bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۳۳۲۲۲
حشمت الله فلاحت پیشه در گفت و گو با فرارو مطرح کرد

خطر بیخ گوش دولت

حشمت الله فلاحت پیشه تحلیلگر مسائل سیاسی هشدار می دهد که دولت باید پیش از آن که دچار "روزمره‌گی" و "خمودگی"، اقداماتی را درباره مسائل داخلی کشور انجام دهد. او معتقد است دولت در مسائل داخلی فقط در بخش نفت و بهداشت و درمان عملکرد قابل قبولی داشته است.

تاریخ انتشار: ۱۱:۱۲ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴

فرارو- حشمت الله فلاحت پیشه تحلیلگر مسائل سیاسی هشدار می دهد که دولت باید پیش از آن که دچار "روزمره‌گی" و "خمودگی"، اقداماتی را درباره مسائل داخلی کشور انجام دهد. او معتقد است دولت در مسائل داخلی فقط در بخش نفت و بهداشت و درمان عملکرد قابل قبولی داشته است.

دولت یازدهم کار خود را با تمرکز بر سیاست خارجی و به طور خاص حل و فصل پرونده هسته ای آغاز کرده است، اکنون بعد از حدود دو سال از روی کار آمدن این دولت این پرونده در آستانه حل و فصل قرار دارد اما بخش‌های دیگری در حوزه سیاست داخلی و خارجی از سوی کار‌شناسان و فعالان سیاسی مورد انتقاد است.

علی مطهری نماینده اصولگرای تهران یکی از این چهره‌های سیاسی است که به تازگی در گفت‌و‌گویی از عملکرد دولت در سیاست داخلی انتقاد کرده است. به نظر می‌رسد که تمرکز بر موضوع هسته ای آنقدر وقت و انرژی از دولتی‌ها گرفته که مسایلی همچون مشکلات اقتصادی، گسترش فعالیت‌های مدنی، اوضاع آزادی بیان و مطبوعات، فعالیت‌های سیاسی در قالب احزاب و.... نسبت به قبل تغییر چندانی نکرده است.

سوال اینجااست که دولت یازدهم چرا با این رویکرد عملکرده و اکنون چه راهکاری برای برون رفت از این وضعیت و خروج از زیر تیغ انتقادات دارد؟

حشمت الله فلاحت پیشه، کار‌شناس مسایل سیاسی در گفت‌و‌گو با فرارو ضمن تاکید بر اینکه سیاست خارجی و داخلی در ادامه هم هستند و یک نظام خورد و بازخورد میانشان وجود دارد، گفت: مدیریت دولت زمانی در این عرصه‌ها موفق خواهد بود که دغدغه‌های هر کدام از این دو حوزه به صورت متوازن برطرف شود.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در شرایط کنونی با دغدغه‌های خاصی در هر دو حوزه سیاست داخلی و خارجی مواجه است و انتظار می‌رود که دولت یازدهم با تمرکز به یکی از این دو بخش، بخش دیگر را فراموش نکند.

نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دولت روحانی از ابتدای کار با رویکرد خوبی در سیاست خارجی برای مقابله با راهبرد ایران هراسی کوشیده است، گفت: ایران هراسی‌‌ همان راهبردی است که در یازده سال گذشته بر روابط ایران خارجی ایران اثرگذاشته است لذا تلاش‌های دولت برای مقابله با آن گام بزرگی است.

فلاحت پیشه ادامه داد: اگر روابط خارجی را در سه سطح خرد، میانه و کلان – روابطه دوجانبه، منطقه ای و بین المللی – ببینیم باید گفت که دولت تلاش‌های خود را از سطح کلان آغاز کرده تا در مذاکره با اعضای ۱+۵ که در حقیقت کشورهای تعیین کننده نظم جهانی هستند، ایران هراسی را از میان ببرد و این اقدام خوبی است.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا تلاش‌های دولت در عرصه سیاست خارجی با مغفول ماندن مسایل داخلی توام شده است، گفت: انتقادهایی که به دولت در بخش سیاست داخلی وارد است دلایل مختلفی دارد اما قابل توجه‌ترین علت این است که دولت هنوز در بخش‌های خرد و میانه سیاست خارجی به موفقیتی نرسیده است.

این کار‌شناس مسایل سیاسی با تاکید بر برقراری توازن در معاملات تجاری و روابط دوجانبه با کشور‌ها، گفت: موازنه های تجاری ایران با عراق یا ترکیه به رقمی حدود بیست میلیارد می‌رسد و در مورد کل کشورهای اروپایی این رقم حدود ۲ میلیارد است. نمی‌توان اهمیت روابط با دنیا را انکار کرد اما متاسفانه شاهدیم که هنوز روابط دوجانبه با ۱۴ کشور همسایه و یا ۲۶ کشور حوزه چشم انداز ۲۰ ساله هنوز تحت شعاع مساله هسته ای قرار دارد.

وی ادامه داد: در عرصه منطقه ای نیز شاهدیم که به صورت بی‌سابقه سه راهبرد رژیم صهیونیسیتی، عربستان و حضور نیابتی غرب از طریق ترکیه در مقابل سیاست‌های منطقه ایران که اتفاقا مبتنی بر ثبات و تعامل در منطقه است، قرار دارد و ایران علاوه بر عدم موفقیت در تنش زدایی هنوز در یارگیری‌های مورد نیاز هم موفق نبوده است.

به گفته وی ضمن تایید سیاست‌های بین المللی دولت یازدهم باید توجه داشت که در مسایل داخلی کم کاری شده و در مقولاتی که با زندگی مردم عجین است مانند اشتغال، شاخص‌های رشد اقتصادی، مشکلات اجتماعی و... با مشکلاتی مواجه هستیم.

فلاحت پیشه با اشاره به اینکه عملکرد دولت در سیاست داخلی تنها در دو حوزه بهداشت و درمان و سرمایه گذاری، گسترش استخراج و تولید نفت و انرژی قابل دفاع است، گفت: در بخش‌های دیگر شاهد ادامه مشکلات گذشته هستیم.

وی افزود: دولت آقای روحانی هنوز برای لشکر ۵ میلیونی بیکاران که در نخستین گزارش تبلیغاتی خود به آن اشاره کرده بود، کاری نکرده است. رییس جمهوری که بیش از همه روسای جمهور پیشین شعار قانونمندی می‌داد هنوز در قانونی کردن اسناد مغفول مانده برنامه پنجم توسعه گامی برنداشته است.

این کار‌شناس مسایل سیاسی در پاسخ به اینکه دولت چگونه و با چه راهبردی می‌توان مسایل و مشکلات دو حوزه سیاست داخلی و خارجی را به صورت متوازن حل کند، گفت: اگرچه کم کاری‌های دولت گذشته در بروز این مشکلات قابل انکار نیست اما دولت کنونی برای خروج از این وضعیت بلاتکلیفی باید از روش قانونمندی استفاده کرده و اسنادی که لازم است را ارایه دهد.

فلاحت پیشه ادامه داد: سند حقوق شهروندی که به رغم اعلام فراخوان و کسب نظر اساتید و کار‌شناسان به جایی نرسیده است. سند کار شایسته نیز می‌تواند نظام عزل و نسب‌ها، استخدام‌ها و... ساماندهی کند اما وزارت کار دولت جدید نیز مانند دولت قبل در این خصوص کاری نکرده است. سند روابط فرهنگی، نوع استفاده از ماهواره و... نیز در نتیجه دادن تلاش‌های دولت اثر دارد و ارایه آن‌ها نشان می‌دهد که رییس جمهور برای مسایل سیاست داخلی برنامه دارد.

وی با تاکید بر اینکه دولت‌ها فارغ از اینکه به کدام جریان و گروه سیاسی منتسب باشند دچار عارضه روزمره‌گی می‌شوند، گفت: تحولات روز دولت‌ها را به سمتی می‌رود که از کارهای بنیادی دور می‌مانند. انتظار می رود که دولت یازدهم پیش از آنکه به این عارضه دچار شده و نظام بوروکراسی آن دچار خمودگی شود این اسناد را ارایه کرده و بر مبنای آن حرکت کند.

نماینده پیشین مجلس افزود: همانطور که برنامه ای که در وزارت بهداشت ارایه شد و به ثمر رسید می‌توان در بخش‌های دیگر نیز عمل کرد.

به گفته فلاحت پیشه ضروریست که دستاوردهای دولت برای مردم ملموس باشد زیرا آمار مورد اعتنا قرار نمی‌گیرد و نتایج لازم را برای دولت نخواهد داشت.

ainaz
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۳
همه بودجه مملكت داره صرف برو بياي آقاي ظريف ميشه !!! آخرشم هيچ ميشه !!!
نازنین
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۳
با یک مملکت تحریم زده و منزوی که نه علم روز دستشه و از طرفی نخبگانش مهاجرت کردند و با هزار جور بحران روبروست چه میشه کرد؟ تنها راه نجات ایران باز کردن درها به روی تمام دنیا و تعامل با دنیاست که افراد سودجو اجازه این کار رو نمیدن و همین عامل از بین رفتن مملکت ماست!!
ناشناس
Germany
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۳
خطر بیخ گوش دولت: "روزمره‌گی" و "خمودگی" + خطر جنگ!!!
ابوالفضل
Spain
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۳
در زمینه اقتصادی و سیاسی ضعیف ترین دولتی بوده که تا به حال روی کار آمده.
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۳
روحانی در همان سخنرانی اولش که گفت ما وام دار هیچکس نیستیم آب پاکی ریخت روی دست کسانی که پیروزش کردند.و با آوردن وزرای نظیر.... بهتریت خدمت را به جناح مقابل نمود و طرفداران خود را منزوی کرد الان سکاندار مملکت در بسیاری از پستها کسانی هستند که واقعا موففیت دولت را نمیخواهند. بعد از دو سال دیگر مطمئن هستیم که این حرفها را میزنیم من از کسانی ام که پیروزی روحانی باعث شده بود یکسال تمام در خوشحالی پیروزی ایشان باشم اما الان متاسفانه مایوسم چون مایوس فراوان مثل خودم دیده ام در بعضی جلسات که همه ارگانها هستند شرکت میکنیم اصلا اسمی از این دولت آورده نمی شود انگار یه دولت همسایه است چون مسئولین ارگانها همسو نیستند بخدا مطمئن مطمئنم آقای روحانی خواستی بطور ناشناس آدم بفرست تا تحقیق کنند اما بشرطی صادق باشند.حالا ما کم کم احساس میکنیم که خودت اینجور میخای چون حکایت مار و پونه شده شاید شما طرفدارتو که عمده از ..نخوای زور که نی قبلا"فکر میکردیم لابد بحث آهسته و پیوسته است اما الان فهمیدیم بحث دلبسته آنم به رفقای قدیم است.
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۳
لطفا" عملکرد 8ساله دولت نهم ودهم را نیز بگویید .
ناشناس
Finland
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۳
لطفا در زمان حال زندگی کنید
اگر روحانی رای آورد برای این بود که بهبودی حداقلی در شرایط اقتصادی ایجاد کند
فرشاد
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۳
یارانه داد. کلی روستایی وام خانه گرفتن . بیمه کارگران ساختمانی و راننده تاکسی ها را درست کرد و هزاران کار دیگر این دولت چیکار کرد؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۳
دو سال فقط حرف تحویل مردم دادند.
اگر بدانند جوانان چه می کشند...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۳
اشکال اساسی دولتمردان دربخش های داخل مملکت آنست که بیش از حد درگیر مسایل سیاسی شده اند یا بعمددرگیرشان می کنند ،وبیشتر وقتشان درجلسات می گذرد ،واز طرفی دچارنوعی غرور از سوابق گذشته خود می باشند وآفت بسیاروحشتناک دیگری که درسطح مدیریت ها از متوسط به بالا ،سال هاست درمملکت نهادینه شده آنست که مدیران با فلسفه کوتاه بودن عمرمدیریت ،اولین چیزی راکه مدنظر می گیرند توشه اندوزی وبکارگیری اطرافیان وباند بازی می باشد وهرمدیری باید به نمایندگان مجلس وغیرو وصل شود واین موضوعات دراصل یک مدیر راولو آنکه کارآیی داشته باشد فلج می کندوتبدیلش می کند به یک دلال کالا که شب وروز را درفکر مال اندوزی می گذراند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۳
دولت هیچ کاری نکرده است
سبد تخک مرغ هایش هم بدجوری شکسته است

دو سال است مملکت را معطل این توافق احمقانه کرده اند
یه مشت دنیاندیده خوش خیال غربزده

آمریکا برایشان ...

بی صبرانه منتظر انتخابات 96 هستیم
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۳
به جان هرچی مرده احمدی برمی گرده
bato-adv
bato-adv
bato-adv