bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۴۱۹۳۸

خوشی‌های بی پایان بچه‌پولدارها

قادر باستانی

تاریخ انتشار: ۱۴:۰۶ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۴
یادداشت دریافتی- قادر باستانی؛ چندی است در محله‌های پولدارنشین تهران، ماشین‌های مدل بالایی را که دور دور می‌کنند، پلیس توقیف می‌کند. این کار تفریح دیگری به تفریحات مفرح بچه پولدارها افزوده است. آنها از هر برنامه جدید و جذاب خوش شان می‌آید.
 
چند روزی طول می‌کشد تا آنها ماشین خود را از پارکینگ پلیس تحویل بگیرند. در این مدت به دوستان و آشنایان خود پُز می‌دهند که ماشین ما هم توقیف شده است! این را می‌شود در صفحه ویژه این از ما بهتران در فضای مجازی مشاهده کرد.

آنها صفحه «بچه‌پولدارهای ایرونی» را در چند شبکه اجتماعی دارند و در این صفحه خاص، تصاویری از جوانان در ویلاها و پنت‌هاوس‌های آن‌چنانی و نوع زندگی‌ شاهانه‌شان، ساعت‌های لوکس، استخر و جکوزی و ماشین‌های گران قیمت خود منتشر می‌کنند.

آنها از سوزاندن موتور خودروی پنج میلیاردتومانی مازراتی، به عنوان مسابقه سرگرمی حرف می‌زنند. یکی‌‎شان، عکس ساعت مچی یک میلیارد تومانی‌اش را انتشار داده است.

از جمله تفریحاتی که در این صفحات آمده، کشیدن سیگار با اسکناس‌های ۱۰۰ دلاری و نگه‌داری حیواناتی چون پلنگ، شیر، مار و تمساح در باغ وحش‌های خصوصی‌شان است.

خلاصه هر چیزی که سرگرمی جدیدی به سرگرمی‌های بی پایانشان اضافه کند، در صفحه خود منعکس می‌کنند. حال داستان توقیف ماشین‌های میلیاردی توسط پلیس، تفریح جدید این جوانان پولدار است.

می‌گویند، ما این صفحه را ایجاد کردیم تا نشان دهیم، زندگی در ایران همیشه هم بد نیست! آنها از کاربران ثروتمند خواسته‌اند، تصاویر خوشگذرانی‌هایشان را در این صفحه به اشتراک بگذارند تا دنیا بفهمد که تصویر ساخته و پرداخته رسانه‌های مغرض غربی از ایران درست نیست.

واکنش مردم به این صفحات، واکنشی آکنده از عصبانیت، آمیخته با تأسف و حیرت است. اغلب سوال‌ و انتقادی که از صفحات مانور تجمل بچه‌پولدارها می‌شود، این است که شما از چه راهی ثروتمند شد‌ه‌اید که به آن افتخار می‌کنید.

جامعه‌شناسان طرح چنین مطالبی در فضای مجازی را نشانه‌های برآمدن یک طبقه اجتماعی جدید نوکیسه می‌دانند.

این مرفهین بی‌درد، با داشتن ثروت بادآورده، سودای شهرت دارند. انتشار تصاویر زندگی‌های رویایی‌شان که دل ملت را به درد می‌آورد، برایشان ارضاءکننده است. بخش مهمی از این نوکیسگان، در تلاطم اقتصادی هشت سال گذشته و تورم لجام‌گسیخته آن، به آلاف و اولوفی رسیده‌اند. تورم دردناکی که مردم فقیر را به استیصال کشید و طبقه متوسط شهری را به قعر فلاکت افکند و امروز حاصل تورم، در این ثروت‌های افسانه‌ای خود را نشان می‌دهد.

زمانی که اقتصاددانان دلسوز کشور، دسته دسته طومار می‌نوشتند و دولت وقت را از تبعات سیاست‌های نابخردانه انذار می‌دادند، آنان برآمدن چنین روزهایی را به عینه پیش‌بینی می‌کردند.

خیل جوانان بیکاری که بهترین سال‌های جوانی خود را تحصیل کردند و امروز با بالاترین مدارک دانشگاهی، برای پیدا کردن کار، حتی با کمترین دستمزد، تقلای بیهوده می‌کنند. جوانان سی سال گذشته‌ای که دیگر آرزوی ازدواج و تشکیل زندگی را حتی در رویا هم به‌سختی می‌توانند تصور کنند.

تصاویر خوشگذرانی غارتگران، اشک مادران و پدران فرسوده‌شده‌ای را درمی‌آورد که همه رویاهایشان برای خوشبختی فرزندان، دیگر نقش بر آب شده است. مادرانی که دیدن دامادی و عروسی فرزند، به آرزویی بعید رسیده است. مانور تجمل مرفهین بی‌درد، به ما یادآور می‌شود که کجا بودیم و به کجا رسیدیم. چه می‌خواستیم و چه شد.

شاید برخی چنین تصور کنند، همه این چیزهایی که بچه پولدارها در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند، تصویر اغراق شده‌ای از زندگی آنان باشد، اما بالاخره همه ما در این جامعه زندگی می‌کنیم و در خیابان‌ها تردد داریم و در کنار گوشه شهر، همه ما این افراد را می بینیم.

اما چاره چیست؟ مگر می‌توانیم به آنها خرده بگیریم که از کجا آورده‌اند؟ لابد باید قدردان این نورچشمی‌های دردانه هم باشیم که چهره میهن‌مان را در انظار دنیا خوب جلوه می‌دهند و با نمایش داشته‌های خود، اغیار را انگشت ‌به دهان می‌کنند و به حیرت وامی‌دارند!

اما من اجازه می‌خواهم از بچه‌پولدارها استدعا کنم که لطف کنند و از سودای شهرت بگذرند. غرق در بهشت برساخته خود، خوش باشند و چنین با به رُخ کشیدن تجملات‌شان، دل ملت را بیش از این به درد نیاورند.

کیو
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
پیشنهاد میدم ماشین این دوستان عزیز را در ازای یک روز کار خیریه در انجمن کودکان سرطانی ویا پرورشکاههای کودکان وآسایشگاههای سالمندان در اختیارشان بگذارند.خواهش میکنم مسئولین اینکارو بکنند قول میدم خیلی از این افراد با توجه به بنیه مالی وحس نوع دوستانه اشان منشا خدمان بزرگی شوند.
حسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
شک نکنید صد در صد این افراد از طبقه همان نوکیسگانی هستند که در 8 سال از هم گسیختگی اقتصادی این مملکت یک شبه به ثروتهای باد آورده رسیدند به هر حال از آن اختلاس های هزاران میلیلاردی که به قول یکی از مسئولان برخی از آنها هنوز علنی نشده بایستی شاهد یک چنین پس مانده هایی هم باشیم. دیروز در خیابان یک جوان شاید 18 ساله را سوار بر یک مرسدس اس ال کی دیدم جالبه طرف که در حال مکالمه با تلفن بود گوشی ای فون طلایی اش را هم به سمت شیشه و متمایل به بیرون پنجره خودرو گرفته بود که انگار می خواست به ملت حالی کند که علاوه بر ماشین گرانقیمت صاحب یک گوشی ایفون طلایی هم هستم ببینید و چشموتون در بیاد. والله به خدا کدام ثروتمندی که از راه تولید و زحمت چندین و چند ساله به مال و منالی رسیده باشد . پول زحمتکش اش را صرف خرید این اجناس لوکس برای خود و خانواده اش می کند یا اصلا او هم اهل خرید این وسایل باشد کجا ثروتش را در چشم ملت فرو می کند .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
با این که شدیداً معتقد هستم مادیات خوشبختی نمیاورد ولی باز هم نمی توانم به پولدارها حسودی نکنم. آنها همیشه در کانون توجه هستند.
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
در شرایط اقتصادی فعلی برای هر دلاری که از طریق فروش نفت و یا صادرات غیر نفتی حاصل میشه باید ارزش قائل شد، بنابراین وادرات خودرو هایی با موتور بالای 2000 سی سی رو ممنوع کنند، هیچ نیازی نیست که ماشینی با توان 300 اسب بخار وارد کشور بشه در حالیکه می توان با خودرویی که 150 اسب قدرت داره هم رانندگی کرد.

هیچ استثنایی هم نباید اجرا بشه ، اینکه فلانی ورزشکاره یا دیگری شغل خاصی داره پس حق داره ماشین بالای 2000 سی سی وارد کنه قابل قبول نیست.بله اگر وضعیت مملکت بهتر شد بعدا سیاست وادرات خودرو و سایر محصولات لوکس گرانقیمت که ارز بالایی نیاز دارن تغییر کنه اما فعلا باید اولویت وادرات محصولاتی باشن که مورد نیاز عامه مردم هستن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
از زمان هاشمی این موج درس شد و تابه امروز با شدت تمام ادامه دارد. هاشمی، خاتمی و احمدی نژاد همگی تقویت کننده این جریان بوده‌اند مراجعه شود به کتاب توسعه و تضاد دکتر رفیع پور سال 1376 که همه این چیزها را پیش بینی کرده است.
انتشار یافته: ۶
ناشناس
United Arab Emirates
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
شکاف طبقاتی تو ایران سر به فلک میزنه , دیدم که میگم