bato-adv
کد خبر: ۲۳۰۴۲۸

درخواست اعاده دادرسی حکمتی رد شد

عبه ۳۳ دیوان عالی کشور، درخواست اعاده دادرسی امیر میرزایی حکمتی را که به اتهام جاسوسی برای CIA به ۱۰ سال حبس محکوم شده است، رد کرد.

تاریخ انتشار: ۰۹:۱۹ - ۳۰ فروردين ۱۳۹۴
عبه ۳۳ دیوان عالی کشور، درخواست اعاده دادرسی امیر میرزایی حکمتی را که به اتهام جاسوسی برای CIA به ۱۰ سال حبس محکوم شده است، رد کرد.

سید محمود علیزاده طباطبایی وکیل مدافع میرزایی حکمتی در گفت‌وگو با تسنیم اظهارداشت: پیشتر به وکالت از موکلم، درخواست اعاده دادرسی کرده بودیم که شعبه 33 دیوان، درخواست ما را رد کرد.

وی ادامه داد: هفته آینده مجددا درخواست اعاده دادرسی خواهیم کرد که امیدواریم پذیرفته شود.

امیر میرزایی حکمتی فرزند علی متولد 1983 اهل ایران و مقیم آمریکاست که 16 آذر سال 90 به‌اتهام همکاری با دولت‌های متخاصم و سرویس جاسوسی سیا علیه نظام جمهوری اسلامی ایران، دستگیر و بازداشت شد. وی از سوی شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران به‌ریاست قاضی صلواتی به اعدام محکوم شده بود که این حکم در دیوان‌عالی کشور به‌عنوان مرجع تجدیدنظر نقض شد و شعبه 28 دادگاه انقلاب به‌عنوان شعبه هم‌عرض، میرزایی حکمتی را به 10 سال حبس محکوم کرد و این رأی در شعبه تجدیدنظر استان تهران تأیید شد.

نهم دی ماه سال 93 بود که علیزاده طباطبایی از درخواست آمریکا برای تبادل امیرمیرزایی حکمتی خبر داد و گفت: آمریکا از طریق دفتر حافظ منافع خود در ایران، درخواست مبادله وی را ارائه کرده است.

این موضوع از سوی "ماری هارف" سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا تکذیب شد و مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز گفت: چنین درخواستی به‌طور رسمی به دست ما نرسیده است. حدود 15 ایرانی در بحث تحریم‌ها و 70 شهروند ایرانی نیز به جرم‌های مختلف در زندان‌های آمریکا هستند. اینکه تحت شرایط غیرانسانی و به بهانه‌های واهی و دلایل نامشروع اتباعی ایرانی در زندان هستند مورد توجه دولت است و تلاش جدی داریم که این افراد را به کشور بازگردانند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: گفت‌و‌گوهایی در رابطه با آزادی اتباع ایرانی در حاشیه مذاکرات هسته‌ای بین هیئت‌های مذاکره‌کننده ایران و آمریکا در جریان بوده و این موضوع در دستور کار دو کشور است.

وی در رابطه با بحث امیر میرزایی‌حکمتی خاطرنشان کرد:‌ طبعاً خبرهایی در این رابطه وجود دارد و درخواستهایی به‌طور پراکنده و حاشیه‌ای برای آزادی وی صورت گرفته است؛ امیدواریم راه‌حلی برای عبور از این مسئله و نیز آزادی اتباع ایرانی که به‌ویژه به دلایل واهی از جمله بحث تحریم‌ها در زندان هستند، پیدا شود.

هفتم بهمن ماه سال گذشته نیز، وکیل مدافع میرزایی حکمتی از نامه موکلش به حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهوری کشورمان خبر داد و گفت: این نامه صحبت‌هایی است که میرزایی حکمتی به صورت تلفنی با خانواده‌اش داشته و آنها صحبت‌های امیر را در قالب نامه و از طریق وزارت خارجه آمریکا به دفتر حافظ منافع در تهران فرستادند.

وی در نامه، نام خود میرزایی حکمتی قید شده و در تماس تلفنی که با وی داشتم، این نامه را تائید کرد. نامه با هماهنگی مقامات دیپلماتیک آمریکا نوشته شده؛ زیرا مسئول دفتر حافظ منافع آمریکا در تهران به اتفاق معاون سفیر، این نامه را به من دادند و ما نیز به دفتر رئیس‌جمهور ارائه کردیم.

وکیل مدافع میرزایی حکمتی اضافه کرد: حرف موکلم به رئیس‌جمهور این است که «من بی‌گناه هستم. من آمریکایی نیستم و ایرانی هستم. پرونده من را به پرونده متهمینی که در آمریکا زندانی هستند وصل نکنید.»

bato-adv
bato-adv