bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۴۶۸۸۵

ماموريت انتخاباتي روحانيون مبارز

تاریخ انتشار: ۱۳:۴۴ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۴
با وجود تحولات سياسي متعدد از ٢٨ سال پيش تا امروز تنها تشكل روحاني اصلاح‌طلب با همان طراوت سال‌هاي پاياني دهه ٦٠ فعاليت مي‌كند. مجمع روحانيون مبارز هنوز همان مقرري سالانه‌اي را كه امام خميني براي‌شان در نظر گرفته بود و در دوران زعامت رهبر انقلاب استمرار دارد، دريافت مي‌كند. از شلوغي و ترافيك بزرگراه صدر كه خلاص مي‌شويم جايي در بلوار شهيد كاوه ساختماني قديمي و دو طبقه بدون تابلو و هيچ نشاني محل دايمي تشكيلاتي است كه مخالفانش آن را تشكلي مرموز با عنوان پدرخوانده اصلاحات و موافقانش آن را يكي از موثرترين تشكل‌هاي سياسي ايران مي‌دانند. اينجا دفتر مجمع روحانيون مبارز است. جمعي از روحانيون انقلابي كه در گذر تمام اين سال‌ها دلبستگي‌شان را به امام و انقلاب حفظ كرده‌اند و هر بار كه پاي مصاحبه و حرفي مي‌افتد اين دلبستگي را بروز مي‌دهند. آنها دو هفته يك بار اينجا جمع مي‌شوند تا لابد گعده‌اي سياسي داشته باشند و وضعيت كشور را تحليل كنند.

از در كه وارد مي‌شويم قبل از آنكه سادگي سالن ورودي بخواهد جلب نظر كند دو قاب عكس روي ديوار روبه‌رو از امام خميني (ره) و رهبر انقلاب به چشم مي‌آيد. تصويري از امام خميني سمت راست ديوار و تصويري از رهبر انقلاب در سمت چپ كه انگار قدمتش به همان سال‌هاي ابتدايي زعامت ايشان مي‌رسد.

اين ساختمان در سال ٨٥ به مجمع روحانيون داده شد تا جايگزين دفتر قديمي و پرخاطره اين تشكل روحاني در حوالي خيابان پاستور شود. هر دو مكان هم توسط بنياد مستضعفان تامين شده است. اينجا نه دفتر حزب است و نه تشكيلاتي نظام‌مند با هدف سياست ورزي. دو يا سه نفر كه سال‌هاست كارهاي دفتر را انجام مي‌دهند هنوز هم حضور دارند. فرش و موكت‌هاي ساده‌اي كه پهن كرده‌اند يعني همان ابتداي ورود بايد كفش‌ها را درآورد. روي ديوارهاي سالن كوچك ورودي علاوه بر آن دو قاب عكس روبه‌رو يك قاب عكس هم از مجموعه تخت جمشيد به چشم مي‌خورد و باز دو عكس از مقام رهبري و امام خميني روي يك ديوار ديگر.

اعضا يكي يكي وارد مي‌شوند
قرار است جلسه ساعت ١٨:٣٠ دقيقه شروع شود. ٤٥دقيقه مانده به آغاز جلسه حجت‌الاسلام كيان ارثي نخستين عضو است كه وارد مي‌شود. نماينده چهار دوره مجلس شوراي اسلامي بود. نماينده‌اي كه به همراه محسن صفايي فراهاني و ابوترابي فرد سه عضو منتخب مجلس ششم در كميته پيگيري وضعيت دانشجويان بازداشت شده در غائله ١٨ تير ٧٨ بود. كميته‌اي كه با رايزني‌هاي فشرده توانست تقريبا تمامي دانشجويان بازداشتي در واقعه ١٨ تير را آزاد كند. پس از كيان ارثي، حجت‌الاسلام موسوي بجنوردي وارد مي‌شود. او اين روزها با اعلام حمايت اصلاح‌طلبان از كانديداتوري حسن خميني براي انتخابات مجلس خبرگان حسابي خبرساز شده است. سلام و عليك گرمي مي‌كند. هم قدم مي‌شويم همينطور كه از سالن وارد راهرو مي‌شويم تا به بخش ديگري از ساختمان برسيم از گرفتاري‌هاي دانشگاهي‌اش مي‌گويد كه اين روزها امانش را بريده است. هم قدم شدن ما با او همينجا تمام مي‌شود. هر كدام رنجي به جا مانده از اين سال‌ها دارند يكي شكنجه‌هاي دوران پهلوي و يكي نامرادي‌هاي دوران تازه.

بازگشت ابطحي از سفر
يك ربع بعد از موسوي بجنوردي، محمد‌علي ابطحي وارد مي‌شود. در تمام اين سال‌ها عكس‌هاي يواشكي و گاهي رسمي او تنها تصوير ما از جلسات مجمع روحانيون مبارز بوده است. زودتر آمده تا به قراري كه از قبل فيكس كرده بود، برسد. تازه از سفر برگشته است. اين را در جواب گلايه ما براي پاسخگو نبودن تلفن همراهش مي‌گويد.

مرد آرام اما موثر اصلاحات
بالاخره انتظار ما تمام مي‌شود و موسوي خوئيني‌ها مي‌آيد. مردي كه در تمام اين سال‌هاي اخير نه حضور رسانه‌اي جدي داشته و نه حتي موضع‌گيري رسمي اما هميشه در هاله‌اي از رمز و راز بوده است. مخالفانش او را مرد خاكستري اصلاحات مي‌نامند. نشريات و روزنامه‌ها هر از گاهي به بهايي و بهانه‌اي عكسش را بزرگ روي جلد مي‌آورند اما هر كه هر چه مي‌گويد از گذشته اين مرد مي‌گويد نه از حال و روز فعلي‌اش. احتمالا جز همان روحانيون مجمع كسي از آخرين تحليل‌هايش خبر ندارد. از در كه وارد مي‌شود نيم نگاهي به ما مي‌اندازد و وقتي معرفي مي‌كنيم تقريبا هيچ واكنشي ندارد. انگار اصلا انتظار نداشته قبل از جلسه ما را ببيند. با اينكه مي‌دانم حاضر به مصاحبه نخواهد بود اما باز درخواستم را مطرح مي‌كنم. كوتاه و مختصر مي‌گويد هيچ علاقه‌اي به انجام مصاحبه ندارد اما دعوت يك ديدار رسانه‌اي را رد نمي‌كند. چند قدم راه رفتن با مرد هميشه ساكت اصلاح‌طلب تمام مي‌شود و او به طبقه بالا مي‌رود.

‌ مجيد انصاري در جلسات غيبت نمي‌كند
از ميان چهره‌هاي مشهور هنوز چند نفري هستند كه نيامده‌اند. پيش از آنها حجت‌الاسلام مقدم هم وارد مي‌شود. گشاده‌رو‌تر از بقيه و خندان چند دقيقه‌اي گپ مي‌زنيم. مشغول صحبتيم كه تلفن مجمع زنگ مي‌خورد. يكي از اعضا در راه است. انگار نزديك شده باشد. در را باز مي‌كنند؛ مجيد انصاري، معاون پارلماني رييس‌جمهور مي‌آيد. دو سه برگ كاغذ با متني تايپ شده دستش است. تنها وارد مي‌شود. بدون محافظ. گويي محافظان براي حفظ حرمت جمع و مجمع قرار نيست داخل ساختمان هم همراه او باشند. سلام و عليكي مي‌كنيم و همان چند قدم را با او هم طي مي‌كنيم. كار زياد در دولت و فشارهاي سنگين او را از تك و تا نينداخته و سرحال و خندان پاسخ ما را مي‌دهد. قول و قرارمان را مي‌گذاريم و او هم به طبقه دوم مي‌رود.

بلافاصله پس از انصاري، علي اكبر محتشمي پور از راه مي‌رسد. مردي كه در مقاطع مختلف موضع‌گيري‌هايي داشته كه هنوز در خاطر سياسيون مانده است. قرار است چهارشنبه به نجف برود. عراق براي او خانه دوم است. طبق برنامه، دو هفته‌اي در نجف اقامت خواهد داشت و پس از آن دوباره به ايران مي‌آيد. مي‌گويد براي جلسه بعدي مجمع خودم را مي‌رسانم. گويي اعضاي مجمع هرچقدر هم گرفتاري داشته باشند، نمي‌خواهند اين گعده را از دست بدهند. گعده‌اي كه قدمت آنها بيش از دو دهه است. ساعت كمي از ٦:٣٠ عصر گذشته كه رسانه‌اي‌ترين چهره مجمع هم از راه مي‌رسد. عبدالواحد موسوي لاري، وزير كشور اصلاحات و رييس شوراي راهبردي انتخابات اصلاح‌طلبان. با او بيشتر از ديگران حرف مي‌زنيم. چند كلامي از انتخابات مي‌گوييم. نگراني جدي بابت انسجام اصلاح‌طلبان ندارد و اندك اختلاف‌سليقه‌هاي باقيمانده را هم قابل حل و فصل مي‌داند. از ميان اعضا يك نفر هنوز نيامده است. در حياط ساختمان به تعداد ميهمانان پژو جي ال ايكس و پژو پارس پارك شده است. بالاخره پرشياي مشكي هم مي‌آيد. يكي دو دقيقه بعد، نفر آخر هم از حياط پشتي به ساختمان وارد مي‌شود و پله‌ها را استوار بالا مي‌رود..

تصميمات انتخاباتي مجمع روحانيون مبارز
حجت‌الاسلام محمد مقدم، عضو مجمع روحانيون مبارز در گفت‌وگو با «اعتماد» كلياتي از جلسه دوشنبه شب اين نهاد سياسي و روحاني اصلاح‌طلب بيان كرد. به گفته او در اين جلسه پيشنهادات انتخاباتي برخي اعضا مطرح و براي بررسي بيشتر به كميته سياسي ماموريت‌هايي داده شده است.

در جلسه دوشنبه شب مجمع روحانيون مبارز چه مسائلي مورد بررسي قرار گرفت؟
معمولا جلسات مجمع به صورت مرتب هر دو هفته يك‌بار انجام مي‌شود. دوشنبه نيز طبق روال اعضا در جلسه شركت كردند و اخبار سياسي و فرهنگي و همچنين اخبار مهم داخلي و خارجي توسط دو عضو مجمع مطرح مي‌شود.

‌ مسووليت جمع‌آوري اين اخبار با چه كساني است؟
اخبار فرهنگي را آقاي ابطحي و اخبار سياسي را بنده جمع‌آوري و ارايه مي‌كنيم.

‌ بعد از ارايه اخبار دستور بعدي چه موضوعي بود؟
معمولا به اين شكل انجام مي‌شود كه اگر خبري جا بماند يا از ديد يكي از اعضا اهميت داشته باشد مطرح مي‌شود تا بحث تكميل شود كه اين كار نيز انجام شد.

‌ پس از آن چه مسائلي مورد بررسي قرار گرفت؟
بخش عمده وقت جلسه گزارشي بود از وضعيت جريانات و گروه‌هاي اصلاح‌طلب در مركز و استان‌ها كه توسط دوستان ارايه شد. همچنين نقطه نظرات و رايزني‌هاي عمده و كلي براي هر دو انتخابات امسال و به ويژه انتخابات مجلس شوراي اسلامي صورت گرفت و اعضا موضوع اين انتخابات را به بحث گذاشتند.

‌ آيا تصميماتي هم گرفته شد؟
بله. تصميماتي در اين حوزه گرفته شد. با تصميم اعضا به كميته سياسي ماموريت داده شد تا اين پيشنهادات را بررسي كرده و راهكارهايي براي ايجاد زمينه بهتر جهت حضور مردم پيشنهاد كند.

جزييات اين تصميمات چه بود؟
تصميمات بيشتر كلي بود و رايزني‌هايي صورت گرفت كه قرار شد در كميته سياسي بحث شود.

‌ در كميته سياسي چه كساني عضويت دارند؟
مجمع روحانيون مبارز كميته فرهنگي و سياسي دارد. براي هر كدام راي‌گيري شده و تعدادي از دوستان عضو هستند. كليت مساله با رييس دولت اصلاحات است و دبيركل هم كه آقاي موسوي خوئيني‌ها هستند و دبير اجرايي هم آقاي مجيد انصاري. علاوه بر اين عزيزان آقايان محتشمي‌پور و موسوي لاري نيز در اين كميته حضور دارند.

‌ در مورد انتخابات خبرگان هم بحث داشتيد؟
در مورد خبرگان هم بحث‌هايي انجام شد. به هر حال مجمع روحانيون مبارز به عنوان يك تشكل روحاني وظيفه دارد برنامه‌هاي انتخاباتي خود را تنظيم كند.

‌ مجمع با چه رويكردي وارد انتخابات مي‌شود؟
مجمع به دنبال راهكارهايي است تا بتواند در هماهنگي با جريان اصلاحات پروژه انتخابات را به پيش ببرد.