bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۳۷۳۹۹

یقه‌گیری در صنایع لبنی

تاریخ انتشار: ۰۹:۴۷ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۴
قرار بود درماه رمضان برخی کارخانه‌های لبنی محصولات خود را با تخفیف به مردم عرضه کنند اما نه‌تنها این اتفاق نیفتاد بلکه صنایع لبنی به دنبال افزایش قیمت دوباره محصولات خود هستند. از طرفی دعوای دامدار و کارخانه‌دار به عنوان دو رکن اصلی صنایع لبنی دوباره بالا گرفته و صنایع لبنی حاضر به خرید 1440 تومانی شیر خام نیستند اما واقعیت این است که دامداران و صنایع لبنی از طریق چانه‌زنی و فشار به مسوولان دیر یا زود و کم یا زیاد مطالبات و حقوق خود را دریافت می‌کنند اما مصرف‌کنندگان مجبور به خرید و مصرف با هر قیمت و کیفیتی هستند.

به گزارش جهان صتغت، در همین رابطه دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی ضمن انتقاد از تصمیم ستاد هدفمندی یارانه‌ها مبنی بر الزام کارخانجات لبنی به خرید شیر خام یک‌هزار و ۴۴۰ تومانی، با بیان اینکه توان خرید شیر با قیمت ۱۴۴۰ تومان را نداریم، گفت: در صورت افزایش قیمت خرید شیر خام از دامداران، صنایع ۱۲۰۰ میلیارد تومان ضرر می‌کنند و این به معنای نابودی این صنعت است.

رضا باکری، دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی با اشاره به اقدام اخیر سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در استقرار بازرسان سازمان حمایت در کارخانجات و الزام به پرداخت قیمت 1440 تومانی به ازای هر کیلو‌گرم شیر خام به دامداران گفت: این مصوبه در تیرماه سال 93 در ستاد هدفمندی یارانه‌ها تصویب و ابلاغ شد.وی افزود: به دلیل شرایط رکود تورمی حاکم بر جامعه که سهم عمده‌ای از این رکود را قدرت خرید پایین خانوار تشکیل می‌داد، اجرای مصوبه یادشده محقق نشد.

باکری تصریح کرد: بعد از ابلاغ مصوبه به دلیل عدم توانایی خرید صنایع به قیمت یادشده، شیر خام به قیمت بین 1200 تا 1250 تومان از دامداران خریداری شد.

دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی اظهارداشت: تقاضای ما از مسوولان دولت اعم از صنعت، معدن و تجارت و معاونت اجرایی رییس‌جمهور این است که راه حل‌های اقتصادی، درخور و شایسته پیدا کنند و از پرداختن به روش‌های غیر‌اقتصادی امتناع ورزند.

باکری اظهارداشت: وقتی دولت، بنگاه‌های تولیدی را مکلف به خرید کالای اولیه به قیمت بالاتر از توان آنها می‌کند، این امر موجب ضرر و زیان به صنایع می‌شود.

باکری اظهار داشت: اگر دولت صنایع لبنی را وادار به خرید شیر با قیمت 1440 تومان کند، از آنجا که ما توانایی خرید به این قیمت را نداریم، صنایع متحمل 1200 میلیارد تومان ضرر می‌شوند و این امر، نتیجه‌ای جز ورشکستگی ندارد.

وی افزود: دولت برای جبران مابه‌التفاوت هزینه تمام‌شده شیر به دامداران مبلغ 300 میلیارد تومان یارانه در سال‌های قبل پرداخت کرد، در حالی که از ما انتظار دارد مبلغ 1200 میلیارد تومان پرداخت کنیم و تامین چنین مبلغی برای کارخانجات امکان‌پذیر نیست.

دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی تصریح کرد: با ظرفیت کامل به تولید ادامه می‌دهیم و در راستای تصمیمی که در مورد خرید شیر با قیمت 1440 تومان برای صنایع لبنی گرفته شده، موضوع را از طریق مراجع ذی‌صلاح پیگیری می‌کنیم و خواهان اصلاح آن هستیم.

وی با بیان اینکه دولت با مصوبه 1440 تومانی شیر به خودش آسیب‌زده و یک تکلیف قانونی به وجود آورده که توان اجرای آن را ندارد، گفت: در حقیقت همه این چالش‌ها معلول به کار بردن سیاست‌هایی است که در پیش به کار گرفته‌ایم.

وی افزود: بارها به مسوولان اعلام کرده‌ایم که قیمت‌گذاری باید براساس عرضه و تقاضا انجام شود و باید به بنگاه‌های تولیدی اجازه داد قیمت تعادلی، تعیین‌کننده داد و ستدها باشد.
دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی تصریح کرد: برای خرید شیر خام از دامداران به قیمت 1440 تومان باید قیمت محصولات لبنی 16 درصد افزایش یابد که بازار توان و کشش افزایش قیمت را ندارد.

وی افزود: سه کالای اصلی شیر، ماست و پنیر حداقل 80 و در برخی فصول 85 درصد سهم تولید را تشکیل می‌دهد و مابقی فرآورده‌های لبنی سهم قابل ملاحظه‌ای در تولید ندارند، به طوری که در یک‌سال گذشته تولید بستنی به دلیل عدم توانایی قدرت خرید این محصول 12 درصد کاهش یافته است.

باکری بیان داشت: تا پایان امسال واردات چوب بستنی به طور کامل قطع می‌شود و تولید آن در داخل انجام می‌شود.

وی همچنین به خرید شیر‌خام مازاد توسط سازمان تعاون روستایی اشاره کرد و گفت: روزانه 2500 تن شیر مازاد تولید می‌شود که تقریبا 1000 تن آن توسط سازمان تعاون روستایی برای تعادل‌بخشی به قیمت خرید شیر خریداری می‌شود.

باکری تصریح کرد: پیشنهاد ما برای تعادل‌بخشی به قمیت شیر خام این است که روزانه حدود 3500 تن شیر در قالب شیر مدارس بین دانش‌آموزان و دانشجویان که حدود 17 میلیون و 800 هزار نفر هستند توزیع شود.

وی افزود: اگر روزانه 200 سی‌سی شیر رایگان در اختیار این قشر قرار گیرد مازاد شیر جمع‌آوری و به این ترتیب مشکل دامداران و صنایع حل می‌شود‌ اما چون اعتبار این کار در حال حاضر از سوی دولت تامین نشده، این پیشنهاد اجرایی نشده است.

دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی تصریح کرد: پیشنهاد انجمن صنایع لبنی برای این مساله این بوده که روی فیش‌های آب، برق، گاز و تلفن به صورت ماهانه مبلغ 1400 تومان اضافه شود و در ازای آن، کارت‌های الکترونیکی در اختیار هر خانوار به ازای هر دانش‌آموز قرار گیرد و خانوارها با مراجعه به فروشگاه‌های مختلف بتوانند روزانه به ازای هر دانش‌آموز 200 سی‌سی ‌شیر رایگان با برند دلخواه خود دریافت کنند.

درخواست افزایش 6 درصدی قیمت
همچنین نایب رییس هیات‌مدیره انجمن صنفی صنایع لبنی ایران گفت: درخواست افزایش شش درصدی قیمت را براساس افزایش هزینه‌ها به سازمان‌های مربوطه ارایه کرده‌‌ایم و منتظر تصمیم آنها در این زمینه هستیم.

محمد فربد، نایب رییس هیات‌مدیره انجمن صنفی صنایع لبنی ایران در مورد اینکه تصمیم انجمن با توجه به مصوبه اخیر مبنی بر افزایش قیمت خرید شیر‌خام از دامداران چیست، گفت: قرار نیست اتفاق خاصی بیفتد‌ زیرا ما توان افزایش قیمت را نداریم و قرار نیست قیمت محصولات لبنی را به ویژه در ماه رمضان افزایش دهیم‌ بلکه از طریق مکاتبات با مقامات ذی‌ربط این مساله را دنبال می‌کنیم.
وی گفت: درخواست افزایش شش درصدی قیمت را براساس افزایش هزینه‌ها به سازمان‌های مربوطه ارایه کرده‌‌ایم و منتظر تصمیم آنها در این زمینه هستیم که این سازمان‌ها هنوز تصمیمی در این مورد اتخاذ نکرده‌اند.

نایب رییس هیات مدیره انجمن صنفی صنایع لبنی ایران در مورد فروش فوق‌العاده محصولات لبنی در ماه رمضان تصریح کرد: قرار بود برخی کارخانجات در مکان‌های خاصی برخی محصولاتشان را با تخفیف عرضه کنند که این کار به دلیل مخالفت و لطمه به کسب و کار آنها فعلا منتفی و عملیاتی نشده است.

حذف گاوهای شیری
چندی پیش رییس هیات‌مدیره اتحادیه مرکزی دامداران نیز گفته بود که دامداران برای جلوگیری از ضرر و زیان بیشتر به دلیل پایین بودن قیمت شیر، حذف گله‌های گاو شیری را آغاز کردند.
حسین نعمتی افزود: حدود دو سال است که شیر دامداران کمتر از قیمت تمام شده خود به فروش می‌رسد و صبر دامداران لبریز شده است.

به گفته این مقام مسوول دامدارن تا ماه‌های گذشته از ذخایر خود استفاده می‌کردند اما پس‌انداز آنها نیز تمام شده و اتفاقات در حال انجام از روی ناچاری است.

حذف گله و بردن گاو‌های شیری به کشتارگاه آخرین راهکار دامداران برای بالا بردن شیر‌خام است که برخی از‌ استان‌ها آغاز شده است.

وی اضافه کرد: دراستان قزوین به عنوان یکی از قطب‌های تولید شیرخام در کشور سه گله شیری جمع‌آوری و روانه کشتارگاه شده است.

نعمتی گفت: ما هیچ‌گونه تفکر کاهش تولید و توقف تولید را نداریم‌ زیرا این کار را به معنای نابود کردن بنگاه‌ها و اقتصاد کشور می‌دانیم‌ اما رقم 1440 تومان برای خرید شیر خام از دامداران نیز مورد پذیرش ما نیست، زیرا توان خرید نداریم.

bato-adv
bato-adv