bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۳۶۹۹۵
گفتگو با فرید براتی‌سده

زنانِ پرخاشگر و مردانِ خشن!

روزانه 1600 پرونده نزاع در کشور تشکیل می‌شود. به گزارش پرشکی قانونی این نزاع‌ها می‌توانند تبعات نامطلوبی از جرح و ضرب طرفین گرفته تا آسیب به اموال یکدیگر و یا حتی قتل را داشته باشد. نزاع البته یکی از مصادیق بیرونی خشونت و نشانه‌ای است برای آن‌که بدانیم جامعه پرخاشگر شده و آستانه تحمل در آن پایین آمده است.

تاریخ انتشار: ۱۵:۲۹ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۴
فرارو- روزانه 1600 پرونده نزاع در کشور تشکیل می‌شود. به گزارش پرشکی قانونی این نزاع‌ها می‌توانند تبعات نامطلوبی از جرح و ضرب طرفین گرفته تا آسیب به اموال یکدیگر و یا حتی قتل را داشته باشد. نزاع البته یکی از مصادیق بیرونی خشونت و نشانه‌ای است برای آن‌که بدانیم جامعه پرخاشگر شده و آستانه تحمل در آن پایین آمده است.

به گزارش فرارو، کارشناسان حقوقی، روان‌شناختی و اجتماعی نظرات مختلفی درباره دلایل و تاثیر خشونت در جامعه بیان می‌کنند. آسیب‌های اجتماعی در بخش زیادی با خشونت ارتباط مستقیم پیدا می‌کنند. حال این خشونت می‌توان خشونتی ملموس مانند قتل و یا خشونتی غیرملموس همچون خشونت کلامی و نمادین باشد. هنگامی که روان‌شناسان معتقدند که بخشی از این خشونت در انسان نهادینه شده و ذاتی است، جامعه‌شناسان تلاش می‌کنند تا این خشونت نهادی را تحلیل و در سیستم اجتماعی کنترل کنند.

فرید براتی‌سده -روان‌شناس و رییس‌کل سابق پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی- در گفتگویی با فرارو عنوان می‌کند که جامعه ما نیازمند بسترهایی برای تخلیه هیجان و خشونت است.

براتی سده در گفتگو با فرارو اظهار کرد: پرخاشگری به‌طور کلی غریزه‌ای در انسان‌هاست. غریزه‌ای که به زعم روان‌شناسان باید به نحوی آن را ارضاء کرد. حال این ارضاء یا از طریق خشونت و یا روش‌هایی دیگر باید انجام بگیرد. نکته‌ای که در آمارهای مربوط به بالارفتن سطح خشونت در اجتماع دیده می‌شود، افزایش پرخاشگری در میان زنان است؛ که همین امر نشان می‌دهد ما در طی زمان با ازدیاد خشونت در سیستم اجتماعی روبرو بوده‌ایم. 

زنان پرخاشگرتر شده‌اند
وی با اشاره به افزایش پرخاشگری در میان زنان گفت: زنان جامعه ما درتلاش برای بروز و نشان‌دادن خود هستند. بخشی از آن‌ها برای این امر به سراغ تحصیلات عالی، موفقیت‌های علمی، ورزش و... می‌روند و متاسفانه بخشی دیگر راه‌های دیگری را برای اینکار اتخاذ می‌کنند که شاید یکی از نمودهای آن بروز پرخاشگری باشد؛ زنان ممکن است با پرخاشگری و اثبات این‌که چیزی از قدرت مردانه کم ندارند دست به پرخاش بزنند. البته دلیل دیگر افزایش پرخاشگری در میان زنان نیز، حضور گسترده‌تر آن‌ها در جامعه است.

وی درباره دلایل خشونت گفت: دلایل افزایش خشونت در جامعه به شرایط زیست افراد بازمی‌گردد. افراد تحت‌تاثیر زندگی خود به اعمال خشونت می‌پردازند. در طی سال‌های اخیر میزان ناکامی‌ها میان افراد بیشتر شده، افراد در برابر استرس کنترل ندارند و یا کمتر یاد گرفته‌اند که چگونه آن‌را مهار کنند، آن‌ها قدرت حل تعارض را ندارند و... . همه این عوامل منجر شده که پرخاشگری به مرحله ظهور برسد. 

راه برون‌ریختن خشم کدام است؟
این روان‌شناس درباره راه‌کارهایی که به کنترل خشم کم می‌کنند گفت: در روان‌شناسی گفته می‌شود که برای کنترل پرخاشگری باید از روش‌های جایگزینی برای تخلیه استفاده کرد تا به خشونت منتهی نشود. در برخی کشورها این روش‌ها اتخاذ شده است. برای مثال سال‌ها پیش و در ژاپن در هر اداره‌ای اتاقی برای "برون‌ریزی خشم" وجود داشت. در این اتاق که پر از عروسک بود، افراد می‌توانستند خشمشان را بر سر عروسک‌ها تخلیه کنند.

وی گفت: در بسیاری از کشورها مراکز کنترل خشم وجود دارند. سازمان جوانان و ورزش و شهرداری نیز درحال تاسیس این مراکز در تهران هستند تا افراد بهتر بتوانند خشم خود را کنترل کرده و هیجاناتشان را تخلیه کنند. هرچند که وجود این مراکز لازم است، اما کافی نیست. 

فرید براتی‌سده با تاکید بر اینکه مشکل ما در برنامه‌ریزی‌هاست تصریح کرد: رئیس‌جمهور چندی‌پیش بر لزوم شادی در جامعه تاکید کرده و گفته بود که بگذارید مردم شاد باشند و همچنین به لغو کنسرت‌های موسیقی واکنش نشان داد. درنتیجه ما امکان این را داریم که فعالیت‌هایی در جامعه به وجود آوریم که توسط آن‌ها خشم برون‌ریزی شود. برای این‌کار باید برنامه‌ریزی لازم صورت پذیرد. مشکل عمده ما در برنامه‌ریزی‌ها این است که هنوز نتوانسته‌ایم تبیین کنیم که راه‌های ارضاء خشم و هیجان چیست؛ همچنان در جامعه ما جلوی برگزاری کنسرت‌های موسیقی گرفته می‌شود و این یعنی ما تبیین درستی انجام نداده‌ایم.

این روان‌شناس همچنین ضمن اشاره به نقش مهم آموزش در کنترل خشم اظهار کرد: نظام آموزشی ما نیز کمک زیادی به آموزش کنترل خشم و مهارتِ حل تعارض در مدارس نکرده است. حل تعارض و مواجهه با تنش و درگیری باید در محیط‌های آموزشی ما به افراد یاد داده شود. 

کمک متخصصان به کاهش خشونت
براتی‌سده به نقش مهم متخصصان حوزه‌های مختلف علمی جامعه پرداخت و در این‌باره توضیح داد: نکته مهم‌تر که در راهکار کنترل خشم در جامعه باید به آن اشاره کرد این‌که ما باید در برنامه‌ریزی‌ها از متخصصانمان در حوزه‌های مختلف علمی استفاده کنیم. در این میان روان‌شناسی و این‌که در آن از برخورد با خشم سخن به‌میان آمده بسیار کمک می‌کند. متاسفانه ما کمتر از علوم موجود در جامعه برای حل مشکلات استفاده می‌کنیم، درحالی‌که حوزه‌های علمی و کاربرد آن‌ها باید در برنامه‌ریزی‌های کلان جامعه دیده شوند. در این منابع علمی نیز گفته شده که هنگامی که در جامعه شادی وجود نداشته باشد، بسیاری چیزهای دیگر وجود نخواهد داشت، به‌این‌دلیل که شادی وسیله ارتباط روابط انسانی است که اگر وجود نداشته باشد تعارض و پرخاش به‌جای آن می‌نشیند. درنتیجه کارکردن روی تاب‌آوری مردم و بالابردن تحمل آن‌ها اهمیت پیدا می‌کند و مردم باید مشی متعادلی در زندگی داشته باشند تا پرخاشگری را بتوان مدیریت کرد.

وی در انتها گفت: شرایط جامعه ما امروزه به نحوی است که باید از علوم مختلف روان‌شناسی، جامعه‌شناسی، مددکاری اجتماعی و... در "اجرا" استفاده کنیم. این راه‌حل جدیدی نیست و تمام کشورهای دیگر که در این زمینه‌ها موفق عمل کرده‌اند نیز از علوم در سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌هایشان بهره برده‌اند. 
کمال
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۰
اولویت مسائل اقتصادی وفرهنگی این جامعه رو به فروپاشی بود نه مسائل هسته ای....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۹
جامعه ما به شدت از نظر اخلاقی سقوط کرده من یکی که شخصا از اصلاح این جامعه .......
نمی خوام بگم ناامید شدم یه کلمه به جاش بگید
ناشناس
United States of America
۲۳:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۹
زنان دقیقا به همون دلیل ناکامی و کمبود فضا برای فعالیتشون هست که پرخاشگر تر شده اند.
بی اعصاب مونث
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۹
مگه پرخاش گری رفتاری مردانه ست؟! همه می تونن عصبی بشن و پرخاش کنند. لابد فحش دادن هم مردانه ست! همونطور که مردا رو زیر فشار می گذارند که گریه نکیند زنها رو هم زیر فشار می گذارند که پرخاش نکنید!
mehdi
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۸
الان همه چیز تو ایران سیاه جلوه میکنه؟
انتشار یافته: ۱۹
بیست وسی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
این مقدار خشونت باید باشد تا روحیه استکبار ستیزی حفط شود....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
این چرت و پرتها چیه به خورد مردم می دهید، اتاقی پر از عروسک برای "برون‌ریزی خشم". مگر دیوانه اید؟. یکی از بزرگترین دلائل عصبی و خشمگین شدن در شهرها الودگی هوا و الودگی صوتی است که اعصاب ادمیزاد را نابود می کند بدون اینکه خودش بفهمد. بهترین راه برای کنترل خشم ورزش کردن و پناه بردن به دامان طبیعت و استنشاق هوای پاک است و لا غیر. پس سعی کنید طبیعت پاک را حفظ نمایید و گسترش دهید و اینکه با توسعه رفاه همگانی هرکس بتواند هفته ای نه ماهی یکبار از لذت بودن در طبیعت سالم برخوردار شود البته با فرهنگ بالا که منجر به نابودی طبیعت نشود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
ما یه منشی داشتیم تو شرکت این رسما روانی بود الکی داد و بیداد میکرد.
ناشناس
United States of America
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
اگه این حضرات بگذارند واقعا یک جوان در این مملکت چه تفریح سالمی داره آخه خداوکیلی این مسولین که همگی خرشون از پل گذشته مدام میگن خفه شید شادی نکنید....چرا ؟ احتمالا می ترسند...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
پرخاشگری میتونه به دلیل افسردگی باشه
شادمهر
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
اغا ! بعضی از خانوما هستن که از 100 تا مرد توی پرخاشگری بدترند ...

دیدم که میگما
خیلی می ترسم ازشون !
ناشناس
United Arab Emirates
۲۰:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۷
همسرم خیلی زود عصبی و پرخاشگر میشود و خودم نیز !چکار کنم؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۸
اون روز رفته بودم تامین اجتماعی شعبه3 کرج برای نامنویس یه خانم کارمند جدید اونجا نزدیک بود منو بزنه خوب شد مردم بودند والا منو لهم میکرد یک داد وبیداد الکی راه انداخته بود منم سریع فرار را برقرار ترجیح دادم
یک ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۸
بسیاری از دخترها و پسرهای تحصیل کرده فکر میکنند چون دکتر یا فوق لیسانس هستند در زندگی هم همین مدرک را دارند در حالی که اگر کسی بخواهد برای مهارت های زندگی به آنها مدرک بدهد کم سواد هستند وگرنه اینقدر کارشان به طلاق نمی کشید.
ما باید بدانیم مدارکمان را باید بیرون در خانه بگذاریم و با نقش همسر وارد خانه شویم و نه دکتر و...
پدر و همسر ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۸
1- کم شدن ایمان جوانان
2- تقلید از رفتارها و روش های زندگی های غربی
3- عقل کل دانستن خود
4- منطقی دانستن خود و بی منطق دانستن طرف مقابل
5- بی توجهی به تجربیات والدین برای ادامه زندگی
6- نادان دانستن نسل قبل و دانا دانستن نسل جدید
7- اعتیاد به اینترنت و شبکه های اجتماعی
8- توجه زیاد به نظرات دیگران
9- پرتوقع بودن از زندگی
10 - عدم سازش با خانواده همسر و حاضر نبودن برای زندگی با خانواده همسر
11- تاثیر گذاری القاعات رسانه های بیگانه برای بزرگنمایی مشکلات در ایران
و...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۸
عقده های فروخورده اجتماعی- جنسی زنها و.......
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۸
مساله اصلا خشم نیست مساله این است که در بین مردم جا افتاده که اگر حق کسی را به زور بگیری اتفاقی برایت نمی افد (مثالش بخشش قاتلان، عدم پیگیری پلیس و برائت خلافکاران در دادگاه ها با شهادت پولکی علیرغم مدارک و شواهد معتبر است) و اینکه اگر در مواردی که کسی حمله مسلحانه یا خشونت آمیز به دیگری حتی با ورود غیرقانونی به خانه برای دزدی یا ... بکند اگر یک کشیده از قربانی در حال دفاع از خود بخورد می تواند قربانی را ماه ها بلکه سالها به زندان بیاندازد....وقتی دادگستری ضعیف باشد خشونت و جرایم زیاد می شود....
ناشناس
Finland
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۸
زن پرخاشگر و مرد خشن یعنی فاجعه در فاجعه
وحید دستگردی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۸
ریشه را پیدا کنید نه اینکه به مردم دارو بدین
bato-adv
bato-adv
bato-adv