bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۳۰۶۵۸
دکتر علی شفیعی تحلیل کرد

چرا "اعتیاد" افزایش یافته است؟

این روزها نیازی نیست تا برای درک وضعیت اعتیاد در جامعه به آمار و ارقام رجوع کنیم. کافیست با گشتی در شهر و به‌خصوص در مناطقی خاص از آن، افزایش اعتیاد و گردش مواد مخدر در میان افراد را به چشم ببینیم. کار به جایی رسیده است که خرده‌فروشان مواد مخدر در مکان‌های عمومی مشتریان خود را پیدا می‌کنند و گاه در گوشه و کنار میادین شلوغ شهری متوجه حضور دستفروشانی می‌شویم که در ساعت‌هایی خاص مواد مخدر قابل توجهی را به فروش می‌رسانند. سئوال اینجاست که چرا باید تقاضا و عرضه این مواد در میان جامعه تا به این حد افزایش یافته باشد؟

تاریخ انتشار: ۱۷:۳۱ - ۳۱ فروردين ۱۳۹۴
چرا
فرارو- این روزها نیازی نیست تا برای درک وضعیت اعتیاد در جامعه به آمار و ارقام رجوع کنیم. کافیست با گشتی در شهر و به‌خصوص در مناطقی خاص از آن، افزایش اعتیاد و گردش مواد مخدر در میان افراد را به چشم ببینیم. کار به جایی رسیده است که خرده‌فروشان مواد مخدر در مکان‌های عمومی مشتریان خود را پیدا می‌کنند و گاه در گوشه و کنار میادین شلوغ شهری متوجه حضور دستفروشانی می‌شویم که در ساعت‌هایی خاص مواد مخدر قابل توجهی را به فروش می‌رسانند. سئوال اینجاست که چرا باید تقاضا و عرضه این مواد در میان جامعه تا به این حد افزایش یافته باشد؟

به گزارش فرارو، گردش زیاد انواع مخدر در جامعه و صدمات ناشی از مصرف آن را نمی‌توان پنهان کرد و ندید گرفت. در همین راستا قائم‌مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر، در اولین نشست خبری خود در سال جدید، از افزایش آمار مصرف مواد مخدر سخن گفت. افزایش 33 درصدی مرگ زنان معتاد، اعتیاد 20 درصد از کارگران بخش صنعتی و رسیدن 12 درصد به 36 درصد آمارِ انتقال اچ‌آی‌وی ایدز از طریق رابطه جنسی در میان معتادان بخشی از آماری بود که علیرضا جزینی در این نشست اعلام کرد.

جزینی هم‌چنین به تاثیر تحریم‌ها بر علیه ایران روی افزایش اعتیاد اشاره کرده و گفت: درحال‌حاضر برخی تجهیزات در حوزه مقابله و مبارزه با مواد مخدر تحریم هستند. ما به تجهیزات مقابله‌ای و اقلام درمانی در این زمینه نیازمندیم؛ بنابراین اگر تحریم‌ها برداشته شود، تأثیر مهمی بر حوزه مواد مخدر در ایران، مقابله و درمان در این حوزه خواهد داشت.

دکتر علی شفیعی جامعه‌شناس حوزه پزشکی و سلامت در گفتگو با فرارو با اشاره عوامل تاثیرگذار بر روی مصرف مواد مخدر، از جامعه‌ای سخن می‌گوید که در حال گذار است و این گذار فاکتورهای خطر مانند اعتیاد را نیز با خود به همراه دارد. از نظر او آنچه در این میان اهمیت پیدا می‌کند، توجه و تقویت زیرساخت‌ها برای مقابله با افزایش مصرف مواد مخدر در جامعه است.

چند و چون آمارها
علی شفیعی در ابتدا و با تاکید بر لزوم توجه به آمار ارائه شده در این‌باره گفت: کشور ما جزء کشورهایی است که مصرف مواد مخدر در آن‌ها بالاست. اما ما باید توجه داشته باشیم که آمار منتشر شده درباره مصرف مخدر در ایران بر مبنای چه پژوهشی ارائه شده است. یکی از مشکلات در کشور ما شیوع‌شناسی اعتیاد است. تحقیقاتی که در این زمینه از لحاظ متودولوژی قابلیت اتکا داشته باشند، تعداشان کم است. بنابراین ما با آمارهای دقیق روبرو نیستیم و مطالعه یک منطقه به صورت محدود را به کل جامعه تعمیم می‌دهیم. بنابراین ضعف ما در آمار پژوهشی نکته بسیار مهمی است.

شفیعی ادامه داد: اما اگر از آمارها بگذریم، مشاهدات میدانی از افزایش مصرف مواد مخدر در همه گروه‌های سنی و جنسی و اجتماعی سخن می‌گوید. همانطور که فاکتورهایی در مصرف مواد مخدر در جهان وجود دارد، در ایران نیز همان فاکتورها اهمیت دارند و ایران محدوده‌ای جغرافیایی جدا از دنیا نیست.

وی ضمن اشاره به جامعه درحالِ گذار ایران گفت: آنچه که به وضوح می‌توان در جامعه ایران دید، در حال گذار بودن آن است. به همین دلیل فاکتورهای خطر، مانند مصرف مواد مخدر نیز، در جامعه به وجود خواهد آمد.

جامعه در گذار
این پزشک-جامعه‌شناس درباره تغییر هنجارها در جامعه ایران اظهار کرد: در پی تغییر هنجارهای اجتماعی در یک جامعه برخورد با مصرف مواد مخدر نیز می‌تواند تغییر کند. اگر در جامعه در گذشته هنجارهایی وجود داشت که عاملی برای جلوگیری از مصرف مواد بودند، این هنجارها دیگر به عنوان عوامل پیشگیرانه وجود ندارند و یا مانند قبل اثرگذار نیستند. در کنار تغییر هنجارها، عواملی که جوامع توسعه‌یافته را در برابر خطراتی مانند اعتیاد محافظت می‌کند، در جامعه ما وجود ندارد.

وی با تاکید بر ضعف زیرساختاری جامعه ما تصریح کرد: متاسفانه ما از ضعف زیرساختاری جامعه برای حل مشکلاتی مانند اعتیاد رنج می‌بریم. رفتارهای پرخطر اجتماعی ما زیرساخت‌های لازم را ندارند. برای مثال اگر اعتیاد را بیماری‌ِ روان‌پزشکی بدانیم، زیرساخت‌های روان‌شناختی‌مان برای درمان آن ضعیف هستند.

شفیعی همچنین تاکید کرد: در بررسی عوامل موثر در اعتیاد، باید به ترکیب جمعیتی ایران نیز توجه داشت. هرم جمعیتی جوان جامعه ما عامل مستعدی برای مصرف مواد مخدر است. در جوامعی که ترکیب جمعیتی جوان دارند، آمار اعتیاد بالاست؛ کنجکاوی و خطرپذیری جوانان در این امر نقش مهمی دارد.

دکتر علی شفیعی ضمن واکاوی دلایل افزایش آمار اعتیاد زنان اظهار کرد: با توجه به آماری که درباره افزایش آمار اعتیاد در میان زنان ارائه می‌شود، می‌توان از عوامل موثر دیگری نام برد. به طور کلی دوعامل در اعتیاد زنان و نوجوان نقش مهمی دارد؛ امکان "دسترسی به مواد" و "فشار گروه همسالان" این دوعامل هستند. در سال‌های اخیر حضور اجتماعی و استقلال اقتصادی در زنان افزایش پیدا کرده است. اجتماعی‌شدن و استقلال نقش مهمی در بالا رفتن آمار اعتیاد در میان زنان بوده است. این عامل مختص ایران نبوده و در کشورهای مشابه نیز دیده می‌شوند.

این عضو انجمن جامعه‌شناسی ایران با تاکید بر تاثیر زیاد عوامل اقتصادی در اعتیاد در ادامه توضیح داد: یکی از عواملِ بسیار اثرگذار در اعتیاد، عوامل اقتصادی است. بنابر تحقیقات، رکود اقتصادی و رونق اقتصادی هر دو می‌توانند در مصرف مواد مخدر موثر باشند. در دورانی جامعه ما در حال طی دورانی از رشد شتابان اقتصادی بود. در آن دوران نیاز به نیروی کار مستمر و در دسترس سبب می‌شد که تعداد قابل توجهی از افراد برای بالارفتن کارآیی‌اشان به مصرف مواد مخدر روی بیاورند؛ هرچند این کارآیی کوتاه‌مدت بود. در دورانی که جامعه در رکود اقتصادی نیز باشد فقر و شرایط بد اقتصادی و روانی بر افزایش مصرف موادمخدر موثرند.

شفیعی گفت: به‌طور کلی جامعه ایران جامعه‌ای پویا و پرفراز و نشیب است. باتوجه به این پویایی، افزایش آمار اعتیاد نباید چندان تعجب برانگیز باشد. چون خاصیت جامعه پویا، داشتن فاکتورهای خطر  است. اما اگر ما ضعف‌های زیرساختی‌مان را جبران کنیم و با اطمینان روند مناسبی را پیش بگیریم، می‌توانیم فاکتورهای خطر و عوامل مستعدکننده اعتیاد را کاهش دهیم.

تاثیرات تشکیلات مردم نهاد
علی شفیعی همچنین درباره تاثیر و چگونگی فعالیت NGOها و سازمان‌های مردم‌نهاد ترک اعتیاد گفت: در این سال‌ها تشکیلات "اجتماع مدار" در محله‌ها، سمن‌ها و موسسات مردم‌نهاد زیادی شکل گرفتند که اشکال مختلف حضو مسئولانه مردم را نشان می‌داد. این تشکلیلات موفق عمل کردند، چرا که اقداماتی که دولت از اجرای آن‌ها ناتوان بود، آن‌ها انجام می‌دادند. این موفقیت اما پس از این‌که دولت برخی از این موسسات را به خدمت گرفت، محدود شد. پس از اینکه این موسسات توسط دولت خرید خدمت شدند، از حالت مردم‌نهاد اولیه خود بیرون آمده و با انگیزه منفعت مالی به فعالیت پرداختند. البته این امری طبیعی و لازم است که این موسسات نیاز به پول داشته باشند، اما همین امر سبب شد تا آن‌ها آن‌طورکه باید از توان اجتماعی و پتانسیل‌هایشان استفاده نکنند.

وی گفت: مسئله دیگری که پیرامون این موسسات وجود داشته، این بوده که بسیاری از آن‌ها ممکن بوده و هست که در موارد زیادی با وجود انگیزه زیاد، تخصص لازم را نداشته باشند.

این جامعه‌شناس در انتها و با اشاره به وضعیت معتادان خیابانی تصریح کرد: نکته مهم دیگری که باید در حوزه اعتیاد به آن اشاره کنیم، معتادهای خیابانی هستند. این افراد متاسفانه از جانب همه بخش‌های جامعه طرد می‌شوند. متاسفانه مطالبه اکثر مردم درباره این افراد بر این است که چرا این افراد را از سطح شهر جمع‌آوری نمی‌کنید؟ طی این مطالبه، نیروی انتظامی اقدام به جمع‌آوری این افراد کرده و آن‌ها را مدتی در کمپ‌ها نگه می‌دارد. اما این افراد پس از بیرون آمدن از کمپ، باز هم به همان مشکلات پیشین دچار خواهند شد. بنابراین مطالبه مردم باید به درمان و توانمندسازی این افراد تغییر کند.
فاطمه
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۴
شاید این نظر من کمی متفاوت باشه و بعضی از عزیزان مخالف اون باشند که من به همه شون احترام میگزارم
من تجربه خودم را میگویم .
شوهر من 28 سال هست که تریاک مصرف میکنه 4 سال بعد از ازدواج مون شروع کرد و از روز اول هم من را در جریان گذاشت.
در این مدت 28 سال ما حتی یکبار هم درگیری و دعوا نداشته ایم و زندگی معمولی مثل بقیه خانواه ها را تجربه کرده ایم.
رابطه عاطفی و رابطه جنسی معمول، مسافرت داخل کشور، حتی خارج از کشور (حج -کربلا - دبی ) هم داشته ایم ، فرزندان هم بزرگ شده اند و مشکلی از جهت اعتیاد پدرشان نداشته اند . ما هردو شاغل و زندگی متوسطی داریم و شادی زندگی هم در کنار مشکلات داریم وداشته ایم . مطمئن نیستم ولی بخاطر رعایت یک سری مسائل حتی همسایه ها و فامیل هم از این موضوع اطلاع ندارند ( البته فامیل درجه یک خبر دارند)
و من با خود فکر میکنم کاش جامعه و دولت و رسانه ها شجاعت داشته باشند که این موضوع را مطرح کنند که پذیرفتن حدی از اعتیاد و سرخوشی برای کسانی که شاید ژنتیک به مواد کشش داشته باشند را مجاز بدانیم و بنظر من و تجربه ام این پذیرش حداقلی به سلامت افراد جامعه کمک میکند.
بطور مثال با تجربه من هرچند برایم سخت است ولی اگر پسر من در سن مثلا 30 به بعد مثل پدرش باشد میتوانم بپذیرم .
بنطرمن ((کمبود "درامد" مخصوصا نداشتن "شغل" )) ضربه سنگین تری به کانون خانواده و به طبع آن جامعه میزند . و ناهنجاریها از این منظر بیشتر بوده و هست .
در اطراف خانواده ما کسانی که مشکل مصرف مواد را دارند ولی از شغل و درآمدمتوسطی برخوردارند هیچ کار غیر قانون و بر خلاف عرف جامعه انجام نمیدهند ولی در اطراف خودمان کسنی که بدلیل نداشتن شغل و درآمد متاسفانه چندین مشکل شدید از جملع ذرگیری و دعوا و دزدی و زندان را داشته اند، شاهد بود ه ام
امیدوارم مطلب من کسی را ناراحت نکند و طرفداری از اعتیاد نباشد .
"همسر یک مرد ...."
جانباز
United Arab Emirates
۰۰:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۳
وقتی همه مشغول دعوای سیاسی وجناهی وباندی هستند این فرصت را به سوداگران مرگ دادیم تا سرمایه های کشور یعنی جوانان را هدف خود قرار دهند قرار بود ما بعد از جنگ کشوررابسازیم ولی سرغنایم بجان هم افتادیم همدیگرراترد کردیم دیگران هم ازاین فرصت استفاده کردن ومی کنند تازمانی که ما همینطور باهم دیگر درگیری داشته باشیم انهاهم مشغول نابودی نسل اینده خواهند بود
irani
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۲
از بس مردم شاد و خوش و امیدوار به اینده درخشانی هستند معتاد میشند!!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۲
به علت توزیع سیستماتیک مواد مخدر عرضه به طور مستمر و در حجمی وسیع در کشور انجام می شود. به همین دلیل دسترسی به مواد مخدر سریع و آسان است و همین بزرگترین دلیل برای بالا رفتن مصرف مواد مخدر در جامعه است. کشورهای عربی خلیج فارس که با قدرت جلوی ورود و مصرف را می گیرند عملکرد مثبتی در کنترل اعتیاد به مواد مخدر دارند.
ناشناس
United Arab Emirates
۱۲:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۲
غیر از سازندگان و قاچاقچیان مواد مخدر عواملی دیگر در چرخه این صنعت ذینفع هستند که به افزایش اعتیاد در جامعه ( البته با نیت های متفاوت) دامن می زنند . چرخه پولی صنعت مواد مخدر بالغ بر هزاران میلیارد تومان می باشد که نهادهایی چون نیروی انتظامی و قوه قضائیه با مصادره اموال و دارایی های قاچاقچی از آن منتفع هستند . پزشکان و روانپزشکان نیز از افزایش تعداد معتادان بهره می برند و اغلب در کنار تابلوی خود علاوه بر تخصص های خود ترک اعتیاد را نیز افزوده اند ، کمپ ها و کلینیک های ترک اعتیاد نیز از این منظر جزء ذینفعان افزایش معتادان در جامعه هستند . علاوه بر آن صنعت حمل و نقل ، آرایشگاهها ، داروخانها ، سازندگان لوازم پزشکی و ده ها شغل دیگر جزء ذینفعان این صنعت هستند و البته دولت نیز با افزایش بودجه به ستادهایی چون مبارزه با مواد مخدر ، وزارت کشور، وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی ، مراکز آموزشی و دانشگاهی و...نیز در این چرخه حضور دارند لذا نمی توان توقع داشت که مدیران و یا صاحبان این صنایع و شغلها از کاهش اعتیاد استقبال کنند . متاسفانه مبحث اعتیاد بسیار پیچیده است و بزرگترین جامعه شناسان و روانشناسان و سیاستمداران را نیز به زانو درآورده است . اما با این توصیف همه اعتقاد دارند که می توان با الگو برداری از کشورهایی چون دانمارک اعتیاد را به مرز صفر رساند .
انتشار یافته: ۳۸
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۳۱
چون مردم پولدار شدن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۳۱
پاسخ ساده است گشت ارشاد باید به گشت اعتیاد تبدیل شود دوتا تار مو مهمه یا اعتیاد؟
ناشناس
United Arab Emirates
۰۹:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۲
اعتیاد غول تر از این حرف های سیاسی است . اعتیاد بقدری قوی و بد منظر است که رحم به هیچ طبقه جامعه نمی کند . چشم باز می کنی و می بینی عزیزترین فرد خانواده ات در گوشه خانه گرفتار شده است . برای مبارزه با اعتیاد همه باید دست به دست هم بدهیم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۳۱
خیلی ساده است پی بردن به علت افزایش اعتیاد در این چند سال اخیر،همین طور پی بردن به علت افزایش جرم جنایت ،حلقه گمشده بیکاری جوانان است.
این چند سال نهادهای و دستگاهای مسئول تنها هنری که داشتن ارائه آمار این پدیده شوم در بین جوانان بوده است.
سینا
United States of America
۱۹:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۳۱
این حرفها چندان مستند نیست.وجود اعتیاد در تمام جوامع دنیا چه شرقی و چه غربی موجود است.البته در برهه هایی از زمان مقدار ان کم و زیاد می شود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۱
اين بنده خدا هم كه همينو گفته.
ایران
Japan
۱۹:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۳۱
بیکاری، فقر، بی عدالتی و در نهایت پوچ شدن زندگی...اینارو برو تحویل اون دولت جونت بده نه من...مهم سانسور این پیام نیست چون میخواستم تویی که داری سانسور میکنی بدونی...حالا میتونی راحت سانسور کنی...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۳۱
چون عدالت در کشور ما فقط در لبهای مسئوالان وجود دارد نه در رفتار و نه کردار و حتی نه در نیتشان نگاه عادلانه نیز وجود ندارد!
همه توجه کشور به دشمن تراشی و البته تحریک بیرونی ها برای طعم به کشور و پرداختن به بمب و موشک است نه مهار فساد و تورم و بیکار ی و البته ظلم!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۱
گل گفتی
نازنین
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۳۱
چون مردم بی خرد شدند اگر عقل داشتند که این کار رو نمیکردند جوانها تو خماری و گرفتاری باشند از اون طرف راحت یک عده بیان پول ملت رو بکشند بالا!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۳۱
اعتیاد افزایش پیدا نکرده

اینقدر شایعه درست نکنید
Mohsen
Germany
۲۰:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۳۱
خدا لعنت كنه كسانيكه مخدر شيشه را وارد كشور ميكنند(ايران ستيزاني چون كومله و پژاك با كمك موجوديتي كه در شمال عراق ساكن است) به نيت نابودي نسل جوان ايران و رسيدن به اهداف شومشان
ناشناس
United Arab Emirates
۰۹:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۲
البته به موضوع پولهای کثیف مورد اشاره وزیر کشور نیز توچه کنید . ظاهرا این پولها که در جریانات انتخاباتی نیز مصرف شده در قبال نابودی و مرگ هزاران جوان ایرانی و به خاک سیاه نشستن میلیونها خانواده حاصل شده است !!!!!
baso
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۳۱
چون بیکارند.خواهشا نگو ملت پولدار شدن اگه ی بیست و چهار ساعتی بری داخل کلانتریا بشینی میبینی خیلیا از غم بی پولی رفتن آفتابه دزدیدن.اعتیاد هم معضلیه اجتماعی که ربطی به بی پولی و پولداری ملت نداره بلکه بخاطر بی توجهی آقایون افسار گسیخته شده و شیوع پیدا کرده.بنظرم عدم توجه مسئولین به جوانان و ریشه کنی بیکاری بدترین محرک جوان به روی آوری مواد مخدر شده ..
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۱
دمت گرم آقای باسو
من میدونم شما کی هستید.تو فرارو چکا میکنید؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۳۱
چون مشکلات و اختلاف طبقاتی زیاد شده بعضی ها هم ظرفیت ندارن سریع به اعتیاد رو میارن و فکر میکنن راه نجاتشون از فکر و خیال مواد مخدره ....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۳۱
در صد اعتیاد بین کارمندهای رسمی دولتی بسیار کم است
این نشان میدهد وجود شغل مناسب و عدم استرس و نیز کنترلهای محل کار باعث کاهش اعتیاد میشود
پس باید برای همه یک شغل دولتی فراهم کنیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۱
همه شغل دولتی؟! مگه شوروی کمنیستیه؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۱
اعتياد كارمندها كمه؟!خبر نداري رفيق
ناشناس
United Arab Emirates
۰۸:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۲
کنترل باید از داخل جامعه صورت بگیرد و به همین خاطر است که نگاه مبارزه با اعتیاد از جنبه معتاد محور به خانواده محور تغییر پیدا کرده است و راه مقابله با اعتیاد آگاهی و شناخت خانواده از پدیده اعتیاد و آموزش آنان است . پیشنهاد می کنم کسانیکه در خانواده و دوستان خود معتاد دارند در اولین گام آموزش مهارتهای زندگی ویزه خانواده های آسیب دیده از اعتیاد را ببینند .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۳۱
توی کوچه ی ما هفده خانواده زندگی می کنن، ده خانواده مستقیم حداقل یک فرد معتاد دارن ، یا پدر و یا فرزند.
پنج تا خانوده باقی مانده حداقل سیگار میکشن.
تعجب می کنم از اینکه چرا خلافم هیچوقت از سیگار بالاتر نرفت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۳:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۱
تا فقر و بیکاری و تبعیض هست اعتیاد هم هست.
احمد انارك
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۱
بيكاري زياد وگرفتاري جوانان علت اصلي است بقيه هم فرعي است
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۱
به نظر میرسه در خارج، اعتیاد به مواد رو با ازاد کردن مصرف مشروبات الکلی، کنترل میکنن اما در ایران، مشروبات حرام هستند لذا تنها مخدر می مونه
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۱
بیکاری،..........
ناشناس
United Arab Emirates
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۱
چون خیلی ها بیکارند و شغل و سرگرمی ندارن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۱
چرا فروشنده مواد مخدر مجرم است؟
ولی مصرف کننده همان ماده مخدر بیمار است؟
پس آلات جرم که ماده مخدر است جایگاهش کجاست؟
ايراني
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۱
كمبود اماكن ورزشي و هزينه بالاي استفاده از اماكن و كلاسهاي آموزشي و همچنين ديد ونگاه مردم در خصوص انجام كارهاي عام المنفعه در خصوص پيشگيري ودرمان اين معضل باعث افزايش اعتيادشده ، نجات يك معتاد نجات يك جامعه است بجاي صددفعه حج عمره رفتن كارهاي خير كنيم فايده بيشتري دارد .
ناشناس
Finland
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۱
اقا تقصیر ماهواره اس. ماهواره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۱
خدا لعنت کنه کسایی که سر شونو زیر برف کردن من و دوستامم زندگی برامون پوچ شده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۱
به نظر من جهت حل مشکل اعتیاد ستاد مبارزه با مواد مخدر را جمع نمایند و هزینه آن را صرف اصلاح زندگی جوانان نمائید این ستادها در کل کشور چه اقدامات مفیدی داشته اند؟ با وجود این ستادها چرا هر روز آمار مصرف مواد مخدر افزایش یافته است؟ با وجود این ستادها چرا دسترسی جوانان به مواد مخدر چرااینقدر آسان شده است؟ اگر به فول مسئول محترم تحریمها در افزایش آمار معتادین نقش دارد نقش ستاد مبارزه با مواد مخدر با مبارزه با تحریمها چه بوده است؟!!!!! قبل از انفلاب وابستگان به در بار را عامل اصلی پخش مواد مخدر در کشور معرفی می کردند امروز چه افرادی تا این حد جلو رفته اند که به راحتی در هر گوچه و برزت مواد مخدر یافت می شود؟
ضمنا کارشناسان ما مثل همیشه اقدام به کلی گویی میکنند و با کلی گویی نیز مشکلات را حل می کنند و اینمه با وجود این کارشناسان متاسفانه هر روز مشکلات افزایش پیدا می کند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۱
جوان ها جز موارد ... به حال خود رها شده اند بیکاری نبودن امکانات ورزش گروهی - تیم گروهی - اموزش موزیک - کارهای گروهی
ناشناس
United Arab Emirates
۰۸:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۲
دیشب فیلم آرایش غلیظ را می دیدم و در این فکر بودم که تقریبا هفتاد درصد از فیلم های اجتماعی ساخته شده در سالهای اخیر اشاره ای به بحث اعتیاد و فراگیری این معضل بین جوانان دارد ، با توجه به اینکه آثار تصویری مانند فیلم و تاتر اقبال و تاثیر بسزایی بین مردم دارد اما متاسفانه بعضا با مطالعه و نگاه کارشناسی مناسب ساخته نمی شوند بگونه ای که این فیلمها می تواند نتیجه معکوسی نیز به همراه داشته باشد . البته جای تقدیر دارد که فیلمهایی تاثیر گذار هم مانند همین آرایش غلیظ ساخته می شوند اما جا دارد که این نوع فیلمها با تعمق و نگاه کارشناسانه تری عرضه شود تا بتوان با ارتقاء سطح فکری و فرهنگی مردم راه مقابله با معضل اعتیاد هموارتر شود . پیشنهاد می کنم با تحلیل این نوع فیلمها از نگاهی غیر هنری و سینمایی و از زاویه دیدگاه کارشناسان مبارزه با اعتیاد در صدا و سیما و رسانه های غمومی به امر کمک کنیم.