bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۴۷۹۳۴

پیشنهادی به عالی‌جنابان آموزش و پرورش

تاریخ انتشار: ۱۴:۲۲ - ۰۴ مهر ۱۳۹۴
یادداشت دریافتی- محمدصادق محمدی وفایی؛ هرسال که فصل ثبت نام دانش آموزان فرا می‌رسد، بحث اخذ وجه از والدین در جامعه مطرح می‌شود و در صدا و سیما و سایت‌ها بازتاب پیدا می‌کند. عالی جنابان وزارت آموزش و پرورش نیز اخذ هر گونه وجهی را در هنگام ثبت نام ممنوع اعلام می‌کنند.

اما در میدان ثبت نام چون گفته می‌شود جناب مدیر! به فرمودهٔ وزیر آموزش و پرورش اخذ وجه تحت هر عنوانی قانونی نیست لبخندی را نثارت می‌کنند!

چون امام علی (ع) فرموده‌اند: «کسی که امربه معروف و نهی از منکر نکند مرده‌ای است در میان زندگان» سه نکته را تقدیم تصمیم سازان و عالی جنابان آموزش و پرورش می‌کنم:

نکته اول:
نیاز به قانون و اعمال آن در جامعه، از ضروریات بدیهی و مورد قبول همهٔ جوامع متمدن است. برخی از نظریه پردازان مانند «افلاطون» و «ابونصر فارابی» مدینه فاضله را به عنوان جامعه آرمانی مطرح کرده‌اند؛ که شاید اشاره به‌‌ همان جامعه قانونمند باشد.

بزرگان نیز به قوانین احترام ویژه‌ای گذاشته‌اند. در هنگام صدور حکم اعدام «سقراط» به او گفتند: فرار کند و سقراط گفت: فرار کردن «قانون‌شکنی» است.

امام خمینی (ره) نیز بر قانون پذیری تاکید داشتند هر چند آن قانون خلاف میل افراد و اشخاص باشد در اندیشه و عمل امام مطیع قانون بودن امری واجب است از اینرو خطاب به بنی صدر فرمودند: «نمی‌شود از شما پذیرفت که قانون را قبول نداریم، غلط می‌کنی قانون را قبول نداری، قانون تو را قبول ندارد. اگر می‌خواهید از صحنه بیرونتان نکنند، پیرو قانون باشید»

مقام معظم رهبری هم «قانون» را در تمام امور کشور فصل الخطاب می‌دانند تا زندگی مردم و امور جامعه روان شود و بی‌قانونی را موجب پایمال شدن مصالح مردم دانسته و تأکید می‌کنند: «اصرار بر رعایت نکردن قانون موجب گره خوردن کار‌ها خواهد شد؛ بنابراین همه باید قانون را محترم بشمارند.»

نکته دوم:
چند سال است انهم در دولت‌های متعدد و با گرایش‌های متفاوت با آمدن فصل ثبت نام دانش آموزان (در برخی از مدارس) مبالغی در هنگام ثبت نام تحت عناوین متعددی اخذ می‌شود و چون گفته می‌شود گرفتن این پول‌ها در مدارس دولتی خلاف قانون است. شما‌ها طبق کدامین قانون ثبت نام‌ها را پولی کرده‌اید؟

چون دستشان از قانون خالی است، قانونی و جواب قانع کننده‌ای تحویلت نمی‌دهند. بنده خود به عنوان ولی دانش آموزی که در مقاطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستانی، دانش اموز داشته‌ام و زیر چ‌تر و مهر و محبت نظام آموزش و پرورش بوده‌ام در طول چند سال و چند دولت جواب‌های متعددی برای پرداخت این وجه دریافت کرده‌ام که برخی از این جواب‌ها عبارتنداز:

جواب یکم:
اگر این پول را نمی‌دهی و این شرایط را نمی‌پذیری، بچه‌ات را به مدرسه‌ای دیگر ببر!

دوم:
در این مدرسه کلاس‌های فوق برنامه وجود دارد و این پول بابت دروس اضافی است!

راستی اگر کسی فوق برنامه نخواهد چی؟ برود مدرسه‌ای دیگر!

سوم:
مدرسه هیات امنایی شده است!

نمردم و هیات امنایی را هم دیدم به جان خودم، بعد از هیات امنایی جز اخذ آن پول هیچ تغییری را ندیدم و آش‌‌ همان آش و کاسه‌‌ همان کاسه بود!

چهارم:
اجباری نیست ولی چون از هر دانش آموزی فلان مبلغ را گرفته‌ایم اگر فرزند شما، آن پول را پرداخت نکند عدالت اجرا نمی‌شود!

برادر من! به چه دلیل از هر دانش آموزی آن مبلغ را دریافت کرده‌اید؟

پنجم:
آن یکی فرمود واقعیت این است مدرسه خرج دارد و سرانه دانش آموزان را یا نمی‌دهند یا کم می‌دهند و با این حال یابا تاخیر فراوان می‌دهند. بنابراین چاره‌ای جز کمک گرفتن از اولیا نداریم.

ششم:
برخی نیز چند روز و یا چند ماه بعد از ثبت نام، به اجبار پول طلب پول می‌کنند و در جمع دانش آموزان، اخطارهای شدیدی را نثار دانش آموزانی که هیچ وجهی را پرداخت نکرده‌اند، می‌کنند!

نکته سوم:
با توجه به اینکه طبق قانون مدارس دولتی تحت هر عنوان برای ثبت نام دانش آموزان حق گرفتن هیچ وجهی را ندارند و از سویی هر دولتی که می‌آید و هرچه می‌گذرد، گستره پول بگیران گسترده‌تر می‌شود و گرفتن پول در هنگام ثبت نام دانش آموزان علنی‌تر می‌شود و تا جایی که بنده می‌دانم (در شهر قم) هر مدرسه‌ای طبق سلیقه و نظر پرسنل مدیریتی خود، مبلغی را در هنگام ثبت نام دانش آموزان در نظر می‌گیرد پیشنهاد می‌کنم (اگر نمی‌توانند از گرفتن این پول‌ها، جلوگیری و خودداری کنند) برای نظم در امور، حرمت قانون و نشکستن قبح قانون شکنی، در مورد ثبت نام دانش آموزان قانونی صریح و شفاف و متناسب با جیب مردم به تصویب رسانده شود. اگر هم قانون اساسی چنین اجازه‌ای نمی‌دهد چاره‌ای دیگر غیر از قانون شکنی اندیشیده شود.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۷/۰۴
جناب محمد صادق وفایی
نمی دانم شغل شما چیست
طبق قانون دولت ها با ازا هر دانش آموز باید به مدارس سرانه بپردارند حدود یک ونیم میلیون تومان برای هر دانش آموز که حدود ۵ یا ۶ سال است پرداخت نشده است واگر همین مبالغ جزیی هم نباش به جرات می توان گفت باید در مدارس را بست
الان مدیران مدارس با همین وجوه وبا کمک بعضی خیرین مدارس را می گردانند متاسفانه والدین هم کیفیت آموزش می خواهند ولی حاضر نیستند ماهانه مبلغ ده هزار تومان برای تحصیل فرزند خود به مدرسه کمک کنند ولی تبلت چند صد هزار تومانی می خرند
قبض آب ،برق وباز مدارس براهمین وجوه پرداخته می شود هیچ مدیری این مبالغ را در جیب خود نگذاشته است
به نظر میرسد باید دیدگاهمان را در این مورد اصلاح کنیم
خانواده هایی را داریم که حاضر نیستند یک ریالبه مدرسه دولتی کمک کنند ولی سال بعد فرزند خود را در مدرسه غیر انتفاعی با هزینه میلیونی ثبت نام می کند بدون اینکه امکانات متفاوت ویا آموزش خاص متفاوتی داشته باشند
صحبت در این مورد زیاد است
انتشار یافته: ۱
bato-adv
bato-adv
bato-adv