bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۷۳۴۰۰
رییس سازمان ثبت احوال اعلام کرد:

بیش از 11میلیون جوان هرگز ازدواج نکرده‌اند

تاریخ انتشار: ۱۳:۱۹ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
رییس سازمان ثبت احوال کشور گفت: براساس آمار سال 94 با کاهش 5.4 درصدی آمار ازدواج نسبت به سال قبل آن و جمعیت بیش از 11 میلیون نفری جوانان هرگز ازدواج نکرده در سن ازدواج مواجه هستیم.

به گزارش ایسنا، علیرضا آوایی در همایش روز ملی جمعیت که در سازمان ثبت احوال برگزار شد، افزود: این وضعیت حاکی از این است که برای تحقق دومین بند از سیاست‌های کلی جمعیت یعنی رفع موانع ازدواج و تسهیل و ترویج تشکیل خانواده، باید اقدامات اساسی انجام شود و ریشه برخی از اقدامات را می‌توان در خانواده‌ها و فراهم کردن ازدواج آسان برای جوانان جست‌وجو کرد.

وی در ادامه گفت: در زمینه تحکیم بنیان و پایداری خانواده که از دیگر بندهای سیاست‌های کلی جمعیت است، علاوه بر اقدامات مربوط به توانمندسازی جوانان با تکمیل آموزش‌های عمومی درباره اصالت کانون خانواده و فرزندپروری وآموزش مهارت زندگی باید از فروپاشی خانواده‌ها براثر پدیده طلاق تا حد امکان پیشگیری کرد؛ چرا که آمارهای موجود در این زمینه پیام‌های مثبتی را ارائه نمی‌کند.

رییس سازمان ثبت احوال کشور تاکید کرد: لازم است به منظور پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی مرتبط با طلاق، گام‌های جدی برداشت. به طور قطع ترویج سبک زندگی اصیل اسلامی ایرانی می‌تواند راهگشا باشد. چراکه آمارهای ما نشان می‌دهد در مناطقی از کشور که سبک‌های زندگی و آداب و رسوم اصیل حفظ و صیانت شده، آسیب‌های اجتماعی مانند طلاق کمتر از سایر مناطق بوده است.

آوایی در ادامه گفت: بازتوزیع فضایی و جغرافیایی جمعیت و مدیریت مهاجرت با تاکید بر مولفه‌های هویت بخش ملی از جمله مباحث بسیار مهم مطرح شده در سیاست‌های کلی جمعیت است که به طور قطع اجرایی کردن سیاست‌های کلی آمایش سرزمین که پیش از این از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده می‌تواند زیرساخت‌های اولیه برای برنامه‌ریزی ملی و منطقه‌ای را فراهم کند. در این جهت سازمان ثبت احوال کشور با ثبت قانونی تغییر نشانی و زمینه تولید آمار جمعیتی به صورت مکان محور را فراهم کرده و در اولویت‌های کاری سال جاری خود قرار داده است.

وی تاکید کرد: اجرایی کردن سیاست‌های کلی جمعیت، نیازمند قوانین مترقی و جامعه، ساختارهای اجرایی دقیق و کارآمد و برنامه‌ریزی منسجم و هدفمند در این زمینه و همسویی تمام نهادها و دستگاه‌هایی اجرایی است.

رییس سازمان ثبت احوال کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به سیاست‌های کلی جمعیت اظهار کرد: این سیاست‌ها مشتمل بر 14 بند است و به نظر می‌رسد هیچ یک از موضوعات مرتبط با تحولات جمعیتی در آن مغفول نمانده است و از جمله بندهای این سیاست به رفع موانع ازدواج، تحکیم خانواده، سبک زندگی اسلامی – ایرانی و ارتقای امید به زندگی می‌توان اشاره کرد. توجه ویژه به رصد تحولات و نتایج اجرای سیاست‌های کلی جمعیت، از بندهای ویژه این سیاست‌هاست که باعث شده سازمان ثبت احوال به عنوان یکی از اعضای نظام آماری کشور خود را موظف بداند تا در زمینه تقویت بیش از پیش پایگاه اطلاعات جمعیت کشور تلاش کند.

آوایی با بیان اینکه یکی از آمارهای بسیار مهم تولید و منتشر شده از سوی سازمان ثبت احوال کشور آمارهای مربوط به موالید ایرانیان در سراسر کشور و جهان است، گفت: در سال 94 حدود یک میلیون و 570 هزار واقعه ولادت در داخل کشور و حدود 10 هزار واقعه ولادت مربوط به ایرانیان مقیم خارج از کشور به ثبت رسیده که نشان می‌دهد نسبت به سال قبل 2.3 درصد افزایش یافته است. این میزان افزایش خفیف و نسبی محسوب می‌شود اما همین رشد نسبی موالید در سال‌های اخیر به دلیل رسیدن موج متولدین دهه‌های 50 و 60 به سنین ازدواج و فرزندآوری است. با عبور این موج از هرم سنی جمعیت در سن ازدواج و فرزندآوری مجددا کاهش تعداد موالید در سال‌های آینده محتمل به نظر می‌رسد. به طوری که کاهش تولید موالید از 4.2 درصد در سال 93 به 2.3 درصد در سال 94 شاهدی بر این مدعاست.

وی افزود: در راستای بند اول سیاست‌های کلی جمعیت یعنی افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی در جهت جبران کاهش شدید باروری در سال‌های اخیر، لازم است گره‌های ذهنی و اجتماعی موجود در این زمینه رفع شود.

رییس سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به آمار ازدواج در سال 94 گفت: حدود 685 هزار ازدواج در سال گذشته به ثبت رسیده که 86.3 درصد مربوط به مردان 19 تا 34 سال و 88.3 درصد مربوط به زنان 13تا 31 ساله است. میانگین سن ازدواج میان مردان به 28.5 سال و برای زنان 23.8 سال رسیده که در سال‌های اخیر همواره روند افزایشی داشته است.

آوایی در پایان اظهار کرد: میانگین افزایش ازدواج در کلانشهرها تفاوت قابل ملاحظه‌ای با میانگین‌های کشوری دارد، به طوری که در کلانشهری مانند تهران میانگین سن ازدواج برای مردان 31.1 سال و برای زنان 27.2 سال است و حتی در نقاط مختلف تهران تفاوت‌های چشمگیری ملاحظه می‌شود. به عنوان مثال در شمال شهر تهران میانگین سن ازدواج برای مردان 32.4 سال و برای زنان 29 سال است. این مورد می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله تفاوت در سبک زندگی در شهرهای مختلف و مناطق گوناگون باشد.
برچسب ها: جوان امار
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۳۰
ازدواج دیگر آن تفصیر و ارزش دوران پدر و مادر بزرگهای ما را ندارد . به دلیل زیر پا گذاشتن یکسری ارزشهای و همچنین شروع سخت زندگی یک جوان . اکنون تفصیر ازدواج از نظر نسل امروزی فقط بقاء نسل هست و برای دیگر ارزشهای آن هیچ شوقی نیست . در آخر جوانان می گویند وقتی دولت مردان هیچ برنامه ایی برای آسایش یک جامعه ندارند بقا نسل هم یک ستم هست به آن نسل ، پس همان بهتر که نسلی نباشد .....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۳۰
ای مسئول که سالها حقوق کلون گرفتی که حق شغل برای چندین جوان بوده و هست به خدای احد و واحد نمیگذریم ازتون انشالله حناق بشه اون پول نامشروع که ما بیکار و در حسرت ازدواج باشیم . حرامی که صورت بگیره گردنته
بهنام
United States of America
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۳۰
اصلا فرض که کار و امنیت شغلی هم باشه
کی حوصله داره که یه عمر با یکی زندگی کنه؟!
برای این مدت طولانی نه من برای کسی قابل تحملم و نه کسی برای من!
مگه آدم چند بار زندگی میکنه؟
عسل
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۳۰
شوپنهاور میگه تمایل به ازدواج و بچه دار شدن، در جهت خواسته ی فرد نیست، در جهت خواسته ی نوع میباشد، مثلا نوع بشر. و میگه لذت، وجود نداره، لذت فقط عدم حضور رنجه. به همین دلیله که رنجها رو عمیق حس میکنیم و لذت‌ها رو سطحی.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۳۰
... و نخواهند کرد.
انتشار یافته: ۱۲
منصوره
United Arab Emirates
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۳۰
اگه بداد ما هم نرسید ما هم به اون یازده میلیون اضافه میشیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۳۰
وحدود 90 درصد این ها بیکارند ویکی از بزرگترین دلایل عدم ازدواجشان بیکاری وعدم اعتماد به آینده است واز طرفی حدود پنج میلیون نفر هم ازدواج کرده بیکارداریم وحدود سه میلیون نفرهم شاغل موقتی با نان بخور ونمیر هستند واگر درست بررسی کنیم دیده می شود که بیش از 95 درصد همان 11 میلیون نفر هنوز نان خورخانواده هستند وگروه های بیکاربعدی هم با قرض وبدبختی دارند روزگارمی گذرانند ومتاسفانه وضعیت ایران با تعهدات کمرشکن کمک به کشورهای خارجی دارد به جایی می رسد که چهل سال قبل هند بود وآن وجود تعدادی انگشت شمار پولداردرهرشهر بزرگ ومابقی درمانده وبا شکم گرسنه ودرآرزوی یک وعده غذای مناسب واین ازهماکنون دارد درجای جای ایران دیده می شودومملکت ما شده چشمه زاینده ای که پول ومکنتش بالای 95 درصدش به بیرون ازمملکت می رود واین خود یک ضایعه مثال زدنی ونمونه ای فاجعه باردرتاریخ بشریت خواهدبود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۳۰
با اين اوضاع واحوال كي ازدواج ميكند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۳۰
مبارک است برای مسو لین ذیر بط کشور چه جوابی در درگاه خدا دارند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۳۰
ازدواجی که فقط شده نون برا دادکاه ها به چه درد می خوره؟
عسل
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۳۰
ازدواج کیلویی چند؟ بعدم بچه دار شدن و تبدیل عناصر به شکلی دیگه که بدبختی بکشند.
ناشناس
Finland
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۳۰
شما اختلاس کنید مگه این چیزا هم مهمه براتون