bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۵۹۵۴۴
چرا سن فرزندآوری بالا رفته است؟

30+ ؟!

تعداد زنانی که در سنین بالای 30 سال باردار می‌شوند افزایش پیدا کرده‌است. طبق آمار اخیر دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال سهم فرزندآوری زنان بالای 30 سال نزدیک به 40 درصد است. کارشناسان بالارفتن سن باروری را از دلایل رفتن جمعیت به سمت سالمندی می‌دانند.

تاریخ انتشار: ۱۵:۴۹ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۴
فرارو- تعداد زنانی که در سنین بالای 30 سال باردار می‌شوند افزایش پیدا کرده‌است. طبق آمار اخیر دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال سهم فرزندآوری زنان بالای 30 سال نزدیک به 40 درصد است.

به گزارش فرارو، علی‌اکبر محزون -مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی ثبت احوال- گفته سهم فرزندآوری زنان بالای سی‌سال از سال 88 از مرز سی‌درصد بالاتر نرفته بود، اما در 9 ماه اخیر به چهل درصد رسیده‌است.

وی همچنین بنا بر آمار اعلام کرده که فرزندآوری گروه‌های سنی 35 تا 39 سال از 10.7 درصد در گذشته به 11.6 درصد در امسال افزایش داشته‌است.

کارشناسان در تحلیل این آمار، باروری در سنین بالاتر را عاملی برای سالمندشدن جمعیت می‌دانند. آن‌ها معتقدند بخشی از باروری‌های بالای 30سال به زنانی مربوط می‌شود که برای اولین‌بار اقدام به فرزندآوری کرده‌اند و این نشان‌دهنده تمایل کم به فرزندآوری به‌خصوص در سنینی است که زنان جوان‌ترند.

بالارفتن سنِ باروری ناگزیر است
یک جامعه‌شناس این موضوع را امری گریز ناپذیر می‌داند و معتقد است این تجربه‌ای است که ما نیز مانند خیلی از کشورهای دیگر باید پشت سر بگذاریم.

دکتر سعید معیدفر در گفتگو با فرارو درباره دلایل بالارفتن سن ازدواج توضیح داد: بخشی از بالارفتن سن باروری قاعدتا به تاخیر در سن ازدواج مربوط است. به همان میازان که میانگین سن ازدواج بالا برود طبیعی است که سن باروری نیز افزایش پیدا کند.

این استاد دانشگاه با اشاره به کاهش تمایل به فرزندآوری در زوج‌ها اظهار کرد: در دلیل دیگر در بالارفتن سن باروری را باید در دیدگاه زوجین به فرزندآوری جُست. اگر در گذشته اولین اقدام زوج‌ها فرزندآوری بود، در حال حاضر و تا حدود زیادی وضع برعکس شده‌است. زوج‌ها حالا معتقدند که باید چندسال از زندگی مشترکشان بهره ببرند و پس از آن بچه‌دار شوند.

وی در ادامه گفت: از این‌ها گذشته فرزندآوری در دنیای امروز تبدیل به یک موضوع سخت شده‌است. سابقا آوردن فرزند برای پدر و مادر ملال‌آور و با هزینه همراه نبود. امروز اما با بالارفتن سطح آگاهی‌ خانواده نمی‌خواهد به هر ترتیب که شده فرزندی داشته باشد؛ او نیاز به پیش‌بینی آینده برای فرزندش دارد.

این جامعه‌شناس دلیل دیگر در بالارفتن سن فرزندآوری را تشریح کرده و گفت: همچنین زوج‌های امروزی مانند گذشته به‌سرعت به تفاهم با یکدیگر نمی‌رسند. بارها شنیده‌ایم که زوج‌ها گفته‌اند تا شرایط ارتباطی مناسبی پیدا نکنند اقدام به فرزندآوری نخواهند کرد. آن‌ها اینگونه می‌اندیشند که اگر خودشان به تفاهم نرسیده باشند حضور یک فرزند کار را سخت‌تر خواهد کرد.

وی همچنین تصریح کرد: البته این عوامل در همه‌جای کشور حاکم نیست. هنوز در مناطق کمتر توسعه‌یافته سن باروری پایین‌تر از دیگر منطق است. 

معیدفر با تاکید بر این نکته که نمی‌توان گفت که بالارفتن سن باروری خوب یا بد است اظهار کرد: اما نمی‌توان بالارفتن سن باروری را ارزش‌گذاری کرد و گفت که خوب یا بد است. ما با بد و خوب یک واقعیت کاری نداریم؛ چراکه واقعیت اجتماعی مستقل از ما حرکت می‌کند.

وی ادامه داد: اینکه بگوییم و اعلام کنیم که باروری در سن بالاتر خوب یا بد است اتفاقی رخ نخواهد داد. عینیت‌ها به قدری الزام‌آور هستند که تعیین‌کننده نیستند. 

عضو انجمن جامعه‌شناسی ایران با اشاره به تاثیر اقتصاد بر باروری گفت: با این‌حال می‌توان این‌گونه پیش‌بینی کرد که با بهبود شرایط اقتصادی وضعیت خانواده در ایران تحت‌تاثیر قرار خواهد گرفت و اندکی سن باروری پایین‌تر خواهد آمد.

وی درباره تبعات افزایش سن ازدواج نیز توضیح داد: بالارفتن سن باروری به طور کلی باعث می‌شود تعداد موالید کم شود و خواه‌ناخواه جمعیت به‌سمت میانسالی حرکت کند. این تجربه‌ای نیست که تنها به کشور ما محدود شود، بلکه کشورهای دیگر نیز این دوره را تجربه کرده‌اند. 

دکتر سعید معیدفر در انتها گفت: ما چاره‌ دیگری به‌جز طی‌کردن این دوره یعنی پیرشدن جمعیت نداریم. چه بخواهیم و چه نخواهیم باید اجازه دهیم که این دوره پشت سر گذاشته شود تا سیستم اجتماعی به حد متعادلی برسد.

جایی برای زنان باردار در شهر تعبیه نشده‌است
یک جامعه‌شناس دیگر نیز در تحلیل چرایی بالارفتن سن باروری در میان زنان معتقد است که عوامل پیرامونی تاثیر زیادی در افزایش نگرانیِ زنان نسبت به باروری و مادرشدن دارد.

نیره توکلی در گفتگو با فرارو اظهار کرد: تا به‌حال  بسیاری از افراد، علاقمند به محدودکردن زن‌ها به بچه‌دار شدن و مادری‌کردن بودند. اما این موضوع سبب نشد که زنان به این نقش بپردازند و وضعیت فرزندآوری در جامعه ما نگران‌کننده شده‌است.

وی تاکید کرد: در طبقه متوسط جامعه ما فرزندآوری کم‌تر اتفاق می‌افتد و زنان جوان ما داوطلب مادرشدن نمی‌شوند. 

این جامعه‌شناس زنان با اشاره به اینکه طبقه بالا و پایین بیش‌تر بچه‌دار می‌شوند گفت: دو گروه از جامعه بیشتر از بقیه در فرآیند فرزندآوری سهیم‌ هسند؛ یکی افراد طبقه بالا که امکانات کافی دارند و همچنین افراد طبقه پایین که از فرط فقر و بدون‌برنامه‌ریزی فرزند می‌آورند. 

وی همچنین توضیح داد: اما چرا طبقه متوسط تحصیل‌کرده کمتر بچه‌دار می‌شوند؟ این موضوع بیشتر از هر چیز به ناتوان‌کردن زنان و مادران برمی‌گردد؛ وضعیت حاکم برای مادرشدن مشکل شده‌است.

توکلی ضمن اشاره به اینکه نقش‌ها و وظایف زنانه در جامعه ما قربانی یکدیگر شده‌اند تصریح کرد: بسیاری از شبکه‌های مدافع حقوق زنان معتقدند که هیچ‌کدام از وظایف و نقش‌های زنانگی و مادری نباید قربانی وظیفه دیگری بشود. 

وی در ادامه شرح داد: از 50 تا 100 سال پیش زنان ایرانی سعی ‌کرده‌اند تعادلی بین حضور اجتماعی و کسب استقلال اقتصادی‌اشان ایجاد کنند. این موضوع سبب می‌شد که نقش‌های دیگر زنانه کمرنگ شوند.

عضو انجمن جامعه‌شناسی ایران همچنین اظهار کرد: در حال حاضر و در کنار این‌که حضور فیزیکی زنان در جامعه امری فرعی دانسته می‌شود، زنان احساس امنیتی برای حضور در فضاهای شهری در قالب بارور بودن نمی‌کنند. همین موضوع یکی از دلایلی است که سبب شده زنان از ترسِ حذف از جامعه تمایل زیادی به بارورشدن نداشته باشند.

وی ادامه داد: این در حالی است که در کشورهای دیگر توانمندکردن زنان در همه سنین وجود دارد؛ هر زنی در هر موقعیتِ باردار، سالمند، مادر و غیره‌ای که باشد امکانات شهری او را حمایت می‌کنند. اما آیا محیط شهری ما زنانه و امن هست؟

این جامعه‌شناس با ذکرِ این نکته که وابستگی زنان به ماشین آن‌ها را به باروری کم‌توجه می‌کند اظهار کرد: ما در تهران و شهرهای بزرگ مفهوم شهروند را به مفهوم "ماشین‌وند" تغییر داده‌ایم. به چه معنا؟ به این معنا که همه افراد جامعه از زن و مرد گرفته تا پیر و جوان حیات و مماتشان به ماشین وابسته شده‌است. وابسته‌شدن هرچه بیشتر زنان به ماشین در این میان اهمیت دارد. 

توکلی ادامه داد: به همین‌دلیل نیز زنانی که می‌بینند پس از بارداری در شهر دارای امنیت لازم نیستند و حتما باید امکانات جایگزینی به آن‌ها کمک کند، در صورت نداشتن امکانات ترجیح می‌دهند که بچه‌دار نشوند. 

وی دیگر عوامل موثر در بالارفتن سن باروری را برشمرده و گفت: همچنین تشکیل زندگی در فضای تحریم، عدم امنیت شغلی، بیکارشدن جوان‌ها، نداشتن آینده شغلی و دیگر دلایل در بالا رفتن سن فرزندآوری موثر بوده‌اند. 

نیره توکلی در انتها اظهار کرد: تبعات بالارفتن سن باوری پیرشدن جمعیت خواهد بود. همچنین طبقه متوسط ما که مترقی‌ترین گرایش‌ها در آن وجود دارد از تربیت فرزند برای آینده منع خواهند شد. قطعا افراد تحصیل‌کرده بیشتری در طبقه متوسط جامعه ما هستند که با کاهش فرزندآوری می‌توانند بر نسل آینده تاثیرگذار باشند.
به یک زن
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۵
لطفا خصلت خودتون رو به همه تعمیم ندین
من حتی اگه ثروتمندترین و سخاوتمندترین شوهر دنیا رو هم داشته باشم باز هم برای اشتغال خودم تلاش خواهم کرد
چون هیچ حمایت مالی جایگزین عزت نفس و موقعیت اجتماعی که با اشتغال بدست میاد نیست
فرارو خواهش میکنم این نظر رو درج بفرمایید
یه مادر
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۵
من نمونه ی یه خانم که سر کار نرفتم موندم خونه تا زیر سی سال بچمو بزرگ کنم.سه ماهه می خوام برم آرایشگاه باید منتظر بمونم که کی پولش برام جور می شه.مسائل بزرگتر بماند
یک زن
Finland
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۵
کدوم زنی اگر از نظر مالی تامین باشه حاضره بره سرکار ؟!
اوضاع اقتصادی جامعه ویران است!
تازه باید مواظب شوهرت باشی که دخترها شوهرت رو قاپ نزنن!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۴
یکی از مهمترین مشکلات بیکار شدن خانمها بعد از بچه دار شدن هست
موارد بسیار زیادی از این موضوع رو دیدم
و بعد از اون خانواده با مشکل مالی مواجه شده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۴
زنان به عنوان انسان حق بهره مندی از فرصتهای اجتماعی و استقلال مالی دارند ونیز حق انتخاب مسیر زندگی
ماشین جوجه کشی نیستیم که بشینیم فقط بچه بیاریم
اشتغال ما رو به شدت محدود کردن تا ما مثلا فرزند آوری کنیم
اما من که اینطوری بیشتر از فرزند آوری متنفر شدم
لطفا چاپ کنید
انتشار یافته: ۳۳
ناشناس
United Arab Emirates
۱۶:۴۳ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۲
در کلان شهرها زنان هشتاد درصد بالای سی سال باردار میشن - بیخود برای ازدیاد جمعیت چیزای چرند نگید که ملت خودشون آگاهن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۴
نون شب خودمون رو به زور پيدا ميكنيم يه موجود ديگه رو هم به جمع خودمون اضافه كنيم كه چي!
اگه راست ميگيد شرايط زندگي و رفاه رو بهتر كنيد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۵
همه فرزند داشتن را دوست دارند خصوصا در بین ایرانی ها در قدیم تعداد بالای بچه رو میبینیم دلیل این مقاومت در برابر بچه دار شدن را در آلودگی های هوا، محیط زیست، خانه های لانه زنبوری و حقوق و دستمزدها ببینید چطور بدون توجه به زیرساخت تلاش برای افزایش جمعیت هست؟ حالا هم که مردم خودشان از بوجود آوردن بحران جلوگیری میکنند مسوولان تشویق به فرزند آوری میکنند در این جوی حقیر و فاضلاب گونه کشور دنبال الماس نباشیم
ناشناس
United States of America
۱۷:۱۵ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۲
فرزند آدمم آرزوست
ناشناس
United States of America
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۲
مردم عاقل تر شدن
ناشناس
United Arab Emirates
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۳
وضعیت مملکت چیز دیگه ای نشون میده ها
ناشناس
Germany
۱۹:۲۵ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۲
با شرابط فعلی ایران از نظر اقتصادی اجتماعی کسی جرات نمی کنه که بچه دار بشه
چون به احتمال قوی بچه در بزرگی می پرسه با این شرایط چرا من را به دنیا آوردید؟
اکبر
United Arab Emirates
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۳
من فکر می کردم من فقط اینجور فکر می کنم پس خیلی ها به این باور رسیدن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۸ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۲
تا زیر ۳۰ سال کله جوونا علی الخصوص دخترا باد داره و توهم خود داف پنداری دارن !
بعد که سن میره بالای ۳۰ تازه میفهمن همه چیز کشک بوده باید فقط یکیو گیر بیارن شوهر کنن و زندگی متفاوت تر از این حرفاس !!!!
مژده
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۲
خب که چی؟مثل قدیم زودبچه دارشن چی میشه؟مادران و پدران بی تجربه ،فقط زاد آوری نیست که!نگاه کنید ببینین چنددرصد از بچه های الان از مادرانی که در سنین زیر بیست یا اوایل بیست متولد شده اند از رفتارها و بی تجربگی ها و ناآگاهی های والدینشون شاکی هستن؟ همش به فکر اضافه کردن آدم نباید بود فکر چیزای دیگه مثل امکانات و شیوه صخیح برخورد و شکل دادن شخصیت فرزند هم باید بود.
شهرباران
United Arab Emirates
۰۸:۱۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۳
با حقوق پایین کارمندی و کارگری بچه دار شدن کلا اشتباهه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۳
الان فقط شرایط زندگی برای عده ای خاص فراهمه که ماهی 10 الی 12 میلیون همینطور یهوئی در ماه به حسابشان ریخته می شود که بشینن ، هر موقع دلشان خواست ازدواج کنند و بچه دار شوند ووو ...
شیوا
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۳
براش فرمولی نمیشه داد. بیایید بپذیرید که مردم ایران هم مثل بقیه دنیا هستند و این که زنها تو سن بالاتر بچه به دنیا بیارن دیگه خیلی معموله. من در 32 سالگی تازه دارم ازدواج می کنم اصلا هم پشیمون نیستم که بالای 30 دارم ازدواج می کنم بقیه هم مثل من
یک مادر باردار
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۳
بنده برای بار دوم و پس از هفت سال اقدام به بارداری دوم نمودم. تمام موارد ذکر شده در این گزارش کاملا صادق است، مضاف بر اینکه باید گفت در همه کشورهای جهان، وقتی سیاست فرزند آوری و افزایش جمعیت مطرح می شود، زیرساخت ها، حمایت های مالی و طرح ها تشویقی نیز اجرایی می شود. در مملکت ما اگر خانه دار باشی که هیچ... اگر کارمند باشی، با شروع مرخصی زایمان، از کلیه مزایا محروم و فقط و فقط پایه حقوق ناچیزی را با دوندگی دریافت می کند، در خیابان، سفر و هر جایی، از ساده ترین امکان، یعنی استفاده از کالسکه یا جایی که بتوان بچه را شیر داد یا تعویض کرد محرومی. هیچ اولویتی برای یک زن باردار یا مادر در هیچ مرکز، صف یا جایی پیش بینی نشده. با وضعیت آلودگی هوا هر روز بیش از قبل شاهد مشکلات باروری و بارداری های پرخطر و پر هزینه هستیم. کلا بنده به شخصه از این اقدام نابخردانه مایوسم. .....
بانوی ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۳
هزارتا منفی برای نظر ناشناس 20:48 به خاطر لحن بی ادبانش در مورد خانومها . هموطن گرامی حتی اگر حقیقتی هم با ادبی بیان بشه در مقابل خودش مقاومت ایجاد می کنه . یکی از دلایل نا امنی خانومها ناشی از عدم وجود امنیت روانی در جامعه است که شما و نوع بیانتون یکی از جلوه های بارزش هستین . تا وقتی به خانومها به عنوان بخشی مساوی از جامعه نگاه نکنیم و در گفتار و نگاهمون تبعیض قائل بشیم هیچ مشکلی از جمله مشکل عدم باروری حل نخواهد شد
مرد بینوای ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۳
خانم محترم آیا حاضرید در همه موارد از تمام موارد زندگی هم به طور مساوی بهره مند باشید یا دوست دارید مدرن باشید به همراه مزایای سنت مثل مهریه و .... ؟؟؟!! شما بانوان گرامی که دم از مساوات میزنید اگر پای منافع خودتان در میان باشد هیچ اعتقادی به مساوات ندارید .
ببخشید فقط خواستم نظرم رو بدم و اصلا قصد توهین و افترا ندارم
اکبر
United Arab Emirates
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۳
خانم محترم باور کن دخترای جوان یک ذره قیافه و موقعیت داشته باشن دیگه خدا رو بنده نیستن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۵
دوست گرامی ای که گفتی کسی حاضر به شرایط مساوی نیست.
چرا حاضرن . اگر حقوق و مزایا و شرایط پیشرفت مساوی به خانمها داده بشه.
اگه حق طلاق و حضانت فرزند همونطوری که صرفا به خاطر یه کروموزوم y به آقایون داده شده به خانمها هم داده بشه..
مهریه می خوان چکار..
بعد هم برادر من شما برو دادگاه های خانواده ببین همین مهریه تا چقدر جای پیچوندن داره.

خود من سر ازدواجم گفتم مهریه نمی خوام حق طلاق می خوام یا 1500 تا سکه . خانواده همسرم 1500 تا سکه رو قبول کردن ولی حاضر نشدن حق طلاق بدن.
اکثر خانواده ها ی ایراین همین هستن.
کی خود داف پنداری داره؟ 4 تا دختر نوجوون حدود 18-22 ساله که توی تموم دنیا توی این سن همه همین طور هستن؟
همین دختر ها اگه یه روز بخوان بدون آرایش توی پارک ورزش کنن چند تا آقا اعم از نوجوان تا پیرمرد بهشون متلک میگن؟
برادر من چشم ها تو وا کن..
اینقدر هم بد دل نباش
اصغر
Germany
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۵
تساوی.... بیخیال
محسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۵
تساوی نگاه به مرد وزن در جامعه ایران = تمام هزینه های ازدواج روی دوش مرد+هزینه های جهیزیه بعهده پدر دختر آنهم به عنوان یک مرد
در این میان دختر فقط باید یک چهره متوسط به بالا داشته باشه آن هم با در نظر گرفتن مهریه سنگین
در ضمن پس از ازدواج هم همه هزینه های خانواده بعهده شوهر می باشد، خانم در رفتن و نرفتن سر کار مختاره
اسماعیل
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۳
مهمترین عوامل 1. شرایط نامناسب اقتصادی، 2. علاقه شدید زنان به اشتغال است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۳
اگر زنی جایی شاغل هست مطمئن باش لیاقت داشته بااینهمه قوانین مردسالاری تونسته به اون جایگاه برسه . سواد شما درچه حدیه ؟؟؟ فراراو چاپ کن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۵
چرا دنبال اشتغال نرن؟
تا مثل مادر بزرگهاشون برا خرجی هر روز از شوهر ها شون تو سری بخورن؟
علی
United Arab Emirates
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۳
این که جوونها علاقه ای به بچه دار شدن ندارن ، نشونه خیلی خیلی خیلی خوبیه.
این یعنی عقلانیت داره کم کم جاش رو تو این کشور پیدا می کنه.
آخه کدوم آدم عاقلی تو همچین کشوری و تو همچین اوضاع اسفباری به فکر اضافه کردن یکی دیگه است. یه بدبخت دیگه. یه درمونده دیگه. یه مستاصل دیگه.
فکر نکنم نیازی باشه راجع به مشکلات اقتصاد و مسکن و ازدواج و اشتغال و تورم و اختلاس و فقر و غیره صحبت کنم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۳
میگن تو این شرایط بچه بیارید بعد هی ببریدش پیش مشاور و روانشناس و به زور یادش بدید شاد باشه. الان ما که از مادران زیر سی سال متولد شدیم مثلا خیلی حال میکنیم با زندگی؟
ali
Germany
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۳
اولا دیگه امروز نه بساط عقد و عروسی خودش جور میشه! نه خرج زندگی. هر کس هم تو فامیل پا به تله داده مثل ..... پشیمونه. هیچکس "نه" نمیگه و دخترش رو میده ولی بعدش مهمه که همه لنگ می مونند
خودم
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۳
یادش بخیر چند سال پیش یک بنده ی خدائی را می شناختم که در حاشیه ی تهران زندگی می کردند و 22 دائی و 23 عمه داشت و جالب بود می گفت: پدر بزرگم سر سفره ی غذا وقتی یک لیوان آب می خواهد و فی البداهه یک اسم دختر یا پسر را صدا می زد که برایش آب بیاورد !
هدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۳
اگه مردا مرد بودن زنا هم با خیال راحت وظایف زنانگی شونو انجتم میدادن .وقتی شوهرت تامینت نمی کنه و پولتو از خودت بیشتر میخواد دیوونگی مادر شدن