bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۵۳۳۷۱

آسکاریس احتمال بارداری را افزایش می‌دهد!

تاریخ انتشار: ۱۰:۳۸ - ۳۰ آبان ۱۳۹۴
آسکاریس احتمال بارداری را افزایش می‌دهد!
دانشمندان می‌گویند نوعی کرم آسکاریس باروری زنان را افزایش می‌دهد.

این تحقیق که در نشریه ساینس منتشر شده نتیجه ۹ سال تحقیق در مورد ۹۸۶ نفر از بومیان چیمان در بولیوی است. سبک زندگی این بومیان به انسان‌های شکارچی-گردآورنده بسیار شبیه است.
تاثیر کرم‌های روده ‌بر سیستم ایمنی انسان پدیده‌ای شناخته شده است، این کرم‌ها باعث کاهش واکنش سیستم ایمنی می‌شوند تا بتوانند در روده انسان زنده بمانند.

دانشمندان معتقدند این تاثیر از نظر تکاملی اهمیت حیاتی داشته چون انسان‌های اولیه همزیستی بسیاری با این انگل‌ها داشته و بسیاری از آنها چنین کرم‌هایی را در روده داشتند بنابراین کاهش واکنش سیستم ایمنی امکان بقا را هم برای انسان و هم برای کرم فراهم کرده است.

از همین رو برخی محققان معتقدند با کاهش شیوع این کرم‌ها، بیماری‌های ناشی از واکنش دستگاه ایمنی مثل آلرژی‌ و آسم، دیابت نوع اول، ام‌اس و بیماری‌های مفصلی شیوع بیشتری پیدا کرده است.

البته از سوی دیگر، کاهش فعالیت سیستم ایمنی باعث افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های عفونی دیگر از جمله سل، مالاریا، هپاتیت و اچ‌آی‌وی می‌شود.

اما پژوهشگران آمریکایی و فرانسوی که این تحقیق را در بولیوی انجام داده‌اند متوجه شدند که این تغییر سیستم ایمنی باروری زنان را ۲۲ درصد افزایش می‌دهد.

آسکاریس بزرگ (Ascaris Lumbricoides) که هفتاد درصد جمعیت چیمان‌ها حامل آن هستند، باعث حاملگی در سن پایین‌تر و کاهش فاصله بین حاملگی‌ها می‌شود، متوسط تعداد فرزند در بین چیمان‌ها، ۹ فرزند است.

اما تمام کرم‌های روده چنین تاثیری ندارند، مثلا آلودگی با کرم‌های قلابدار (کرم‌های روده کوچک که از خون جدار روده تغذیه می‌کنند) باعث کاهش باروری، زایمان زوردس و عدم رشد کافی جنین و کم‌خونی شده و به طور متوسط تعداد فرزندان سه تا کمتر می‌شود.

پروفسور آرون بلک‌ول، یکی از نویسندگان این تحقیق، به بی‌بی‌سی گفت تاثیر کرم‌های روده بر باروری، به طرز غیرمنتظره‌ای "زیاد" است:

"ما فکر می‌کنیم این تاثیرات احتمالا ناشی از تغییر سیستم ایمنی زنان به علت این انگل‌ها است، به این ترتیب باردار شدن برای آنها آسانتر یا سخت‌تر می‌شود."
آسکاریس احتمال بارداری را افزایش می‌دهد!

کرم قلابدار
به عقیده پروفسور بلک‌ول، استفاده از این نوع کرم برای باروری "احتمالی کنجکاوی‌برانگیز" است اما تا زمانی که بتوان چنین درمانی را توصیه کرد راه درازی در پیش است.

در حالیکه باکتری‌ها و ویروس‌ها سعی می‌کنند با تکثیر انفجاری سیستم ایمنی را مغلوب کنند کرم‌های روده استراتژی کاملا متفاوتی دارند.

به گفته پروفسور ریک میزلز متخصص کرم‌شناسی، کرم‌های روده "به آهستگی رشد می‌کنند" و به آرامی "سیستم ایمنی انسان را سرکوب می‌کنند" و به همین ترتیب هم تاثیر واکسن‌ها و شدت آلرژی را کم می‌کنند.

پروفسور آلن پیسی متخصص باروری در دانشگاه شفیلد نتایج این تحقیق را "شگفت انگیز و کنجکاوی‌برانگیز" خواند و گفت برای اینکه احتمال بارداری در زنانی که از لقاح مصنوعی (IVF) استفاه می‌کنند بیشتر شود تا به حال داروهایی آزمایش شده‌اند که هیچ‌کدام موفقیت‌آمیز نبوده است.

او به بی‌بی‌سی گفت: "با اینکه من نمی خواهم توصیه کنم که زنان برای افزایش باروری سعی کنند آلوده به کرم‌های حلقوی شوند، تحقیق در مورد سیستم ایمنی زنانی که این کرم را در روده دارند می تواند در نهایت به داروهایی جدید و متفاوت در درمان ناباروری منجر شود."

آسکاریس حلقوی بزرگ یکی از شایع‌ترین انواع کرم روده در دنیاست و تا یک سوم جمعیت دنیا (بیش از ۱.۵ میلیارد نفر) به آن مبتلا هستند.

این کرم می‌تواند تا ۳۵ سانتی‌متر طول و حدود پنج میلی‌متر قطر داشته باشد.

این نوع آسکاریس در ایران هم شیوع دارد و بر اساس یک تحقیق ملی ۱.۵ درصد جمعیت به آن مبتلا هستند، البته شیوع این کرم در مناطق مختلف متفاوت است و برای مثال شیوع آن در شمال‌غربی ایران و در مناطق روستایی بیشتر است.

عدم رعایت بهداشت، آب آشامیدنی ناسالم، آلودگی خاک و عدم بهداشت مواد غذایی از دلایل اصلی شیوع این کرم هستند، به عبارت دیگر کرم‌های روده هم مثل بسیاری بیماری‌های عفونی دیگر، محصول فقر و توسعه نیافتگی هستند.
منبع: بی بی سی
bato-adv
bato-adv