bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۵۰۳۰۷

درخواست اعلام جرم علیه زاکانی

تاریخ انتشار: ۰۹:۴۴ - ۲۹ مهر ۱۳۹۴
پایان ماراتن هسته‌ای در بهارستان، پایان مخالف‌خوانی‌های اقلیتی که همه توان خود را برای عملی‌نشدن توافق به کار بسته بودند، نبود. پس از آنکه رئیس مجلس در چند سخنرانی پی‌درپی، جزئیات روند بررسی و تصویب طرح نحوه اجرای برجام را تشریح و از توافق هسته‌ای دفاع کرد، بازهم علی زاکانی که یکی از لیدرهای مخالفان برجام در مجلس بود، در سخنانی، مصوبه مجلس را ناشی از سطحی‌نگری نمایندگان دانست و نقل‌قول‌های رئیس مجلس را از جلسه حساس شب تصویب طرح کذب محض خواند، اما این ادعای زاکانی با واکنش تند برخی اعضای سرشناس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همراه شد و در ادامه جعفرزاده ایمن‌آبادی، از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه نیز به سخنان زاکانی پاسخ داد.

تکذیب  تکذیب
براساس گزارشی که روز گذشته خبرگزاری خانه ملت، از واکنش‌های نمایندگان به زاکانی منتشر کرد، علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، مجلس با اشاره به اینکه زاکانی تأکید داشته گفتن اینکه پرونده هسته‌ای، پرونده رهبری است، ظلم است، توضیح داد: «از آنجایی که پرونده هسته‌ای در سال‌های گذشته اهمیت ویژه‌ای داشته است مسئولیت آن به شورای‌عالی امنیت داده شد، نه ارگان دیگری. از آنجایی که مصوبات شورای‌عالی امنیت بدون تأیید مقام معظم رهبری ارزش ندارد، اینکه دکتر لاریجانی بگویند پرونده هسته‌ای، پرونده رهبری است، از این باب کاملا صحت دارد». او همچنین با بیان اینکه زاکانی تلاش دارد بگوید دیدار دکتر لاریجانی، شمخانی و حجازی دروغ است، توضیح داد: «در دیداری که با دبیر شورای‌عالی امنیت ملی داشتم، آقای شمخانی تأیید کرد چنین دیداری انجام شده و دروغ‌بودن آن کذب محض است. شمخانی جلسه سه‌جانبه را صراحتا تأیید کرده است؛ بنابراین قابل تکذیب نیست».

 زاکانی پیراهنش را  در  بیاورد
همچنین منصور حقیقت‌پور، نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز با اشاره به سخنرانی علیرضا زاکانی در جمع دانشجویان بسیجی، خطاب به این نماینده توصیه کرد: «علیکم بالتقوا» را سر لوحه سخنرانی‌ها و اقدامات آینده‌اش قرار دهد و با بیان این جمله خطاب به زاکانی که درست نیست برای نیل به اهدافمان به هر وسیله متوسل شویم، یادآوری کرد زاکانی زمانی خطاب به منتقدان گزارش برجام کمیسیون، عنوان کرده بود: «همه حرف‌های این افراد، جواب دارد و نشان می‌دهد اینها می‌خواهند در این مملکت دیکتاتوری راه بیندازند. من گفتم اگر شما بخواهید این کار را بکنید من پیراهنم را از تن درمی‌آورم و در خیابان به همه مردم خواهم گفت، شما چه می‌خواهید بکنید». حقیقت‌پور پس از اشاره به این موضوع گفت: «بهتر است آقای زاکانی پیراهنش را دربیاورد و کاری که می‌خواست را انجام دهد!»

مردم تهران در انتخاب‌هایشان دقت کنند
اما واکنش عوض حیدرپور، دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، از دو مقام قبلی تندتر بود و او صراحتا خواستار اعلام جرم علیه زاکانی شد. حیدرپور در پاسخ به اظهارات علیرضا زاکانی در جمع دانشجویان بسیجی گفت: «واکنش زاکانی به طرح یک‌فوریتی مربوط به برجام در واقع تحریف یک جلسه تاریخی در قوه‌مقننه است. زاکانی هم جلسه علنی رسیدگی را تحریف کرده و هم به امضا‌کنندگان طرح توهین کرده است».

این عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت تأکید کرد: «با رأی نمایندگان مجلس، کمیسیون ویژه‌ای برای بررسی برجام تشکیل شد و ریاست آن برعهده زاکانی قرار گرفت، اما به نظر ما آن کمیسیون مسیر انحرافی را طی می‌کرد که خدا را شکر مأموریت آن تمام شد، بنابراین او حق ندارد، مجلس، نمایندگان و قوه ‌مقننه را دروغ‌گو خطاب کند». حیدرپور افزود: «آقای زاکانی چه مسئولیتی دارد که موضوعات مطرح‌شده در صحن علنی را تکذیب می‌کند؟ مردم تهران در تصمیم‌گیری‌هایشان در انتخابات آینده باید توجه داشته باشند که به چه کسی رأی می‌دهند».

علیه زاکانی اعلام جرم شود
حیدرپور در ادامه با بیان اینکه زاکانی به خود اجازه داده مجلس را تنها به این دلیل که به هدف خود نرسیده است، به چالش بکشد، ادامه داد: «زاکانی تصور می‌کند مجلس خانه شخصی اوست».

او همچنین از لاریجانی و دفتر حقوقی مجلس خواست علیه زاکانی اعلام جرم کنند تا دادگاه به اتهاماتی که این نماینده به رئیس مجلس و قوه ‌مقننه زده است، رسیدگی کند.

حیدرپور با بیان اینکه زاکانی دکتر لاریجانی را دروغ‌گو نامیده، گفت: «این نماینده باید در دادگاه اظهارات و اتهاماتی را که به مجلس، رئیس قوه قانون‌گذاری و وکلای مردم زده است اثبات کند، اگر نتواند ادعاهای خود را ثابت کند، باید محکوم شود. اگر به اتهاماتی که زاکانی به مجلس وارد کرده رسیدگی نشود، سنگ روی سنگ بند نمی‌شود. او ادعا می‌کند دیدار لاریجانی با شمخانی و حجازی دروغ است، این در حالی است که دفتر مقام معظم رهبری این دیدار را تأیید و تأکید کرده که حجازی مستقل و مجاز از دفتر نیست. باید با طرح شکایت از زاکانی در مرجع قانون دقیقا اتهاماتی که به مجلس وارد کرده است، رسیدگی شود».

توهین زاکانی به مقامات عالی‌رتبه نظام
حسین سبحانی‌نیا، از اعضای هیأت‌رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز با انتقاد از اظهارات زاکانی درباره سطحی‌نگری نمایندگان مجلس در تصویب طرح برجام، گفت: «بیش از ١٦٠ نماینده به تصویب این طرح رأی دادند، ازاین‌رو سطحی‌نگرخواندن این اقدام به طور حتم توهین به کل نمایندگان مجلس است».

او همچنین با اشاره به اظهارات زاکانی مبنی‌بر رد نشست سه‌جانبه رئیس مجلس، شمخانی و یکی از مسئولان دفتر مقام معظم رهبری گفت: «متأسفانه این طیف از افراد مدام چشم خود را بر حقایق می‌بندند و تنها تفکرات ذهنی خود را تکرار می‌کنند، حال اگر زاکانی اعلام می‌کند که رئیس مجلس در این رابطه خلاف واقع گفته، قطعا من هم می‌توانم بگویم که زاکانی اشتباه می‌گوید». سبحانی‌نیا ادامه داد: «این موضوع قابل‌توجه است که بعد از گفته دکتر لاریجانی درباره نشست سه‌جانبه با شمخانی و یکی از مسئولان دفتر رهبر معظم انقلاب، هیچ‌کدام از مقامات این مسئله را تکذیب نکردند که این نشان‌دهنده صحیح‌بودن این موضوع است، ازاین‌رو اظهارات زاکانی درباره کذب‌بودن این نشست، به‌نوعی توهین به مقامات عالی‌رتبه نظام است».

هشدار نسبت به تشنج‌آفرینی به بهانه برجام
هم‌زمان با این واکنش‌ها، غلامعلی جعفرزاده‌ایمن‌آبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، هم در واکنش به اظهارات زاکانی مبنی‌بر زیرسؤال‌بردن عملکرد مجلس در مسئله برجام، گفت: «این افراد از ابتدا به فرامین رهبر معظم انقلاب عمل نکردند و در جهت دوقطبی‌کردن جامعه در موضوع برجام حرکت کردند. رهبر معظم انقلاب بارها نسبت به این دست اقدام و اظهارات هشدار داده بودند و به اعتقاد من معظم‌له همواره نگران رفتار همین نیروها بوده‌اند».

جعفرزاده هشدار داد: «مشخص نیست که اصرار برخی نمایندگان مجلس برای تبدیل مسئله برجام به یک موضوع تشنج‌آفرین و آوردن این مسئله به کف خیابان‌ها با چه هدفی صورت می‌گیرد، ازاین‌رو من تقاضا دارم که این افراد برای یک‌بار هم که شده نصایح رهبری را مطالعه کنند و از پرخاشگری به مقامات عالی‌رتبه کشور و از بروز تنش و فتنه در کشور اجتناب کنند». او افزود: «افرادی مانند زاکانی در ٤٠ روز کار کمیسیون ویژه برجام، به اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان پرخاش و توهین کردند، بنابراین این افراد با ادامه‌دادن این سیاست‌ها به‌نوعی خود را زیر سؤال می‌برند. این افراد به چه حقی به نمایندگان توهین می‌کنند، چه کسی اعلام کرده که این افراد از دیگر نمایندگان، نماینده‌تر بوده و حق توهین به دیگران را دارند؟ واضح و مبرهن است که دغدغه‌های مردم به‌هیچ‌وجه دغدغه‌های این افراد نیست و آنها نمی‌توانند خوشحالی مردم را ببینند».