bato-adv
کد خبر: ۲۶۱۶۵

غنی نژاد: این بودجه سوراخ بزرگی دارد

تاریخ انتشار: ۱۷:۰۴ - ۱۱ خرداد ۱۳۸۸


موسي غني‌نژاد گفت: دولت در چهار سال به شدت انتظارات مردم را با طرح برخي از شعارها بالا برده و با توجه به پايين آمدن درآمدهاي نفتي و تزريق‌هاي بودجه، در حال حاضر هيچ تناسبي بين انتظارات و برآورده كردن آن وجود ندارد. 

درباره فوريت‌هاي اقتصاد ايران درآستانه دور جديد رياست جمهوري، اظهارداشت: دولت بعد بايد اصلاح مشكلات اقتصاد ايران را به صورت اساسي و ساختاري انجام دهد و راه‌حل‌هاي كوتاه و مقطعي به درد نمي‌خورد. 

وي افزود: راه حل مشكلاتي همچون بيكاري يا كاهش نرخ تورم مثل چراغ جادو نيست كه دستي بر آن بكشيد و انتظار حل مشكلات را داشته باشيد. 

وي با بيان اينكه راه حل حمايت از اقشار آسيب‌پذير، گستره كردن تامين اجتماعي است، تصريح كرد: اين عوام‌فريبي است نمي‌توان با دادن پول نقد مشكل دهك‌هاي پايين درآمدي را حل كرد، بلكه بايد شرايط كسب و كار را مهيا كرد كه اين موضوع نيازمند سرمايه‌گذاري است و زمان مي‌برد. 

غني‌ن‍ژاد حذف كنترل‌ها و دخالت‌هاي دولت در اقتصاد را راه حل توسعه بخش خصوصي عنوان كرد و يادآور شد: اگر آزادسازي‌ها به صورت جدي و عملي همراه با حذف كنترل‌هاي دولتي دركشور دنبال شود، به سرعت جواب مي‌دهد، دولت بايد كنترل‌هاي اداري را از توليد بردارد در اين صورت است كه بخش توليد خيلي سريعتر از آنچه فكر مي‌كنيم راه مي‌افتد. 

اين استاد دانشگاه با تاكيد بر اينكه راه حل مشكل بيكاري اجراي طرح‌هاي موقت مثل طرح‌هاي زودبازده نيست، خاطرنشان كرد: به نظرم اين طرح‌ها غير مسؤولانه است و اصلا قابل دفاع نيست، كما اينكه تجربه اجراي آنها موجب بروز مشكلات حاد براي سيستم بانكي كشور شده است. 

غني‌نژاد درخصوص كسري بودجه‌هاي دولت نيز، گفت: همه بودجه‌هاي بسته شده دولت نهم حامل كسري بوده، به طوري كه بودجه مصوب يك رقم است و بودجه‌هاي عمل شده همه ازحساب ذخيره ارزي برداشت شده است. 

وي تاكيد كرد: خطر بزرگ كسري‌هاي بودجه، تورم است، در شرايطي كه در كشور ميزان توليد پايين است، جريان تورمي كه ناشي از سياست‌هاي مالي غلط دولت است، موجب تشديد بيكاري خواهد شد. 

غني‌نژاد با بيان اينكه بودجه امسال نيز همانند بودجه سال‌هاي قبل است، عنوان كرد: اين بودجه سوراخ‌هاي بزرگي دارد كه به اين راحتي‌ها پركردني نيست، آنچه كه ماحصل دولت نهم در چهارسال گذشته بود دامن زدن به انتظارات مردم با حرف‌ها و شعارهايي است كه با توجه به پايين آمدن درآمدهاي نفتي و تزريق‌هاي بودجه هيچ تناسبي بين انتظارات و برآورده كردن آن وجود ندارد. 

او گفت: اين موضوع نه تنها مشكل اقتصادي ايجاد نمي‌كند، بلكه موجب بروز مشكلات سياسي و اجتماعي هم مي‌شود كه خطرناك است و موجب بروز تنش اجتماعي مي‌شود. 

اين استاد دانشگاه تصريح كرد: وقتي يك مقام مسؤولي حرفي مي‌زند و بدان عمل نمي‌كند، انتظارات را بالا برده است كه اين انتظارات هزينه زاست و دردسرساز مي‌شود. 

وي اضافه كرد: به همين دليل بايد دولت بعدي سطح توقعات ايجاد شده را به مجراي عقلانيت و رفتار عقلايي برگرداند و نحوه رفتار و گفتار مسؤولان عوض شود.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین