bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۳۰۸۹۴
بستری که برای فساد چند وجهی فراهم است

منشا ورود پول‌های کثیف به سیاست کجاست؟

فرارو - صورت مساله را پاک نکنیم. یک فعال سیاسی با بیان این مطلب بر ضرورت پذیرش فساد سیاسی و اقتصادی در جامعه تاکید کرد و گفت: برای مبارزه با این فساد باید بستر و قوانین مناسب ایجاد کنیم.

تاریخ انتشار: ۱۴:۵۰ - ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۴
فرارو- صورت مساله را پاک نکنیم. یک فعال سیاسی با بیان این مطلب بر ضرورت پذیرش فساد سیاسی و اقتصادی در جامعه تاکید کرد و گفت: برای مبارزه با این فساد باید بستر و قوانین مناسب ایجاد کنیم.

وزیر کشور این هفته به مجلس می‌رود تا اسناد و مدارک ورود پول‌های کثیف به عرصه انتخابات را به نمایندگان ارایه کند.

برخی ازفعالان و کار‌شناسان سیاسی و حقوقی بر این باورند که تحزب و گسترش فعالیت‌های حزبی  راهگشا است و پیروی از قوانین احزاب می‌توان منابع مالی انتخابات‌ها را شفاف کند.

گروهی دیگری نیز اعتقاد دارند که مسایل و عوامل اساسی تری همچون توسعه نظارت‌های رسانه ایی و یا مهیا کردن بستر فعالیت سیاسی سالم در اولویت است.

محمد جواد حق‌شناس، عضو حزب اعتمادش ملی از گروه دوم است که در گفت‌و‌گو با فرارو اظهار کرد: ورود پول‌های کثیف به عوامل مختلفی بستگی دارد که اولین آن وجود بستر نامناسب در فضای سیاسی است.

وی ادامه داد: نداشتن قوانین مناسب عامل دیگری است که نباید آن را نادیده گرفت. این خلا قانونی موجب تقویت ساخت‌های تولید فساد می‌شود و حتی فساد سیستماتیک را در فضای سیاسی کشور ایجاد می‌کند.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه دو عامل مذکور موجب گسترش بحران فساد است، گفت: این بحران شاخص‌های مختلفی دارد که چندوجهی بودن فساد از جمله آنهاست. وقتی فساد شروع به رشد می‌کند در همه بخش‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اخلاقی و... تکثیر شده و همه ابعاد قدرت را متاثر می‌کند.

به گفته این فعال سیاسی اصلاح طلب یکی از دلایل ورود پول‌های کثیف به عرصه سیاست این است که تداوم فساد اقتصادی به پشتوانه‌هایی در حوزه سیاست، رسانه و... دارد لذا یک دور از فساد ایجاد می‌شود. فساد اقتصادی، فساد سیاسی بازتولید می‌کند و فساد سیاسی از فساد اقتصادی حمایت و بسترسازی می‌کند.

حق‌شناس افزود: گسترش فساد موجب می‌شود که نهاد‌های نظارتی کارکرد اصلی خود یعنی مبارزه با فساد را از دست بدهند و خودشان آلوده فساد شویم. به این ترتیب ایمنی جامعه در خطر قرار می‌گیرد.

وی همچنین با تشبیه جامعه دچار فساد اقتصادی و سیاسی به بدن مبتلا به بیماری گفت: در گام نخست باید این آگاهی را ایجاد کنیم که بیماری مهلک است و نیاز به یک درمان همه جانبه دارد. پاک کردن صورت مساله هیچ وقت روش مفیدی نبوده است.

حق‌شناس افزود: یکی از اتفاقات بد، این است که جامعه نسبت به فسادهای موجود در جامعه حساس نباشد. شاهدیم که حجم عظیم فساد‌ها و تخلف‌هایی که به اطلاع مردم رسیده، حساسیت خود را از دست داده و مردم به رقم‌ها کلان سه هزار میلیارد، هفت هزار میلیارد، نود هزار میلیارد و... عادت کرده‌اند. به همین خاطر، حوزه‌هایی که نگهبان سلامتی در جامعه هستند از کار افتاده‌اند و این نگرانی بزرگی است که به سادگی نمی‌توان برای آن فرمول پیدا کرد.

وی ادامه داد: اولین و مهم‌ترین گام در مبارزه با ورود پول‌های کثیف به سیاست این است که به سمت پنهان کردن موضوع حرکت نکنیم. اگر سر این زخم باز شود می‌توان به سمت درمان رفت.

عضو حزب اعتماد ملی ضمن انتقاد از اینکه بعد از افشاگری محمدرضا رحیمی، کسی به صورت جدی افشای نام ۱۷۰ نماینده را پیگیری نکرد، گفت: تا وقتی که در یک تخلف فقط یک نفر را گرفته و به عوامل دیگر بی‌توجه باشیم، کاری از پیش نمی‌رود.