنه بسیاری از نخبگان و مخترعین توسط جامعه مطرود بودند جناب فکوهی
کامیاب
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۹
مشکل اینه که تو کشور ما هیچ چیز سر جای خودش نیست دوستی می گفت ببین دخترای خارجی چقد کم تو حالت عادی آرایش می کنن ولی مال ما نه گفتم اونا آخره هفته ها توی بهترین پارتی ها و مهمونی ها با تفریحات دلخواهشون هستن و هیچ نیازی به ابراز وجود توی خیابونا و موقع کار یا انجام امور روزانه ندارن ولی ما تفریحمون بازار گردی جلب توجه مون لباسو آرایشمونه وگرنه ابعاد انسان همه جای دنیا یجوره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۹
توی کشورهای خارجی همه چیز سر جای خودش هست ! برای مسخره بازی , علم , شادی , و خیلی چیزای دیگه جای مناسب دارند ...
ولی توی ایران طرف محل کار و دانشگاه , خونه و اتوبوس و مترو و ... نمی شناسه , فقط دلشون میخواد عقده هاشون رو بر طرق کنند !!!!!
دیگه جوونا و بعضی دانشجویان هم که دیگه اصلا واویلا ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۹
نویسنده مقاله نوشته:
"احساسات خود را صادقانه و خیلی راحت ابراز کنیم. به ما امکان می‌دهد تا بدون ضایع کردن حق کسی حق خود را به‌دست آوریم. روی پای خود ایستادن، یعنی بتوانید در وقت مناسب نه بگویید"

چقدر زمینه و محیط اجتماعی ما پذیرای یک همچین ...