bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۵۸۵۸۰

خشم کاخ سفید از مصاحبه جنجالی شان پن

دولت اوباما و یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از مصاحبه شان پن هنرپیشه هالیوود با ال چاپو (خواکین گوزمان) رئیس یکی از بزرگترین کارتل‌های مواد مخدر مکزیک انتقاد کرده اند.

تاریخ انتشار: ۱۵:۳۸ - ۲۱ دی ۱۳۹۴
خشم سیاستمداران آمریکا از مصاحبه شان پن با ال‌چاپو
دولت اوباما و یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از مصاحبه شان پن هنرپیشه هالیوود با ال چاپو (خواکین گوزمان) رئیس یکی از بزرگترین کارتل‌های مواد مخدر مکزیک انتقاد کرده اند.

این مصاحبه در ماه اکتبر در ناحیه ای جنگلی در مکزیک پس از فرار گوزمان از یک زندان فوق امنیتی انجام شد و در نشریه رولینگ استون چاپ شده است.

یک مقام کاخ سفید گفت که "به اصطلاح مصاحبه" هنرپیشه آمریکایی با ال چاپو "خشم آور" است و مارکو روبیو رقیب انتخابات مقدماتی حزب جمهوری خواه هم آن را "زننده" خواند.

گوزمان، ۵۸ ساله، روز جمعه پس از ماه ها متواری بودن دوباره دستگیر شد.

مقام‌های دولت مکزیک که از آنها نام برده نشد گفته اند که مصاحبه‌ پن با ال چاپو به دستگیری مجدد این قاچاقچی کمک کرده است.

گفته می‌شود مقام‌های دولت مکزیک موقعیت شان پن را در حال حرکت به سوی محل مصاحبه ردگیری کرده‌اند و اطلاعات حاصل از این ردگیری در دستگیری ال‌چاپو نقش داشته است.

او اکنون بار دیگر به زندان فوق امنیتی آلتیپلانو بازگردانده شده است، جایی که در ماه ژوئیه گذشته از طریق یک کانال زیر زمینی از آن گریخت.

او در مصاحبه با شان پن که حاصل گفت و گویی هفت ساعته بود، گفت که بزرگترین تامین کننده هروئین، متامفتامین، کوکائین و ماریجوانا در جهان است.

دنیس مکدانا رئیس دفتر کاخ سفید به سی ان ان گفت:‌ "این را به شما می گویم که این اقدام متکبرانه درباره اینکه او چقدر هروئین به جهان از جمله ایالات متحده صادر می کند خشم آور است."

"ما در این کشور شاهد اپیدمی اعتیاد به هروئین و مواد مخدر هستیم... اما ال چاپو پشت میله های زندان است، جایی که باید باشد."

روبیو هم به ای بی سی گفت: "اگر یکی از این هنرپیشه های آمریکایی که از بزرگی این کشور بهره برده اند، و از سیستم بازار آزاد پول ساخته اند، می خواهند در مصاحبه هایشان تملق یک مجرم و یک قاچاقچی را بگویند، براساس قانون اساسی حق این کار را دارند."

ال‌چاپوی ۵۸ ساله در این مصاحبه مسئولیت نقش داشتن در اعتیاد به مواد مخدر را رد کرده و گفته است: "اگر روزی من نباشم [مصرف مواد] به هیچ وجه کاهش نخواهد یافت".

شان پن که یک لیبرال پرحرارت به حساب می آید پاسخی به این انتقادها نداده است.

او قبلا گفته به این دلیل با ال‌چاپو مصاحبه کرده که "آمریکایی‌ها به عنوان مصرف کننده، در تجارت مواد مخدر و خشونت حاصل از آن همدست هستند".

مکزیک گفته است که فرآیند تحویل ال چاپو به آمریکا را شروع خواهد کرد. آمریکا در سال ۲۰۱۵ درخواست استرداد او را داده بود چون می گوید مقادیر عظیمی مواد مخدر به آمریکا قاچاق کرده و آثار جرایم او دامن جامعه آمریکا را گرفته است.

این فرآیند ممکن است ماه ها طول بکشد و به گفته کیتی واتسون خبرنگار بی بی سی در مکزیک حتی نمی توان آن را قطعی فرض کرد.
منبع: بی بی سی