bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۲۵۱۸۲

12 درصد زنان مطلقه‌زیر 20 سال هستند

تاریخ انتشار: ۱۱:۳۲ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۳
رییس انجمن مددکاری اجتماعی ایران گفت: طبق آمار سازمان ثبت احوال در 9ماهه اول امسال، 12 درصد مطلقه‌ها کم تر از 20 سال داشتند.

موسوی چلک در گفت و گو با خبرنگار «اجتماعی» ایسنا، با اشاره به یکی از مشکلات اجتماعی کشور(به ویژه در 5_6 سال اخیر)، موضوع طلاق است، افزود: اگر جمعیت زیر 25 سال را در محاسبه آمار طلاق در نظر بگیریم اکثر مطلقه‌ها وهم چنین بخش اصلی طلاق ها در کم تر از 25 سالگی اتفاق می افتد.

وی ادامه داد: با بررسی روند 50 ساله کشور مشخص می‌شودکه روند طلاق همواره در جامعه رو به رشد بوده اما در چند سال اخیر این پدیده افزایش چشمگیری داشته است.

چلک افزود: در سال 92 به طور میانگین در مقابل هر پنج ازدواج یک طلاق در کشور داشتیم اما این آمار را نمی‌توان به تمام کشور تعمیم داد زیرا در برخی استان‌ها مانند تهران این نسبت کمتر از سه ازدواج و یک طلاق است و در استان البرز نیز تقریبا در مقابل هر سه ازدواج یک طلاق وجود دارد، درحالیکه در سیستان و بلوچستان میزان ازدواج زیاد بوده و طلاق بسیار کم است.

رییس انجمن مددکاری اجتماعی ایران ضمن اشاره به کاهش مدت زمان زندگی مشترک زوجین گفت: در گذشته عنوان می‌شد که بیشتر طلاق ها در پنج سال اول زندگی رخ می‌دهند اما در حال حاضر این زمان به دو سال کاهش یافته و حتی طلاق هنگام عقد نیز در حال رواج است .

وی با بیان اینکه در حال حاضر زنان جوان کشور با مسئله طلاق درگیر شده و این موضوع باعث تشدید آسیب‌های احتمالی آنان می‌شود، عنوان کرد: این زنان نیروی انسانی کشوربوده و در چرخه‌ انسانی کشورمی‌توانند بسیار موثر باشند و درگیری آنان با طلاق و به تبع آن سایر آسیب‌های اجتماعی، آنان را از مسیر توسعه کنار زده و همچنین باعث کاهش قدرت آنان می‌شود.

موسوی چلک با بیان اینکه جامعه نسبت به یک زن مطلقه دید خیلی خوبی ندارد، افزود:برای مثال در جامعه ما اگر زنی که دارای شوهر است با دوستانش به مسافرت برود، هیچ مشکلی ندارد اما اگر همین زن بعد از طلاق این عمل را تکرار کند، برچسب‌های اجتماعی متعددی به وی زده شده و با تحقیرات متعدد اجتماعی روبرو خواهد شد که این عوامل بستر ایجاد آسیب‌های اجتماعی متعدد را برای آنان فراهم می‌کند.

نباید به طلاق نگاه جزیره‌ای داشت
رییس انجمن مددکاری اجتماعی ایران همچنین به برگزاری "جشن طلاق" اشاره کرد و گفت: به دلیل رشد و افزایش آمار طلاق در حال حاضر قبح آن کمتر شده، درحدی که شاهد آن هستیم که برخی به برپایی جشن طلاق اقدام می‌کنند و یا حتی در برخی مواقع خود خانواده‌ها مشوق آن هستند.

وی با تاکید براینکه طلاق " حلال مغضوب" است،اظهار کرد: ممکن است در بعضی اوقات طلاق راهکار باشد اما به دلیل تبعات و پیامدهای اجتماعی که دارد در حوزه‌های آسیب‌های اجتماعی مورد بررسی و مطالعه قرار می‌گیرد.

چلک در ادامه تاکید کرد: نباید به طلاق نگاه جزیره‌ای داشت زیرا این موضوع تحت تاثیرعوامل مختلف بوده و شامل عوامل متعددی است که بخشی از آن حوزه های اجتماعی،فرهنگی و... را شامل می‌شود.

وی ضمن بیان اینکه پیشگیری اولین راه حل مقابله با طلاق است،گفت: برای پیشگیری از طلاق از دوران کودکی باید آموزش‌ها بر روی کودک و خانواده انجام شود تا نتیجه موردنظر حاصل شود.

چلک ادامه داد: باید ارتباطات بین فردی، مهارت‌های عام و خاص زندگی و... مانند مهارت‌های همسرداری، روابط زناشویی، فرزندپروری، روان‌شناسی جنس مخالف و... به افراد از کودکی و نوجوانی آموزش داده شود، تا بتوانند ازدواج موفقی داشته باشند.

وی در ادامه عنوان کرد: متاسفانه در بسیاری مواقع به ازدواج تنها به صورت یک ارتباط جنسی نگاه می‌شود که نگاه بسیاراشتباهی است.

رییس انجمن مددکاری اجتماعی ایران در ارتباط با این موضوع تصریح کرد:در همین حوزه نیز مشکلات بسیار زیادی وجود دارد برای مثال اغلب زوجین به علت ملاحظات اجتماعی متعدد این موضوع را در دادخواست‌های طلاق خود مطرح نمی‌کنند در حالیکه یکی از مهم‌ترین مشکلات ما در طلاق عدم رضایت جنسی است.

وی با بیان اینکه همه افراد دچار مشکلات می‌شوند اما نکته مهم این است که مردم باید یاد بگیرند همانطور که برای مشکلات ماشین خود به مکانیکی می‌روند برای حل مسائل زناشویی نیز باید به متخصصان این امر مراجعه کنند، عنوان کرد: اگر زوجین حتی قبل از ورود مشکلات به متخصصان امر مراجعه کنند می‌توانند از زندگی خود لذت ببرند اما متاسفانه در جامعه ما همواره وقتی که مشکلات به اوج می‌رسد به ارائه راه‌حل فکر میشود.

موسوی چلک
وی ادامه داد: واقعیت این است که "سواد اجتماعی" برای زندگی کردن درجامعه فعلی خیلی کم است و اگرچه در حال حاضر دسترسی به تکنولوژی و اطلاعات بیشتر شده اما این دستاوردها باعث لذت بردن از کیفیت زندگی نشده اند، زیرا حوزه اجتماعی همواره در کشور در حاشیه بوده و هم اکنون نیز دغدغه‌های اقتصادی اعم از سبد کالا و غیره بیش از مسائل اجتماعی مورد توجه است و نتیجه این نوع نگاه ، افزایش آسیب‌های اجتماعی در جامعه است.
امير
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
در ازدواج الف):نبايد از اين بابت گول بخوريم كه "فكر كنيم كه فكر و ذهن طرف مقابل را ميشود اصلاح كرد سخت در اشتباهيم.ب)در برخوردها و روابط سيگنالها و علايمي وجود دارد كه قلب ما آنها را نميپذيرد و هي آژير ميكشد ولي متاسفانه آدما گوش به نداي دروني خود نميدهند.اگر با اين دو مورد صحيح برخورد شود ازدواجي دردسر ساز شكل نميگيرد و ازدواج موفقي شكل ميگيرد
فاطمه رجبي
United States of America
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
ايوب شرايط محيط و قوم خويشي در انجا و همچنين مرد سالاري در قشم و مسائل ديگري است که نميتوان ان الگو را براي شهرهاي ديگه اجرا کرد
علی
United Arab Emirates
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
زیر 20 سال؟! طرف کی وقت کرده بره ازدواج کنه ، بعد زندگی کنه ، بعد طلاق بگیره؟!!! یعنی تو 12 -13 سالگی دختر بچه رو شوهر دادن؟!
سعیده
United Arab Emirates
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
گرفتن جشن طلاق هم در راستای همون فرهنگ همیشگیمون هست . فرهنگ "مردم چی می گن" !!
فقط اینجا به نوعی متفاوت این فرهنگ رو نمایش می دن.
فردی که طلاق میگیره ، چون براش مهمه که مردم و اطرافیان در موردش چی میگن جشن میگیره تا بهشون بفهمونه که من خوشحالم و اتفاق بدی برام نیفتاده و احساس شکست خوردگی نمی کنم .پس در موردم این فکرها رو نکنید !!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
مهمترین مسئله به خاطر افزایش طلاق و کاهش ازدواج اینه که ما در کشورمون در مرحله ی گذار هستیم ، زنها به حقوق انسانی خود بیشتر آگاه شدند ولی جامعه ی مرد سالار همچنان بر موضع خود پافشاری می کند بقیه مسائل بهانه ست
انتشار یافته: ۲۹
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
کلا این دهه هفتادیا و اصلا دخترای مملکت خیلی مادی گرا و پول پرست شدن !
مسولیت هم حالیشون نیست ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
چارتا چیز توی دو تا سریال میبینن فکر میکنن خبریه...
اگه هم پسری با ویژگی سریالهای ترکی قربون صدقشون میره نمیدونن به خاطر خودشون نیست و به خاطر چیز دیگه ای هست!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
اما مردهای ایرانی محشر هستن...فقط زحمت میکشن و تلاش می کنن و بسیار هم خوب هستن
تا کی یک طرفه قضاوت می کنید؟
دخترها بد نشدن، دخترها یاد گرفتن باید با آقایون مثل خودشون رفتار کرد.
ناشناس
Syrian Arab Republic
۱۵:۱۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
این مسائل ربطی به سریال ترکی و ایرانی ندارد. کلاً جوان امروزی ایرانی به نوعی عصیان زده است. هر چقدر سرمان را زیر برف کنیم باید قبول کنیم که از جوان کامپیوتری نمیتوان توقع داشت مثل جوان 30 سال قبل رفتار کند و توقعاتش در همان سطح باشد. با ایجاد دهکدۀ جهانی، فرهنگ ها در هم ادغام شده است و نمیتوان فرهنگ را دیگر در حصار مرزها نگه داشت. جوان ایرانی دائماً در حال مقایسۀ خودش با جوانان سایر کشورها خصوصاً کشورهایی که نزدیکی فرهنگی دیرینه با ما دارند هستند. و این حس را دارد که حقش خورده شده و آزادی هایی که برای سایر کشورها حق عادی آنهاست در کشور ما ممنوع است. تمام این مسائل به همراه تنگنای اقتصادی منجر به خودباختگی و عصیان زدگی جوان ایرانی شده است. دستش به جایی نمیرسد به جان زندگی خود می افتد و دمار از روزگار زندگی خود در میاورد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
نه فكر كردي دخترها بايد بشينن تا آخر عمرشون اكثر پسرهاي بي مسئوليت و لوس و كه بدون كمك ددي م مامي شون نمي تونن آب بخورن و تحمل كنن و صداشون هم درنياد . خرج پسر رو هم بدن . كار خونه و بيرون هم بكنن و صداشون هم درنياد كه نكنه اين پسرهاي نازنازي ناراحت بشن.
برادر محترم دختراي دهه هفتادي دارن شبيه شما آقايون رفتار مي كنن . رفتاري رو كه شماها هزاران هزار ساله با خانوم ها داشتين حالا دخترهاي هفتادي دارن انجام ميدن. مثل خودتون . گويا اگر كسي مثل خودتون باهاتون رفتار كنه خيلي براتون سخته . من يك زن دهه پنجاهي هستم ولي ايكاش سر سوزن جسارت اين دهه هفتادي ها رو داشتم.
ایوب از قشم
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
روستای گوری و مرادی ارز توابع بخش شهاب جزیره قشم در طول 25 سال فقط یک فقره طلاق داشته و خیلی از روستهای دیگر کشور این آمار را دارند لطفاً کارشناسان امور طلاق و ازدواج دلایل این را هم بررسی کنند شاید به درد تهران و دیگر شهر ها در کاهش طلاق و افزایش ازدواج کمک کند
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
دلیلش اینه:
بسوز و بساز به هر قیمتی چون مردم چی میگن!
سیدمحمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
همان یک مورد هم برای روستای شما زیاد بوده است !
اصلا محیط محدود و فرهنگ ایستای روستا و نوع زندگی و توقعات و فهم از زندگی دختران روستا را با فرهنگ شهری و دختران شهری خصوصا کلان شهرهایی مثل تهران نمی توان مقایسه کرد.قیاس شما مع الفارق است ایوب جان ! و نتیجتا" به درد تهران یا شهرهای بزرگ نمی خورد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
دلیلش فقر فرهنگی هست تو همین روستاها امار مرئهای چند زنه بیشتر از امار طلاق نهران هست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
یکی از اقوام دورمان پس از سالها زندگی مشترک در روستا پس از مرگ شوهرش عنوان کرد که بهترین روز زندگیش روز مرگ شوهرش بوده است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
بخاطر محیط کوچیک روستا و ترس از آبرو هست که تو روستا خانوما با هر شرایط شوهرشون میسازن. از طرفی به لحاظ اقتصادی خیلی به شوهرشون وابسته هستن
ایرانی 69
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
من نمیدونم چرا ما همش سعی میکنیم روستائی هارو بی سواد و با سطح فرهنگی پائین خطاب کنیم اما خودمون رو که شهری هستیم و یک دقیقه نمیتونیم بدون بحث کنار هم باشیم رو همه چیز تموم میدونیم.آقایونی که به نظرات ایوب خان به طور عجیبی خورده گرفتید روستای ایشون. یه جامعه آماری هست برید مزایایی که تو روستاها مثل اشتغال بخاطر استفاده از ظرفیت های بومی و توقع کم و توجه والیدین به خانواده رو ببینید بعد بگید دهاتی ها فلان و ....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
از وقتی که اگر طلاق در دوران عقد اتفاق بیفتد اسم مرد را از شناسنامه زن پاک می کنند این جور طلاق ها خیلی زیاد شده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
خوب اسم زن را هم از شناشنامه مرد پاک می کنند.
ناشناس
Syrian Arab Republic
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
خوب شاید بهترین زمان شناخت در زمان عقد است واین منطقی وطبیعی است. قبلش که نامحرمند و خیلی برخورد های کلیشه ای با هم دارند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
قابل توجه اونهایی که معتقدند دخترها تو سن دبیرستان ازدواج کنند. برای ازدواج باید مهارت زندگی به دختر ها و پسرها آموش داده بشه.
علیرضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
آقای علم هدی مشهد دلواپس کنسرت می شه ولی دلواپس این مشکلات متعدد نمیشه؟؟؟
اهورا
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
در جواب ايوب از قشم:
لطفا" آمار خودكشي زنان را هم در طي 25 سال هم اعلام فرماييد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
اگر مرد یا زن بعد ازدواج متوجه شوند نمی توانند با هم زندگی کنند همان بهتر که زود و بی دردسر طلاق بگیرند و زندگی دیگری شروع کنند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
پیشگیری بهتر از درمان است ولی درمان هم بهتر از مرگ تدریجی است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
جشن طلاق هیچ ایرادی‌ ندارد.
حسین س
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
الگوها وارزشهای اجتماعی را گرفته اند وجایش چیزی ارائه نکرده اند همه جو گیر سیاست ومادیات شده ایم وعشق محبت عاطفه وکلا هچیزی که بوی احساس ، مسئولیت وگذشت دهد را فراموش کرده ایم
ناشناس
Syrian Arab Republic
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
کاملاً موافقم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۹
طلاق اگربچه ای در کار نباشد مصائبش کمتر است و طرفین زودتر به زندگی عادی بر میگردند