bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۳۵۱۵۸
حسن رسولی در گفت و گو با فرارو بررسی کرد

مسئولیت وزارت کشور در لغو سخنرانی‌ها

تامین امنیت داخلی و توسعه سیاسی مسولیت روشنی است که مسولان باید نسبت به آن پاسخگو باشند. یک کارشناس مسایل سیاسی با بیان این مطلب گفت: دولت باید هر چه سریعتر به این فضای نامناسب و غیرپایدار که هزینه فعالیت سیاسی را افزایش می دهد، خاتمه دهند.

تاریخ انتشار: ۱۲:۲۸ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۴
مسئولیت وزارت کشور در لغو سخنرانی‌ها
فرارو- تامین امنیت داخلی و توسعه سیاسی مسولیت روشنی است که مسولان باید نسبت به آن پاسخگو باشند. یک کارشناس مسایل سیاسی با بیان این مطلب گفت: دولت باید هر چه سریعتر به این فضای نامناسب و غیرپایدار که هزینه فعالیت سیاسی را افزایش می دهد، خاتمه دهند.

"تبیین شعار سال 94 دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی" عنوان همایشی ااستکه قرار بود عصر پنج شنبه با حضور چهره‌های سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا - علی مطهری، موسوی لاری، ابراهیم اصغرزاده، محسن مهرعلیزاده، نجفقلی حبیبی و احمد توکلی - برگزار شود اما چند ساعت مانده به برگزاری و با بهانه تداخل برنامه های سالن همایش، این مراسم لغو شد.

این اتفاق تازه ای نیست و پیش از این هم همایش ها و سخنرانی های مختلفی لغو شده است. نکته قابل توجه‌‎تر این است که این اتفاق در دولتی که وعده باز شدن فضا برای فعالیت های سیاسی را می داد، تکرار می شود. حال باید دید که ادامه این روش در سال انتخابات چه آثاری خواهد داشت؟ و دولت اعتدال گرا چطور باید این موضوع را مدیریت کرده و در مورد وعده های خود و مطالبات مردم پاسخگو باشد؟

حسن رسولی استاندار پیشین خراسان، کارشناس مسایل سیاسی و فعال اصلاح طلب در گفت و گو با فرارو بر ضرورت شفاف شدن سیاست های وزارت کشور و شورای امنیت کشور در برخورد با سخنرانی ها، گردهم آیی ها و اجتماعات سیاسی تاکید کرد و گفت: تا زمانی که تکلیف این مساله روشن نشود همواره امکان برخورد امنیتی با مسایل سیاسی و برخورد سیاسی با مقولات امنیتی تحت تاثیر فشارهای جانبی، به صورت بالقوه وجود خواهد داشت.

وی با بیان این که مرجع متولی فعالیت های سیاسی و تامین امنیت در مرحله اول در ساختار وزارت کشور و در مرحله بعدی در تشکیلات شورای امنیت کشور متمرکز است، گفت: بنده به خاطر علاقه ای که به حوزه سیاست داخلی داشته و دارم طی ماه های اخیر مسایل این بخش را پیگیری کرده و به صورت متناوب مشاهده کرده ام که به خاطر روشن نبودن خط و مشی این مراجع با موضوعات یکسان برخوردهای کاملا متفاوت صورت گرفته است.

رسولی به دو سخنرانی علی مطهری در شیراز و مشهد اشاره کرد و گفت: دیدیم که علی مطهری به عنوان نماینده مجلس، فرزند شهید مطهری و یک صاحب نظر سیاسی نتوانست در شیراز سخنرانی کند و حمله به وی تنش ها و التهابات داخلی و بعضا بین المللی داشت اما با همین ساز و کار در دانشگاه مشهد سخنرانی کرد و هیچ یک از آن مسایل پیش نیامد.

وی در ادامه به لغو سخنرانی چهره های سیاسی در کرج اشاره کرد و افزود: اظهارات فرماندار کرج را مشاهده کرده و به عنوان یک مدیر نسبتا قدیمی وزارت کشور متوجه نشدم چرا یک اجتماع با موضوعیت تبیین سال همدلی وهمزبانی و حضور چهره های سیاسی شناسنامه دار و برخاسته از هر دو جریان سیاسی نتوانسته در مرکز استان البرز برگزار شود؟!

این کارشناس مسایل سیاسی همچنین گفت: سال 94 علاوه بر اینکه از سوی رهبری «همدلی و همزبانی دولت و ملت» نام گرفته است، سال انتخابات است و دو رویداد مهم یعنی انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری را در پیش دارد لذا انتظار می رود که مسولان ذی ربط کما فی‌سابق بسترسازی برای حضور پرشکوه مردم در انتخابات، ایجاد یک فضای با نشاط سیاسی‌، افزایش وفاق سیاسی و نهایتا خلق یک حماسه بزرگ را مد نظر داشته باشند.

به گفته وی با این برخوردهای ناهمگون در شرایط کنونی نگرانی هایی وجود دارد که نکند امکان مشارکت تمام عیار و البته تعمیم خدمات سیاسی و امنیتی برای سیاست ورزان، آنگونه که بایسته تامین منافع ملی است؛ مهیا نشود. این مطالبه بسیار جدی از سوی فعالان سیاسی، احزاب، گروه ها و جریانات سیاسی است که مسولان مربوطه باید بدون به کارگیری ادبیات چندپهلو درمقام پاسخگویی به آن باشند.

رسولی افزود: تامین امنیت داخلی و توسعه سیاسی مسولیت روشنی است که مسولان باید با اعتماد به نفس و احساس مسولیت به آن پاسخگو باشند و هر چه سریعتر به این فضای نامناسب و غیرپایدار که هزینه فعالیت سیاسی را افزایش می دهد، خاتمه دهند.

وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به عملکرد دولت یازدهم تا کنون امید به انجام این مهم چقدر است، گفت: تغییرات ایجاد شده در حوزه سیاست داخلی به خصوص از حیث مجال دادن به فعالان سیاسی برای اظهار نظر و عرضه نقطه نظرات خودشان نسبت به گذشته تغییر داشته است. به هر حال خانه احزاب مجددا احیا شده است و نباید این ها را نادیده گرفت اما حد عمل دولت به شعارهای داده شده با آنچه که حاصل شده است فاصله معناداری دارد.

وی ادامه داد: از حدود 20 روز دیگر با ابلاغ وزیر کشور برنامه زمان بندی انتخابات آغاز خواهد شد لذا ضروریست که قبل و پس از این تاریخ مراجع مربوطه وزارت کشور، استانداری ها، فرمانداری ها، شورای امنیت کشور، شواری تامین استان ها با سیاست گذاری واحد و هماهنگی قابل قبولی به صورت یکنواخت در جغرافیای کشور با سیاست گذاری صحیح و البته قبل از فوت وقت آماده فعالیت های انتخاباتی شوند تا همانند شرایط فعلی با مسایل به صورت انفعالی برخورد نشود.

رسولی در مورد اینکه چقدر می توان نسبت به برآورده شدن این انتظار خوشبین بود، گفت: انتظارم این است که در اجرای وعده های آقای رییس جمهور وقت کشی و تعلل نشود. ظرفیت آن در کشور وجود دارد و اراده رییس جمهور بر این مبنا است لذا متولیان حوزه سیاست نیز باید به کار خود سرعت بیتشری بدهند.

نیکان
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۰
دولت باید هر چه سریعتر به این فضای نامناسب و غیرپایدار که هزینه فعالیت سیاسی را افزایش می دهد، خاتمه دهد.
انتشار یافته: ۱
bato-adv
bato-adv
bato-adv