bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۵۴۵۴۱

سکته مغزی را با صحبت به زبان‌های بیگانه مهار کنید

توانایی صحبت به چند زبان علاوه بر افزایش سطح ضریب هوشی می‌تواند مانند نوعی دارو و مکمل درمانی از آسیب مغزی پس از سکته خفیف یا شدید مغزی جلوگیر کند.

تاریخ انتشار: ۱۵:۵۴ - ۱۱ آذر ۱۳۹۴
توانایی صحبت به چند زبان علاوه بر افزایش سطح ضریب هوشی می‌تواند مانند نوعی دارو و مکمل درمانی از آسیب مغزی پس از سکته خفیف یا شدید مغزی جلوگیر کند.
 
پژوهشگران دانشگاه ادینبورگ در جدیدترین تحقیقات خود دریافته اند افرادی که قادر به مکالمه به دو زبان هستند و به جز زبان مادری خود می‌توانند به یک زبان بیگانه دیگر تکمل کنند، 40 درصد کمتر از سایر افراد دچار سکته مغزی می‌شوند.   
 
گفتنی است، این تحقیق بر روی بیش از 600 قربانی سکته مغزی در حیدر آباد کشور هندوستان صورت گرفته است،‌ بررسی‌ها نشان می‌دهند، سوئیچینگ بین دو زبان می‌تواند سبب پرورش‌قوای ذهنی و افزایش عملکردهای شناختی در افراد شود.   
 
این توانایی حتی در بدست آوردن مجدد عملکردهای شناختی در افرادی که دچار سکته مغزی شده‌اند نیز اثرگذار است.   
 
دلیل انتخاب شهرستان حیدر آباد هندوستان به دلیل وجود قومیت‌های مختلف ساکن در آنجا و رواج گویش‌های مختلف بوده است.
 
این مطالعه که در مجله انجمن قلب ایالات متحده به چاپ رسیده است، نشان می‌دهد توانایی صحبت به چند زبان می‌تواند ضامن سلامت مغز و خونرسانی به بخش‌ها مختلف آن بویژه پس از سکته مغزی باشد.   
 
در عین حال سایر عوامل از جمله سن، پارامترهای ژنتیکی ، استعمال دخانیات، مصرف غذاهای پرچرب، استرس، افزایش وزن و مصرف برخی داروها از عوامل بروز سکته مغزی در افراد است.   
 
کارشناسان در نظر دارند از این تحقیق برای کمک به توانایی برگشت عملکردهای شناختی در نجات یافته‌گان از سکته مغزی و افزایش سطح قوای ذهنی آنها استفاده کنند.