bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۳۱۴۶
علت حمایت سازمان مجاهدین انقلاب از موسوی

آرمین:میرحسین از تبار اصلاح طلبان است

تاریخ انتشار: ۱۵:۰۹ - ۲۹ فروردين ۱۳۸۸


سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي معتقد است بخش معتدل جريان محافظه‌كارتمايل به حمايت به ميرحسين موسوي دارند ولي به دليل مجامله و رودربايستي با اركان قدرت، استقلال راي ندارند. 

محسن آرمين  به تشريح علت حمايت تشكل متبوعش از ميرحسين موسوي پرداخت و در پاسخ به اين سوال كه سازمان مجاهدين انقلاب چگونه ازخاتمي به ميرحسين موسوي رسيد؟ گفت: سازمان مجاهدين انقلاب از اولين تشكل‌هايي بود كه از خاتمي حمايت كرد و علت اين موضوع بيش ازهر چيز به دليل اين است كه سازمان اصول و معيارهاي مشخصي در قبال انتخابات دارد. 

وي افزود: ما براساس راهبرد و مباني راهبردي به خاتمي رسيديم و وقتي خاتمي از صحنه رقابت انتخابات كنار رفت براساس همان راهبرد به ميرحسين موسوي رسيديم. ما در تير ماه سال گذشته در جريان كنگره دوازدهم سازمان راهبرد انتخاباتي سازمان را به تصويب رسانديم و براساس آن راهبرد سازمان معتقد بود كه اصلاح‌طلبان به انتخابات رياست‌جمهوري به عنوان يك فرصت مغتنم نگاه كنند.

انتخابات تنها فرصت مطلوب در شرايط فعلي براي نجات كشور است
عضو شوراي مركزي سازمان مجاهدين انقلاب با بيان اينكه انتخابات تنها فرصت مطلوب در شرايط فعلي براي پايان دادن به مديريت ناكارآمد كنوني و نجات كشور مي‌باشد، اظهار داشت: اقتضاي اين نگاه و رويكرد به انتخابات اين است كه با هدف پيروزي وارد انتخابات شويم. 

وي ادامه داد: سازمان مجاهدين انقلاب معتقد است براساس اين رويكرد بايد وارد انتخابات شويم بنابراين كانديدايي كه سازمان از او حمايت كند بايد از مشخصه‌هايي نظير برخوردار بودن از اقبال مردمي و دارا بودن ظرفيت‌هاي لازم براي توقف روند فعلي، برخوردار باشد و آقاي خاتمي ظرفيت‌هايي بيش از اين مشخصه‌ها را داشت و آن‌گونه كه ما در قطعنامه پاياني كنگره به صورت مشروح بيان كرديم شخصيتي به مانند خاتمي علاوه بر دارا بودن اين ويژگي‌ها، حضورش مي‌توانست بسياري از بحران‌هايي كه كشور با آن درگير است را خاتمه دهد يا به ميزان زيادي بحران‌ها را تقليل دهد.

ميرحسين موسوي بيش از ديگر كانديداها شانس پيروزي در انتخابات را داردآرمين به انصراف خاتمي از عرصه انتخابات اشاره كرد و با بيان اينكه بعد از انصراف خاتمي سازمان مجاهدين انقلاب بايد به دنبال كانديداي مطلوب خود بود، اظهار داشت: ما بعد از انصراف خاتمي به دنبال كانديدايي در بين اصلاح‌طلبان بوديم كه واجد ويژگي‌هايي كه بيان شد باشد.
 
غير از كانديداهاي ديگري كه در عرصه انتخابات حضور داشتند هيچ كدام مانند خاتمي اطمينان پيروزي در انتخابات را براي ما ميسر نمي‌كرد. يعني حضورشان نمي‌توانست تضمين‌كننده پيروزي در انتخابات باشد. 

وي تصريح كرد: نتيجه ارزيابي‌هاي ما بعد از انصراف خاتمي اين بود كه ميرحسين موسوي بيش از ديگر كانديداها شانس پيروزي در انتخابات را دارد بنابراين ما از او حمايت كرديم و از اين حمايت نيز هيچ چشم‌داشتي نداريم زيرا بر اين اعتقاديم كه نگاه اصلاح‌طلبان به انتخابات نگاهي فراتر از نگاه حزبی باشد و بايد مهمترين هدفي كه در عرصه انتخابات دنبال مي‌كنند پيروزي در انتخابات باشد و به نظر ما با حضور ميرحسين موسوي اين هدف محتمل‌تر است.

ميرحسين موسوي داراي مشخصه‌هاي اصلاح‌طلبي است
سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه برخي معتقدند گفتمان ميرحسين موسوي در خصوص اصلاح‌طلبي مبهم است در حالي‌كه مهدي كروبي صراحتا از اصول اصلاح‌طلبي دفاع مي‌كند چرا سازمان مجاهدين انقلاب از كروبي حمايت نكرد؟ گفت: ميرحسين موسوي براي ما شخصيت ناشناخته‌اي نبود و به لحاظ افكار و انديشه‌اي، موسوي براي ما مبهم نبود.
 
ميرحسين موسوي داراي مشخصه‌هاي اصلاح‌طلبي است و ابهامي كه برخي از دوستان و بخش‌هايي از جامعه در مورد مشخصه‌هاي فكري ايشان دارند، ناشي از عدم شناخت دقيق نسبت به ميرحسين و شايد حضور كمتر ايشان در صحنه علني سياست در دو دهه اخير باشد. به خصوص با مواضعي كه اخيرا ايشان اتخاذ كرده تصور نمي‌كنم ديگر ابهامي دراين زمينه وجود داشته باشد. 

وي در پاسخ به اين سوال كه ميرحسين موسوي مي‌گويد به اصول رجوع مي‌كنم آيا اين به معناي اصولگرا بودن وي نمي‌باشد؟ گفت: تاكيد موسوي بر اصول امر جديدي نيست و ميرحسين موسوي تنها كسي نيست كه به اصول تاكيد مي‌كند و ما همواره تعريفمان از اصلاحات اين بوده كه حركت اصلاحي يك نوع بازنگري و بازتعريفي از اصول اساسي انقلاب است و همواره تاكيد كرديم اصلاح‌طلبي به روايت خاتمي كه معتقد بود" با گذشت زمان يك نوع زاويه و انحراف از اصول و آرمان‌هاي اوليه انقلاب پديد آمده و بايد اين انحراف اصلاح شود" و عنوان اصلاح‌طبي هم براي همين عنوان براي اين جريان در نظر گرفته شده است.

میر حسین همان سخنان خاتمی را می گوید
نائب رئيس مجلس ششم با بيان اينكه وقتي خاتمي از اصول انقلاب سخن مي‌گفت و اصلاح‌طلبي را احياي ارزش‌هاي انقلاب عنوان مي‌كرد كسي از واژه اصولي كه خاتمي به كار مي برد اصولگرايي برداشت نمي كرد،اظهار داشت: آقاي موسوي هم همان سخنان را مي گويد و ممكن است يك تفاوت هايي در ادبيات كلامي وجود داشته باشد،ولي برداشت ما اين است كه انديشه و فكر مير حسين موسوي از جنس و تبار انديشه اصلاحات و اصلاح طلبان است و فقط ممكن است بخش‌هايي از جامعه شناخت كمتري به او داشته باشند كه موجب برخي سوء‌تفاهم‌ها شده است.

بخش معتدل جریان محافظه کار نگران وضع موجود کشور هستند
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا حمايت بخشي ازاصولگرايان از ميرحسين موجب اين ابهام در خصوص وي شده است؟ با تاييد اين موضوع و با بيان اينكه واقعيت را نمي‌شود انكار كرد، اظهار داشت: دغدغه نسبت به وضع موجود و نگراني از وضعيت كشور و بحران‌هايي كه جامعه را تهديد مي‌كند مخصوص اصلاح‌طلبان نيست و بخش‌ معتدل جريان محافظه‌كار در اين دغدغه مشترك هستند و فكر مي‌كنم آن‌ها هم تمايل دارند كه به اين انتخابات به يك ديد ملي نگاه شود ولي مشكل آن‌ها اين است كه به نوعي مجامله و رو دربايستي با قدرت داشته و استقلال راي و تصميم‌گيري ندارند. 

وي خاطرنشان كرد: اگر آن‌ها مي‌توانستند براساس تصميم خودشان، تصميم‌گيري كنند فكر مي‌كنم بخش‌هايي از آن‌ها از ميرحسين موسوي حمايت مي‌كردند و در اين ترديدي ندارم. 

آرمین یادآور شد: برخی ابهاماتی که بخش های متدین جامعه نسبت به اصلاحات تحت تاثیر تبلیغات همه جانبه اصلاح طلبان ونیز برخی عملکردهای نسنجیده از سوی برخی از بخش های اصلاح طلبان داشتند نوعی ابهام و تردید در خصوص اصلاح طلبان را در این بخش از جامعه به وجود آورده و بخش هایی که به هیچ وجه با جریان افراطی همسویی ندارد نسبت به اصلاحات با دید تردید می نگریستند. 

وی با بیان اینکه میرحسین موسوی چهره ای است که می تواند این ابهامات را مرتفع سازد در خصوص حمایت بخشی از جریان اصولگرا از میرحسین موسوی و احتمال انشقاق این جریان در پی حمایت بخش معتدل آن از میر حسین موسوی گفت: ممکن است در بخش معتدل جریان محافظه کار شاهد حمایت انفرادی آنها از میرحسین موسوی باشیم اما بسیار بعید می دانم که درسطح کلان این جریان از میرحسین موسوی حمایت کنند زیرا آنها به دلیل نوعی مجامله با قدرت امکان استقلال رای ندارد .

در دیدار سازمان مجاهدین انقلاب با میر حسین چه گذشت؟
سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی همچنین در خصوص جزییات دیدار اعضای شورای مرکزی تشکل متبوعش با میرحسین موسوی نیز گفت: آن دیدار بخشی از رایزنی های سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی پس از کناره گیری آقای خاتمی از عرصه انتخابات برای اتخاذ موضع انتخاباتی بود. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا این رایزنی ها به مهدی کروبی هم ختم شد؟ گفت: در خصوص آقای کروبی ابهامی درباره اندیشه های ایشان که یک شخصیت کاملا اصلاح طلب است وجود نداشت و از ابتدا هم علت حضورشان در عرصه انتخابات برای ما کاملا روشن بود .
 
میرحسین موسوی هم از نظر دیدگاه های سیاسی شان ابهامی برای اعضای سازمان وجود نداشت اما نحوه حضورشان و فرآیندی که به حضور ایشان در انتخابات انجامید ابهاماتی در سطح جامعه وجود داشت. 

آرمین در ادامه خاطرنشان کرد: طبیعی بود که تصمیم سازمان باید تصمیمی باشد که کاملا بخش های مختلف سازمان را بتواند توجیه کند و به همین دلیل باید اطلاعات کافی را در اختیار بدنه سازمان برای تصمیم گیری قرار می دادیم تا نهایتا به تصمیم نهایی برسیم به همین دلیل ضرورت ایجاد می کرد ملاقاتی با ایشان صورت گیرد و البته تمایل برای این ملاقات دو طرفه بود. 

وی در خصوص مباحثی که در دیداربا میرحسین موسوی صورت گرفته نیز گفت: در آن جلسه درخصوص نحوه ورود میرحسین موسوی به انتخابات و رهیافتی که به انتخابات از سوی وی وجود دارد و نیز اقتضائات و عواملی که ایشان طبعا باید به عنوان کاندیداتوری تن در دهد و نیز وجود برخی ابهامات درخصوص ایشان مسایلی بود که می خواستیم از زبان ایشان و بی واسطه بشنویم .
پاسخ به ابطحی
آرمین در پاسخ به سوالی در خصوص اظهار نظر محمدعلی ابطحی مبنی بر اینکه "حضور میرحسین موسوی بعد از کاندیداتوری خاتمی جای ابهام دارد به همین دلیل از ایشان حمایت نمی کنم " گفت: ماجرایی که منجر به ورود میرحسین موسوی به انتخابات شد و فرآیندی که دراین خصوص طی گردید و ملاقات هایی که بین موسوی و خاتمی صورت گرفت نسبت به این مجموعه بحث ها و برداشت های متفاوتی وجود دارد و طبعا آقای ابطحی تحلیل متفاوتی از این فرآیند دارد و در این خصوص توجیه نشده اند . 

وی تاکید کرد: معتقدم این فرآیند به خوبی مدیریت نشده و در این خصوص جای این نقد و انتقاد وجوددارد که می توانست این فرایند بهتر مدیریت شود. 

نایب رییس مجلس ششم با بیان اینکه به نظر می رسد فرایندی که منجر به کاندیداتوری میرحسین موسوی بعد از انصراف خاتمی شد می توانست بسیار شفافتر و مصداقی تر صورت گیرد ، اظهار داشت: اگر در خصوص فرآیند طی شده صراحت بیشتری در بیان مطالب بود بهتر می توانست در ابهام زدایی وضع موجود کمک کند و معتقدم توقف در این مساله هیچ مشکلی را از ما حل نمی کند. 

وی با تاکید بر اینکه میرحسین موسوی چهره ای است که نسل ما نسبت به شخصیت وخصوصیات فکری اش ابهامی وجود ندارد گفت: امثال ما که سابقه آشنایی با میرحسین موسوی داریم، در صداقت او نمی توانیم تردیدی کنیم همانگونه که درصداقت آقای خاتمی نمی توانیم تردیدی داشته باشیم و توقف کردن روی این موضوع هیچ مشکلی را حل نمی کند و انتقاد از اینکه چرا این اتفاق افتاد و فلان سوال برای ما حل نشده نباید تعیین کننده رفتارانتخاباتی ما وموضع ما در انتخابات باشد بلکه انچه که باید موضع انتخابات ما باشد پیروزی در انتخابات و اتخاذ مواضعی است که بتواند ما را به این هدف نزدیکتر کند.

افراطیون محافظه کار در خصوص برخورد با میرحسین با یک تضادی رو به رو هستند
آرمین همچنین در بخش دیگری از گفت وگو به چگونگی برخورد بخش هایی از حاکمیت با میرحسین موسوی اشاره کرد و گفت: مشکل بخش های افراطی در حاکمیت اندیشه و اصلاحات و انقلاب نیست بلکه مساله آنها مساله قدرت است وهر عاملی که این قدرت را تهدید کند در جهت مقابله با آن حرکت می کنند وبه نظر می رسد میرحسین موسوی نیز دیر یا زود آماج حملات و بی مهری های این طیف قرار خواهدگرفت. 

وی با اشاره به برخوردهایی که از سوی این طیف با خاتمی در زمان ریاست جمهوری اش صورت می گرفت ، اظهار داشت: درمورد آقای خاتمی هم از ابتدا این افراد اینگونه عمل نمی کردند و یک پروسه ای در قبال ایشان طی شد و به تدریج و بعد از دور دوم ریاست جمهوری، خاتمی عامل امپریالیسم و استکبار شد ومن فکر می کنم این پروسه در خصوص میرحسین موسوی هم طی شود. 

سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی به موضع برخی از روزنامه ها و رسانه ها در خصوص کاندیداتوری میرحسین موسوی اشاره کرد و گفت: در مقطع فعلی موضع برخی روزنامه ها را که رصد می کنیم می بینیم که همان پروسه که در مورد آقای خاتمی طی گردید در مورد میرحسین موسوی نیز در حال طی شدن است به این معنا که این رسانه ها می گویند میرحسین موسوی باید تکلیف خود را با اصلاح طلبان روشن کند. 

وی یاد آور شد: جریان افراطی در مورد میرحسین موسوی با یک تضادی روبرو است زیرا در مورد آقای خاتمی و اصلاح طلبان به هر ترتیب در طول 8 سال توانسته بودند یک بدنه ای از محافظه کاران را به نام دفاع از انقلاب واصول انقلاب با خود همراه کنند ولی در مورد آقای موسوی به این سادگی نمی توانند این بدنه را قانع کنند.

میر حسین دیر یا زود مورد آماج حملات افراطیون محافظه کار قرار خواهد گرفت
عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی رفتارهایی که از سوی طیف افراطی جریان محافظه کار انجام می پذیرد را دارای یک منطق مشخص ندانست و در همین خصوص گفت: برخی روزنامه ها در همان زمانی که میرحسین موسوی وارد عرصه انتخابات شد یک موضع تهاجمی نسبت به ایشان اتخاذ کردند و آن موضع تهاجمی در بدنه جریان محافظه کار جواب نداد و اکنون مقداری این جریان محافظه کارانه برخورد می کندولی از آنجا که " پری روی تاب مستوری ندارد" پیش بینی من این است نهایتا چون میرحسین موسوی از جنس این جماعت نیست و با دیدگاه های موسوی موافق نیستند دیر یا زود موضع تهاجمی را در قبال ایشان اتخاذ خواهند کرد. 

وی در بخش دیگری از این گفت وگو درخصوص اجماع اصلاح طلبان و حضورتوامان میرحسین موسوی و کروبی در عرصه انتخابات گفت: اصلاح طلبان به رقم تفاوتهایی که داشته و دارند در مورد این انتخابات از همان ابتدا در یک چیز مشترک بودند و آن اینکه انتخابات را فرصتی برای تغییر دانسته و به همین دلیل با هدف پیروزی وارد انتخابات میشوند این دیدگاه ، دیدگاه خاص سازمان مجاهدین انقلاب نبوده و همه اصلاح طلبان کم و بیش این تفکر را داشته و دارند.
آرمین با بیان اینکه لازمه پیروزی در انتخابات این است که از تمام امکانات و ظرفیت ها دراین انتخابات استفاده شود ونگاه سخاوتمندانه به ظرفیت ها و امکانات وجود نداشته باشد، اظهار داشت: مطمئنا اجماع اصلاح طلبان می توانند از تکثر آرا جلوگیری کند و سازمان مجاهدین انقلاب نیز از همان ابتدا ازوجود کاندیدای متنوع در سطح جریان اصلاح طلب مخالفتی نداشت و بلکه این را امر مثبتی می دانست اما این تنوع و تکثر اگر بخواهد به رقابت ختم شود اصلاح طلبان را آسیب پذیر خواهد کرد . 

وی با بیان اینکه اصلاح طلبان در مورد آقای خاتمی مشکلی را جهت پیروزی درعرصه انتخابات نداشتند گفت: ما بر این اعتقاد بودیم که خاتمی از آن چنان محبوبیت و پایگاه اجتماعی گسترده ای برخوردار است که نهایتا بخش های مختلف اصلاح طلبان به اجماع حول ایشان می رسیدند واگراجماعی هم صورت نمی گرفت لطمه ای جدی وارد نمی شد و احتمال پیروزی اصلاح طلبان کاهش پیدا نمی کرد. 

سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در پایان با بیان اینکه با توجه به فرصت باقی مانده به انتخابات احتمال اجماع وجوددارد نظرسنجی را یکی ازروشهای مفید برای پی بردن میزان محبوبیت کاندیداهای اصلاح طلب در سطح جامعه دانست وگفت: در صورتی که اصلاح طلبان به اجماع نرسنددر بدبینانه ترین حالت با وجود کاندیدای موجود به مرحله دوم می رویم و ما نگرانی خاصی در این خصوص نداریم و فکر می کنم آنچنان جریان حاکم بد عمل کرده است که با نوعی رویگردانی عمومی مواجه است لذا اگر یک مشارکت قابل توجهی از طرف جامعه صورت گیرد ، چنین مشارکتی نه تنها آثار ناشی از تکثر آرا را در خصوص کاندیدای متعدد از بین خواهد برد بلکه آثار ناشی از اعمال نفوذ احتمالی را نیز از بین خواهد برد.

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین