bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۳۲۴۳۳

اجرای مرحله دوم حذف یارانه پر درآمدها از هفته آینده

تاریخ انتشار: ۱۰:۲۲ - ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴
با توجه به نزدیک شدن زمان واریز پنجاه و یکمین مرحله یارانه نقدی مربوط به اردیبهشت ماه، زمان اجرای مرحله دوم حذف یارانه پردرآمدها نیز فرامی رسد.

به گزارش ایرنا، دولت یازدهم که از سال قبل حذف یارانه پردرآمدها را آغاز کرده بود و به همین خاطر این افراد در سال جاری نیز از فهرست یارانه بگیران خط خوردند لذا انتظار می رود در ماههای آتی به ویژه اردیبهشت ماه با تصویب آیین نامه مربوطه توسط دولت فهرست خط خورده ها از یارانه بگیران افزایش یابد.

هرچند هدفمندسازی یارانه در تاریخ 27 آذر 1389 توسط دولت قبل کلید خورد اما پرداخت همگانی یارانه نقدی سبب شد تا این قانون که پس از سال ها کشمکش اجرایی شده بود نه تنها با شکست مواجه شود بلکه مشکلات تازه ای را برای اقتصاد ایران ایجاد کند.

اما دولت یازدهم که وارث پرداخت همگانی یارانه از دولت قبل بود از همان روزهای آغازین فعالیت خود برنامه هایی را برای حذف یارانه خارج نشینان و پردرآمدها اعلام و برهمین اساس مرحله دوم طرح هدفمندی یارانه ها را از 20 فروردین 1393 و با ثبت نام از متقاضیان این مرحله آغاز کرد. این مرحله از طرح با مجوزی که از جانب مجلس شورای اسلامی در چارچوب تبصره 21 قانون بودجه سال 1392 به دولت داده شده بود، دولت را موظف کرد با سازوکاری که مورد نظر خودش است، این مرحله را به انجام برساند.

هرچند دولت اقداماتی را در این سال برای شناسایی خانوارهای پردرآمد آغاز و ثروتمندان را به خود انصرافی دعوت کرد اما در نهایت تنها تعداد محدودی از خانوارهای متمول از دریافت یارانه انصراف دادند و برهمین اساس مشکلات یارانه ای دولت همچنان باقی ماند.

این وضعیت نابسامان ادامه داشت تا اینکه مجلس با تصویب و تکلیف مصرح در بند 'ح' تبصره 20 قانون بودجه سال 94 کل کشور، دولت را موظف کرد که یارانه خانوارهای پردرآمد را قطع کند.

همچنین دراین بند آمده است خانوارهای پردرآمد به تشخیص دولت و براساس شرایط اقلیمی، بعد خانوار و محل سکونت و میزان درآمد تعیین خواهند شد.

علاوه بر این براساس قانون بودجه سال 1394 میزان درآمد هدفمندسازی یارانه ها از 42 به 39 هزار میلیارد تومان برای توزیع نقدی کاهش یافته و این در حالی است که حدود 76 میلیون متقاضی یارانه نقدی در کشور وجود دارد.

با توجه به مشکلات و چراغ سبز مجلس از فروردین ماه امسال کار شناسایی افراد پردرآمد و حذف این خانوارها که از سال 92 کلید خورده بود، به مرحله اجرا درآمد.

برهمین اساس دولت از اسفندماه سال گذشته تا کنون برابر اعلام علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یارانه نقدی 200 هزار نفر را قطع کرده و به گفته ابوالحسن فیروز آبادی قائم مقام وزیر کار تا پایان امسال یارانه نقدی 6میلیون نفر دیگر قطع خواهد شد.

علاوه بر این، قانون بودجه امسال به صراحت تأکید دارد تا مبلغ 39 هزار میلیارد تومان از کل درآمد 48 هزار میلیارد تومانی ناشی از آزادسازی قیمت حامل های انرژی صرف پرداخت نقدی و غیرنقدی شود که باید حداقل نسبت به سال گذشته 3 هزار میلیارد تومان از یارانه نقدی پرداختی کم شود به عبارتی دست کم 5 میلیون نفر نباید دیگر ماهانه 45 هزار و 500 تومان دریافت کنند.

البته نمایندگان مجلس در همین قانون 4 معیار را برای دولت در حذف یارانه نقدی خانوارهای پردرآمد تعیین کرده که این معیارها عبارت از شرایط اقلیمی، بعد خانوار، محل سکونت و میزان درآمد است اما تشخیص اینکه کدام خانوار در سبد یارانه نقدی بگیران باقی خواهد ماند، با دولت است.

ضرورت حذف یارانه پردرآمدها به میزانی است که اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری با تأکید بر اینکه در سال 93 در منابع هدفمندی یارانه ها دچار مشکل بودیم و امسال نیز این مشکل ادامه دارد، گفت: میزان هزینه مشخص شده در ردیف های هدفمندی با میزان درآمد ما تعادل ندارد، اگر بخواهیم متناسب با ردیف های هزینه برای هدفمندی پرداخت کنیم، کسری 17هزار میلیارد تومانی خواهیم داشت.

به گفته وی، به غیر از 39 هزار میلیارد تومان پرداخت نقدی، 4 هزار و 800 میلیارد تومان برای درمان، 5 هزار و 200میلیارد تومان برای تولید و 1300 میلیارد تومان برای مسکن و 4 هزار میلیارد تومان بابت اشتغال جوانان پرداخت شده که 17هزار میلیارد تومان بیش از مقدار منابع هدفمندی است.

نوبخت: برای حذف پردرآمدها به حداقل ها اکتفا کردیم
این در حالی است که محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت روز گذشته درباره حذف یارانه پردرآمدها گفت: تعداد بسیار محدودی از اقشار پردرآمد که از اطلاعات آنها مطمئن بودیم از دریافت یارانه حذف شدند و دولت در این زمینه به حداقل ها اکتفا کرده است.

وی افزود: ما در حال تکمیل پایگاه های اطلاعاتی هستیم و این تعداد محدود نیز که حذف شدند از اطلاعات شان مطمئن بودیم.

سخنگوی دولت اظهار داشت: تاکید می کنم در مورد موضوعی که مطمئن نیستیم به دلیل جلوگیری از تشویش اذهان عمومی و خانواده ها اقدام نمی کنیم و فقط به این حداقل افراد که از اطلاعات آنها اطمینان داشتیم اکتفا کردیم.

وی درباره وضعیت تبصره 20 هدفمندی یارانه ها که نیاز به آیین نامه اجرایی داشت، گفت: پیش نویس این آیین نامه اجرایی در سازمان مدیریت تهیه شد و در جلسات آتی هیات دولت بررسی می شود.

سخنگوی دولت با بیان اینکه در سال های 93 و 94 در ارتباط با هدفمندی احکامی صادر شده است، گفت: ما آنچه در ارتباط با 93 بود اجرا کردیم البته در آن قانون به شکل قابل توجهی حذف افراد پردرآمد مطرح بود و ما با صراحت گفتیم آن مقدار که منابع اطلاعاتی مان اجازه دهد، اقدام می کنیم.

در همین حال مهدی تقوی اقتصاددان درباره نحوه شناسایی ثروتمندان یارانه بگیر به ایرنا، گفت: دولت به راحتی می تواند از طریق سیستم مالیاتی و ثبت دارایی ها، افراد پردرآمد را شناسایی کند.

وی با اشاره به عدم انصراف داوطلبانه ثروتمندان از دریافت یارانه نقدی در ابتدای سال گذشته به دولت توصیه کرد که به صورت جدی اجرای این بند قانونی را در سال جاری پیگیری کند تا بار سنگین پرداخت یارانه به افراد مرفه از دوش بودجه کشور برداشته شود.

وی ادامه داد: دولت طبق قانون هدفمندسازی یارانه ها مکلف است پرداخت های نقدی را متناسب با توان اقتصادی شهروندان ساماندهی کند و کسانی که ثروتمند و بی نیاز از دریافت یارانه نقدی هستند، حذف شوند.

تقوی با تاکید براینکه هر روز تاخیر در حذف یارانه پردرآمدها خسارت زیادی به اقتصاد کلان کشور می زند، ادامه داد: از ابتدا هم اعتقاد داشتیم باید یارانه نقدی به دهک های کم درآمد اختصاص یابد و بخش مهمی از آن برای حمایت از تولید و بهبود فضای کسب و کار هزینه شود.

وی گفت: بنابراین دولت باید در اجرای قانون هدفمندی یارانه ها برای ساماندهی پرداخت و حذف یارانه نقدی به گروه های نیازمند و بی نیاز طبق برنامه پیش برود و همه مردم انتظار دارند منابع کشور در راه توسعه و رشد پایدار اقتصادی هزینه شود و دستاوردهای آن به همه مردم برسد.

فرزانه
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۶
به ناشناس
می خواستم منفی بدم، مثبت رو اشتباهی زدم....

آخه دوست عزیز، یک پزشک حاذق با درآمد کلان به قول شما، خیلی ببخشید نیاز به این یارانه 45 هزار و 500 تومان داره؟

آحه چرا حاضر نیستیم برای پیشرفت مملکت و رفع مشکلات اون، از خودگذشتگی داشته باشیم، این مبلغ برای پولدارها و دکترها و ....پولی نیست و دردی ازشون دوا نمی کنه ولی اگر جمع بشه میشه باهاش چرخ کارخانه های زیادی را گرداند و مشکل اشتغال ، ازواج و نظایر اون رو حل کرد....
پژمان
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۶
جناب نوبخت مي فرماييد فقط يارانه كساني رو كه مطمئن بوديد قطع كرديد شما هم اطمينانتون مثل قبلي ها قوي نيست. من يه كارمند ساده با ماهي دو نيم درآمد هستم .كه خانمم متخصص است و يه دختر كوچك هم دارم ولي فروردين ماه بجاي 135 فقط 91 تومان به من يارانه دادن اطمينانتون به شما نگفت كه كل خرج خونه وقيض ها با من است من كه راضي نيستم.
555
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۶
از قدیم و ندیم گفتند یک دیونه یک سنگ تو چاه می اندازد صد نفر عاقل نمی تونند درش بیارن.
حسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۶
چرا حذف بشه؟ مگه قرار نبود که آب و برق و و بنزین و.... گران بشه و پولش به صورت یارانه به مردم داده بشه و مردم خودشان تصمیم بگیرند!! عملا با افزایش قیمت ها در این چند سال و ثابت ماندن مبلغ یارانه 70 درصد یارانه حذف شده!! کمتر ..... به همه میرسه!!
ناشناس
-
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۶
در استان آذربایجان غربی در دوره 42 چند نفر را به دلیل اقامت در خارج از کشور یارانه اشان را قطع کرده اند که عبارتند از معلمانی که چند سال قبل به خارج از کشور اعزام شده بودند و مثلا بنده 2 سال است برگشته ام. یکی هم یک کارگر بدبخت بوده که برای یک دوره آموزشی چند ماه در دبی بوده و اقامت هم گرفته بود و سیستم دقیق آقای نوبخت هنوز آن ها را مقیم خارج تشخیص داده بود.
آقای نوبخت از بابت این همه دقت تشکر می نمایم.
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۶
قیمت ها رو که چند صد درصد افزایش دادید و کم کم یارانه همه رو قطع میکنید. بخدا حاضریم ماهی 45 هزار هم بدیم و قیمت ها به قیمت های قبلی برگرده. روحانی= گرانی هرچه بیشتر و فقیرتر شدن مردم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۶
این درست نیست، نفت مال همه است پس باید به همه بطور یکسان پرداخت شود من ثروتمند نیستم اما باید اینو در نظر گرفت که شخصی زحمت کشیده درس خوانده شب بیداری کشیده مثلا الان یک پزشک حاذق با درآمد بالا و تعداد عائله کم زندگی نسبتا مرفه یا کاملا مرفهی را برای خود و اعضای خانواده اش فراهم کرده و دقیقا همکلاسی آن پزشک در زمان مدرسه درس نخوانده و دنبال یللی تللی رفته و یا ترک تحصیل کرده و اکنون یا بیکار است یا یکی از اقشار ضعیف جامعه و چون فاقد تحصیلات بالا است به احتمال زیاد خانواده ای با جمعیت زیاد و بالطبع با درآمد کم دارد آیا اکنون بایستی بار کم کاری آن فرد درس نخوانده و تنبل را بر روی دوش آن پزشک گذاشت؟ آیا این کار نوعی تنبیه آن پزشک بخاطر فعالیت و درس خواندن و فردی مفید شدن برای جامعه نیست و آیا اکنون پرداخت یارانه به آن فرد تنبل پر عائله نوعی پاداش بخاطر تنبلی و شانه خالی کردنش از مسئولیت هایی که بایستی انجام می داد نیست؟
آیا پرداخت یارانه بدین شکل عادلانه است؟
میثم
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۶
حذف کنید این جرثومه فساد و عامل عقب ماندگی راا... (به لحن روحانی خوانده شود)
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۶
این آش تلخی بود که احمدی نژاد برای مردم پخت اما الان هیچ عاقلی نمی تونه بحالت اولش برگردونه
جیگرم جیگر
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۶
قطره چکونی برای اینکه یهو همه مخالفت نکنند دارید قطع میکنید تا روزی که یارانه همه قطع بشه
ما حاضریم یارانه همه را قطع کنید ولی زمانی که قیمت ها را به قبل از دوران سیاه بختی کشور(8ساله احمدی نژاد،نمیخواستم اسمش را ببرم باور کنید اعصابم حتی از اسمش خورد میشه)ببرید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۶
به قول احمدی نژاد ازاین روش یارانه 1000کیلومتر ریل و.... بسازید و ....دروغهای ....