bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۱۹۲۴۵
بساز و بفروش‌ها به بازار اجاره آمدند

"مسکن" در زمستان

کاهش قدرت خرید مسکن از یکسو و تداوم رکود از سوی دیگر زمستان بازار خرید و فروش مسکن را برای اجاره نشینان گرم کرد. خبرها حاکی از آن است که تعداد فایل های عرضه شده در بخش رهن و اجاره مسکن افزایش یافته و متقاضیان نیز در بازار جنب و جوش ایجاد کرده اند.

تاریخ انتشار: ۱۶:۳۵ - ۱۴ دی ۱۳۹۳
فرارو- کاهش قدرت خرید مسکن از یکسو و تداوم رکود از سوی دیگر زمستان بازار خرید و فروش مسکن را برای اجاره نشینان گرم کرد. خبرها حاکی از آن است که تعداد فایل های عرضه شده در بخش رهن و اجاره مسکن افزایش یافته و متقاضیان نیز در بازار جنب و جوش ایجاد کرده اند.

شرایط بازار اجاره به گونه ای است که نه تنها جهش قیمتی ای همچون سال های 90 و 91 در آن دیده نمی شود بلکه قیمت ها نیز با شیب ملایمی در حال نزول است.

به گفته کارشناسان حال دو دسته از مالکان در بازار رهن و اجاره حضور دارند. مالکانی که در پی اجاره ملک های شخصی خود  و کسب درآمد هستند و دیگر بساز و بفروشانی که به علت رکود در قسمت خرید و فروش مسکن به بازار اجاره آمده اند تا اندکی از سرمایه به خواب رفته خود را بیدار کنند. آنان برای به دست آوردن نقدینگی لازم برای آغاز پروژه های جدیدشان به این بازار آمده اند.

به این ترتیب حال بخش زیادی از واحدهای نوساز نیز به فایل های اجاره اضافه شده است. اما این واحدهای نوساز همگی در زیر مجموعه فایل های «رهن کامل» قرار گرفته اند تا نقدینگی لازم ساخت و سازهای جدید را تامین کنند.

بررسی ها نشان می دهد که  قیمت ها در بازار اجاره تهران از نوعی ناهمگونی رنج می برد. در برخی مناطق شهر تهران به علت پایان فصل جا به جایی، بازار اجاره با کاهش قیمت مواجه شد. اما در برخی مناطق دیگر که مالکان به علت دسترسی بهتر و شرایط مساعدتر زندگی ملک هایشان از توجه بیشتر متقاضیان باخبرند، نرخ های پیشنهادی برای اجاره بها را بالاتر از عرف آن منطقه عنوان کرده و نوعی ناهمگونی را پدید آورده اند.

با آنکه این ناهمگونی در بنگاه های مسکن و مشاوران املاک تهران دیده می شود اما رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران بر حاکمیت ثبات در این بازار تاکید می‌کند. 

حسام عقبایی با اشاره به تاثیر رکود معاملات خرید و فروش بر بازار اجاره، این بازار را نیز هم‌اکنون دارای ثبات می‌داند و معتقد است: «اجاره‌بها طی چند روز گذشته از زمستان در پایتخت با کاهش و حداقل ثبات قیمت همراه بوده و بهتر است موجران به دلیل زیاده‌خواهی منتظر جهش نرخ‌های اجاره مسکن نمانند.»

 وی حتی پیش بینی کرده که طی دو ماه باقیمانده از سال 93، حباب اجاره‌بها باز هم تخلیه می شود و حتی در برخی مناطق با 10 تا 15 درصد کاهش قیمت مواجه می شویم.

در بازار خرید و فروش مسکن چه خبر است؟
به گفته کارشناسان همین ثبات قیمتی در بازار مسکن باعث شده تا دیگر کمتر شاهد فروش موردهای «زیر قیمتی» در بازار باشیم. با مروری در فایل های مشاوران املاک میبینیم که تعداد این واحدها نسبت به گذشته کمتر شده که می‌تواند بیانگر آن باشد که حال با رسیدن ثبات بازار، مالکان نیز دیگر تمایل ندارند تا ملک خود را با قیمتی کمتر از قیمت عرف منطقه بفروشند.

برخی اعلام کردند که شاید حال با جنب و جوش در بازار و ورود نقدینگی حتی در قالب رهن و اجاره، بازار در آغاز خروج از رکود قرار گرفته و شاید به زودی شاهد افزایش قیمت هم باشیم. به این دلیل دیگر تمایلی در میان مالکان وجود ندارد تا دارایی هایشان را با قیمتی پایین تر از عرف بازار و منطقه به فروش برسانند. رشد اندک قیمت ها در آبان و آذرماه نیز خود مهرتاییدی بر این فرضیه است.

با این حال هنوز کاهش قدرت خرید مسکن مهم ترین دغدغه بازار مسکن است. با آنکه مدت هاست از وام مسکن و کمک به سمت تقاضا صحبت به میان آمده اما تا به امروز خبری از نحوه اجرا شدن این طرح نیست. در همین راستا هم کارشناسان اعلام کردند که این طرح تاریخ مصرف دارد و اگر در دوران کنونی ثبات بازار اقدامی در این راستا از سوی مسئولان صورت نگیرد، در آینده نه تنها مشکلی را از میان بر نمی دارد که موجب تورم هم می شود.
 
رئیس اتحادیه مشاوران املاک هم بر این تاکید کرده که به رغم افزایش معاملات در آذر ماه قیمت ها افزایش محسوسی نداشته و هم اکنون بازار مسکن در وضعیت ثبات قیمت به سر می‌برد. به گفته حسام عقبائی در آذرماه 93، معادل 14 هزار و 418 مبایعه‌نامه برای معاملات خرید و فروش مسکن در تهران تنظیم شده است که این میزان در آبان سال 93، برابر با 12 هزار و 234 مورد و در مدت مشابه سال قبل  یعنی در آذر ماه پارسال 12 هزار و 240 فقره بوده است.


فایل‌های رهن و اجاره
در حال ویرایش

فایل‌های خرید و فروش
در حال ویرایش


● قرمز، بیانگر قیمتی است که از میانگین قیمت ملکهای مشابه منطقه بالاتر است
● سبز، بیانگر قیمتی است که از میانگین قیمت ملکهای مشابه منطقه پایین تر است
● مشکی، بیانگر قیمتی است که در محدوده میانگین قیمت ملک های مشابه منطقه است

ناشناس
Tajikistan
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۵
برخی اعلام کردند که شاید حال با جنب و جوش در بازار و ورود نقدینگی حتی در قالب رهن و اجاره، بازار در آغاز خروج از رکود قرار گرفته و شاید به زودی شاهد افزایش قیمت هم باشیم. شتر در خواب بیند پنبه دانه ، مسلمون طرف نداره بخوره آنوقت انتظار داری با کدوم پول بیاد و مسکن بخره؟
مازیار
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۰۸:۳۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۵
با سلام

در شرایط فعلی و بر اساس نظر کارشناسان قیمت ها در بازار مسکن حداقل تا نیمه اول سال آینده هیچ افزایشب نداشته و روند رکودی بازار ادامه خواهد داشت.......وجود هزاران واحد آپارتمان خالی و تعداد بیشتر نیمه کاره که بر روی دست صاحبانشان مانده از یک طرف و کاهش قدرت خرید در بین خریداران از طرف دیگر بازار مسکن را محکوم به ادامه رکود و کاهش بیشتر قیمت نموده است.
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۵
اگر دولت محترم و مسئولین از خانه های خالی مالیات بگیرند هم نرخ خرید و هم اجاره پایین می آید مگر اینکه این خانه ها و برجهای ساخته شده متعلق به همان محترمان باشد که در دولت حضور دارند و یا به مسئولین وصل هستند. تجربه نشان می دهدکه دومی درست تر است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۵
قیمت مسکن و اجاره بها بخاطر تورم زمان احمدی نژاد انقدر زیاده که کسی توان خرید نداره حالا به این اضافه کنید سقوط قیمت نفت را و توافق اولیه هستهای را که همه اینها نشون میده قیمت مشکن و اجاره بها مانند قیمت نفت راهی جز سقوط نداره .این داستان روزگاره که سربالائی قیمتی 3 برابری باید منتظر سرازیری سقوط چند برابری هم باشه
سعيد
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۴
در باز خريدار وجود ندارد مسكن از اين هم ارزان تر خواهد شد. كسي براي خريد عجله نكند. هنوز كاهش واقعي مسكن آغاز نشده است. به زودي بساز بفروش ها بايد از سودهاي كلان خود كم كنند.
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
United States of America
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۴
این نشان از وضعیت رکود در بخش ساختمان میدهد، همه می‌دانند که فقط در تهران حداقل ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار واحد مسکونی خالی‌ هست که چون سازاندگان و مالکان هرگز بابت آنها مالیات یا هزینه نمی‌دهند، آنها را خالی‌ نگاه میدرند، ولی‌ از آنجا که به دلیل مشکلات اقتصادی و بودجه انقباضی، فروش به شدت پایین آماده، مالکانی که نیاز به پول پیدا کردند برخی‌ از آنها را در بازار برای رهن و اجاره گذشته‌اند، ولی‌ از انژت که رکود همچنان ادامه دارد و خواهد داشت، بازار اجارره نیز با نرخ تورم نمیتواند رشد کند و رشد منفی‌ یا بسیار جزئی خواهد داشت، این داستان در همه شهرهای بزرگ ایران همین است، مثلا در خبرها آماده بود که فقط در اصفهان ۱۳۰ هزار واحد خالی‌ وجود دارد!... رونق مسکن در ایرنا یا روسیه یا همه کشورهای نفتی‌، موقعی است که نفت گران فروش بره و دولت آن را تحت عنوان بودجه عمرانی یا رفاهی به کشور تزریق کنه، بیهوده نیست که مسکو در چند سال اخیر گران‌ترین شهر دنیا بود و یک آپارتمان معمولی‌ تا ۳۰۰۰ دلار در ماه اجاره‌ میرفت، یعنی‌ گرانتر از نیو یورک و توکیو!
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۵
مهمترین دلیل افزایش قیمت مسکن یا اجاره بهای مسکن، بنگاه های معاملات ملکی هستند. بنگاه ها خودشون به افزایش قیمت دامن میزنند
ناشناس
United Arab Emirates
۱۸:۳۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۴
مسکن در خواب زمستانی فرو رفته و بیشتر کسانی که
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۴
خدا کند قیمت ها افزایش پیدا نکند وتا انقلاب مهدی تو همین قیمت باشد ولی خرید وفروش بیشتر شود .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۴
قدرت خرید و قیمت ها که باعث رکود شده مهم هستش , ولی مهم تر این مشاورین املاک و پرسنل مشاوره املاک هستن که به شدت به خوردن یک مدل نون ها عادت کردن ....
یعنی اون دنیا خدا به دادشون برسه !!!
ناشناس
Australia
۲۲:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۴
درود ! این مردم هم که بیدارشدنی نیستند .