bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۴۱۹۲۸
حمید میرمعینی بازار بورس را بررسی کرد

استقبال بورس از خودروسازان اروپایی

بورس تهران که هفته گذشته را با کاهش آغاز کرده بود در روزهای پایانی هفته رونق گرفت و خودروسازان بیشترین رشد را داشتند. بااین‌حال کارشناسان بازار سرمایه اعتقاددارند که هنوز نشانه‌ای از ورود نقدینگی جدید به بازار نیست.

تاریخ انتشار: ۱۴:۲۸ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۴
فرارو- بورس تهران که هفته گذشته را با کاهش آغاز کرده بود در روزهای پایانی هفته رونق گرفت و خودروسازان بیشترین رشد را داشتند. بااین‌حال کارشناسان بازار سرمایه اعتقاد دارند که هنوز نشانه‌ای از ورود نقدینگی جدید به بازار نیست.

بازار سرمایه بعد از هفت روز افت پیاپی، تحت تأثیر اخبار حضور هیئت‌های خارجی قرار گرفت و به روند نزولی خود پایان داد.

حمید میر معینی کارشناس ارشد بازار سرمایه در گفت‌وگویی با فرارو به تشریح وضعیت بورس پرداخت و گفت: بازار سرمایه که پیش‌ازاین با افت شدید مواجه بود بعد از روز سه‌شنبه گذشته و سفر فابیوس و موگرینی به ایران کمی رشد داشت.

وی توضیح داد: قراردادهایی که احتمالاً میان صنایع خودروساز ایرانی و اروپایی‌ها بسته می‌شود باعث ایجاد خوش‌بینی بازار نسبت به این صنعت شده است. از سوی دیگر فابیوس قول داد که هیئت اقتصادی فرانسوی در سپتامبر به ایران آیند و این به معنی احتمال حضور شرکت‌هایی پژو و رنو در بخش خودروسازی اقتصاد ما است.

به گفته وی اثر خوبی که مشارکت با اروپایی‌ها خواهد داشت با توجه به نوع و کیفیت تفاهم‌نامه‌هایی که بسته خواهد شد در صنعت خودروسازی تغییراتی ایجاد می‌کند زیرا این صنعت در دوران تحریم به خاطر تحمیل هزینه‌های مالی سنگین، مشکلات در تأمین قطعات و ... زیان زیادی کرد لذا اکنون با بستن تفاهم‌نامه با شرکت‌های اروپایی و مشارکت با آنها منتظر بهتر شدن وضعیت خواهد بود.

میر معینی با تأکید بر اینکه باید منتظر ماند و دید که توافقات چطور و با چه کیفیتی بسته می‌شود، گفت: کم و کیف مشارکت با شرکت‌های خارجی در میزان سودآوری خودروسازان و به‌تبع نرخ سهام آنها اثر خواهد داشت. این موضوع نیز زمان‌بر است و حداقل تا شهریورماه طول می‌کشد.

رئیس هیئت‌مدیره کارگزاری تدبیرگر سرمایه همچنین گفت: در این مدت میزان تغیر قیمت در سهام خودروسازان بین 5 تا ده درصد در نوسان خواهد بود.

این کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه گفت: بعد از خودروسازان شاهد بودیم که افزایش خوش‌بینی‌های اقتصادی منجر به ایجاد تغییرات اندکی هم در بخش بانک‌ها شد. بااین‌حال بازار سرمایه در شرایط کنونی بازار پر تقاضایی نیست و نمی‌توان به رشد چندان آن امیدوار بود. در حقیقت هنوز نشانه‌ای از رشد همه‌جانبه در بازار مشاهده نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه عملیاتی شدن توافق هسته‌ای و رسیدن سود اقتصادی حاصل از آن به زیرساخت‌های اقتصاد زمان‌بر است، گفت: در کنار این مسئله باید منتظر سیاست‌های اقتصادی دولت که در بودجه، برنامه ششم توسعه و ... نمایان می‌شود نیز باشیم. به‌هرحال سایه این مسئله سیاسی از سر بازار برداشت‌شده وخوشبینی ها شکل‌گرفته است.

میر معینی با تأکید بر اینکه روند مثبت به‌مرور شکل می‌گیرد و افت‌های قبلی به وجود نمی‌آید، گفت: اینکه شدت و میزان رشد بازار چقدر باشد هنوز مشخص نیست و بستگی به این دارد که داده‌های اقتصادی معین‌شده و سودآوری حاصل از آن در شرکت‌ها مشخص شود.

وی همچنین گفت: بعد از توافق هسته‌ای شاخص یک افت چهاردرصدی را تجربه کرد و با توجه به این‌که قبل از توافق رشد کرده بود می‌توان گفت که به‌جای اول خود بازگشت اما از روز سه‌شنبه تاکنون در برخی بخش‌ها مثل خودروسازی‌ها، شرکت‌های پیمان‌کاری و مقداری هم در بانک‌ها شاهد رشد بودیم که البته میزان این رشد چندان قابل‌توجه نیست. درواقع نقدینگی جدیدی وارد بازار نشده است و همان پول در جریان است که جابه‌جا می‌شود.

میر معینی در خصوص شرکت‌های پتروشیمی و معدنی نیز گفت: در این بخش تغییری حاصل نشده است زیرا عمدتاً به خاطر قیمت‌ها و مشکلات جهانی خصوصاً مشکلات اقتصادی چین، فعلاً جای تحرک ندارند. به همین خاطر قیمت محصولات آنها افت داشته است و امیدی به بازگشت قیمت‌ها نیز فعلاً نیست.

این استاد دانشگاه ادامه داد: از سوی دیگر دولت نیز علی‌رغم کاهش نرخ جهانی تصمیم تازه و خاصی در خصوص صنایع پتروشیمی و معدنی نگرفته است. این در حالی است که خوراک آنها بر اساس قیمت نفت بشکه‌ای 100 دلار داده می‌شود و نیاز جدی به تغییر سیاست درزمینهٔ قیمت خوراک پتروشیمی‌ها یا نرخ عوارض بهره مالکانه معدنی‌ها وجود دارد. این نیاز به تغییر سیاست‌ها صرفاً به خاطر اثرگذاری این مسائل بر بازار سرمایه نیست و مسئله مهم‌تر این است که این مشکلات سبب کاهش سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها شده است.

وی در پایان گفت: تغییرات شاخص کل نیز در این مدت حدود یک درصد بوده است و چندان قابل‌اعتنا نیست.

بازار در هفته گذشته
کارشناسان معتقدند رکود تورمی اقتصاد، کمبود نقدینگی، بی‌اعتمادی سهامداران و نیز ابهامات موجود در صنایع بورسی سهامداران را در لاک احتیاط فروبرده و عامل ریزش‌های اخیر بورس شده است اما به‌زودی روند اصلاحی بورس متوقف‌شده و بازار سرمایه به مدار صعودی خود برمی‌گردد.

گفتنی است در هفته معاملاتی گذشته شاخص بورس تهران 863 واحد افت کرد و از کانال 67 هزار و 643 واحدی به کانال 66 هزار و 780 واحد رسید. با این اتفاق از میزان بازدهی سهامداران دو درصد دیگر کاسته شد و میزان بازدهی آنها به 8.6 درصد رسید.

همچنین روند کاهشی بورس در ابتدای هفته گذشته موجب کاهش ارزش و حجم معاملات شد‌ به‌طوری‌که ارزش و حجم سهام معامله‌شده به ترتیب 28 و 37 درصد افت کرد و درمجموع 2537 میلیون سهم به ارزش 4923 میلیارد ریال دادوستد شد؛ اما آغاز روند صعودی بورس موجب افزایش 78 درصدی دفعات معامله و 80 درصدی تعداد خریداران در هفته مورد گزارش شد‌ به‌طوری‌که رغبت سهامداران به خرید سهم منجر به رسیدن تعداد خریداران به 54 هزار نفر شد.

از سویی دیگر در هفته گذشته، دو میلیارد و 537 میلیون سهم و حق‌تقدم به ارزش چهار هزار و 923 میلیارد ریال در بورس اوراق بهادار خریداری شد. به گزارش سنا، 54 هزار و 260 خریدار در این هفته‌ اقدام به دادوستد در 188 هزار و 575 دفعه کردند که ازنظر تعدادی در قیاس با هفته پیش از آن، 80 درصد رشد داشت. در این مدت‌ تمام‌ معاملات به‌صورت خرد و بلوک انجام شد.

نگاهی به آمار معاملات هفته پیش از آن نشان می‌دهد که حجم و ارزش معاملات در هفته منتهی به هفتم مرداد، به ترتیب 37 و 28 درصد کاهش داشته است. درعین‌حال‌ حجم و ارزش معاملات نرمال 80 درصد رشد را ثبت کرده است. این در حالی است که تعداد یک‌میلیون و 275 هزار سهامدار از ابتدای سال تاکنون، بیش از 70 میلیارد و 556 میلیون سهم را به ارزش 133 هزار و 303 میلیارد ریال خریداری کرده‌اند.

این معاملات در چهار میلیون و 857 هزار و 258 دفعه انجام‌شده است. نگاهی به روند شاخص‌ها در هفته منتهی به هفتم مرداد حاکی از آن است که شاخص کل بورس اوراق بهادار در هفته‌ای که گذشت با کاهش 28/1 درصدی به 66 هزار و 780 واحد رسید. درعین‌حال شاخص صنعت در آخر هفته، روی عدد 54 هزار و 815 واحد ایستاد.

 شاخص بازار اول به 47 هزار و 843 واحد و شاخص بازار دوم به 139 هزار و 891 واحد رسید. شاخص صنعت 20/1 درصد کاهش و شاخص بازار اول 30‌/1 درصد کاهش در قیاس با هفته پیش به ثبت رساندند.

شاخص بازار دوم هم کاهشی 23/1 درصدی را تجربه کرد. در هفته منتهی به هفتم مرداد 461 هزار و 714 برگه اوراق مشارکت به ارزش 464 میلیارد ریال در بورس اوراق بهادار معامله شد. این در حالی است که از ابتدای سال 9 میلیون و 722 هزار و 884 برگه اوراق مشارکت به ارزش 9 هزار و 747 میلیارد ریال در بورس اوراق بهادار خریداری‌شده است.

پاییزان
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
از نظرات دکتر حسین اسدی نیا حتما بهره بگیرید .زیرا بسیار واقع گرایانه است و منطبق بر اصول سرمایه گذاری در بازار بورس.
ناشناس
United Arab Emirates
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
چرا ده روز که ریزش شدید داشت شما با این اب و تاپ مطلبی نزدید و حالا که یک مثبت ضعیف شامل بورس شده اینچنین بر طبل می زنید و بر دهل می دمید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
شما چرا دلواپس شدی؟ انتظار داشتی با آب و تاب تیتر میزدن بورس منهدم شد؟!!! مثل تیتری که روز اول رسانه ملی و کیهان با ذوق مرگی زدن و بازار رو به تشنج کشیدن؟
بهرنگ
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۱
دهل ساز بادی نیست که بخواهند بر آن بدمند!!!
انتشار یافته: ۴