فرارو- حمایت جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از محمود احمدی نژاد محل تردید است. در حالی که چند روز پیش آیت الله یزدی، رئیس این جامعه طی اطلاعیه ای اعلام کرد اکثریت اعضای جامعه مدرسین از رئیس جمهور حمایت می کنند اما یک عضو این جامعه در گفتگو با یکی از رسانه ها اعلام کرد این اطلاعیه به معنای حمایت رسمی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از احمدی نژاد نیست.
به گزارش «فرارو»، در اطلاعیه آیت الله یردی آمده بود: «پس از بررسيهاي لازم اکثريت اعضاي محترم جامعه مدرسين حوزه علميه قم حمايت خود را از کانديداتوري جناب آقاي دکتر محمود احمدي نژاد اعلام نمودند.»
پس از اطلاعیه ایشان یکی از اعضای این جامعه اعلام کرد: « طبق این آییننامه، جامعه برای موضعگیری انتخاباتی به موافقت دو سوم اعضای جامعه نیاز وجود دارد و به دلیل آن که 32 عضو از مجموع 48 عضو جامعه مدرسین از آقای احمدینژاد حمایت نکردهاند، نمیتوان از حمایت جامعه مدرسین خبر داد.»
این مسئله نشان داد اگرچه محمود احمدی نژاد اکثریت شکننده را در جامعه مدرسین به دست آورده است اما موقعیت تثبیت شده ای در این نهاد روحانی دارد و نمی تواند روی حمایت رسمی آنها از خود در انتخابات ریاست جمهوری حساب باز کند.
در این راستا دیروز نیز حجت الاسلام «محمودرضا جمشيدي» در گفتگو با فارس اعلام کرد از 54 عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم 30 نفر به احمدي نژاد راي داده اند. بر مبناي آيين نامه جامعه مدرسين دوسوم کل اعضا بايد به يک تصميم داخلي راي دهند ولي در جريان تصميم گيري براي حمايت از کانديداتوري محمود احمدي نژاد در انتخابات رياست جمهوري دهم، 24 نفر راي مثبت نداده اند و آرا به حد نصاب لازم نرسيده بود.
پیش از این نیز جامعه روحانیت مبارز به عنوان اصلی ترین تشکل جریان اصولگرایی به نتیجه حمایت از احمدی نژاد نرسید و اعلام کرد که در انتخابات فقط مردم را به مشارکت تشویق خواهد کرد و به صورت مصداقی از کسی حمایت نخواهد کرد.
پس از روی کار آمدن محمود احمدی نژاد بسیاری از علمای شیعه انتقادات بسیاری نسبت به عملکرد اقتصادی دولت و همچنین بی توجهی آن به تذکرات علما داشتند و در برخی موارد نیز میان دولت و برخی علما تقابل پیدا می شد و برخی از اطرافیان دولت با ادبیاتی نادرست درباره روحانیون صحبت می کردند.
اقدامات دولت نهم به گونه ای بوده است که رئیس حوزه علمیه قم بگوید: « دولت نهم شان علما را نادیده گرفته است.»
این اظهار نظر آیت الله مظاهری در حالی صورت گرفت که رئیس جمهور طی سفر خود به استان اصفهان به دیدار ایشان رفت و شاهد انتقاد این عالم روحانی از دولت خود بود.
آیت الله موسوی تبریزی نیز می گوید: « بیاعتنایی دولت به حوزهها، باعث شده که گاهی علما و مراجع حوزهها، ملاقاتهای خود را با مقامات دولتی لغو کنند.»
دبیرکل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم معتقد است: «برخلاف شعارهایی که از سوی دولت نهم داده میشود، واقعیت آن است که دولت توجهی به توصیههای بزرگان حوزهها ندارد.»
دولت نهم از ابتدی روی کار آمدن خود ادعای رابطه ای خدشه ناپذیر با علما داشت اما هرچه بیشتر از عمر دولت محمود احمدی نژاد می گذشت شعله های انتقاد حوزه ها از دولت محمود احمدی نژاد بیشتر زبانه می کشید و بر بی توجهی مقامات دوتی به علما نیز افزوده می شد.
در یک نمونه، پس از آنکه دولت نسبت به انتقادات علما درباره اظهارات مشایی در خصوص دوستی با ملت اسرائیل بی اعتنایی کرد برخی از علما تصمیم گرفتند دیگر مقامات دولتی را به حضور نپذیرند.
به گزارش خبرگزاری مهر در شهریور ماه سال گذشته حضرات آیات، مکارم شیرازی ،صافی گلپایگانی و نوری همدانی جلسه محرمانه ای برگزار کردند تا درباره چگونگی برخورد با بی توجی های دولت تصمیم گیری کنند.
به هر تقدیر عمر چهار ساله دولت محمود احمدی نژاد در شرایطی به پایان می رسد که در ایندوره انبوه بی توجهی و بی احترامی به علما را شاهد بودیم و اکنون که دولت اصولگرای نهم احتیاج بسیاری به حمایت نهادهای روحانی به عنوان پایگاه سنتی جریان اصولگرایی دارد، عدم حمایت جامعه روحانیت مبارز و حمایت شکننده مجمع مدرسین حوزه علمیه قم از دولت محمود احمدی نژاد پاسخی است به مواجهه این دولت با نهادهای مرجع شیعه.