bato-adv
کد خبر: ۲۲۶۹۸۱

جهانگیری و خوانساری گزینه‌های ریاست اتاق

انتخابات اتاق بازرگانی تهران و شهرستان ها بعد از کش و قوس فراوان به پایان رسید و ائتلاف برای فردا با کسب 35 کرسی از 40 کرسی ممکن اتاق تهران پیروز قاطع انتخابات نام گرفت.

تاریخ انتشار: ۰۹:۴۲ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۳
انتخابات اتاق بازرگانی تهران و شهرستان ها بعد از کش و قوس فراوان به پایان رسید و ائتلاف برای فردا با کسب 35 کرسی از 40 کرسی ممکن اتاق تهران پیروز قاطع انتخابات نام گرفت.
 
به گزارش فارس، انتخابات اتاق بازرگانی تهران و شهرستان ها بعد از کش و قوس فراوان به پایان رسید و ائتلاف برای فردا با کسب 35 کرسی از 40 کرسی ممکن اتاق تهران پیروز قاطع انتخابات نام گرفت.
 
در واقع این انتخابات به این شکل و گستردگی شاید در نوع خود در اتاق بازرگانی سابقه نداشته است. حضور بیش از 250 نفر از فعالان اقتصادی به عنوان کاندیدا برای راهیابی به اتاق تهران و مشارکت بی سابقه اعضا درانتخابات بیانگر گستردگی این دوره ازانتخابات اتاق است. دراین زمینه ذکرنکته ای از علاءالدین میر محمد صادقی که در طی سالهای بعد از انقلاب اسلامی همواره در هیات رییسه اتاق بازرگانی حضور داشته، خالی از لطف نیست.

وی در خصوص انتخابات می گوید: "در سال‌های نه‌چندان دور برای ثبت‌نام اعضای اتاق بازرگانی کار به خواهش و التماس می‌رسید و ما برای اینکه تعداد کاندیداها به 40 نفر برسد از اعضا می‌خواستیم برای انتخابات کاندیدا شوند. اکنون همه جا صحبت از بخش خصوصی و استفاده از توان این بخش است علاوه‌بر اینکه این دوره از انتخابات یکی از بی‌سابقه‌ترین انتخابات اتاق در 35 سال گذشته است. "این گفته میر محمد صادقی به عنوان پیر دیر اتاق بازرگانی بیانگر متفاوت بودن انتخابات این دوره نسبت به دوره های قبل است.
 
اما اکنون که نتایج انتخابات مشخص شده، مطابق یک رسم عرفی این برندگان هستند که ترکیب هیات رئیسه اتاق را مشخص می کنند، اما در این میان باید توجه داشت که با توجه به مشارکت متفاوت در این دوره به نسبت ادوار گذشته، در تعیین سرنوشت اتاق ایران باید سهم مهمی را به آرای شهرستان داد.
 
البته با توجه به پیروزی قاطع ائتلاف برای فردا در اغلب حوزه های انتخابیه، می توان انتظار داشت که کاندیدای این ائتلاف برای کسب اعتماد بازرگانان واجد شرایط، کار سختی نداشته باشند.

یک منبع مطلع در مورد برنامه «ائتلاف برای فردا» در خصوص اتاق ایران گفته است: «دو کاندیدا از این گروه برای اتاق ایران داوطلب خواهند شد که با توجه به سبقه پدرام سلطانی در نایب رئیسی اتاق ایران و پیشینه رقابت مسعود خوانساری برای کرسی ریاست، این ترکیب تکرار خواهد شد.» از سویی دیگر، پدرام سلطانی که قرابت فکری و تئوریک بالایی نیز با مسعود خوانساری – گزینه ریاست اتاق ایران – دارد، با توجه به شناخت بالایی که از وضعیت اتاق داراست می تواند عنصر تاثیرگذاری در لابی های لازم برای کسب کرسی ریاست برای خوانساری و ائتلاف برای فردا داشته باشد. در واقع پدرام سلطانی به واسطه حضور در سمت نایب رییسی اتاق فعلی ایران این شانس را دارد که باز هم در همین سمت اما با حضوری تاثیر گذارتر ادامه فعالیت دهد.

سلطانی که از وی به عنوان مشاور ارشد مسعود خوانساری یاد می شود، تاثیر بالایی در جذب آرا اتاق های شهرستانها را دارد و نایب رییس بودن وی در طی چهار سال گذشته این امکان را به وی داده تا در کنار توانایی و سابقه ای که در اتاق دارد بتواند در جذب نظر و آرای منتخبین اتاق های شهرستان ها برای ریاست خوانساری و نایب رییسی خود موثر باشد، در این میان نیز تاثیر گذاری مهدی جهانگیری برای جمع آوری آرای شهرستان ها برای خوانساری و سلطانی را نمی توان نادیده گرفت.

چنان که ذکر شد، در این میان مشارکت فعال اتاق های شهرستان ها در انتخابات این دوره است که این موضوع نام های جدیدتری را نیز برای نایب رییسی در کنار پدرام سلطانی مطرح ساخته است . یکی از این نام ها محسن جلال پور منتخب اول اتاق کرمان است که با توجه به نزدیکی با برخی مدیران دولت پیش بینی می شود شانس زیادی برای رسیدن به یکی دیگر از پست های نایب رییسی اتاق را دارا است.
 
مشارکت بالای شهرستانها در انتخابات این دوره اتاق این شانس را به منتخبین شهرستان ها می دهد که بتوانند شانس زیادی برای حضور در جمع هیات رییسه اتاق ایران برای خود قایل باشند و به نظر می رسد در دوره هشتم اتاق باید شاهد حضور جدی تری از اتاق های شهرستان در هیات رییسه اتاق ایران و تصمیم گیری های این اتاق باشیم.

اما موضوعی که در این میان مطرح است گمانه زنی برای هیات رییسه و ریاست اتاق تهران است.

بر اساس خبرهای رسیده به خبرنگار ما، ریاست اتاق تهران به نام مهدی جهانگیری، رئیس گروه مالی گردشگری و برادر معاون اول رئیس جمهور نوشته شده و اعتماد اعضای اتاق به وی دور از ذهن نیست، البته بیشتر کارشناسان و رسانه ها از جابه جایی تصمیم ائتلاف برای فردا برای ریاست جهانگیری بر اتاق ایران و خوانساری برای اتاق تهران نیز حکایت دارند. در مورد مهدی جهانگیری گفته می شود که وی نقش پر رنگی در اجماع و انسجام ائتلاف برای فردا داشته است.

همچنین در خصوص اعضای هیات رییسه اتاق تهران نیز به نظر می رسد حضور حامد واحدی رییس فعلی کمیسیون انرژی اتاق و محمدرضا انصاری مدیرعامل شرکت کیسون در هیات رییسه به احتمال زیاد قطعی شده است. در کنار این نام ها نام های دیگری نیز مانند فاطمه مقیمی، محمد لاهوتی، کاوه زرگران، علی شمس اردکانی و مهدی شریفی نیک نفس  نیز شانس حضور در هیات رییسه اتاق تهران را دارا هستند.
 
در یک جمله می توان، پارلمان بخش خصوصی در چهار سال آتی را یک مجمع با رویکرد جدید از بازرگانان متجدد توصیف کرد که سهم بیشینه تصمیم گیری ها به ائتلاف برای فردا رسیده است و ریاست اتاق های ایران و تهران میان دو کاندید اصلی این ائتلاف یعنی خوانساری و جهانگیری تقسیم خواهد شد. 

باید دید در نشست غیر رسمی امشب هتل همای تهران، چه کسانی به عنوان هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران انتخاب خواهند شد.
bato-adv
bato-adv