bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۲۵۳۱۹

ماهی سالم و ماهی فاسد را بشناسیم

مدیرکل اداره دامپزشکی خوزستان با اشاره به خریدهای نوروزی شهروندان و استفاده از خوراک ماهی در شب عید، درباره ویژگی​های ماهی سالم گفت: این ماده غذایی بسیار ارزشمند، به سرعت فاسد می‌شود و جهت حفظ سلامتی لازم است شهروندان در انتخاب ماهی سالم دقت کافی داشته باشند.

تاریخ انتشار: ۱۴:۱۹ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۳
مدیرکل اداره دامپزشکی خوزستان با اشاره به خریدهای نوروزی شهروندان و استفاده از خوراک ماهی در شب عید، درباره ویژگی​های ماهی سالم گفت: این ماده غذایی بسیار ارزشمند، به سرعت فاسد می‌شود و جهت حفظ سلامتی لازم است شهروندان در انتخاب ماهی سالم دقت کافی داشته باشند.
 
مصطفی کنارکوهی در گفت​وگو با ایسنا، اظهار کرد: ماهی نسبت به سایر مواد پروتئینی حیوانی (گوشت قرمز و مرغ) تقریبا تمام اسیدهای آمینه ضروری را دارا است و در عمل هضم گوشت ماهی، جذب مواد پروتئینی گاه تا 99 درصد نیز می​رسد.
 
وی افزود: این ماده غذایی ارزشمند سرشار از مواد معدنی مانند فسفر، کلسیم، ید، فلوئور، روی و انواع ویتامین​ها و چربی​های مایع به ویژه امگا 3 است.
 
مدیرکل دامپزشکی خوزستان درباره چگونگی تشخیص ماهی تازه از ماهی فاسد عنوان کرد: ماهی تازه از نظر منظره عمومی، درخشنده و ماهی فاسد بدون درخشندگی و کدر است. بدن ماهی تازه دارای صلابت نعشی و قوام و ماهی فاسد نرم، شل و کاملا انعطاف​پذیر است.
 
وی تصریح کرد: سطح خارجی ماهی تازه نمناک و بدون ترشح غیرطبیعی است. این در حالی است که سطح خارجی ماهی فاسد، خشک و با لعاب چسبناک و لزج است. قوام گوشت در ماهی سالم سفت و سخت بوده و اثر انگشت روی آن باقی نمی​ماند.
 
کنارکوهی درباره دیگر ویژگی​های ماهی سالم و راه​های تشخیص آن از ماهی فاسد، عنوان کرد: فلس ماهی سالم محکم، چسبنده به پوست، درخشان و مرطوب است و فلس​ها در ماهی فاسد کدر و لزج هستند و به آسانی جدا می‌شوند. ماهی تازه دارای چشم​های درخشان شفاف است که تمام حدقه را فرا گرفته و عنبیه نیز زرد طلایی است در حالی که در ماهی فاسد چشم​ها کدر، نرم و در حد فرو رفته‌اند و لکه​های قرمزی روی عنبیه مشاهده می​کنیم.
 
وی افزود: در ماهی سالم سرپوش برانش​ها چسبیده به حفره و مرطوب و بدون لکه خارجی است و در ماهی فاسد نیمه​باز، چسبناک و در سطح دارای لکه‌های قرمز و خاکستری و آبی است. برانش​ها در ماهی تازه صورتی یا قرمز، مرطوب، درخشان با بوی طبیعی و در ماهی فاسد قرمز تیره یا خاکستری، خشک با بوی آمونیاک است.
 
مدیرکل دامپزشکی خوزستان اظهار کرد: ماهی تازه دارای شکم سفت، رنگ و جلای طبیعی و ماهی فاسد دارای شکمی نرم و برآمده و دارای لکه و خط آبی یا سبز روی خط شکمی است. ماهی سالم مقعدی بسته و فروررفته و ماهی فاسد مقعدی باز، شل و برآمده دارد.
 
کنارکوهی ادامه داد: در ماهی سالم با ستون فقرات کاملا متصل به عضلات مواجه هستیم که این عضلات به سختی جدا می​شوند و در ماهی فاسد استخوان​های ستون فقرات به راحتی قابل انفصال است. عضلات ماهی تازه ترد و شفاف و دارای درخشندگی صدفی‌رنگ طبیعی و ماهی فاسد فاقد این ویژگی است.
برچسب ها: ماهی سالم فاسد