bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۴۰۵۰۸

اشتاین‌مایر: در مذاکرات مثل جد نوح شده بودم

وزیر امور خارجه آلمان گفت: برخلاف اسرائیل، بخش عظیمی از جامعه جهانی از توافق اتمی ایران حمایت کردند.

تاریخ انتشار: ۱۵:۰۰ - ۲۸ تير ۱۳۹۴
وزیر امور خارجه آلمان گفت: برخلاف اسرائیل، بخش عظیمی از جامعه جهانی از توافق اتمی ایران حمایت کردند.
 
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، فرانک والتر اشتاینمایر وزیر خارجه آلمان در گفتگوی اختصاصی با کانال دوم تلویزیون دولتی آلمان، «سِت.دِ.اف» در خصوص توافقنامه هسته ای با ایران اظهار داشت: باید توافق هسته ای ایران را الگویی برای حل مسالمت آمیز سایر مناقشات در نظر آورد.
 
گوینده خبر این شبکه به عنوان نخستین سوال از وی پرسید: آلمان در این مذاکرات تقریبا نقش یک میانجی را بازی کرد. شما پس از این توافق گفتید که امضای این توافق برای شما نیز یک لحظه بزرگ بوده است. لطفا در این باره بیشتر توضیح دهید.
 
اشتاینمایر در پاسخ گفت: من در این مذاکرات مثل «مِتوشالح» ( از شخصیتهای اساطیری سامی و جد نوح نبی که بیشترین عمر را در بین شخصیتهای عهد عتیق داشته است) شده بودم. چون ده سالی بود که با این مناقشه درگیر و نوعی ارتباط حسی با این مساله پیدا کرده بودم.
بعد از گذشت دوازده سال مذاکره ما به یاد می آوریم که همواره گذشته ای بی نتیجه را تجربه کرده ایم و بعد از گذشت سی و پنج سال از سکوت و خاموشی حاکم بر مناسبات ایران و آمریکا و طی شدن سال هایی که اوضاع ، پیوسته رو به وخامت بود و نیز خطر تهدیدآمیز تقابل نظامی سرانجام شرایط تغییر کرد و برای دیگران ، چشم اندازی در گشودن ارتباط با ایران ترسیم شد و این مساله ای خوب است و من نیز از آن بسیار خرسندم.
 
گوینده خبر این شبکه در ادامه گفت: اما به نظر می رسد که همه از این توافق خوشحال نیستند.
به عنوان مثال نخست وزیر اسرائیل در حالی که همه از یک لحظه تاریخی در دستیابی به توافق هسته ای با ایران صحبت می کنند آن را اشتباهی تاریخی برای جهان خواند و افزود: این معامله موجب می شود ایران در آینده بطور مثال برای حمایت از گروه‌های تروریستی نظیر حزب الله لبنان صدها میلیون دلار منابع مالی در اختیار داشته باشد. نظر شما در این زمینه چیست؟
 
اشتاینمایر در پاسخ خاطر نشان کرد: معتقدم نباید اینطور وانمود کرد که این توافقنامه در نهایت به یک منازعه سیاسی بزرگ منتهی خواهد شد. من همواره به خاطر دارم که انتقادهای اساسی اسرائیل در گذشته نیز وجود داشته است. هیچ توافقی بهتر از توافقی که الان در اختیار داریم ، نبوده است.

این برداشت را بخش عظیمی از جامعه جهانی نمایندگی می کنند.
 
ما نباید فراموش کنیم که اسرائیل در گذشته گفته است که ایران به دستیابی به بمب اتمی بسیار نزدیک شده است و حتی دو تا سه ماه با بمب فاصله دارد. اگر ایران به تعهداتش عمل نکند ، این اختلاف نظرها باید بیشتر شود. به همین خاطر من معتقدم توافقی که ما در موردش به نتیجه رسیدیم می تواند سهم خود را به تامین امنیت بیشتر در کل منطقه خاورمیانه و همینطور برای اسرائیل ادا کند. در واقع این توافق ، قراردادی است که مساله دستیابی ایران به تسلیحات اتمی را بطور بلند مدت و مستدل منتفی می کند. این قرارداد همزمان یک برنامه صلح آمیز اتمی را برای ایران تبیین و در بلند مدت بر این برنامه ، شفافیت و نظارت اعمال می کند.
به همین خاطر مذاکره کنندگان بر این باورند که این توافق ، توافقی خوب و پاسخگو است و ضمنا امنیت بیشتری را نیز موجب می شود.
 
در اینحال گوینده کانال زد.دِ.اف گفت: آقای وزیر! اما تحلیلگران اسرائیلی می خواهند برتری ایرانی ها در منطقه بی ثبات (خاورمیانه) را از بین ببرند. این دغدغه البته در میان طیفی از کشورهای این منطقه نیز وجود دارد.

دولت اسرائیل تنها دولتی نیست که نگران است ایران با تقویت قدرت اقتصادی اش که پس از پایان تحریم ها حاصل می شود به حمایت خود از حزب الله لبنان و رژیم اسد ادامه می دهد. با این حساب بفرمایید همسایگان ایران چطور می توانند در برابر این تهدید از خود واکنش نشان دهند؟
 
وزیر خارجه آلمان در پاسخ گفت: ما برای تدوین جزئیات این توافق تلاش زیادی کردیم تا این قرارداد برای کشورهای منطقه از جمله کشورهای عرب همسایه ایران و اسرائیل نیز به یک توافق دقیق تبدیل شود. ما در این توافق بویژه تلاش کردیم تا ایران به تعهداتش پایبند باشد اما همزمان هشدار می دهیم که اوضاع امنیتی این منطقه نباید بر اساس چشم انداز هر کدام از کشورهای این منطقه ترسیم شود.

در واقع باید نگاه کلی به اوضاع این منطقه داشت. خاورمیانه ، منطقه ای است که سالها در هرج و مرج و آشوب غرق شده است اما این توافق، سینگال مخالفی به بی ثباتی این منطقه بود. بنابراین من می خواهم بگویم که توافقی که آنرا امضاء کردیم علیه پیشرفت آشوب در این منطقه است. این سینگال مهمی است و من امیدوارم که این سینگال به مرحله تابش و پرتوافکنی نیز برسد.
 
اشتاین مایر ادامه داد: امیدوارم که پیروزی دیپلماسی بر نزاع و خشونت برتری پیدا کند و همینطور این جرات و جسارت بوجود آید تا در سایر مناقشات نیز امکان دستیابی به راه حلهای صلح آمیز فراهم آید.
 
گوینده خبر بعنوان آخرین سوال پرسید: تلاشهای دیپلماتیک اروپا امروز حتی در اروپا نیز مشهود است. بعنوان مثال در ارتباط با حل بحران بدهی های یونان این تلاشها وجود دارد. به نظر شما آیا دیپلماسی آلمان بعنوان یکی از دیپلماسی های برتر اروپا می تواند با این چالشها برخورد کند؟
 
اشتاینمایر جواب داد: من فکر می کنم ما آلمانها از نقشی که در اروپا داریم آگاهیم. ما باید همزمان با شرکای کوچکمان در اروپا مسئولانه رفتار کنیم. اگر بخواهم در مورد دیدگاهم به این مساله بویژه الان که مذاکرات اتمی ایران در وین به پایان رسیده است برای شما صحبت کنم باید بگویم که دیپلماسی ما (آلمانها) در سطح بین المللی ، یک دیپلماسی مقبول است و ما بعنوان یک شریک دیپلماتیک و حامی راه حلهای صلح آمیز مطرح شده ایم. از اینرو از مسئولیتی که در این زمینه داریم، باکی نداریم.
ناشناس
United Arab Emirates
۱۸:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۸
حالا چرا حضرت نوح؟ باز اصحاب کهف ره میگفتی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۸
اقای مایر به ایران خوش اومدید به امید اینده ای بهتر برای ایران و ایرانی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۸
آقای اشتاین مایر.برچنین اندیشه وتفکر احترام میگذاریم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۸
خيلي خيلي بد و ضعيف داريد عمل مي كنيد شما رسانه هاي اصلاح طلب
واقعا كم كاري مي كنيد
فارس و صدا و سيما و رسان هاي منتقد در پيتي 9 دي و وطن امروز دارند رو پيش نويس قطعنامه شوراي امنيت مانور ميدند
درباره بازگشت خودكار تحريمها
اونوقت شما خودتون و مخاطبتون رو سرگرم چي كرديد!!!!!
انتظار دارم تا امروز فردا جواب دندانشكني به اراجيف صدا و سيما و فارس و رسايي و بذرپاش بديد!!!!!!!
خيلي كم كاريد خيلي
انتشار یافته: ۴