bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۵۳۸۷۳
محمد درویش در گفتگو با فرارو تحلیل کرد

جنگ آب شدت می‌گیرد؟!

«در یک برآورد خوش بینانه دست کم 80 درصد بحران آب در ایران ناشی از مدیریت نامتوازن با توانمندی های اکولوژیکی سرزمین ایران است و تنها 20 درصد آن ناشی از تنگناهای اقلیمی و خشکسالی است.»

تاریخ انتشار: ۱۰:۵۴ - ۰۷ آذر ۱۳۹۴
فرارو- یک کارشناس محیط زیست با اشاره به موضوع بحران آب در کشور گفت: «در یک برآورد خوش بینانه دست کم 80 درصد بحران آب در ایران ناشی از مدیریت نامتوازن با توانمندی های اکولوژیکی سرزمین ایران است و تنها 20 درصد آن ناشی از تنگناهای اقلیمی و خشکسالی است.»

اگرچه چند ماه پیش برخی کارشناسان در همایشی با موضوع «آب، فرهنگ و جامعه» عنوان کردند ایران تا پنج سال آینده شاهد جنگ فراگیر آب در داخل شهرها و بین مناطق و استان‌ها خواهد بود؛ اما اکنون و خیلی زودتر از آن موعد خبرهایی مبنی بر اختلافات و اعتراضات درباره موضوع آب در مناطق مختلف کشور منتشر می شود. بحران آب چه تبعاتی برای کشور در بر دارد؟

جنگ آب شدت خواهد یافت
محمد درویش مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با فرارو گفت: «در صورت تداوم غلبه تفکر سازه ای در مدیریت آب، یعنی تفکری که منجر به سدسازی مداوم و اجرای طرح های انتقال آب بین حوزه ای می شود، بیم آن می رود که جنگ آب در ایران شدت پیدا کند.»

وی ادامه داد: «اکنون نشانه هایی از کدورت میان خوزستانی ها و اصفهانی ها بروز کرده و هموطنان خوزستانی به شدت به تعدد طرح های انتقال آب بین حوزه ای و سدسازی ها اعتراض دارند. همچنین اینگونه اختلافات میان هموطنان ما در منطقه سامان در سرشاخه های کوهرنگ با کاشانی ها وجود دارد که به شدت درباره تونل گلاب 1 و 2 اعتراض دارند.»

وی افزود: «بختیاری ها نیز درباره طرح بهشت آباد با اصفهانی ها اختلاف دارند و مردم منطقه ناقان با بروجنی ها درباره طرح انتقال آب سبزکوه مشکل دارند. همچنین مردم الیگودرز با مردم قم درباره حقابه به شدت مشکل دارند و مردم منطقه تالوار هم اعتراضاتی به دلیل سدی که قرار است در زنجان افتتاح شود و هنوز افتتاح نشده دارند.»

این کارشناس محیط زیست اظهار کرد: «همچنین مردم منطقه میناب در هرمزگان به شدت نسبت به احداث سد استقلال معترض هستند و معتقدند حقابه تالاب جلگه حاصلخیز میناب برای نیازهای صنعت و شرب به بندرعباس انتقال پیدا کرده است. در منطقه ورزنه همین مشکل را مردم شرق اصفهان با یزدی ها دارند و مردم زرین گل در علی آباد کتول نیز با مردم شاهرود و سمنان درباره طرح انتقال آب مشکل دارند.»

وی ادامه داد: «لذا دولت باید به جای غلبه این تفکر در مدیریت آب کشور و برهم زدن تراز آبی حوزه های آبخیز کشور که منجر به بروز کدورت هایی میان مردم می شود که حتی اگر مشکل آب حل شود، ممکن است این کدورت ها تا چند نسل باقی بماند، از روش های جایگزین و کم خطرتر استفاده کند.»

وی تصریح کرد: «لذا اکنون جنگ آب در کشور وجود دارد اما می توان آن را در مرحله کنونی مهار کرد و اجازه نداد شدت پیدا کند. لذا قبل از آنکه این منازعات شدت یابد تا وزارت کشور ناچار شود وارد عرصه شود، بهتر است وزارت نیرو این بحران را حل و فصل کند.»

مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: «خوشبختانه اخیرا وزیر نیرو دستور خوبی مبنی بر پایان عصر سدسازی در ایران صادر کردند و اینکه هرکس برق را از طریق استحصال انرژی های نو تامین کند دولت تا 900 تومان این برق را می خرد در صورتی که تا قبل از این قیمت آن 150 تومان بود و چون هزینه تولید برق از این طریق 700 تومان می شود کسی در این زمینه سرمایه گذاری نمی کرد. لذا اکنون این بهانه از سدسازان گرفته شده که بخواهند به بهانه تولید برق سد بسازند.»

80 درصد بحران آب ناشی از ناکارآمدی مدیریتی است
درویش در پاسخ به این سوال که بحران آب در ایران تا چه میزان ناشی از شرایط اقلیمی و تا چه میزان ناشی از ناکارآمدی مدیریتی است؟، گفت: «در یک برآورد خوش بینانه دست کم 80 درصد بحران آب در ایران ناشی از مدیریت نامتوازن با توانمندی های اکولوژیکی سرزمین ایران است و تنها 20 درصد آن ناشی از تنگناهای اقلیمی و خشکسالی است.»

وی ادامه داد: «از جمله اقدامات نامتوازن این مدیریت می توان به این موضوع اشاره کرد که در حالی که ایران در کمربند خشک جهان قرار گرفته اجازه داده شده بیش از 300 هزار چاه غیرمجاز حفر شود و حدود 1000 سد ساخته شود تا افت سطح آب زیرزمینی با ریشه های انسانی به بیش از 2 متر در سال و در گستره ای به وسعت 100 میلیون هکتار افزایش یابد.»

وی افزود: «ما در منطقه سبلان که دیگر نباید با کمبود آب روبرو باشیم؛ در حالی که اکنون در منطقه آبی‌بیگلو با نشست زمین روبرو هستیم. یا به طور مثال چرا در منطقه چهارمحال بختیاری که 10 درصد آب های سطحی ایران از این منطقه سرچشمه می گیرد باید 60 روستا بدون آب بمانند؟!»

100 میلیارد متر مکعب استحصال، 8 میلیارد متر مکعب نیاز
درویش گفت: «مجموع آب شربی که 78 میلیون ایرانی برای یک سال نیاز دارند 8 میلیارد متر مکعب است. این رقم را مقایسه کنید با 10 میلیارد متر معکب که کشورهای حوزه خلیج فارس فقط از طریق آب شیرین کن ها تامین می کنند در حالی که مجموع جمعیت کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس نصف جمعیت ایران هم نمی شود.»

وی ادامه داد: «یا به طور مثال آب شرب مورد نیاز مردم عربستان 2.5 میلیارد متر مکعب است، اما مجموع آب قابل استحصال این کشور 1 میلیارد متر مکعب است. یعنی عربستان حتی برای تامین آب شرب با مشکل مواجه است. این در حالی است که در بدترین سناریو آب قابل استحصال ایران 100 میلیارد متر مکعب است، اما همانطور که عنوان شد میزان آب شرب مورد نیاز مردم ایران فقط 8 میلیارد متر مکعب است.»

8 درصد منابع آبی، نیازهای آب شرب ایرانیان را تامین می کند
وی افزود: «یعنی در بدبینانه ترین سناریو تنها 8 درصد از منابع آبی ایران می تواند نیازهای آب شرب ایرانیان را تامین کند و حتی اگر با خشکسالی 50 یا 60 درصدی روبرو شویم بازهم نباید کابوسی بنام تامین آب شرب برای مردم ایران وجود داشته باشد.»

مافیای آب در وزارت نیرو
درویش در پاسخ به این سوال که چرا علی رغم اهمیت موضوع آب به لحاظ انسانی، زیست محیطی و امنیتی، این موضوع از سوی مسئولین مورد توجه قرار نمی گیرد؟، گفت: «به نظر من یک لابی و مافیای قدرتمند در بخش آب وجود دارد که فقط 100 هزار نفر کارشناس ارشد و دکترا در این مافیا و شرکت های اقماری وابسته به وزرات نیرو حقوق می گیرند و تداوم حیات اینها به طرح های انتقال آب بین حوزه ای و سدسازی است و به هیج وجه حاضر نیستند روش خود را تغییر دهند.»

منافع اقتصادی عامل اصلی مشکلات است
وی ادامه داد: «اکنون حدود 500 هزار میلیارد تومان در این حوزه هزینه شده و برای تکمیل طرح های نیمه تمام نیازمند 150 هزار میلیارد تومان دیگر هستند و این واقعا وسوسه برانگیر است. لذا علت مسئله منافع اقتصادی ماجرا است که اجازه نمی دهد بخش های دیگر، متوازن با آموزه های توسعه پایدار در کشور رشد کنند و شاید شکل گیری برخی بحران ها باعث شود آدرس های اشتباهی که داده می شود تصحیح شود.»

بحران جدی تر از بحران آب

درویش گفت: «ما اکنون با بحران جدی تری در کشور روبرو هستیم و آن بحران از دست رفتن خاک ایران است که حتی مهم تر از بحران آب می باشد. اگر این خاک که برای تولید یک سانتیمتر آن بین 400 تا 800 سال زمان لازم است از دست برود به هیچ وجه قابل جبران نیست.»

سالی 56 میلیارد دلاری که از دست می رود
وی ادامه داد: «اکنون در خوش بینانه ترین حالت سالانه دو میلیارد تُن خاک ایران در اثر فرسایش از بین می رود و با توجه به اینکه ارزش هر تُن خاک 28 دلار است یعنی سالانه ایرانیان 56 میلیارد دلار از دست می دهند که حداقل 2 برابر ارزش صادرات نفت ایران است و هیچ کس متوجه این خطر نیست.»

درویش با بیان اینکه همه این موضوعات به دلیل ناکارآمدی مدیریتی است که نتوانسته اولویت های راهبردی را آنگونه که واقعا وجود دارد مشخص کند خاطرنشان کرد: «اینها همه در حالی است که سال گذشته رهبر انقلاب در سخنرانی 17 اسفند خود عنوان کردند بحران خاک به مراتب جدی تر از بحران آب است و باید برای بحران خاک فکری کرد.»
حسبن
Saudi Arabia
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
اینجا ایرانه یا سرزمین مافیف؟چه خبره تو این مملکت که همه جا رو مافیا گرفته؟کی باید جوابگو باشه
ali
France
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
سلام

الفاتحححححححححححححححححححه

خدانگهدار
ح ک ب
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
باز هم منتشر نخواهید کرد ولی می نویسم دولت ابتدا یک خانه تکانی اساسی در نهاد دولت صورت دهد .
سعید مسلمان
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
چطور این ملت طی هزاران سال با مدیریت نخبگان که همان مردم عادی بودند با شرایط پر ابی و کم ابی مملکت را اداره نمودند ولی طی این سی و اندی سال اینا که ادعای حکومت جهان را دارند کشور را به روز سیاه نشاندند چون مردم ایران را فراموش و برای ابادی بقیه دنیا زحمت میکشند ولی هنوز دیر نشده و باید نخبگان صنعت اب خود تصمیم بگیرند فرارو جان سیاسی نیست و از سر دلسوزی است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
مناطق کردنشین اطراف دریاچه ارومیه را هم دارند خشک می کنند چون این مناطق به دلیل محرومیت تا حالا سد نداشتند الان دارند سد می زنن با هدف انتقال ان به ارومیه و این یعنی .....
انتشار یافته: ۴۱
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
دیر شده.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
فعلا که هرچی میشه تقصیر مردمه..مصرف برقشون چند برابر مصرف جهانیه،مصرف آبشون چند برابر،مصرف گاز چند برابر و...خلاصه من نمیدونم چه جوریه که همه چیمون چند برابر مصرف جهانیه...مدیونید فکر کنید مشکل از ناکارآمدی مدیرانه
حرف حق
Iraq
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
ناشناس 12:21
شما ماشین شستن یه عده رو بحران بی آبی میدونی؟ الآن چند ساله بی آبی شروع شده و در دوسال اخیر بسیار شدت گرفته اونوقت مسئولین دلسوز وقتی برای صادرات مواد غذایی به عراق و روسیه و ... تو کف زدنها و فلش عکاسها قرارداد امضا میکنن نمیدونن آب برای تولید اینهمه محصول باید از کجا بیاد؟ نتیجه اش شد استفاده لجام گسیخته از منابع آبهای زیرزمینی و از دست رفتن سفره های بارزش و قنوات. وزارت جهاد هم چون میدونست کشاورزا برای صادرات این آبها رو بیرون میکشن مدام زیرسبیلی رد کرد. بخش کشاورزی بعنوان مصرف کننده 94 درصد آب شیرین کشور و سیستم آبیاری سنتی وقتی میاد پنج برابر مصرف ذاخل محصول تولید میکنه باید کی فکر عواقب بعدی این منابع خشک شده باشه خود کشاورز یا اون مسئول محترم؟
هندوانه چی شد؟ سیب زمینی و گوجه اینهمه آب هدر شد چی شد؟ وقتی برنامه ریزی نباشه و هدف صادرات قوت و خوراک مردم به هر بهایی باشه میشه این. از یه طرف قسمت اعظم منابع آبی زیرزمینی خشکید و زمینها نشست کرد و از طرف دیگه با صادرات بی رویه قیمت اقلام خوراکی در داخل سرسام آور شد و سفره های مرد محقر. عراق 40 میلیون جمعیت داره که سیر کردن شکم کلشون با ایرانه تازه اونا پسته و ماهی و زعفران ما رو بوفور با قیمت ارزون میخورن اما برای خودمون شدن غذاهای لوکس و ممنوعه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
هنوز هم دیرنشده وباید دست ازلجاجت برداشت وراه حل موضوع بی آبی وفاجعه زیست محیطی رااز آن کسانی پرسید که برخی دشمن خونی می پندارندشان وخواهدان نابودی آنهاهستند، وباید داست که همین باصطلاح دشمنان درسال 1348 پیش بینی فاجه امروزین راکردند وبه حکومت قبل پیشنهادهای سازنده دادن که این پیشنهادها طی مطالعات دقیق ازسال 1348 تا 1355 طرح های کلانی راآماده اجرا کردند ،که ازآن جمله کمربندسبز با عرض هفتادکیلومتر که بیش از نیمی ازمرزهای مملکت راپوشش می داد واستفاده ازجزر ومد برای انتقال آب ازخلیج فارس ودریای عمان با کانال های زیاد بدرون پنجاه کیلومتری مملکت ،وساخت صدها دریاچه با عمق چهارالی پنج متر درکویر وانتقال آب از دریای خزر وخلیج فارس ودریای عمان به این دریاچه ها بود ومشجرکردن بیشتر نواحی ایران ورواج روش های صرفه جویی درمصرف آب وماباید با کنارگذاشتن لجاجت های ضرر رسان دوباره ازآن شرکت های باپشتوانه علمی واجرایی بنفع مردم ومملکت سودببریم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
کامنتهای این مطلب رو مقایسه کنید با کامنتهای مطلب اردوغان! به جای اینکه مدام در مورد کشورهای دیگه حرافی و فحاشی و عقده گشایی کنید به فلاکتهای کشور خودمون بپردازید!
قمي
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
هيچ سرچشمه ايي از كارون و دز و كرخه در خوزستان وجود ندارد كه انها معترض و ادعايي داشته باشند اگر تنشي هم هست بين ما( اصفهان، قم، كاشان،) با بختياري ها و لرستاني ها است كه به حق بايد درصدي از پول قبض ها به آنها تعلق گيرد
ناشناس
United States of America
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
دست کاری در طبیعت،محکوم است ،جه با پول و چه بی پول
ناشناس
United States of America
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
یعنی پایین دستی ها حقی ندارند،خوبه جنابعالی کاره ای نیستی تو مملکت
کرمانشاهی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
عجب! یعنی خوزستان باید پول نفت شو بده قم و اصفهان بخورن؛ آب خوزستان رو هم انتقال بدن؛ گرد و خاک هم تحمل کنن؛ بعد حرفی هم نزنن؟!! بابا مرام‌تو!!!
کرد
United Arab Emirates
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
دمت گرم کرمانشاهی گل گفتی.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
"دریای ارومیه"

ای نسل جوان آب شما را بردند
دادند به بستگان و لپ لپ خوردند!

گفتند بقای عمرتان خاكش باد
وآن خاک به روی شهرها افشردند!

اینک نمک رژیمی دریا را
با نفت به روی سفره ها آوردند!

با بستن سد دیمی و چاه گشاد
دریا و گیاه و آدمی افسردند

از دوره جد ما که آدم بودند
این گونه حیات را هدر نشمردند

دانید چرا چنین مجازات شدیم؟
چون کار به دست کاردان نسپردند

گفتند نكن چاه تو از بهر کسی
کندند وته چاه همه در چرتند!

تاریخ ندیده ملتی را که به جهل
خود خاطر نسل بعد خود آزردند

"دشمن" ز چه روی "خشكسالی" شده است؟
چون قول"دروغ" بر زبان آوردند!

جمعی که هزار دسته گل داده به آب
امروز تهمتن و حسین کردند!

دیروز اگر سوار قاطر بودند
امروز سوار پورشه یا فوردند!

دریای ارومیه و بحر المیت
دریاچه قم شدند وبا غم مردند!

"کیشو"
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
دوست عزیز خشکی دریاچه ارومیه ناشی از چاه‌های عمیق حفر شده در همون آذربایجان است و بس. حاضرید اون چاه‌ها رو پر کنید؟!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
تو گیلان فصل تابستون کمبود آب داریم !!!
ناشناس
United States of America
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
آقا یا خانم قمی عزیز،اولا که خوزستان قشلاق لرستانی ها و بختیاری هاست و بیش از نیمی از جمعیت خوزستان لرو بختیاری است.از این موضوع که بگذریم،مرزهای استانی قراردادی است و توسط حاکمیت کشیده شده،حال آنکه مسیر طبیعی رود ها توسط محیط زیست است و نمی توان در محیط زیست دستکاری نمود و انتظار انتقام طبیعت را نداشت.سالهاست چنین دست کاری هایی در ممالک متمدن و آنها که حق را فدای منافع منطقه ای و شخصی نمی کنند،منسوخ شده است
مهدی
Switzerland
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
چرا نظر غیر کارشناسی میدید . ایه همه بارندگی در استانهای کشور نشان از سال آبی خوبی رو نشون میده بالای 80 درصد مصرف آب به دست کشاورزان نشان از بی تدبیری مسئولین از مدیریت آب رو نشون میده اگه مسئولین ما به فکر مردم نه شعار برای مردم بودن از این حجم بارندگی بهترین استفاده رو میکردن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
عزیز این حجم بارندگی متاسفانه هیچ فایده‌ای به حال منابع زیرزمینی آب نداره و فقط باعث سیلاب و جاری شدن سیل میشه. چون زمین توانایی جذب این میزان اب رو در این زمان کوچک نداره.
شیوا
United Arab Emirates
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
ناشناس 12:38 عزیز، با این بارندگ یمیشد منابع اب زیرزمینی را تغذیه کرد البته با راهکار مهار سیلاب ها و تغذیه مصنوعی سفره های زیرزمینی ... ولی طبق معمول ما خوابیم
وارونه
United Arab Emirates
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
خدايا به حق انبيا و پاكانت معجزه ايي بفرما , كار از دست اين جماعت خارج شده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
ما با این همه دوستان نادان داخلی نیازی به دشمن خارجی نداریم !!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
سردار سازندگی باید بیاد و با این دسته گلی که از زمان او شروع شده پاسخ گو باشه
احسان
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
همین نظرهای دوستان نشان از واقعیت جنگ آب داره. ... ابتدا گفت و گو رو یاد بگیریم بعد مشکل آب رو هم حل می کنیم.
لطفا هنگام زدن مسواک شیر آب را ببندید
ناشناس
Spain
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
مصرف صنعتی و استفاده از از دستگاهای منقضی شده باعث اصلی این قضیست
شیوا
United Arab Emirates
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
منابع اب زیرزمینی را دریابید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
ای بابا خواب رفتن مدیران د پولهای نفت وبراشون دیگه مهم نیست آب نباشه خاک نباشه کلا دیگه اینا نوبرش بودن که ما گیر اینا افتادیم ای روزگار چی بگم
عباس
United Arab Emirates
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
متاسفانه پروژه ها در ایران نه بر مبنای منافع ملی که برای سود عده ای مقاطعه کار طماع تعریف می شود. نیمی از سدهای موجود در کشور غیر کارشناسی است و باید برچیده شود. کشت محصولات اب بر باید به سرعت متوقف شده و دولت خرید و اجاره زمین های کشاورزی در کشورهای دیگر جهان را برای تامین غذای مردم در پیش بگیرد. متاسفانه منابع اب زیرزمینی را از بین بردیم تا خیار و هندوانه کشت کنیم! در حالیکه پول ابش از خود محصول بسیار گران تر است. صنایع اب بر باید به ساحل دریا برده شود ، و خیلی کارهای دیگه که کارشناسان مدت هاست فریاد می زنند ولی گوش کسی بدهکار نیست، متاسفانه در جریان همین ال نینوی اخیر مشاهده شد که چه میزان کم سوادی میان مسئولان بیداد می کند، به جای این که سیاست تطبیق با تغییرات اقلیم در پیش گرفته شود فقط سساست انکار در پیش گرفته می شود!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
اگر به آمار و درصد میزان برقی که از نیروگاههای برقابی کشور استحصال میشود نگاهی بیاندازید (در مقابل نیروگاههای فسیلی) ، خواهید خندید.
و ازین همه دروغی که ظرف این چند سال مدیران سدسازی و وزرا این کشور در ازای تخریب محیط زیست برای توجیه پرکردن جیبهای خود به شما گفته اند.
ضمنا برای ان دسته از دوستانی که الان فورا گریبان چاک میکنند که سد ها برای کشاورزی بوده اند نه تولید برق بگویم که سدسازی برای آبیاری سالهاست که در دنیای مدرن جایش را به آبخیزداری و آبخوان داری داده است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
حرف حرف حرف......تا کی باید منتظر بود تا عده ای بیسواد ثروت این سززمین رو به تاراج ببرند
حامد
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
در این مطلب به موضوع مافیای آب اشاره شده است که کاملا به جاست. چرا که بسیاری از مشکلات به همین زد و بندها و سیاسی و قومی کردن مسائل برمیگردد. مثلا در مورد کم آبی زاینده رود که عده ای در اصفهان به خاطر نفوذ خود صنایعی که به آب نیاز دارند را در آنجا ایجاد کردند تا به خیال خود از جایگاه شان برای توسعه استان استفاده کنند که قضیه کاملا برعکس شد. یا در مورد دریاچه ارومیه که مسئولان آن منطقه آب را به صورت یکجانبه برای کشت محصولاتی مانند ذرت استفاده کردند و آب زرینه رود که از کردستان سرچشمه میگرفت را به تبریز منتقل کردند! و اگر مثلا مسئولینی از استانهای همجوار یا مسئولین از پایتخت اعتراض میکردند به آنها برچسب ضد انقلاب یا مخالف پیشرفت استانها میزدند! و خیلی موارد دیگر مانند تنشها در مورد آب در اصفهان و یزد با سیاسی کردن و قومی کردن مشکلات، مسائل به بیراهه کشیده شد و حالا همان کسانی که این مسائل را ایجاد کردند ادعا میکنند که دیگران آمدند و دریاچه ما را خشک کردند، رود ما را خشک کردند و ...
شیوا
United Arab Emirates
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
وقتی بودجه سازمان محیط زیست 60 میلیارد تومانه و بودجه مبارزه با بدحجابی و .. هزار میلیارد، وقتی سازمان محیط زیست هیچ گونه اهرم اجرایی نداره تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل
فرهاد
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
تا حال هیچ مرده ای زنده نشده و هیچ سیاهی سفید نشده و هیچ کویری با آب غصبی جنگل نشده. یکی این نامه مختصر را به آدرسش برفسته.
داود
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
توسعه صنایع فوق العاده اب بر مانند فولاد و ذوب اهن و پتروشیمی در مرکز ایران و همچنین کشت برنج در وسط کویر!!!!!
اینها باعث خشکی زاینده رود شده است. آیا اکنون کارون باید تاوان دهد؟؟؟
کارون زمانی قابل کشتی رانی بوده ولی الان چی؟؟؟؟؟
متاسفانه جلگه خوزستان ، خواستگاه حداقل 6000 سال تمدن بشری( از تمدن ایلام تا الان) در حال نابود شدن است.
سلاب های سالانه کارون تمام این جلگه را سیراب می کرد.
الان با خشکی هورها، آنها با خاک سیراب می شوند.
سازمان محیط زیست هم واقعا در این مملکت کاره ای نیست.
من به عنوان یک خوزستانی واقعا در مورد اتفاقی که برای کارون و اب و هوای خوزستان افتاده ناراحت هستم و از دست بانیان آن(مرکز نشینان و دولت)شکایت دارم.
جاوید
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
آقای درویش شما و دوستان محیط زیست کجا بودید که اینهمه سد ساختند و چاه زدند چرا اینقدر سازمان محیط زیست در ایران منفعل و ضعیف است که حتی در تامین بودجه خود هم مشکل دارد چه برسد به ممانعت از طرحهای ضد محیط زیستی !!؟؟
جاوید
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
آقای درویش شما و دوستان محیط زیست کجا بودید که اینهمه سد ساختند و چاه زدند چرا اینقدر سازمان محیط زیست در ایران منفعل و ضعیف است که حتی در تامین بودجه خود هم مشکل دارد چه برسد به ممانعت از طرحهای ضد محیط زیستی !!؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
نه شرق نه غرب نه هـيچ جاى ديگه اى براى اين سرزمين به اندازه ى مردم خودش براش تهـديد نيستن ، دشمن اول و آخر اين كشور ملتش هـستن ، مردمى عجيب و غريب كه جامعه اى رو درست كردن كه تو هر قدمش چيزايى ميبينى كه تو زمان بربريت هـم سابقه نداشته ، اين گندى هـم كه راجع به آب زدن ديگه نميتونن ازش فرار كنن و روزگار قشنگى درپيشه ! سلام سودان دوم !
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
بحران آب و موادمخدر.

دو بلایی که متاسفانه لابلای اخبار سوریه و روسیه و سیاسی بازی و بی توجهی جامعه گم شده
هم وطن
United Arab Emirates
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
بیش از 80 درصد آب کشور به مصرف کشاورزی می رسد! آن هم با شیوه سنتی آبیاری. اگر دل مسوولان برای بی آبی می سوزد باید فورا فکری به حال آین معضل جدی بکنند. نباید اجازه دهند که در این بی آبی وحشتناک محصولاتی مثل سیب زمینی و هندوانه و خربزه و طالبی کاشته شود چون اینها به شدت آب مصرف می کنند.