bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۳۴۱۰۴

اپیدمی شیگلوز مهار شد

معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: اپیدمی بیماری اسهالی شیگلوز که چندی پیش در اصفهان و شهرکرد دیده شد مهار شده، موردی از وبا نیز امسال نداشتیم اما تأکید می‌کنیم مردم سبزی،صیفی، توت فرنگی، گوجه و انگور را قبل از مصرف حتماً ضدعفونی کنند.

تاریخ انتشار: ۱۳:۳۱ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: اپیدمی بیماری اسهالی شیگلوز که چندی پیش در اصفهان و شهرکرد دیده شد مهار شده، موردی از وبا نیز امسال نداشتیم اما تأکید می‌کنیم مردم سبزی،صیفی، توت فرنگی، گوجه و انگور را قبل از مصرف حتماً ضدعفونی کنند.
 
به گزارش فارس، محمود نبوی افزود:‌ بیماری شیگلوز که نوعی اسهال خونی است طی یکماه گذشته در برخی شهرها از جمله استان اصفهان و چهار و محال و بختیاری از جمله شهرکرد دیده شد که متأسفانه علت اصلی این بیماری آبیاری مزارغ سبزی، صیفی و برخی میوه های بوته ای با فاضلاب بوده است.
 
وی گفت: بعد از مشاهده مواردی از این بیماری در این مناطق وزارت بهداشت به موقع وارد عمل شد و با هشدارها و اقدامات لازم برای بهبود آبیاری این مزارع و هشدار به مردم برای ضدعفونی سبزی، صیفی و میوه های بوته ای شیوع این بیماری کنترل و مهار شد.
 
نبوی در پاسخ به این پرسش که تعداد مبتلایان به این بیماری چند نفر بوده است، گفت: آماری از تعداد مبتلایان ندارم اما موردی از مرگ ناشی از این بیماری نداشتیم و همه مبتلایان درمان شدند، میزان ابتلا هم کاهش چشمگیر داشته است.
 
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اضافه کرد:‌ به هر حال هر سال با گرم شدن هوا و به خصوص در مواقعی که با خشکسالی و کمبود آب مواجه هستیم، به علت افزایش آبیاری با فاضلاب امکان شیوع و ابتلا به این نوع بیماریها افزایش می یابد.
 
وی گفت: اقدام اساسی برای رفع این مشکل این است که آبیاری لوله‌ای با آب سالم در همه مزارع کشور انجام شود، ضمن اینکه باید همه سبزی، صیفی و میوه‌های بوته‌ای به صورت بسته بندی و ضدعفونی شده در بازار عرضه شود، وزارت جهاد کشاورزی اقداماتی را برای بسته بندی این اقلام شروع کرده ولی هنوز اول راه است.
 
نبوی اضافه کرد: تا زمانی که به این مرحله برسیم که همه سبزی ها،؛ صیفی جات و میوه های بوته ای کشور ضدعفونی و بسته بندی شود باید همه مردم کار شست و شو، ضدعفونی با محلولهای ضدعفونی کننده مانند پرکلریل و آب کش کردن آن را حتماً انجام دهند، بی توجهی به این مسئله حتی در کشورهای اروپایی مانند آلمان نیز در سالهای گذشته به گسترش و اپیدمی بیماریهایی مثل ایکولا منجر شد.
 
وی گفت:‌ اطلاع رسانی در مورد این نوع ضدعفونی طی سالهای گذشته کم نبوده و همین اقدامات باعث شده که طی یک دهه گذشته میزان ابتلا به حصبه از ۲۰ تا ۳۰ هزار در سال به کمتر ۴۰۰ نفر برسد و بیماری وبا نیز که در برخی سالها تا ۲۰ هزار مبتلا داشتیم کنترل شده و به کمتر از هزار نفر و گاهی کمتر از ۱۰ نفر برسد.
 
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: از اول امسال تاکنون موردی از وبا در کشور نداشته‌ایم البته این بیشتر در فصل تابستان و گرم شدن هوا خودنمایی می‌کند و هنوز زود است که در مورد آن اظهار نظر کنیم.
 
نبوی گفت: سال گذشته فقط ۹ مورد ابتلا به وبا در کشور داشتیم، سال ۹۲ نیز ۱۵ نفر مبتلا شدند و دوسال قبل نیز که ۲۵۰ نفر مبتلا به وبا در کشور داشتیم بیشتر اتباع افغانستان بودند.
 
محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز پیش از این در مورد بیماری شیگلوز به خبرنگار فارس گفته بود: بیماری شیگلوز یک بیماری واگیر و یک نوع اسهال خونی است که معمولاً از طریق مصرف مواد غذایی آلوده بروز می‌کند و منجر به طغیان این بیماری در یک محدوده جغرافیایی می شود.
 
وی ادامه داد: از مدتی پیش این بیماری در دو استان اصفهان و چهار محال و بختیاری و به خصوص شهرهای اطراف اصفهان مانند خمینی شهر، شاهین شهر، شهررضا، سمیرم و نیز شهرهای شهرکرد و بروجرد طغیان کرده است.
 
وی گفت: عامل این بیماری باکتری شیگلاست و منبعی که برای این بیماری در این شهرها شناسایی شده، سبزی هایی بوده است که با فاضلاب آبیاری شده است، در واقع خود سبزیها مشکلی ندارند و اگر مراحل پنجگانه پاکسازی، شست و شو و ضدعفونی سبزی ها به درستی انجام شود، سبزیها مشکلی ندارند.
 
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در پاسخ به پرسش فارس درباره تعداد مبتلایان و میزان فوتی این بیماری توضیح داد:‌ هنوز آمار دقیقی از تعداد مبتلایان نداریم ولی قطعاً هیچ موردی از مرگ و میر ناشی از این بیماری نداشته‌ایم،‌همه این بیماران به موقع درمان شده‌اند و هیچ عارضه ای بر جا نمانده است.
 
گویا اضافه کرد: بیماری شیگلوز در صورتی که به موقع تشخیص و درمان شود، معمولاً بعد از 2 یا 3 روز درمان می‌شود اما اگر دیر تشخیص داده شود به خصوص برای کودکان و سالمندان خطرناک می‌شود.
 
وی ادامه داد: منابع آبیاری سبزی با فاضلاب در مناطقی بوده که موارد بیماری شناسایی شده است، این منابع آلودگی اکنون کنترل شده‌اند و موارد بیماری که از این به بعد دیده می‌شود موارد انتقال از انسان به انسان و به علت رعایت نکردن بهداشت فردی و از طریق دست آلوده و مدفوع است.
 
وی گفت:‌ توصیه اکید وزارت بهداشت به مردم این است که نه تنها در شهرهایی که موارد بیماری دیده شده بلکه در تمام شهرها هنگام مصرف سبزی مراحل 5 گانه پاکسازی، شست و شو و ضد عفونی کردن را انجام دهند و حتماً بهداشت فردی به خصوص شستن دستها با آب و صابون هنگام اجابت مزاج انجام دهند.
bato-adv
bato-adv
bato-adv