bato-adv
کد خبر: ۲۷۱۷۶۳
احمد شیرزاد در گفتگو با فرارو بررسی کرد

شکل مجلس دهم؛ لاریجانی، عارف و دیگران...

«چرخش آقای لاریجانی به سمت اصولگرایان تندرو قطعا به ضرر ایشان تمام خواهد شد. معمولا اینگونه نوسان سیاسی باعث می شود همه با تردید به انسان نگاه کنند. لذا به نفع آقای لاریجانی است که همان مشی چند سال اخیر را برود. یعنی رابطه ای خوب و صمیمانه با دولت و نهادهای غیردولتی حاکم در کشور همچون قوه قضائیه داشته باشد و از تندوری پرهیز کند.»
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۱ - ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
شکل مجلس دهم؛ لاریجانی، عارف و دیگران...

فرارو- یک استاد دانشگاه گفت: «چرخش آقای لاریجانی به سمت اصولگرایان تندرو قطعا به ضرر ایشان تمام خواهد شد. معمولا اینگونه نوسان سیاسی باعث می شود همه با تردید به انسان نگاه کنند. لذا به نفع آقای لاریجانی است که همان مشی چند سال اخیر را برود. یعنی رابطه ای خوب و صمیمانه با دولت و نهادهای غیردولتی حاکم در کشور همچون قوه قضائیه داشته باشد و از تندوری پرهیز کند.»

با نزدیک شدن به روز آغاز مجلس دهم، بحث ریاست مجلس آینده داغ تر شده است. به نظر می رسد نه عارف و نه لاریجانی قصد ندارند به نفع دیگری از رقابت در این عرصه کناره بگیرند. در این میان با توجه به اکثریت اعضای فراکسیون امید در مجلس آینده، برخی این امکان را می دهند که لاریجانی برای دستیابی به کرسی ریاست مجلس علاوه به اصولگرایان میانه رو به سمت اصولگرایان تندرو نیز گرایش پیدا کند. یعنی همان طیفی که در چند سال اخیر لاریجانی را نوک پیکان حملات خود قرار داده بودند. این دو راهی چرخش به سمت تندروها یا ایستادن بر سر مواضع اعتدالی قطعا برای لاریجانی پیامدهای خاص خود را خواهد داشت. آیا لاریجانی حاضر خواهد شد برای دستیابی به کرسی ریاست، مواضع خود را زیر پا بگذارد و با اصولگرایان تندرو متحد شود؟

مجلس دهم سه قطبی است
دکتر احمد شیرزاد نماینده پیشین مجلس و کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با فرارو گفت: «مجلس آینده مجلسی سه قطبی است. قطب اول آن اصلاح طلبان هستند که فعلا محرز است حدود نیمی از آرا را در اختیار دارند؛ اما بعد از تشکیل مجلس و مشخص شدن وضعیت مستقل ها ممکن است این تعداد بیشتر شود. لذا می توان گفت درصد اصلاح طلبان در مجلس آینده بین 45 تا 60 درصد خواهد بود.»

وی ادامه داد: «قطب دوم اصولگرایان تندور هستند که در مجلس آینده هم جایگاهی خواهند داشت هرچند قدرت آنها به اندازه مجلس گذشته نخواهد بود. قطب سوم هم اصولگرایان معتدل هستند که آقای لاریجانی شاخص و رهبر آن است.»

جناح لاریجانی بالانسر مجلس دهم خواهد بود
وی افزود: «در این شرایط قطب اصولگرایان معتدل بالانسر مجلس دهم خواهد بود و در بسیاری از موارد نمایندگانی که طرفدار آقای لاریجانی هستند تعیین کننده خواهند بود و این موقعیت ویژه اجازه بازی سیاسی بسیار قوی به علی لاریجانی می دهد.»

این استاد دانشگاه تصریح کرد: «لذا این محاسبه به ذهن آقای لاریجانی هم خواهد رسید اگرچه واقعیت های مجلس ممکن است درصدها را تا حدودی جابجا کند اما به نظر می رسد با شواهد موجود جناح آقای لاریجانی موزانه گر مجلس دهم خواهد بود و قطعا درگیری ها و چالش ها بیشتر میان دو قطب اصلاح طلبان و اصولگرایان تندرو صورت خواهد گرفت و نمایندگانی که طرفدار لاریجانی هستند موقیعت ویژه ای پیدا می کنند و می توانند به عنوان موزانه گر هم نقش مثبتی در تلطیف فضای مجلس و جامعه و هم نقش تاثیرگذار در تصمیم گیری ها داشته باشند.»

لاریجانی به سمت تندورها نخواهد رفت

وی ادامه داد: «لذا این موقعیت امکان بازی ویژه ای را به لاریجانی می دهد و احتمالا ایشان نباید این موقعیت را ازدست بدهد. بنابراین چرخش آقای لاریجانی به سمت اصولگرایان تندرو کاملا این موقعیت را از ایشان می گیرد، اگرچه امکانات محدودی را هم برای ایشان فراهم می کند.»

وی افزود: «ضمن آنکه اصولگرایان تندرو بسیار بدبین هستند و به این راحتی با کسی که در گذشته مشکل داشتند کنار نمی آیند و این بدبینی ها فضایی از تردید و دودلی را در میان این گروه ایجاد می کند. البته چنین وضعیتی شاید حتی به نفع اصلاح طلبان هم باشد که شکلی از دو قطبی کامل در مجلس ایجاد شود که البته بیشتر به تضعیف جناح آقای لاریجانی تمام خواهد شد.»

این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: «اگر فردی تفکر تمامیت خواهی غیرسیاسی داشته باشد ترجیح می دهد که تمام نمایندگان اصولگرا را پشت سر خود داشته باشد؛ اما به نظر من آقای لاریجانی فردی عملگرا است و به جای اینکه بخواهد در یک فراکسیون 130 نفره و دائم در معرض چالش باشد، ترجیح می دهد فراکسیونی کوچکتر از همفکران خود را رهبری کند؛ اما فراکسیونی که خیلی تاثیرگذار است  و می تواند نقش موازنه گر مجلس را داشته باشد.»

شیرزاد در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به همین بُعد عملگرایی امکان دارد آقای لاریجانی برای دستیابی به کرسی ریاست مجلس تندورها را به حضور بپذیرد؟، گفت: «با یک محاسبه ساده می توان گفت چنین اقدامی به نفع ایشان نخواهد بود. در روزهای اخیر آقای لاریجانی نقش موزانه گری را دنبال می کند و می داند برای ریاست مجلس رای تندروها خیلی کارساز نخواهد بود. بنابراین لااقل در این مقطع و برای کرسی ریاست مجلس آقای لاریجانی به دنبال رای تندروها نخواهد رفت.»

چرخش لاریجانی به سمت تندروها به ضرر وی است

شیرزاد در پاسخ به این سوال که اگر لاریجانی به سمت تندروها چرخش کند چه پیامدهایی برای ایشان خواهد داشت؟، گفت: «این اقدام قطعا به ضرر ایشان تمام خواهد شد. معمولا اینگونه نوسان سیاسی باعث می شود همه با تردید به انسان نگاه کنند. لذا به نفع آقای لاریجانی است که همان مشی چند سال اخیر را برود. یعنی رابطه ای خوب و صمیمانه با دولت و نهادهای غیردولتی حاکم در کشور همچون قوه قضائیه داشته باشد و از تندوری پرهیز کند.»

وی ادامه داد: «اگر آقای لاریجانی بخواهد این مشی را ترک کند و به سمت اردوگاه اصولگرایان تندرو برود هم در آنجا خیلی پذیرفته نخواهد شد و جایگاهی نخواهد داشت و هم کاملا حمایت اصلاح طلبان را از دست خواهد داد.»

وی افزود: «نباید فراموش کرد که آقای لاریجانی در قم از سوی اصولگرایان کاندیدا نشده بود و در واقع با حمایت غیرمستقیم اصلاح طلبان بود که اساسا ایشان وارد مجلس دهم شد. لذا به نظر من ایشان این محاسبه را خواهند داشت که این موقعیت را از دست ندهند ضمن آنکه به اصول کلی اصولگرایان وفادار خواهند ماند و به سمت اصولگرایان تندور نخواهند رفت.»

تکلیف ریاست مجلس باید قبل از روز رای گیری مشخص شود

شیرزاد در پاسخ به این سوال که آیا با این تفاسیر شاهد رقابتی پاک و سالم میان عارف و لاریجانی برای ریاست مجلس دهم خواهیم بود؟، گفت: «بله دقیقا همین اتفاق خواهد افتاد. البته این رقابت باید تا قبل از روز انتخاب رئیس مجلس به نتیجه برسد و با رایزنی های مناسب در داخل مجلس مشخص شود کدام یک از این دو شخصیت بیشتر در میان نمایندگان طالب دارند.»

بزرگان در موضوع ریاست مجلس آینده دخالت نکنند

وی ادامه داد: «در این موضوع به نفع همه است که دخالت نکنند و اجازه دهند نمایندگان مجلس خود تصمیم بگیرند. یعنی چه بزرگان اصلاح طلب و اصولگرا و چه احزاب سیاسی و حتی دولت نباید در این موضوع دخالت کنند چرا که می تواند اثرات ناگواری داشته باشد.»

چالش میان اصلاح طلبان و اصولگرایان میانه رو به نفع اصولگرایان تندرو است
وی افزود: «چالش میان اصلاح طلبان و اصولگرایان میانه رو به نفع اصولگرایان تندرو است و نباید چنین چالشی رخ دهد. همچنین اقتدار و قدرت نهاد مجلس موضوع مهمی است. یعنی اگر فردی بخواهد با رای لرزان، کرسی ریاست مجلس را کسب کند صورت خوبی ندارد و بهتر است قبل از روز رای گیری مذاکرات صورت گیرد تا یکی از این دو نفر با رای بالا رئیس شود و این به نفع مجلس و مردم است و در فرایند اداره مجلس بسیار کمک خواهد کرد.»
bato-adv
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
رئیس فقط به لاریجانی می یاد، عارف به این ریاست ها نمی خوره
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
لاریجانی در مواضع خود ثابت نیست نمایندگان مجلس باید فردی که نظام وعموم مردم قبول دارند راانتخاب نمایند
باآرزوی توفیق
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۶:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
چرا در ایران وقتی شخصی را به پستی می گماریم.به آن صندلی چنان می چسبد که مثل اینکه ملک پدری اوست.!!!!! ..ای بابا !! بروید این پست و مقام ها برای خدمت به مردم است.نه برای مزاحمت بر کار مردم.!! بروید شما که نتوانستید گره ای از مشکل مردم باز کنید.حداقل سنگ سر راه ملت نگذارید!! در کره و ژاپن که پیشرفت کرده اند .کسی که نتوانست کار مفید انجام دهد خودش کنار می رود.حتی خود کشی می کند که چرا نتوانسته وظیفه اش را خوب انجام دهد.یک کم ملی و مردمی باشید!!ناسلامتی شما نماینده مردم هستید .
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
لاریجانی از عارف پر نفوذتر است ولی نابب رئیس شود .چه اشکالی دارد .دو قوه قضایه و مقننه باید مستقل بمانند دوبرادر در دو قوه یعنی نقض قانون اساسی . نباید سرنوشت کشورهای عربی را برای فرزندان خود رقم بزنیم باید اصلا قانون شود که یک نفر دوبار ریاست مجلس و یا رئبس جمهور نشود تا افراد اصلا به فکر ثبت نام نیافتند تا مردم بحای فکر روی این مسائل به موضوعات مهم و رفع موانع فکر کنند . سوپر من سازی بس است هر ابرانی بک قدم کوچک هر ایرانی یک حرف مفت کمتر
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۹
لاریجانی یه سیاستمداره و هرگز به سمت اصولگرایان تندرو نمیره چون اگه این کار رو کنه دیگه حتی تو قم و مشهد هم رای نمیاره و به مجلس نمیره ... شما ببینید فیلم احمدی نزاد در مجلس علیه لاریجانی ها چه بار تخریبی داشت ولی با کارهای اعتدالی در اواخر دوره محلس خصوصا برجام نظر مردم رو تغییر داد
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۱۰
چالش
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۹
به نظر من باید اجازه داد تا نمایندگان محترم مجلس نظر رای دهندگان را برای ریاست مجلس تامین کنند....تغییر در اداره مجلس بستگی به دقت نظر در بدهی نمایندگان به رای دهندگان دارد ونباید فراموش کنند که مردم با چه هدفی به آنان رای داده اند....من خودم اگر به آقای لاریجانی رای دادم تنها به این دلیل بود که در لیست امید جای داشتند....به فرمایش رهبر انقلاب هر کس باید نظر واقعی و بدون غل و غش خود را بگوید تا تکلیف روشن شود...یعنی نمیشود موقع انتخابات اصلاح طلب بود و بعد از رفتن به مجلس اصولگرا شد....باید نمایندگان کسانی که از این منافذ سوء استفاده میکنند را برای همیشه حذف کنند.....شفافیت در رای و نظر مشکل اساسی امروز کشور ماست...
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۹
ریاست لاریجانی اصولگر بر مجلس و عدم ریاست اقای عارف میخ اخر بر تابوت امید مردم به تغییر است....
نازنین
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۹
هر کسی میخواد رئیس بشه فقط لاریجانی نشه همون 8سال ریاست مجلس برای ایشون کافیه ، نوبت دیگران! یا قراره رئیس مجلس هم موروثی بشه؟!!
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۱
درود!

رای به لاریجانی یعنی پایان اصلاح طلبی و پشت کردن به آرمانها و صداقت با مردم!

نمی فهمند بعضی؟
اشنا
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۹
انشااله مجلس یک قطبی با انتخاب شایسته خود نمونه ای از عصاره یک ملت رشد یافته و بالغ را به نمایش خواهد گذاشت انتخابی که مهمترین قطبش منافع ملی مردم شریف ایران خواهد بود.
bato-adv
bato-adv
bato-adv